INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
AJP PR4
Re: AJP PR4
babaexc: jj už tomu rozumím ... proto ten čtverec
babaexc:
to se musí tak dlouho zajíždet? jsem myslel 3mth - olej - a hurá do plnejch
babaexc: co je na obr.3 za vylepšovák? Vim že tam se opíralo lanko plynu o rám (a zrovna tam měl takovou ostrou hranu (je to kus od kusu)).
až bude zajeto, napiš nejakou zrychlenou cestovní rychlost, ne TOP SPEED, ale rychlost na asfaltu, kdy se motor dá hnát, ale netočí jak v posledním ražení. jel jsem WR250R, velice pěkný do lesa, ale delší asfalt jízda po rychlostce to bylo utrpení.
babaexc napsal(a):Těpic:
.Jinak jsem to dnes prubnul v terénu a neni to vubec ale fakt vůbec špatné co jsem jezdil na ktm vezme i ajp.jde jenom o zvyk jak na to a využit spodek toho motoru.Do krpálu se motorka nepřevraci a takove to kličkováni a trialek je ůplně parádni
Perfekt, makej a pis super srovnani
Kde jsou ty reci o KTM 125 a jedine 2T na trialek a hard a vyjezdy a vsechno
Třeba myslí 1000 Kč rozdíl ceny až bude kupovat novou, to tak nějak je. Nebo tuhle za 200 prodá, novou za 1500 koupí.
Já si tu lehčí (Landport) dal na motorku, pod sedlo ale, nepoznal jsem nic zásadního. U řídítek to asi rozdíl bude
babaexc: já kupoval 2x ten Landport, ostatní jsem nezkoušel a velikost myslím 5 na dvěstěpadesátku byla za ca 1500, vel.7 na čtyřstovku byla už za 2.500,-
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Rožnov:Pr
- Motorka: Gas Gas 450FSR
- Věk: 35
- Tel: 608713226
- Web
3 0
Janek napsal(a):babaexc napsal(a):jees:
Nene stoji tisicovku jak jsem psal.Píšou výrobce Německo.
Taky bys mohl napsat, jak je to celý, ... že je to bez daně a za slušný nákup - std. maloobchod bude cca o 700 - 800 výš. Nebo se pletu a máš to lifepo4 maloobchodní cena s daní
Janku tady je vlákno o Babove ajp Ty mas GG že si zlomil kick
Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
babaexc: tak to je peckovní cenOFFka
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
babaexc napsal(a):Dneska jsem to zvážil.Plná 7L,lehká baterka a jinak plná výbava (blinkr,zrcatka,chraniče rukou,kryt motoru a řetězu )celkem 114Kg.Tak ňejak jsem měl očesanou wr250F.
Wauu to je vaha, to nema ani bajna 300 2T A ten 4t motor je proste lepsi
- danka
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha východ
- Motorka: 300 EXC, Free 250
- Věk: 43
1 0
Včera jsem byl s Babou na vyjížďce po Liberecku (mimochodem ještě jednou - velkej dík, bylo to super)!
Dali jsem tréningové kolečko (kopec v lesíku s výjezdy a s hezky namotanou "technickou" tratí) a pak pojezd po okolí (napřed silnici, pak lesní cesty, pěšiny, lesní freeride), takže jsem si mohl celkem udělat představu a porovnat PR4 s Free 250R.
- technický kolečko/výjezdy: tam mě AJP dostalo, vyšplhalo se "na traktor" úplně všude. Tam kde jsem musel hodně spojkovat, tak baba s úsměvem vybublal nahoru a vyjelo to fakt úplně všechno - tzn moje interní přezdívka "šlplhač" - na silnici jsme to moc nepálili (obě motorky na to nejsou), cestovní rychlost byla myslím kolem 70km, takže to šlo - v lese opět PR4 naprosto bez problémů, rychlostně jsme jeli na pohodu a rozhodně jsem neměl pocit že bychom se nějak courali a projelo to všechno (na druhou stranu to byla spíš taková enduroturistika než hard off 
Dojmy z motorky: - maličká (ještě menší než Free), tzn vhodná pro jezdce tak do 170cm nebo holky. Já jsem se na ní už blbě skládal (188cm). - hrozně krátká jednička (a to baba ještě měnil převody, předtím byla prý 1 na rychlost chůze), která ale i podtočená vyjede úplně všechno - slabší zadní brzda - subjektivně lepší tlumiče než na Free - subjektivně pomalá - na druhou stranu při vyjížďce jsem rozhodně neměl pocit že by Baba byl brzda, spíš já jsem ho doháněl
Co mě mile překvapilo: průběh motoru - úplně něco jinýho, než jsem zvyklý, ale příjemný, odspodu super zátah: Servisní interval 3000km = jednou za sezónu výměna oleje a kontrola ventilů Poměr cena/výkon je fakt super. Je na značkách a neměla by mít problém s technickou. Kompatibilita dílů.
Motorku bych doporučil: nenáročnému hobbíkovi menšího vzrůstu, co jezdí hlavně v lese a nechce řešit servis ostré. Holce co chce začít jezdit off a hledá nezáludnou motorku. Motorku bych nedoporučil: střelci co to chce pálit, na MX vůbec, kdokoli vyššího vzrůstu
Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama
danka:
Jedine co pořád nechápu sou ty vaše bláboly o servise ostré motorky. U AJP ten olej musíš stejně vyměnit častěji než píšou v manuálu. Pokud stim budeš Teda jezdit v terénu. Další věc je servis ostré motorky ventily kontrolují při 200 mth poprv. olej měním po 15 mth a třeba na KTM EXC 450 2012 je najeto 400 mth a není důvod něco měnit.
Míra 89 napsal(a):danka:
Jedine co pořád nechápu sou ty vaše bláboly o servise ostré motorky. U AJP ten olej musíš stejně vyměnit častěji než píšou v manuálu. Pokud stim budeš Teda jezdit v terénu. Další věc je servis ostré motorky ventily kontrolují při 200 mth poprv. olej měním po 15 mth a třeba na KTM EXC 450 2012 je najeto 400 mth a není důvod něco měnit.
Hlavni problem je ten ze tu jezdime ojete motorky po nekolikatem majiteli a pak to ma skreslene info o servisu. Nic vic v tom nejni.....pak uz jen co kdo jezdi....nekdo na spojku nesahne...nekdo ji masti furt....s tim je spojenej ten olej servis. VolejVodaVzduch
babaexc napsal(a):Ja měl exc 144 každejch 10 mh olej dvakrat ročně pist a jednou za rok ojnice a to nepočitám plus deset korun na litru benzinu za olej.Toto vše mi odpadne a vyblbnu se stejně akorát trochu jinak.Nejlepši motor ve 4t jako držák je vzduchem a olejem chlazenej (xt,xl,ybr,rotax........).Sice je těžkej a meně výkonej ale věčnej při min.udržbě.Většina z nás asi vi proč tomu tak je a každej si pod zadek muže strčit co chce a na co má.Pokud mi ajp vydrži 4 sezony bez větši go tak ho s klidem hodim do šrotu a koupim si dalši protože bych na ostré za tu dobu těch sto litru projel v ůdržbě nebo by nová 450 za tu stejnou dobu ztratila sto tisic na prodejni ceně plus ůdržba.
Vyblbnu se stejne, akorat trosku jinak
- srsen600
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Gas Gas EC250 Cami-R
- Věk: 28
- Tel: 732857376
0 0
Gas Gas EC250 R (Raketa :-) - tlumiče marzocchi,sachs / brzdy komplet nissin a podsedadlák , řidítka , chladiče z EC 300 2T .
|