INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Kterou helmu byste doporučili?
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
Re: Kterou helmu byste doporučili?
ludaZ1000:
Ani jedna .... Já doporučuju Airoh
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
Do 4000kč a ve žluté barvě... (ať mi to ladí)
- dejvV
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Všetaty
- Motorka: JAWA PICO ! Praga ED250, Gilera RC600R, AfricaTwin XRV750 RD07
- Věk: +30
- Tel: na požádání
- Web
0 1
za prvé ti musí sedět na palici a brýle aby ti seděly a za druhé bych volil tu co je lehčí.
Život se dá prožít, proflákat, nebo enduro !
A hlavne pred nakupem zkusit.minulej tyden sem si byl v Brne v Airohu zkouset prilbu,nateseny jak si vezmu AirohAviator(vrcholova rada),ale nepretahl jsem pres palici ani XLko.pak jsem zkusil nizsi radu terminator a Lko mi sedelo paradne.hledam ale jeste dal, neco lehciho...
Hm, díky za rady. Asi kravina kupovat helmu přes net, co?
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
ludaZ1000 napsal(a):Hm, díky za rady. Asi kravina kupovat helmu přes net, co?
Jak říkáš, kravina
MartinXR:
Ty nový airohy je potřeba normálně rukama roztáhnout a nasadit, taky mi jde přes hlavu dost blbě ale jak jsi uvnitř....
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
peTTR:
No byl jsem z toho zklamanej,mel jsem kulatiny,tak jsem si chtel doprat a proste ani za boha ne:)tak to by mi snad manik v prodejne poradil,ze to nan roztahnout...
ludaZ1000:
Tady mas kompozit za cenu temoplastu.
ludaZ1000 napsal(a):Hm, díky za rady. Asi kravina kupovat helmu přes net, co?
Kupuju temer vse pres net. Klidne i prilby. Mas ochranu na vraceni penez, .... velikost se da trefit nebo vymenis. Dobry prodejce ti poradi, ze treba u tute znacky S odpovida stendardni M Jinak airoh neni jedina dobra znacka, tld, fox v3, v4, just, suomi, oneal. .... Vybral bych podle vetrani a podle hmotnosti. Ten Progrip os strejdy vypada hodne zajimave vaha x cena. Zajimala by me realna vaha, jestli odpovida popisu. Ted mam oneal dh prilbu, pod kilo vaha a vetrani peckovy. Nema homologaci, ale zavody nejezdim ... Jsem nadsenej moc. Cena cca 3t
Janek:
dej na ni odkaz,nefuci do ni zase uz moc?
Janek napsal(a):Kupuju temer vse pres net. Klidne i prilby. Mas ochranu na vraceni penez, .... velikost se da trefit nebo vymenis. Dobry prodejce ti poradi, ze treba u tute znacky S odpovida stendardni M
Nejde jen o velikost, taky treba o vyhled z helmy, jestli se do ni vlezou bryle co mas uz doma, jestli jde zvednout ksilt aby nebranil ve vyhledu, atd..... Helmu si nekupuje 2x za sezonu, lepsi dojit do vetsiho kramu kde maji vyber, vyzkouset poradne co sedi, pakrat poskocit, predklonit se, rychle se otocit ... Zkouset doma v kuchyni jeden kus a potom resit nejakou vymenu v ramci zakoneho 10-ti denniho internetoveho prava na vraceni muze jen ocas co rad e-mailuje a chodi s balikama na postu. Nakonec to stoji vice casu nez zajet do kramu Neco jineho je kdyz mas odzkouseno z nejake vystavy, nebo z kramu, vis konkretne co presne chces a objednavas z netu uz na jistotu, treba po sezone ve sleve,
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Mám přesně tuhle a jsem s ní celkem spokojenej. Upravil jsem si akorát větrání a už ok. Bytelná dostala hodně zásahů a vydrží fakt hodně. Je to už kompozitka a né nějakej plast http://www.2hmoto.cz/cz/cross-helmy/367 … rm=ls2+456
Editoval Hoždy (20.08.2016 08:33:37)
kick-start napsal(a):Janek napsal(a):Kupuju temer vse pres net. Klidne i prilby. Mas ochranu na vraceni penez, .... velikost se da trefit nebo vymenis. Dobry prodejce ti poradi, ze treba u tute znacky S odpovida stendardni M
Nejde jen o velikost, taky treba o vyhled z helmy, jestli se do ni vlezou bryle co mas uz doma, jestli jde zvednout ksilt aby nebranil ve vyhledu, atd..... Helmu si nekupuje 2x za sezonu, lepsi dojit do vetsiho kramu kde maji vyber, vyzkouset poradne co sedi, pakrat poskocit, predklonit se, rychle se otocit ... Zkouset doma v kuchyni jeden kus a potom resit nejakou vymenu v ramci zakoneho 10-ti denniho internetoveho prava na vraceni muze jen ocas co rad e-mailuje a chodi s balikama na postu. Nakonec to stoji vice casu nez zajet do kramu Neco jineho je kdyz mas odzkouseno z nejake vystavy, nebo z kramu, vis konkretne co presne chces a objednavas z netu uz na jistotu, treba po sezone ve sleve,
Já osobně bych přes net taky nekupoval, při koupi helmy jsem vyzkoušel cca 8 kusů než jsem si vybral, tu co mám a seděla ok, pak asi patery brýle, než šly do helmy. Honzo, dnes i dobrý prodejce ti nechá vyměnit zboží za jiné, když ti nesedí atd. Jak píše Kick, taky by se mi nechtělo trávit čas na poště, když by to nesedělo, ale třeba to máš už vychytaný
Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj
kick-start napsal(a):Janek napsal(a):Kupuju temer vse pres net. Klidne i prilby. Mas ochranu na vraceni penez, .... velikost se da trefit nebo vymenis. Dobry prodejce ti poradi, ze treba u tute znacky S odpovida stendardni M
No hele pane nevocas, pro mě jet do kšeftu, kde můžu vyzkoušet nějaký fajn zboží znamená, jet do Razza v Praze. Když spočtu náklady na cestu, tak si radši postojím na poště a pošlu případně balík zpět. Třeba boty jsem bral z Gaerne v Brně s tím, že jsem objednal a zaplatil v jednom balíku vel. 43 a 44 s tím, že až doma vyzkouším, pošlu nevhodnou velikost zpět a peníze přijdou převodem na účet. Byla to jednoduchá komunikace, nic na dliouhý emailování, jak to ty chytrej popisuješ. Co se týče helmy, tak nejmíň polovina lidí a možná 90% začátečníků si dobře nevybere ani v kšeftu. Chvíli se zdá lepší tahle, potom zas tahle, ty woe, ještě vyzkouším támhletu ... no to jsem jelen, co já si mám teda vybrat ... jóóó, tahle líp sedí (ve skutečnosti líp nesedí, ale jen líp vypadá a ladí) ..... no a po 3 vyjížďkách kašparovi blembák lítá na hlavě jako hrnec, protože se mu vymačkaly výstelky a na bazaru prodává jako nevhodnou velikost se ztrátou litr jen to fikne ... to je naneštěstí realita. Takže helma by při koupi měla "nesedět" a ne sedět, nějkaký poskakování a otáčení je k prdu, když prostě nevíš. Souhlas, že vybrat dobrou helmu je docela kumšt, ale to se musí člověk naučit časem, přijít na to, co od helmy krom ochrany očekávám .... na začátek to není potřeba tolik hrotit. A když časem budeš vědět, potom bezpečně poznáš mezi několika modely přesně tu, která bude 100% A materiál? O tom se tu nemá cenu vůbec zmiňovat, když o polykarbonátu víte jen že je to "vobičejnej" plast pičowoe jedině kompozit ...
Takže jednoduchý postup, když někdo neví, předem se domluvit s prodejcem, co a jak, objednat v jednom balíku 2 velikosti a po vyzkoušení nevhodnou poslat zpět, je to jednoduchý pro toho, kdo má daleko do krámu, .... ale stejně si myslím, že při dobrý komunikaci lze trefit velikost na 1. dobrou. Poslední helmu jsem kupoval tak, že jsem zavolal do krámu, řekl, co chci a že nosím std. M. Paní mi řekla, ať objednám S, protože ví, že bude sedět jako M - přesně tak to bylo a bylo to jednoduchý .
|