INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Tm vČr
Re: Tm vČr
Za mne je TM super motorka jede fakt dobře a podvozek je hodně dobry a bez problemu s KTM jsem nebyl zas tak nadčenej
- Kulda73
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 125 LC2, HSQ WR 125, Honda XL600
- Věk: 17
- Tel: 605482397
0 0
Felipe napsal(a):Kulda73 napsal(a):Připadá mi že někteří z vás na tom ani nejeli a melou tady takový domněnky
Kolik TMek a KTMek jsi sedlal ty? Ptám se jen kvůli tvému prvnímu příspěvku. Za mne 2xTM ale KTM nedopočítám
Já jsem nepoukazoval přímo na tebe.Osobní zkušenost nemám,ale to jsem ani netvrdil
Kawa Power!
HSBmaniak
Myslím, že přispět reálnými informacemi může asi jen Chalka a Joarell. Mě se TM líbí, ale je to klasický výrobek malosériového charakteru. Dělají to spíš tak nějak stylem rodinného podniku, prezentují své výrobky jako čisté stroje pro závodníky - profíky, ne hobby testery, které několikrát odmítli při nějakém porovnávání 3 kil.
Obecné stokrát přeplácané hlášky z netu o velmi tvrdém podvozku a agresivní, nedávkovatelné síle motoru asi vychází z reálných podkladů, ale ledacos se dá určitě víc nastavit, či upravit.
Jestli chceš opravdu kvalitní info - zajeď ke GottBros. Jezdili je a pokud s o to zajímáš, určitě ti předají nejrelevantnější info, pokud to ale není jen takový klasický internetový dotaz o velkým h.....
jestli dáš na to, kde se co píše, nějaké info by ti mohl poskytnout tento starší test. závodníci x hobíci http://www.motorkari.cz/clanky/redakcni … 13634.html
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husky TC 250
- Věk: 34
3 7
No samé řeči jdna baba povídala. Tm má vyborný brzdy a na vysoké urovni podvozek už od vyroby, není to motorka pro slečinky, jediná nevýhoda této motorky je omezený výběr doplňků (stupačky, kryty vyfuků a podobně větsinou je proste jeden a hotovo žádný výběr, díly problém nejsou vůbec vše max do týdne.) a potom slabina je těsnost zadního přepákování a ložisek zadního kola. Jinak nic. Při užití tlumiču ted Kyb nebo drive ohlins/marzochi má jedno z nej perovani v kategorii, snad jen yamaha je lepší. Má suveréně nejlepší brzdy a nejvýkonější motor, na CC a Mx super stroj na nějaký kochání se to určitě není.
Editoval Joraell (16.01.2016 21:06:53)
Nekrmte toho Trolla !
Kulda73 napsal(a):Dle mě je velký problém značka KTM,TM se mi zdají taky o dost lepší zpracování
Jak takhle poznáš to o dost lepší zpracování než KTM?
Joraell napsal(a):No samé řeči jdna baba povídala. Tm má vyborný brzdy a na vysoké urovni podvozek už od vyroby, není to motorka pro slečinky, jediná nevýhoda této motorky je omezený výběr doplňků (stupačky, kryty vyfuků a podobně větsinou je proste jeden a hotovo žádný výběr, díly problém nejsou vůbec vše max do týdne.) a potom slabina je těsnost zadního přepákování a ložisek zadního kola. Jinak nic. Při užití tlumiču ted Kyb nebo drive ohlins/marzochi má jedno z nej perovani v kategorii, snad jen yamaha je lepší. Má suveréně nejlepší brzdy a nejvýkonější motor, na CC a Mx super stroj na nějaký kochání se to určitě není.
tak proč ses jí zbavoval a šel do KTM, když je tak skvělá?
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Na TM 300 EN jsem před pár lety jezdil několikrát a na jízdu to byla super motorka. Podvozek i motor se mi hodně líbily. Dílenský zpracování i provedení některých věcí už mě zas tak neuchvátily. Samozřejmě další věc je možnost koupě neoriginálních dílů. Tam moc nabídka není. To asi ty kupce odrazuje nejvíc.
Dej koním pít...
Musis brat ale ten top model od ktm tj. sixdays aby se to trochu priblizilo TM
no sem hledal nějaký důvod, proč je TaMrdka tak drahá a prej : "The TM can justifiably be called the Ferrari of the dirt bike world for three reasons: it’s expensive, it’s beautiful and it’s fast—very fast."
Xfunny2 napsal(a):Musis brat ale ten top model od ktm tj. sixdays aby se to trochu priblizilo TM
Aha, tak to jsem nevěděl, že to je až tak ... takže vlastně když AJP používá taky Marzocchi, tak asi bude pravda, co o tom píšou ... že je to lepší, než ostrý endura nebo krosky ... krom toho Marzocchi od 2011 prakticky neinvestovalo do žádnýho vývoje ... a je to lepší než WP. Měli prostě náskok Pro mě je modrá dobrá, TM bych doma snesl
Hugila napsal(a):no sem hledal nějaký důvod, proč je TaMrdka tak drahá a prej : "The TM can justifiably be called the Ferrari of the dirt bike world for three reasons: it’s expensive, it’s beautiful and it’s fast—very fast." 
To asi sedí Tomuhle taky věřím: AJP PR5 250 Extreme představuje vrchol nabídky AJP !! To správná volba na závodní tratě PR4 240 Extreme je vrcholem v nabídce modelové řady PR4. Podvozek osazený závodními komponenty uspokojí i nejnáročnější jezdce , kteří vědí co je to pravé HARD ENDURO. PR4 240 extreme je ta správná volba pro jezdce,kteří shání to nejlepší.
Editoval Janek (16.01.2016 22:29:02)
Zitra jedu na celi den, mam AJP 2016 tu nejostrejsi verzi z nejvostrejsich pujcenou, stacilo doklikat podvozek a je to jak peckove TM uz od pohledu na to nema, zitra uvidim jak to jede.
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
Hugila:
Jednoduše, jsem vidlák co kupuje motorky dle nabídky z druhé ruky a prostě nejlepší nabídka v te doě byla 250 Ktm sx téměř nejetá za solidní peníze. Prostě 250 byl ten stroj ke kterému jsem se vždy chtěl dopracovat. A narovninu nejsem z tech co by do motorek s radostí sypaly horem spodem a proto je pro me TM nyní neaktuální pač tam prostě cena motorky klesá šíleně rychle (pouze tady v CR). A jelikož se snažím jezdit ale zaroven co nejcice ušetřit tka mám v garáži KTm 250, na ketré udělám sevis "jednou za čas" a pořád se dostatečně dobře svezu. Tak proto.
A co jiného vybrat když Kawa je jak autobus Honda jsou vesměs z druhé ruky mrdky motorky s posmrtnou maskou, Suza to je ve většině šrot už z výrobní linky a Gas je taková trošku parodie na fungující motorku, Husaberg na MX je nevhodný a husky nechopná, zastarála a díly prostě nahovno a novodobá je drahá. Takže tu zůstává jen KTM a TM + Yamaha, která je ještě předraženější jak předešlé dvě. Pokud má někdo štěstí a koupí motorku od nadšence jako je Chalka tak je pro něj značka TM ta nejlepší na světě. TEČKA!
Xfunny: Tohle nepotřebuje komentář. Janek na druhou. Stejný vemeno jak Sally do kterýho se pořád navážíš . Jediný o co jde, že Sally je trošku "jednoduchej", tak si můžeš dokázat jak jsi na koni, ve finále jste na tom ale úplně stejně. " Kde nezaprší tráva neporoste" A ne nebudu se s tebou utkávat na "výjezdech" v lese ani ve sprše nebudeme stát čelem naproti sobě a přeměřovat si pindíky, to tě raději pokorně prohlašuji za vítěze už teď.
Editoval Joraell (17.01.2016 00:39:02)
Nekrmte toho Trolla !
Xfunny: Jorael. Tohle nepotřebuje komentář. Janek na druhou. Stejný vemeno jak Sally do kterýho se pořád navážíš . Jediný o co jde, že Sally je trošku "jednoduchej", tak si můžeš dokázat jak jsi na koni, ve finále jste na tom ale úplně stejně. " Kde nezaprší tráva neporoste" A ne nebudu se s tebou utkávat na "výjezdech" v lese ani ve sprše nebudeme stát čelem naproti sobě a přeměřovat si pindíky, to tě raději pokorně prohlašuji za vítěze už teď.
Vemeno to jsem, ale byl jsem pozdeji, ty jsi na prvni pozici co se tyka nas dvou a chladil jsi si zahu na pitomcich a na M.cz kdyz ja byl jeste imuni vuci joudum a jen cetl a smal se. Jen mi odpovez proc jsi dotcenej a reagujes na me timle zpusobem vemena, ze napr.odpovidam Hugilovi pravdu a ze ti malem tm zustala? Nebo na ty ostani srandy? Sam proste vis ze jsi vychcanej a proto mas ktm, aby jsi se netrapil s prodejm :-D Takovej "srdcar" do znacky TM :-D Ver ze nejsi ani ten posledni s kym bych nekam jel.....nic by me to nedalo.....snad jen ten tvuj hlasek a "vostry" hlasky kdyz si vozralej by me bavil.
E: A to ber tak ze obsahle tema a info o TM tu je a celkem v pohode
Editoval Xfunny2 (17.01.2016 01:31:01)
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
Xfunny2: To co popisuješ o TM jsem už napsal v předešlém příspěvku, takže nevím co více bych si měl přiznat ? Že mám KTM protože mezi 2t není co vybrat a protože rekluse? A o nějakém prodeji nemůže být ani řeč, protože tahle motorka u mě zůstane ještě hodně dlouho.
Jak jsem napsal jsi pro mě vítěz.
Nekrmte toho Trolla !
- Kulda73
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 125 LC2, HSQ WR 125, Honda XL600
- Věk: 17
- Tel: 605482397
0 0
Joraell a chalka ví o čem mluví,o tom žádná.Já třeba po kx chci husku wr 125 nebo tm,protože kx je pro mě hrozně malá ale stále ji moc nezkrotím.Neříkám,že by byla KTM nějak špatná jen jsem psal můj názor na tuto značku.Prostě TM je zas něco jinéno,ale zas jejich velkou nevýhodou je klesající cena i když zpracováním podobná ktm.Joraell už vše napsal,ale asintu zas bude debata ktm vs tm a to je nekonečné
Kawa Power!
Joraell napsal(a):.... Prostě 250 byl ten stroj ke kterému jsem se vždy chtěl dopracovat. ...
Jo ... a proto sis koupil Berga 450 08 . K věci, nevím, proč mě napadáš. Měl jsem konstruktivní postřehy a jen se ptám 1. Tu někdo psal, že TM má lepší dílenský zpracování než KTM - dotaz - jak se tok pozná? Má to nějaký lepší zpasování plastů, otřepy na odlitcích nebo se na ktm povolují eami šroubky ....? 2. KTM je předražená - tak jsem dal na seznamu heslo ktm ceník - asi 2. odkaz na shiva a tam cena o 1500,- víc než TM ??? Když vezmu, že tu EXC v základu za 3 roky prodáš o 30 dráž než TM s Hi-Tech výbavou, tak si říkám, co je provar nebo naopak super kšeft a jen se tu ptám. 3. Se tu píše, že TM s Marzocchi má lepší podvozek než je WP Tak si zasedám heslo marzocchi a ono mi to najde odkaz na vyjádření firmy, že ukončení výroby oznámili v roce 2011 s tím, že není na inverstice do vývoje. Tak jsem se jen věcně zeptal, jak tomu mám rozumnět. Taky jsem uvedl souvislost s AJP, která taky používala marzocchi a když to bylo majitely strojů vyzvednuto jako pozitivum motorky, bylo to zpochybněný. Tak nějak mi to zase nesedí a nerozumím tomu, jak to je, Třeba jsem myslel, že napíše nějaký majitel, že měl ty tlumiče na repasi a servisák mu řekl a ukázal, co že je to Hi-Tech v tlumičích, že to tak perfektně funguje. Ale nic k věci. Mě TM zajímá, 2T vidím pro sebe jako budoucnost a proč ne třeba TM.
A ty než abys odpověděl věcně tu napadáš.
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
Janek:
To že jsem te zminil nema s timto tematem nic spolecneho.
Husaberga jsem měl v roce 2008 ? to je 8 let.
TM urcite nema lepsi zpracovani jak KTM, ostatne KTM je na tom co se slicovani lastu jejich orojeni a podobne asi nejlepe spolu s yamahou. TM tohle nemá vychytane,coz plyne z maloobjemové výroby. TM ma aktualně tlumice KYB, Marzochi byly drive, ale neznamena ze kdyz je ted marzochi pouze v kolech, ze jejich tlumice drive byly spatne.
Dříve jsi mohl koupit TM v kombinaci tlumičů Paioli,Marzochi,Ohlins/Sasch, Ohlins. Ted je to už jen KYB/Sasch, ohlins
Na AJP určitě nejsou tlumiče 48mm, srovnáváš hrušky a jabka.
Editoval Joraell (17.01.2016 15:17:40)
Nekrmte toho Trolla !
|