Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Olej do benzinu u 2T endur

#141 09.01.2016 11:42:53

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
Věk: už veterán
Tel: asi 100x deně :-(
1 0

Re: Olej do benzinu u 2T endur

umím prd, ale strašně mě to baví lol

#142 09.01.2016 13:18:45

curcab
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 250 EXC
Věk: 33
0 0

kornout:
zrovna ten shell liju do auta.. sad 

i pád na držku je pohyb vpřed.

#143 09.01.2016 14:12:34

Kazdy si za to muze sam.
Kouka na internetu na nejlevnejsi nabidku-autorizovani a velci prodejci jou podle nich zlodeji, neb ja sehnal od franty pochcalpadla z horni dolni o xy levneji.

Kazdem dobre tak-v dnesni dobe uz malo kdo chce platt za kvaltu a cumi jen na cenu.

Akce Globus na sunku za 89kc/kg =prodej na tuny obsah masa 8%
        Sunka od kosti 190kc/kg=prodej na kila max obsah masa <90%

#144 10.01.2016 06:30:19

curcab
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 250 EXC
Věk: 33
0 0

mikagen napsal(a):

Kazdy si za to muze sam.
Kouka na internetu na nejlevnejsi nabidku-autorizovani a velci prodejci jou podle nich zlodeji, neb ja sehnal od franty pochcalpadla z horni dolni o xy levneji.

Kazdem dobre tak-v dnesni dobe uz malo kdo chce platt za kvaltu a cumi jen na cenu.

Akce Globus na sunku za 89kc/kg =prodej na tuny obsah masa 8%
        Sunka od kosti 190kc/kg=prodej na kila max obsah masa <90%

Máš pravdu , dneska je pro větsinu lidí duležitější cena jak kvalita   a11  , ale kde vzít tu jistotu, že zrovna velcí prodejci nejsou právě ti co ti prodají pančovaný olej nebo cokoliv. Poslední dobou spíš důvěřuji menším obchodníkům a prodejcům kteří mají zboží přímo od výrobce, nebo mají nějaký kameny obchod a vím že jim to můžu případně reklamovat osobně. A ceny jsou zlatý střed.
Každopádně jistota není nikde, snad jen přímo u výrobce.

i pád na držku je pohyb vpřed.

#145 10.01.2016 08:12:28

curcab:

Beru to z vlastni osobni zkusenosti.
Velci prodejci jsou pod daleko vetsim drobnohledem a vetsinou si nemohou dovolit negativni publicitu.
Hned by se to rozmazlo v mediich a je po bussinesu, navic jak sam pises, jejich obraty jsou tak velke, ze berou vetsinu naprimo u vyrobce.

#146 10.01.2016 09:27:49

jojkoz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 300 2010
1 0

Robime sice s inym strojnym tovarom ale bohuzial skusenosti su take ze ani velke firmy nie su zdaleka zarukou.

To je problem dnesnej doby - clovek by si castokrat priplatil za kvalitnu vec - ale dneska nema absolutne ziadnu istotu, ze to co je drahsie je kvalitnejsie.

V drvivej vacsine nakupi ten isty smejd len za ovela vacsi zisk pre predajcu ....

#147 10.01.2016 19:44:53

jojkoz:

Castecne s tebou souhlasim, obcas se ale stale vyplati si priplatit.
Bohuzel trend dnesnich konzumentu dohnal (ve spouste pripadech) dodavatelr i vyrobce valit jen dle ceny nikoliv kvality, bohuzel na to doplaci par serioznich vyrobcu, kteri v zaplave konkurencnich vyrobku z polska a chiny vypadaji jako zlodeji.

Posledni zkusenost:
Autopotahy, ktere by mely cca pasovat na moji Octavii 2-dodavatel nejmenovny prekupnik s Polskem cena pro konecneho spotrebitele 1000kc.
Kvalita strasna-kompatibilita velmi slaba-prodavaji jich tisice.
Cesky vyrobce-rucni prace, original materialy jako na origo sedackach cena 3500kc
Dnes jsem je nandal a opravdu parada-vse dotazene do detailu a to jako detaily (ski vak, otvory na zadni kapsy...) Zqse jsem byl potesen kvalitou ceskych remeslniku (v tomto pripade svadlen)  ale jak bud jejich kvalitni vyrobek konkurenceschopny se srackou, ale 3x lenejsi.

Ja verim, ze ano :-)

#148 11.01.2016 18:01:22

fiss
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: ???
Motorka: 36kw
Věk: 31%
Tel: cth
1 0

mikagen

přesný příklad ano 

každy si tím musí projít sám až potom to zjístí.když někomu něco poradíš že je dobré  tak ti odpoví že za to ty peníze nedá a pak příjde s brekem že se mu to rozsypalo proč asi že. heh2 když se budeme bavit v globálu tak je to vlastně u všech produktu  které mužeme koupit a nejen oleje,gumy,písty,salamy,ovoce,oblečení atd.
už se více vyrabí na kvantitu a né na kvalitu,aby to chvíli vydrželo a spotřebitel to musel po nějaké krátké době koupit znovu takže s toho vyplívá že to spěje do radnej riti ne  a22

#149 11.01.2016 19:22:19

fiss napsal(a):

mikagen

přesný příklad ano 

každy si tím musí projít sám až potom to zjístí.když někomu něco poradíš že je dobré  tak ti odpoví že za to ty peníze nedá a pak příjde s brekem že se mu to rozsypalo proč asi že. heh2 když se budeme bavit v globálu tak je to vlastně u všech produktu  které mužeme koupit a nejen oleje,gumy,písty,salamy,ovoce,oblečení atd.
už se více vyrabí na kvantitu a né na kvalitu,aby to chvíli vydrželo a spotřebitel to musel po nějaké krátké době koupit znovu takže s toho vyplívá že to spěje do radnej riti ne  a22

Souhlasim, ale mohou si za to lidi sami.
Ja delam  brandzi MDA.
Jedoduchy priklad:
Pred 15-ti lety kazdy kupoval,pracku tetramat, sala 15tkc prumerna mzda byla cca 3,7tkc= 4x prumerny plat, a vydrzela by dodnes =15let.
Dnes prumerna mzda vice jak 20 tkc a nejcastejsi otazkumco slysim, vydrzi mi ta pracka jako tenkrat 15let?
Uz jsem imuni a reknu jim, kupte si Miele za 60tkc a ano vydrzi a jeste usetrite jednu mesicni vyplatu na praci prasek na tech 15 let  lol 

Diky klesajici cene vseho je i prani vyrobcu, aby zivotnost byla omezena.

#150 11.01.2016 19:49:18

motohellrider
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: gasííík
3 0

mikagen napsal(a):

fiss napsal(a):

mikagen

přesný příklad ano 

Ja delam  brandzi MDA.
Jedoduchy priklad:
Pred 15-ti lety kazdy kupoval,pracku tetramat, sala 15tkc prumerna mzda byla cca 3,7tkc= 4x prumerny plat, a vydrzela by dodnes =15let.
Dnes prumerna mzda vice jak 20 tkc a nejcastejsi otazkumco slysim, vydrzi mi ta pracka jako tenkrat 15let?
Uz jsem imuni a reknu jim, kupte si Miele za 60tkc a ano vydrzi a jeste usetrite jednu mesicni vyplatu na praci prasek na tech 15 let  lol 

Automotive. Jedna spolecnost vyvijelamvstrikovaci cerpadlo na naftu pro jednoho vyrobce.
po testech jim bylo vraceno, at to udelaji na zivotnost max 200 tkm.
co vice dodat...

#151 11.01.2016 22:40:56

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Já osobně teda myslím, že u těch moto olejů to tak horký nebude. Ono na nich se už lecos dá poznat už jen podle barvy a to pančování je z toho důvodu složitější. A hlavně to není úplně tak žhavej artikl, narozdíl od olejů do aut, kde se toho točí kvanta a při ceně oleje long life je to dobrej kšeft (kurevsky předražený oleje).
Každopádně je to hustý, jak se s tím frajeři nemazaly, stáčírna jak u Paramo v Pardubicích.

#152 12.01.2016 06:20:48

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

kornout:

To je jen tvůj hrubý omyl ,že něco poznáš podle barvy,tak možná na jakou barvu to nabarvili ,to je tak vše.

#153 12.01.2016 13:06:01

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Jarynn napsal(a):

kornout:

To je jen tvůj hrubý omyl ,že něco poznáš podle barvy,tak možná na jakou barvu to nabarvili ,to je tak vše.

Tak záleží jakej maj základ, a ty levný jsou většinou hnědý a z toho už třeba průzračný červený neuděláš. Nevím, zas to ale pro ně musí mít smysl a to kvůli pár korunám dělat nemohou. Musej dát levnej olej za 100kč a prodat tak za 3 kila, i to balení a distribuce stojí prachy. Oni potřebují rychle vydělat prachy, né dlouho a pomalu.

#154 12.01.2016 18:04:47

kornout napsal(a):

Jarynn napsal(a):

kornout:

Tak záleží jakej maj základ, a ty levný jsou většinou hnědý a z toho už třeba průzračný červený neuděláš. Nevím, zas to ale pro ně musí mít smysl a to kvůli pár korunám dělat nemohou. Musej dát levnej olej za 100kč a prodat tak za 3 kila, i to balení a distribuce stojí prachy. Oni potřebují rychle vydělat prachy, né dlouho a pomalu.

Ty levny jsou hnedy protoze jsou recyklovany......nektera firma to prizna na obalu nektera az v technickem listu.

#155 13.01.2016 12:38:17

sykator
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
Věk: 28
2 0

motohellrider napsal(a):

mikagen napsal(a):

fiss napsal(a):

mikagen

přesný příklad ano 

Ja delam  brandzi MDA.
Jedoduchy priklad:

Automotive. Jedna spolecnost vyvijelamvstrikovaci cerpadlo na naftu pro jednoho vyrobce.
po testech jim bylo vraceno, at to udelaji na zivotnost max 200 tkm.
co vice dodat...

Sám pracuju v automotive takže naprostý souhlas!

#156 13.01.2016 12:49:16

GG300
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: BXT 300
Věk: 55+
3 0

kornout napsal(a):

Já osobně teda myslím, že u těch moto olejů to tak horký nebude. Ono na nich se už lecos dá poznat už jen podle barvy a to pančování je z toho důvodu složitější. A hlavně to není úplně tak žhavej artikl, narozdíl od olejů do aut, kde se toho točí kvanta a při ceně oleje long life je to dobrej kšeft (kurevsky předražený oleje).
Každopádně je to hustý, jak se s tím frajeři nemazaly, stáčírna jak u Paramo v Pardubicích.

?Myslíš, že  Paramo je pouze stáčírna?

#157 13.01.2016 14:43:38

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

GG300:

Ma v tom jasno  lol 

#158 13.01.2016 21:37:06

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

GG300 napsal(a):

kornout napsal(a):

?Myslíš, že  Paramo je pouze stáčírna?

Si mě blbě pochopil, myslel jsem jak to jedou ve velkým, né že paramo je pouze stáčírna.

#159 13.01.2016 21:50:41

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Xfunny2 napsal(a):

kornout napsal(a):

Jarynn napsal(a):

kornout:

Ty levny jsou hnedy protoze jsou recyklovany......nektera firma to prizna na obalu nektera az v technickem listu.

Vím co myslíš, používáme převodové recykláty do strojů.
Nicméně třeba ten motul co liju já, tak ten podle mě obarvením obyč. oleje už takto krásně světlý a čirý nebude.

#160 14.01.2016 19:44:32

Joe
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM SX 125
0 0

Jezdil jsem Castrol, už přesně nevím který ale po přidření motoru mi v servisu řekli ať castrol vyměním za něco lepšího, řekli mi 3 oleje který jsou podle nich dobrý.
Od té doby motul 800 a spokojenost

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů