INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Moto na Mastodonty
- _zdenda_
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 990 Adventure R
0 0
Re: Moto na Mastodonty
Jestli chceš na PAWu zabodovat s mastodontem, tak jedině s BMW s kuframa. Minimálně bys pobavil při RZ :-D
Roadbook a tripmaster na navigaci nemusíš dělat na koleně, použiješ normální hrazdu na řidítka a na to přimontuješ cokoliv co seženeš, jen počítej s nákladem kolem 10-25k peněz za komplet elektricky ovládané. Kdybys chtěl ručně ovládaného čížka, tak napiš a klidně ti ho věnuju :-D
Alexanderovic napsal(a):_zdenda_ napsal(a):Jestli chceš na PAWu zabodovat s mastodontem, tak jedině s BMW s kuframa. Minimálně bys pobavil při RZ :-D
Roadbook a tripmaster na navigaci nemusíš dělat na koleně, použiješ normální hrazdu na řidítka a na to přimontuješ cokoliv co seženeš, jen počítej s nákladem kolem 10-25k peněz za komplet elektricky ovládané. Kdybys chtěl ručně ovládaného čížka, tak napiš a klidně ti ho věnuju :-D
To bych fakt zabodoval Elektriku nee, driv to museli zvladat taky ruco 
I s manuálem se dá jezdit na bednu:)
- SethX
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Dubné
- Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
- Věk: 37
6 0
mira1150 napsal(a):Alexanderovic napsal(a):_zdenda_ napsal(a):Jestli chceš na PAWu zabodovat s mastodontem, tak jedině s BMW s kuframa. Minimálně bys pobavil při RZ :-D
Taky si myslim, že většina pohoří spíš na navigování než na tom že musí ručně přetáčet. Mě kdyby se neposrala před startem LSrally spojka tak tam bloudim po lesích podle RB možná ještě dneska
mira1150 napsal(a):Alexanderovic napsal(a):_zdenda_ napsal(a):Jestli chceš na PAWu zabodovat s mastodontem, tak jedině s BMW s kuframa. Minimálně bys pobavil při RZ :-D
Ale ne v kategorii 1V 600 ... polemizovat by se dalo o chybách druhých , tech. závadách , síle start. pole atd ale to je tak vše ... pojedou-li 2 vyrovnaní tak na zdejších navigačních crosscountry kde máš 5 políček na 200m je to jasný.
Já jsem s manuálním roadbookem jezdil loni prakticky všechny závody(protože můj home made roadbook fungoval vždycky jenom pár km). A mám dvě druhá a jedno třetí místo. A těch chyb v navigaci a tech. problémů co jsem různě vyrobil....
mira1150: no vidíš , škoda mohl si být první , tolik vynaloženýho úsilí a prostředků , chyby dělá každej plus mínus ...to už je ta polemika .... kdyby to bylo fuk tak na Dakaru jedou spolehlivější manuály
MikiberG napsal(a):mira1150: no vidíš , škoda mohl si být první , tolik vynaloženýho úsilí a prostředků , chyby dělá každej plus mínus ...to už je ta polemika .... kdyby to bylo fuk tak na Dakaru jedou spolehlivější manuály
Ale jo uznávám že já už taky nechci jezdit s ručnim roadbookem. Ale zase pro někoho kdo začíná a chce si to vyzkoušet a neví jestli ho to bude bavit ten ruční úplně stačí a když mu to půjde tak to na bednu zajede. A potom časem přejde na el.
jo to jo ... ale beru to tak že si chce kvůli tomu pořídit specifický stroj v hodnotě xx tisíc tak to už asi ví, že ho to bude bavit ... na zkoušení "jestli" měl DR
- Alexanderovic
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: Husaberg Fe 450 '08 ; KLX 250, ex-DR Z 400 S
- Věk: '92
- Tel: 60551osm894
1 1
MikiberG napsal(a):jo to jo ... ale beru to tak že si chce kvůli tomu pořídit specifický stroj v hodnotě xx tisíc tak to už asi ví, že ho to bude bavit ... na zkoušení "jestli" měl DR
Nevim, jeslti me to bude bavit . Mam vozkousenej jenom PAW, ten zeru, ale to je krapet neco jinyho. Napad byl, ze bych to vyzkousel a kdyby me navigacni rally nebo ta motorka po jedny sezone nechytla, tak by sla motorka dal do sveta.
Tak to kup něco co dobře prodáš - takový motorky taky jsou.
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Jsem mimo realitu těchto závodu ale nešlo by než si koupíš motorku si koupit pujčit RB domluvit se s pořadatelem jestli by tě nepustil do závodu mimo soutěž aby sis to zkusil 2x 3x??? a pka tady řešit co dál
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
Tristan napsal(a):Jsem mimo realitu těchto závodu ale nešlo by než si koupíš motorku si koupit pujčit RB domluvit se s pořadatelem jestli by tě nepustil do závodu mimo soutěž aby sis to zkusil 2x 3x??? a pka tady řešit co dál
Dělá se to i tak, že jedou 2 kluci na jedne RB, .. cest je víc. RB jde udělat za pár kaček a jeden delší večer a to nepíšu o bastlech, který se taky daj udělat u kartonu piva . Jet se dá i na "večerníčka" Je tu trochu trabl, že aby se člověk něco naučil - neotrávil si to hned první akcí, nesmí se dotat do stavu, že neumí navigovat a neumí ani jezdit - to je nejhorší kombinace a postrach i pro organzátory. Mně strašně moc pomohlo v začátcích alespoň někoho "uviset", a přitom si jen sledovat navigaci - zažít si to, což jde docela rychle. Zažil jsem závody, kdy jsem skončil beznadějně poslední, ale i závod, kdy jsem tlačil na Hajnýho a moc nechybělo, ... RB určitě elektrický a to hlavně pro bezpečnost . Jsou to hrozný tlamy, když si myslíš, že se nemůže nic stát a za jízdy roluješ, ... Už bych nejel bez tripmastru skvělý pomocník - to radši s malým čížkem nebo večerníčka, ale s tripmastrem Je fakt, že jakákoliv dobrá pomůcka / vylepšení tě posouvá v rádu minut / desítek minut dopředu - už jen dát RB a trip nahoru do zornýho pole, ... Fakt se moc těším, jestli se zase někdy na nějakou rally dostanu
Editoval Janek (08.01.2016 10:49:09)
- SethX
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Dubné
- Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
- Věk: 37
6 0
Janek:
Vim že když sem sháněl RB tak bylo ježdění na večerníčka na těch závodech zakázaný, celkem chápu proč
Tristan napsal(a):Jsem mimo realitu těchto závodu ale nešlo by než si koupíš motorku si koupit pujčit RB domluvit se s pořadatelem jestli by tě nepustil do závodu mimo soutěž aby sis to zkusil 2x 3x??? a pka tady řešit co dál
Vždyť jsem mu psal že většinou se dá jet v kategorii open. V loni se jelo open skoro na všech závodech jenom na RBM měli jinou trasu která nebyla podle roadbooku a nějak nefungovala.
- Alexanderovic
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: Husaberg Fe 450 '08 ; KLX 250, ex-DR Z 400 S
- Věk: '92
- Tel: 60551osm894
1 1
mira1150 napsal(a):Tristan napsal(a):Jsem mimo realitu těchto závodu ale nešlo by než si koupíš motorku si koupit pujčit RB domluvit se s pořadatelem jestli by tě nepustil do závodu mimo soutěž aby sis to zkusil 2x 3x??? a pka tady řešit co dál
Vždyť jsem mu psal že většinou se dá jet v kategorii open. V loni se jelo open skoro na všech závodech jenom na RBM měli jinou trasu která nebyla podle roadbooku a nějak nefungovala.
Jo, asi to tak udelam. Prave ze z Open mam zkusenost jen s tim RBM, ale pokud rikas ze jinde ty Open byly stejny jako bezny kategorie, tak to vyzkousim nejdriv tak.
|