INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Výběr stroje, 450.
Výběr stroje, 450.
Zdar borci, tuším, že to tady asi už hodněkrát bylo, nicméně mě opravdu zajímá váš názor. Prosím, nekamenujte mě. O co jde.. Před.. docela někou dobou jsem delší vlastnil dvoustopu, Raptora 450. Před týdnem jsem ale měl možnost svízt se na známého KXFku, 450ce.. A nedokážu popsat ten pocit, prostě musím zpátky do sedla. Vím, že to po takové době a kór z přechodu čtyřkolky na jednostopu a na 450ku bude možná sebevražda.. Nicméně.. Měřím skoro 2 metry a váha.. hehe, do 100 se vlezu, ale nechtěl bych brát 250 a zjistit, že jsem měl vůl vzít tu 450ku. Laboruju nad výběrem, rozpočtově potřebuju do 75 tisíc, 15-20 mám na nějakej první servisek. Zajímalby mě váš názor, Kawasaki, Honda.. možná i Husaberg, ale s tím nemám žádný zkušnosti absolutně. Čistě objektivně, pokud by to šlo, do čeho by jste šli? Moto bych měl jen na volný chvíle, čistě hobby, žádný polety, dráhy to ne. Taky jsem se chtěl zeptat Vás, kteří dávají stroji to, co potřebuje a taky jezdíte jen hobby, jaký můžou circa náklady na takovej stroj, počítám, podobně jako ta čtyřkolka? Chlapi, díky za jakýkoliv názor. Mějte se, Tonda
Editoval Ronin_ (20.11.2015 18:18:54)
- SkejT
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: YZ450, Kubeg START
- Věk: 36
1 0
Re: Výběr stroje, 450.
podle ceho zjistis, ze jsi mel vzit radeji tu 450?...to me teda zajima
Editoval SkejT (20.11.2015 18:29:37)
- vat
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jižní Čechy
- Motorka: TE 410, KX 450 F
- Věk: 31
4 0
Samozřejmě Kawasaki. Ne, vybirej asi podle toho v jakým stavu bude a na značku bych asi tak nekoukal. Jinak orientacne 50 mth pist a rozvodak, 200 mth ventily, 100 mth ojnice, 10 mth olej, každou vyjizdku cistej vzudchovej filtr. Víc me nenapada, to jsou asi tak náklady na provoz.
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Ronin_: V první řadě je důležitý jestli chceš cross nebo enduro a co s tím hodláš jezdit?
- vat
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jižní Čechy
- Motorka: TE 410, KX 450 F
- Věk: 31
4 0
sykator:
A nebo když si koupí Husaberga, tak jak kolikrát čtu, že lidi mění píst po 500 mth.
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Píst nepíst záleží na motorce a co pořídí do 75 tyček horko těžko něco ve špičkovém stavu. Hlavně píst je ta poslední a "levná" položka je tam milión jiných věcí co se serou a vyjdou na raketu!
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: OSTRAVA!!!
- Motorka: KTM 520exc
- Věk: 30
- Tel: nakousnutý
4 3
Ja jezdim hobby spis pole louky nejakou haldu obcas z lehka trat vyjedu podle casu 1x za 14 dni nekdy i casteji podle toho jak je cas olej a filtry delam co 15 mth vychazi me to co 4 mesice rozvodak budu menit ted v zime po roce a pul spolu s malym retezovym koleckem. Obcas je treba vymenit nejakou hadici chlazeni to je otazka par korun (beru trubkyz topeni oktavky pripadaji mi lepsi nez origo) a nejaky ten motocool kdyz to vytece takze u me nic extra narocneho (nepocitam neschopneho mechanika po kterem stala raketa dat jeho puvodni go dokupy tak aby to nejak fungovalo)
Tyjo, borci díky moc každýmu za názor a za info. Ani jsem nečekal tak velkou odezvu. Zkusím to trochu rozepsat, pokud Vám nebude vadit nějakej delší liebesbrief. Proč jsem hned myslel na 450 a ne na ''dvěstěpade''. Na 250ce jsem taky jel, EXC 250 a připadal jsem si na tom trochu jak obr s mojím poměrem výška/váha. Mašina jede pěkně , to je jasný, za ruky mě to netahalo tak, jak jsem čekal, čtyřkola mě za tu dobu naučila. Samozřejmě, chápu, na naučení, vytrénování, 250 -> 450. Nicméně mám rád trochu výzvu a moto bych si chtěl delší dobu nechat, postupem času si to nějak dát dohromady, ''vyšperkovat'', někdo by mohl říct. A ne to po roce střídat. Doufal jsem, že to nebude zas až taková sebevražda, ze čtyřkoly 450 přesedlat na 450 cross i když vím, že je to trochu jiná liga, jinej sport, je to o něčem jiným. Takhle, moto bych měl čistě a pouze pro radost, na vyjížďdky po lese s chlapama, naštěstí máme barák u pole, odkud se můžu dostat tady fakt všude. Proto jsem upřímně nad endurem ani nepřemýšlel. Většina je na značkách, cenovka je zase trochu někde jinde a maximálně bych značky využil, že bych se pak po jízdě stavil na benzi-kafe. Kór, když mě chytí benga tam, kde nemám co dělat, nechtěl bych skončit bez papírů úplně. Vím, že cross je úplně jinak nastavenej, enduro je měkčí, servis není třeba až tak moc náročnej, ale.. Co se týče financí.. Jak říká většina, ''Jde o to, co koupíš''. Jasný, stroje vypadají pěkně, jezdí taky pěkně, ale pak to otevřete a chcete si hodit mašli na meruňce, co máte na zahradě. Jednou jsem to zažil s Raptorem a nerad bych znovu. Proto jsem se ptal, jaký stroje jsou třeba spolehlivější, materiál je kvalitnější, prostě laicky, co se ze zkušenosti riderů ''sere míň''. Jasný, kus od kusu, kdo má Kawu a kámoše s KTM, bude říkat, že se KTM sere a je to drahý, ten kdo má YZF, nadává zas kvůli špatným zkušenostem kámoše s převodovkou Suzuki. Taky jsem byl takovej.. Jen teď mi jde čistě o to, hobby, nic víc než zábava, žádný hrůzičky, nedávání mašině čočku, co vydrží, atd. Zároveň, jaký stroje jsou třeba jednodušší, možná levnější na údržbu. Finance mám, bohužel-BOHUDÍK mám taky rodinu a nemůžu si dovolit měsíčně rvát šílenosti do repasů atd, tak proto jsem se tak blbě ptal. Ten Husaberg je kapitola sama o sobě, slyšel jsem jen pár pozitivních věcí, že jsou to docela držáky, ale sám vím o Husbergu docela velký kulový..
fiss: Díky za odkaz, taky jsem se díval po Hondách s karbecem, zrovna na tuhle taky, hehe. Snad ta cenovka není nijak moc nízká a nebude v tom krpál, zkusím borcovi brnknout.
Mně přijde zajímavý, jak si všichni myslí, že potřebují silnou motorku. Myslel jsem si to o sobě taky, mám 100 kg + výbava. Potom jsem si udělal přímé srovnání WR 250 F s WR 450 F a zjistil jsem, že 250tka sice nejezdí věčně po zadním, ale je mnohem obratnější, lehčí a únava se dostaví mnohem později. A jak je člověk unavenej, začne dělat chyby.. Pokud chceš moto na lesní cesty, tam je to asi jedno, ale v náročnějším terénu je přebytek výkonu a vyšší váha na obtíž. Hlavně s průběhem 450 mx motorky to bude v lese určitě bomba, úplně nejvíc po dešti.
Editoval green.bear (21.11.2015 23:31:05)
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: OSTRAVA!!!
- Motorka: KTM 520exc
- Věk: 30
- Tel: nakousnutý
4 3
Ja udelal tu samou chybu a je to trapeni uz pokukuju po necem slabsim a lehcim
- danka
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha východ
- Motorka: 300 EXC, Free 250
- Věk: 43
1 0
green.bear:
Ja jsem na enduro presedlal z velkejch - konkretne z 1200GS Adv v off uprave, ale to je fakt na cesty, v jakymkoli terenu to proste kvuli vaze neslo. Sel jsem do starsi KTM 450 EXC, ktera mi prisla prekvapive hodna a ovladatelna, ale jeji vykon jsem vyuzival tak na 10-20%. Ted jezdim hkavne na 250 2T freeridu s 20ti konema a je to nebe a dudy, na jakoukoli lesni projizdku o mnoho lepsi nez tezka a vykonna 450 a nedostatkem vykonu netrpim + je to mnohem vic zabavnejsi. A to mam skoro 190 cm a 95 kg, takze vahy bych se nebal.
Dobry je si to vyzkouset a projet se. Taky nevim jestli by me lehky 2T chytil hned po prestupu z mastodonta 
Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama
- danka
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha východ
- Motorka: 300 EXC, Free 250
- Věk: 43
1 0
Hoždy:
No pro brachu to bude parada. Ja bych potreboval shodit tak 10-12 kg a taky by to bylo neco jinyho.
Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama
- Rajko
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: XR 400R
- Věk: dostatečný
- Tel: mám
0 0
Ronin_:
Taky jsem přestupoval ze 4kolky na enduro (350 Yamaha Warrior a Bombardier DS650) o proti tobě jsem smrděl korunou ještě víc. Chtěl jsem něco pro stejné využití jako ty a nevadilo mi, že mašina nemá startér, takže jsem koupil za +-40.000,- Hondu XR400 a dalších cca 20.000,- jsem dal za kompletní generálku. Teď na ní mám za cca rok a půl odlítáno skoro 10.000km a rozhodně bych neměnil. Olej se mění po 1000 kilákách, ale když jsem to o 500 přejel, tak mi motorka nevynadal (jednou mi dokonce i kompletně v lese vytekl olej a domů jsem stejně dojel) preventivně dvakrát do roka rozeberu vyčistím přepákování kyvky a cca jednou ročně jsem měnil ložiska v kolech. Letos jsem s ní byl dvakrát v Rumunsku a rozhodně se nedá říct, že bych někde zaostával o proti novějším a modernějším motorkám a to je to rok výroby 1996. Zkrátka když se chceš dobře a hlavně levně povozit a netoužíš po nejmodernější technice, tak tohle je dobrá volba, jen skoro každému u ní chyběl startér, ale mě ne, já jsem v tomhle staromilec a tvrdím, že co si nenašlápnu to si nezasloužím
- bobkuuu
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
- Motorka: 690
- Věk: 35
- Tel: +421904249455
1 2
danka: ale veď to je najlepšie fitko, XT660Z a les/MX trať
dnešok je včerajší zajtrajšok!!! lidi jsou kurvy, mrdej a kradou kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)
- offroaderTE
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Morava
- Motorka: GG EC 250 TPi
- Věk: střední
6 0
jak psal hoždy, kroska má jen jednu výhodu, je oproti enduru výrazně levnější a to je tak všechno
jinak samé nevýhody, a krom snad jedné značky nemá STARTER proto jsem se zbavil užasné motky Hondy XR (enduro oldies bez tartéru) a šel do ostrého endura, samo jak mi každý radil do 450 (mám cca 90 kilo), ale to nebylo to pravé ořechové, následovalo víc úrazů , teď vodím 3kilo 4T a nemůžu si ho vynachválit, žere míň benzínu, gum a pastorků, netahá tolik ruce a hlavně tolik neunavuje, takže je pro mne vhodnější i na delší tripy (někdy dáváme za den i 150 kilců ve středně těžkém terénu)
dopručuju enduro 300 - 350 4T (a těch je jako šafránu )
Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)
|