Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Na svým můžu všechno?

#1 12.12.2016 16:36:33

Na svým můžu všechno?

Úvodem mého příspěvku doznávám, že jsem poloviční debil a skoro v ničem se nevyznám.
Tak buďte shovívavísmile
takže, koukám do inzerátů a vyskočí na mně třeba takovýhle pozemek:
https://www.sreality.cz/detail/prodej/p … reen=false
24 ha, vykácenej les.
Pořídím si ho, páč se mi docela líbí, hned na fotce vidím krásnej výjezd.
Můžu si tam pro svoje účely zbudovat enduro dráhu a každej mi může kulový? Chápu to správně?
Kdybych chtěl vybírat dobrovolný příspěvek od stejně založených lidí, mění se tím pro mně něco?

Teoreticky není mezi teorií a praxí žádný rozdíl. Prakticky tam ale rozdíl je.

#2 12.12.2016 17:13:37

SkejT
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: YZ450, Kubeg START
Věk: 36
1 0

Re: Na svým můžu všechno?

tak na to zapomen a rychle.
Vytezenej les musis podle map znovu osazet jinak milionove flastry cekaji na majitele, proto cena 8kc/m2
Jinak to neni 24ha ale 2,4ha.
Radeji si dej  beer 

#3 12.12.2016 17:16:05

Miguel:

Tvl koukám,  že máme stejné myšlenky. Máma prodala minulý rok 3 pole a kousek lesa co měla, jsem jí zjebal a v létě jsem po něčem koukal, ale  ne 
No ono to s tím,  můžu si tam dělat co chci nebude tak jednoduchý. Moc do toho nevidím, jak je to dnes, ale budou v tom nějaké povinnosti, co se týče dřeva atd. , ale nerad bych kecal.

Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj

#4 12.12.2016 17:26:59

No, 2,4 ha to bude akorát to vykácený lol  lol + provize rk a daň ... za ty prachy bych redši jezdil 2x ročně do RO, UK, ....

#5 12.12.2016 17:35:24

SkejT napsal(a):

tak na to zapomen a rychle.
Vytezenej les musis podle map znovu osazet jinak milionove flastry cekaji na majitele, proto cena 8kc/m2
Jinak to neni 24ha ale 2,4ha.
Radeji si dej  beer 

Koupim les se stromama:) a tam muzu jezdit? Nebo koupim pole.

#6 12.12.2016 17:37:04

Janek napsal(a):

No, 2,4 ha to bude akorát to vykácený lol  lol + provize rk a daň ... za ty prachy bych redši jezdil 2x ročně do RO, UK, ....

Co kdyz je pro mne levnejsi koupit pozemek, nez se ztratit na 2-3 tydny z roku?
Neresim zase az tak nutne tento konkretni pozemek, spis obecne.

#7 12.12.2016 17:48:54

Miguel napsal(a):

Janek napsal(a):

Co kdyz je pro mne levnejsi koupit pozemek, nez se ztratit na 2-3 tydny z roku?
Neresim zase az tak nutne tento konkretni pozemek, spis obecne.

Jak jsi to spočítal, když ani nevíš, co 24 ha?

I kdyby to mělo těch 24 ha, tak je to např. pruh 200 x 1200 m, což je 10ti násobná částka, co uvádíš jako příklad, ale pořád hovno na ježdění. Kdyby to byl nějaký starý lom, tak už by se asi dalo něco vymejšlet, ale kus lesa mezi dalšími kusy lesa jiných majitelů .... to by mohlo dajít i polovičnímu debilovi, že je to marný ... nebo ne?

#8 12.12.2016 17:53:55

Je to příklad. Pozemků je kvanta, různejch. Otázka zni, jestli si můžu koupit svůj pozemek a jezdit na něm jak chci.
Jak jsem to spočítal? Vím, kolik dokážu vydělat za týden peněz, vím, kolik to udělá za 2-3 týdny.
Krom toho, když pojedu do Rumunska na týden, musím jezdit každý den v kuse a nejsem si jistý, jestli z toho nebudu totálně zbitý.
btw. fňukáte že není kde jezdit a když chce někdo udělat něco, co by mohlo být ku prospěchu i ostatním...

#9 12.12.2016 17:58:09

Najdi si to i tady na foru tema propirane nekolikrat.....a zjistis ze pokud proto chces neco udelat a opravdu neco zjistit je zajit na urady nebo aspon obeslat informacni email....ci zaplatit cloveka znaleho zakona a trochu si maknout a ne fnukat.
Drzim palce  ano 

#10 12.12.2016 18:02:17

já nefňukám. ptám se, jestli to někdo neřešil, jestli je lepší koupit pole, nebo les /stavební pozemek asi ne:)
co se hodí víc a co míň. kdybych řekl mojí právníčce, aby mi zjistila, který pozemek koupit na enduro nevím, jestli by si poradila:)

#11 12.12.2016 18:13:45

Miguel napsal(a):

já nefňukám. ptám se, jestli to někdo neřešil, jestli je lepší koupit pole, nebo les /stavební pozemek asi ne:)
co se hodí víc a co míň. kdybych řekl mojí právníčce, aby mi zjistila, který pozemek koupit na enduro nevím, jestli by si poradila:)

No muzes ji zkusit, traba se do toho vrhne a zjisti ti zakony o pozemcich a sportovistich atd. popripade kam co rozeslat...katastr městys atd  ano 
Nebo poptej tady uzivatele Hozdy a nebo na fb

www.facebook.com/Enduropark-%C5%A0umper … 607981404/
www.offmoto.com/viewtopic.php?id=13910

E: Jeste bych kontaktoval uziatel siir ten tu psal ze je v nejakem spolku klubu a stara se o mnoho veci kolem tohoto sportu hlavne MX  ano 

Editoval xfany (12.12.2016 18:17:36)

#12 12.12.2016 18:17:02

No, proč bych někoho obesílal. Otázka zní, jestli si na svým pozemku, třeba ve svém lese, můžu jezdit na motorce.
K tomu nepotřebuju žádné povolení, nebo ano?

#13 12.12.2016 18:18:04

Miguel napsal(a):

No, proč bych někoho obesílal. Otázka zní, jestli si na svým pozemku, třeba ve svém lese, můžu jezdit na motorce.

Nesmis

#14 12.12.2016 18:20:29

Miguel napsal(a):

Obrať se na Hoždyho tady z fóra http://www.offmoto.com/profile.php?id=3861 ... už několik měsíců zpět psal o tom, že jedná o vybudování nějakýho enduro parku v okolí šumperka, tak je v tom znalej a2  a2 
Pokud to chceš provozovat za peníze byť dobrovolný příspěvek, budeš si asi muset prvně založit nějakou firmu, subjekt, sdružení, .... ideálně do toho zapojit fundy EU - prachy na takový projekty se kupodivu získavaj dobře .... právničku popros, aby ti prvně našla zákony o životním prostředí, něco z toho, co potřebuješ bude i v občanským zákonu .... ona bude vědět.

#15 12.12.2016 19:40:12

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

#16 12.12.2016 20:45:36

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

Miguel napsal(a):

hele, chlap z vedlejší dědiny si koupil 650 hektarů lesa tady okolo kde bydlím....a jezdí si tam čím chce a kdy chce.
A nikdo ani necekne smile

#17 12.12.2016 23:31:32

Hugila napsal(a):

Miguel napsal(a):

hele, chlap z vedlejší dědiny si koupil 650 hektarů lesa tady okolo kde bydlím....a jezdí si tam čím chce a kdy chce.
A nikdo ani necekne smile

Dekuji. Konecne k veci:)

#18 12.12.2016 23:37:14

Presne konecne k veci, zapomel Hugila rict ze mu tam jezdi taky a plati 150 kc za trening....a plno jinejch kamosu taky a vse je cajk ano 
Proste takovej soukromej enduropark.

#19 13.12.2016 00:12:38

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

xfany: .....no já se mu tam snažím  nejezdit, nemá to moc rád.   Páč mu to tam zpočátku dost brousili přespolní a to ho nasralo. A jak ho něco nasere, tak šlus konec.. myslivci od nás z dědiny by mohli povídat:D

#20 13.12.2016 00:13:18

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha východ
Motorka: 300 EXC, Free 250
Věk: 43
1 0

xfany:

Nicmene i tak v zadnem lese (vcetne sveho vlastniho soukromeho) se jezdit nesmi. Druha vec je, ze to muze prochazet, pokud jsou tolerantni sousedi a asi by i pripadna hlidka se chovala smirliveji kdyz bys prokazal ze jezdis "po vlastnim". Nicmene pokud by bylo udani, fotodokudmntace a skoncilo to nekde na ochrane ziv prostredi, pokuta by urcite byla.

Uvazoval jsem podobne, chtel jsem koupit takovou navazku (v katastru jakoochranna zelen, v realu navazka, bordel a naletovy krovi), kde by bylo idealni male technicke endurokolecko. pro jistotu jsem se byl zeptat na stavebnim urade a rovnou mi rekli at zapomenu, ze tam jezdit nemuzu a nejaky oripadny terenni upravy taky zapomenout.

Ty terenni upravy jsou taky problem, kdyz si na soukr pozemku udelas drahu treba se skokama, tak pokud je najezd vyssi nez myslim 1m, tak je potreba mit stav povoleni k upravam pozemku.

Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů