INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Navigace na moto - Garmin a jiné
Re: Navigace na moto - Garmin a jiné
Dnes uz su podla mna klasicke GPS / ako napr. Garmin a pod../ za horizontom.. Idela mobil s Androidom, do neho stiahnut app. Locus alebo na cesty napr. Maps me , kludne aj free verzie, mapy sa daju stiahnut oficialne zadarmo, su dost podrobne, vratane cyklotras, tur. chodnikov, chat a vsetkeho mozneho a hlavne dost casto aktualizovane, daju sa robit tracklogy atd. + dotykovy displej paradne urychluje pracu, aj ked sa musi dat dole rukavica.
Montaz - celkom lacno a dobre funguje spôsob, kt. pouzivame na lietani na padakoch, tj. na mobil taky ten silikonovy obal, zozadu nalepit chemoprenom/silikonom siroky suchy zips... hotovo. Na moto uz len kdekolvek, akokolvek, pripevnit podobnu plochu opacneho suchaca. Pre pripad este mozno snurkou poistit mobil proti strateniu, ale z toho suchaca to prakticky nejde stratit.
- luke21
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha 5
- Motorka: boxxbike,xmax400,SH300, ex WR250R, XR400, DR650SE, XL600V, XT660XR, CBR600F, CB500, Jawa50
- Věk: 37
- Tel: placatej
0 0
Indian: souhlas ja si koupil outdoorovej telefon z ciny za trojku, k tomu drzak na kolo za 3kila a jezdim s mapy.cz planovat trasy jde pres funkci batuzek na notebooku, tel vydrzi cca 8-10h, takze na pohodu L
- Klasika
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Popůvky
- Motorka: KTM EXC 250 F, Beta 400 RR, BMW R 1100 R, A1/1
- Věk: 40
5 1
Indian: pomalu, ale jistě to tak bude. Jen si nemyslím, že už je to tak dnes. Navigace v mobilu děsně žere baterku, takže to abys měl s sebou powerbanku - a kam s ní? Druhá věc je jak jsou na tom mobily s příjmem signálu. Na silnicích nebude problém, ale někde hluboko v lese, nedejbože ještě někde pod skálama... Další věc je, jak který mobil pochroupe navigační aplikaci, jestli se to třeba nebude sekat. A v neposlední řadě - svoje garminem nahrané trasy můžu poslat komukoli s garminem a vždy je spustí. U různých aplikací v mobilu to asi možné nebude.
Máš s těmito body nějakou zkušenost? Vím, že pokrok nezastavíš a že klasické GPS budou časem na stejné hromadě, jako discmany Jen jsem konzerva a prozatím je pro mě GPS tak nějak sázka na jistotu.
....jsem líná jezdit rychle....
Navigace v mobilu děsně žere baterku, takže to abys měl s sebou powerbanku - a kam s ní? - ano, výdrž mobilu závisí od app, baterky a dosť od podsvietenia displeja. Napr. Xctrack, kt. používame, app je na popredí, displej stále svieti, výdrž 5-8h podľa telefónu. Na turistike, napr. zapnuté ukladanie tracklogu, app na pozadí, diplej vyp., vydrží baterka kľudne 12-15hod. + vždy môžeš použiť externú powerbanku (príp. na cestnejšom endure autozapaľovač) , pripojiť sa káblom, nechať mob. dobiť a frčí ďalej.. Pri starších GPS jedine výmena batérií..
Signál: - v podstate bez problémov, vďaka novým čipom možno aj lepší ako staršie navi.. na turistike ma nikdy nikde signál nezradil, hmla, les, údolia a pod.. vždy ok s perfektnou presnosťou(a to si ten mobil odžil svoje, to mi verte.. ). Dávnejšie sa stávalo napr. pri lietaní, že pod mohutnými oblakmi signál vypadol, ale za posledné 3 roky som prakticky chybný tracklog z mobilu nemal (a to je môj mobil ešte jeden z tých horších na GPS).
Sekanie - to už je len čiste na výbere app, hacknutý sigic sa sekal a mrzol dosť, free Maps me, beží bez zaváhania, a spomínaný (a za mňa aj najlepší) Locus je akoby turistická navi do mobilu, takže tu nevidím problém, ten beží dobre.
Kompatibilita Tracklogu: - app majú na výber viacero formátov, takmer vždy tam je .gpx, takže znova - No problem !
V lietaní to dopadlo tak, že obľúbené Garminy / 60CSx, alebo Etrex -y (ja mám Vista HCx)/ skončili iba ako čisto záložné, pre prípad.. ale ako som písal, 3 roky som z nej tracklog neťahal, lebo nebolo treba. Ono tie mobilné appky majú výhody v tom, že všetko, čo ľuďom chýba, programátori postupne doprogramovávajú, vyvýjajú, tie naj app proste stále žijú. .. do takého Garminu je "problém" už aj s takou vecou ako aktuálna mapa.. o aktualizáciách firmwaru ani nehovorím.
- honzaWR450F
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Prajzská
- Motorka: KTMEXC400,YamahaXt660X
- Věk: 43+
- Tel: 5palec pro slepýše
1 0
Aprilia AR350,Dr 350,DR600,DR650SE,CR250,WR450F,KTM EXC 400 2007 a ted už jen Yamaha X660X asfaltomrd..
- Klasika
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
honzaWR450F, Indian: Cenné a zajímavé informace, díky
- PaveleR
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kutná Hora
- Motorka: 950 SE TT600R
- Věk: 46
0 0
Klasika napsal(a):Vím, že pokrok nezastavíš a že klasické GPS budou časem na stejné hromadě, jako discmany Jen jsem konzerva a prozatím je pro mě GPS tak nějak sázka na jistotu.
jj,telefon je na telefonování a gps k navigování.... ale jak kdo chce
...to dáme...
- Klasika
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
PaveleR: Pavle to jsem taky říkala... Ale doba pokročila a první věc, kterou už kvůli telefonu nepouživám, je klasický foťák. Jde to hrozně dopředu Nemám problém s mobilem jako navigací, ale musí být na stejné úrovni jako to, na co jsem zvyklá. A to už asi je. Neříkám, že hodím 62ku do koše, ale až klekne, asi už nebudu vrážet peníze do dalšího přístroje a přejdu na mobil.
Jen taková malá poznámka: koupila jsem si do auta velkou obrazovku s navigací s celou Evropou (ne Garmin) a vyrazili jsme do Rumun. Po rovné dálnici super. Jak přišla odbočka, navi začala šílet a netušila, kde je Takže v Maďarsku syn navolil na obrazovku video akvárka a bavil se šťoucháním do rybiček, zatímco já jsem jela po paměti Doma pak syn stáhl nějakou jinou aplikaci, tak uvidíme v létě...
Klasika:
Tohle mi dělala navigace v telefonu taky, jakmile přišlo nějaké křížení silnic atd. točilo se to jak kačena a já byl na nervy. Pomohla aktualizace a bylo to ok.
Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj
- WoxmenRX
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Červená 350
- Věk: 23
0 0
Tak jsem tu zas. Nakonec jsem splašil od známého Garmin Oregon 450 avšak s menšíma vadama (zadní kryt není a zapínací tlačítko ulítlo) Zkusil jsem najet a uložit nějaké POIky a docela se mi to líbí. Rozhodl jsem se tedy koupit další ale zdravou 450 akorát nemá tak podrobné mapy jako ta starší prostě nějaký základ. Vím, že mapy se nahrávají přes Mapsource nebo Basecamp, ale nemohu ten program najít ke stažení (zdarma) neměl by někdo prosím typa kde? díkes
Rada od zkušenějšího je k nezaplacení.
- Alexanderovic
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: Husaberg Fe 450 '08 ; KLX 250, ex-DR Z 400 S
- Věk: '92
- Tel: 60551osm894
1 1
Ten Mapsource fungoval nak, ze prvni instalace musela byt z CD cos koupil s navigaci a pak vsechny upgrady bez problemu. Ale jak nebyla ta prvotni instalace ofiko, tak to neslo. Samozrejme se daj najit naky crackly verze- zkusim pohledat. A byl nakej duvod proc jsem nepresel na Basecamp, uz si ale nevzpominam. Asi bylo narocnejsi odblkovani piratskych map.
Alexanderovic:
mam oba programy v pc, používám radši mapsource, je jednodušší pro pitomce jako já. Zlatý mapy v seznamu
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Liberecký kraj
- Motorka: XRV 750 Africa Twin
- Věk: 22
- Tel: 723-735-777
11 0
Taky používám BaseCamp, a jde volně stáhnout ze stránek garmina, tam jsem ho sosnul i já.
Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Liberecký kraj
- Motorka: XRV 750 Africa Twin
- Věk: 22
- Tel: 723-735-777
11 0
...a není tu nějaký machr přes garmina ? Chtěl bych u zumo 550 zrušit byrvu okolních tras při navigování, kde trasa po který se jede je fiálová a ostatní jsou žlutý, takže nepoznáte jestli se jedná o dálnici, nebo polňačku
Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)
Napis rozparkovi, to je bedna pres takovy veci
- Alexanderovic
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: Husaberg Fe 450 '08 ; KLX 250, ex-DR Z 400 S
- Věk: '92
- Tel: 60551osm894
1 1
WoxmenRX:
Fajn:-) Pokud chces tu trasu pak videt v tom garminovi, tak to musis pres ten Mapsource nebo Basekemp nahrat primo do GPS pres kabel (send to your GPS). Slozka na SD karte s GPX je pouze zalohovaci- veci tam se ti uz v garminovi nezobrazi. (mam teda staryho Legenda HCX, tak snad to neni moc rozdilny)
Editoval Alexanderovic (24.03.2017 09:22:15)
WoxmenRX: Jsem taky neandrtálec, ale 1.V mapách seznamu si můžeš natrasovat - trasování tam nemá skoro žádný funkce jako v mapsource (MS) nebo basecamp (BC), ale mapový podklad je mnohem lepší a přehlednější (velká škoda, že garmin nemá něco podobnýho ) 2. Vpravo dole vybereš exportovat GPX a možnost uložit 3. Soubor najdeš v nastaveným uložišti - u mě je to ve "stažených". Tam si soubor vybereš a pravým tlačítkem myši dáš možnost otevřít v programu MS nebo BC, který máš nainstalovaný 4. Otevře se ti program garminu. V levo klikneš 2x na stopu a otevře se ti tabulka, vpravo dole vybereš "ukázat na mapě" a trasa se ti ukáže. Můžeš si změnit název, upravit, .... a potom std exportovat do navigace, až ji připojíš.
Co nevím, jak třeba nahranou trasu v navigaci exportovat do map.cz a tam si ji prohlídnout, protože v garminu mě to víc než sere kvůli špatný grafice.
|