INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Nechat si udělat repas podvozku není marné!
Re: Nechat si udělat repas podvozku není marné!
Já tedy za sebe poslední zkušenost s Farynem:
- Centrál z berga na servis jen v rámci prevence. Vyměnil k tomu pár drobností, aby to po pár mth nevyteklo. Nic se neladilo. Cena i s poštou zpět 2500.
Vloni jsem mu dával na oživení nerepasovatelný tlumič z TT600E. Tam to bylo komplikovanější, tlumič už nebyl úplně ok. Na druhý pokus se to povedlo dotáhnout do zdárného konce. Cena necelých 5000.
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husky TC 250
- Věk: 34
3 7
Kompletní repase tlumičů. + trocha alchimie a kouzelnictví. Cena 12 000.
Nekrmte toho Trolla !
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
mkrata:
Kouzelnictví a alchimie je to umění ty tlumiče naladit. Můžeš měnit díly za nové a budou to pořád jen nové sériovky. Moje měly odjeto 70mth a funkčně byly už 15mth po smrti.
Nekrmte toho Trolla !
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
mkrata napsal(a):Joraell napsal(a):Kompletní repase tlumičů. + trocha alchimie a kouzelnictví. Cena 12 000.
A tou trochou alchimie a kouzelnictví je myšleno: nějaké nové komponenty do tlumičů (mimo gufer, stíráků, pouzder), pera, podložky, apod..?
Alchymií je především to, že například upraví planžety v tlumiči a změní viskozitu oleje tak, aby vyhovovovala jejich nové propustnosti. To celé pokud možno tak, aby výsledná charakteristika tlumičů byla taková jakou si přeje zákazník.
Editoval NoEnd (18.04.2016 14:07:07)
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
Janku nechápu tvé počty ale psal jsem 15 mth po smrti to znamená závěr sezóny. A až si jednou někdy možná třeba za pár let vyjedeš na motokrosouvou trať tak budeš hned vědět co je podvozek po smrti. Protože to je případ poloviny motorek Ano repas je normální dělat po 50 mth (což je mů nájezd za rok +-) Nevozím si prdel po lese takže to nedělá 200mth ročně jako u jiných . částky rozdělit nedovedua ani mě to nějak zvlášť nezajímá, já jen řek co chci aby to dělalo a Faryn to udělal a prostě to tak funguje a je mi jedno jestli tam žvejkačkou zalepil dírku a nebo jel na tejden do Matinghofenu referovat s borcama z KTM. Olej ? koho to zajímá ? Nevím co je tam za olej.
Nekrmte toho Trolla !
Joraell:
Faryn dává všude olej LM Spočítat jde cena lehce - origo repas sada předek + zadek a zbytek částky je za litr a půl oleje plus spoustu práce
Joraell napsal(a):Janku nechápu tvé počty ale psal jsem 15 mth po smrti to znamená závěr sezóny. A až si jednou někdy možná třeba za pár let vyjedeš na motokrosouvou trať tak budeš hned vědět co je podvozek po smrti. Protože to je případ poloviny motorek Ano repas je normální dělat po 50 mth (což je mů nájezd za rok +-) Nevozím si prdel po lese takže to nedělá 200mth ročně jako u jiných . částky rozdělit nedovedua ani mě to nějak zvlášť nezajímá, já jen řek co chci aby to dělalo a Faryn to udělal a prostě to tak funguje a je mi jedno jestli tam žvejkačkou zalepil dírku a nebo jel na tejden do Matinghofenu referovat s borcama z KTM. Olej ? koho to zajímá ? Nevím co je tam za olej.
Omlouvám se, počty špatný, zaměnil jsem tvý "už" s "od" Od 50 mth mám po smrti podvozek na enduru při vození prdele po lese - nefunguje, jak by měl a jak bych potřeboval - ani při tom opotřebení fungovat nemůže .... nechápu, jak ti může vydržet na MX 50 mth fungovat , podle mě to ani není možný, pokud nejedeš po trati jako třeba já ... Co jsem si tak zjišťoval, normální u MX je dělat olej po cca 20 mth a centrál v poměru k předku je 2:1. I kluci, co jezdí pod úrovni mistráku poznají horší fci od 10 mth při použití Ohlins oleje .... 50 mth je na prasáka 
Jsi evidentně dobrý zákazník ... solventní, moc tě toho nezajímá a jsi spokojený i když vlastně nevíš, za co platíš
Tak hlavně ať ti to funguje ... na Faryna jsem neslyšel špatný slovo
- Klasika
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Popůvky
- Motorka: KTM EXC 250 F, Beta 400 RR, BMW R 1100 R, A1/1
- Věk: 40
5 1
Janku vůbec netuším, jak funguje televize, rádio, mobil, auto.... A přesto jsem za všechny tyhle věci zaplatila a mám je. Fungují, víc netřeba. A navíc, v případě Faryna přece víme, za co platíme. Platíme za funkční podvozek. Ten dostaneme. Platíme za to, že on VÍ JAK. Za tohle. Za nic jiného.
Češi děsně neradi platí někomu za jeho know-how. Zaplatíme majlant za díly. Ale nedejbože zaplatit někomu za to, že umí/ví/dokáže něco, co ostatní ne. To je hamba!
....jsem líná jezdit rychle....
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
Janku :Tak výměnu oleje neberu jako repas a nebo kontrolu tlumičů. To je prostě vyleju/naleju.
Sirr Bez zkoušení se nikam nedostaneš. Jak jsem psal na začátku vyzkoušel jsem toho dost a bylo to pořád na jedno brdo (drobné rozdíly, ale žádný velkjý změny se nekonaly). Mě těch 12 přijde celkem v pohodě cena. Když vezmu v potaz, že na nich než jsem je odeslal štelování skoro vůbec nereagovalo a teď se stačí pohybovat jen v rozmezí MAX 6 ti kliků na rozmezí tvrdosti beton <-> měkota. Nejsem žádný Antonio Cairoli, ale tento podvozek je velkej posun oproti těm co jsem měl předtím.
Klasika: To je přesně ono. Jak jsme psal je mi celkem jedno jak toho dosáhnul, důležité pro mě je, že to tak je.
Editoval Joraell (19.04.2016 08:18:32)
Nekrmte toho Trolla !
Klasika napsal(a):Janku vůbec netuším, jak funguje televize, rádio, mobil, auto.... A přesto jsem za všechny tyhle věci zaplatila a mám je. Fungují, víc netřeba. A navíc, v případě Faryna přece víme, za co platíme. Platíme za funkční podvozek. Ten dostaneme. Platíme za to, že on VÍ JAK. Za tohle. Za nic jiného.
Češi děsně neradi platí někomu za jeho know-how. Zaplatíme majlant za díly. Ale nedejbože zaplatit někomu za to, že umí/ví/dokáže něco, co ostatní ne. To je hamba!
Je to jen úhel pohledu ... pro někoho, kdo miluje český jazyk, bude nepochopitelný, že napíše hamba místo hanba a bude ho zajímat, kolik stojí doučování a co od lektora za svý peníze dostane .... pokud bych měl koníček focení a sypal bych do něj desetitisíce ročně, tak by mě zaímalo, co a jak umí jaký "sklo" a proč to tak je, ... pokud by mě zajímala auta, tak bych věděl rád něco o tom, jak a proč fungují = nejsem jen uživatel věcí ... I to malý dítě se pořád ptá proč, co to je, .... ? = není na tom nic špatnýho .... my už jsem zparchantělí .... "politicky korektní", stydíme se za svý otázky (ale přemýšlíme o nich) .... co je sakra na tom, zeptat se, kolik co stojí? Že má někdo know how ... o tom to přece není, ať ho má ... pokud uznám za vhodný, zaplatím za něj ... mě jako zákazníka zajímá, kolik stojí a mělo by to být daný = jednoduchá rovnice, kde jediná neznámá před opravou je cena dílů (práce v rozmezí od - do), cena s dokladem/bez dokladu ....
Dostanu funkční podvozek - OK - dostal jsem nový pouzdra? Jaký gufera - náhrada/originál? Olej - jaká vizkozita, značka, ... ? Co bude pravděpodobně potřeba udělat příště, .... tuhle informaci požaduju i jako základní uživatel. Co je za problém přímo odpovědět? Když nechávám dělat motor, tak taky zjistím cenu za práci předem + další věci okolo a podle toho se můžu rozhodnout, pokud je možnost volby ... nemůžu přece dát motor do opravy a potom se dohadovat, že po mě chce mechanik za práci 10 litrů .... když adekvátní cena je např. polovina.
Janek:
Janku a ty víš, co ti s tlumičema dělá miki? A byl jsi u toho?
Janek napsal(a):Dostanu funkční podvozek - OK - dostal jsem nový pouzdra? Jaký gufera - náhrada/originál? Olej - jaká vizkozita, značka, ... ? Co bude pravděpodobně potřeba udělat příště, .... tuhle informaci požaduju i jako základní uživatel. Co je za problém přímo odpovědět? Když nechávám dělat motor, tak taky zjistím cenu za práci předem + další věci okolo a podle toho se můžu rozhodnout, pokud je možnost volby ... nemůžu přece dát motor do opravy a potom se dohadovat, že po mě chce mechanik za práci 10 litrů .... když adekvátní cena je např. polovina.
Já u Faryna vím, co dostanu za gufera, pouzdra, olej, to vše vím, průběžně mi posílá fotky, jak vypadalo to a to, vysvětlí mi, co s tlumičema udělá, ale ne úplně dopodrobna, což ani nechci, nerozumím hydraulice.... Dnes poslední vyjíždka, tlumiče budou zajeté a poputujou k Farynovi...už se nemůžu dočkat.. Kdybys měl odpoledne volno, můžeš jet s náma...
enduroracer: mě sem netahej, nemám s tímhle vláknem nic společnýho .... a píšeš jako vyčítavá žena
... mám volno a jel bych ... ale ...
MikiberG napsal(a):enduroracer: mě sem netahej, nemám s tímhle vláknem nic společnýho .... a píšeš jako vyčítavá žena
... mám volno a jel bych ... ale ...
Ja vim, ze ty s tim nemáš nic spolecnyho, jen vim, ze jankovi delas podvozek ty, tak bych chtel jen slyset, jestli ty mu řekneš svy know how, je mi jasny, ze ne, stejne jako každej a je to logický... Brzo pripravim vikend u nas, musime se domluvit na terminu, dam vedet... Ty vycitava ženo
- Marek Prokš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vítkov
- Motorka: Sherco 300 SE, Sherco 300 SEF
- Věk: 36
- Tel: jo mám
0 0
Pěkně se to tu rozjelo, taky se podělím o svou zkušenost. Dával jsem si na čas než si utřídím pocity a podvozek od Faryna otestuji pořádně, hlavně tam kde to velmi dobře znám a vím jak se motorka v jaké situaci chovala. Nejsem příliš vyježděný a měl jsem poctit že motorka prostě nedělá to co by měla, v okolí jsem se setkal s názory že je to hlavně rukama což je určitě pravda. Motorku jsem dovezl řekl co si myslím že děla, co chci aby dělala a v jakém terénu atd. Nebudu tady vypisovat všechny svoje postřehy a napíšu jen to u čeho jsem si jistý že není „placebo efekt“. Zadní kolo uplně jiná trakce na nerovnostech jako jsou kořeny atd. tam kde předtím kolo odskakovalo mám mnohem více kontaktu v podkladem, to se pozitivně projevilo i na při prudkém brždění třeba na roletě. Motorka je více stabilní. Předek toho mnohem více pokryje. Kořeny nebo trčící kameny ,které mi v minulosti huntovali zápěstí ten podvozek prostě „spolkne“ .Určitě to ze mě neudělalo lepšího jezdce ,ale nejsem tak zničený a jízdu si více užívám. A co s tím dělal je mi celkem jedno, stejně se počítá jen výsledek a ten splnil má očekávání.
Dole to musíš rozkuřit!
|