Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Zajímal by mě Váš názor na KTM

#61 19.11.2015 18:14:59

sykator
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
Věk: 28
2 0

Re: Zajímal by mě Váš názor na KTM

Taky bych tochru prilil olej do ohne na obhajobu KTM a1 

1.Prasknout muze cokoliv (nechapu proc by zrovna ram nemel) a to ani nemusite jezdit superkladu jako na SX -> a to treba uz jen ze si spatne nastavite tlumice a vsechny razy pohlti ram a ne tlumic nebo treba zminenou udrzbout a to treba i prehnanou jako je zbytecne velka vrstva maziva která ve finále má spíše abrazivní účinky atd....

2. "Nesmrtelna" motorka muze peknymu dobytkovy vydrzet treba 300 mth a peclivemu motorkari x krat vic....

3. Motokrosova motorka je zavodni náčiní, které není konstruované jako nesmrtelný stroj ale záměr každého výrobce je udělat nejvýkonnější, nejobratnější, nej ..nej ...nej stroj který nebude mít konkurenci ve své třídě a samozřejmně s přiměřenou životností  - > Myslím že cílem výrobců u životnosti je to, aby stroj vydržel zhruba tolik co konkurence/ popř zažité standardy....

Mimo jiné i dnešní auta  jsou vyráběny s životností 10 let tak čemu se dívite? Konzum vládne !!!!!!!!!

#62 19.11.2015 18:46:00

RSWR
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha WR450F
Web
8 1

WoxmenRX napsal(a):

machi: Beta, Sherco, možná GasGas... nejvíc teď jede Beta, KTM a Husqvarna. Mimochodem na Shercu  300 SEF-R 2016 jsem taky viděl zlomenou kyvku a to jen skočil lavici a při dopadu šla srát  ne  big_smile 

www.youtube.com/watch?v=i0Dy9uPTe74
www.youtube.com/watch?v=OwPTLUH347A

#63 19.11.2015 18:57:03

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Stejne mi hlava nebere jak ta kyvka tak snadno lupne. Kdyby ve svaru nebo tesne u svaru kde je to vyhrate,ale uprostred? ou2 

#64 19.11.2015 19:05:08

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Unava matroše.Vše je předimenzovane ale stejně to občas rupne.

#65 19.11.2015 19:19:25

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
14 8

babaexc:

Jako jo ale v tak blbem miste...

#66 19.11.2015 19:45:30

RSWR
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha WR450F
Web
8 1

Jarynn napsal(a):

Stejne mi hlava nebere jak ta kyvka tak snadno lupne. Kdyby ve svaru nebo tesne u svaru kde je to vyhrate,ale uprostred? ou2 

Jsou to někdy záhady, ale pokud je zvládnutá technologie výroby, tak by se to stávat nemělo.

U Pekelníka po dojezdu z výletu:

http://img21.rajce.idnes.cz/d2103/1/1245/1245933_36febd6e934ada7151af7893647cbcdd/images/1-GasGasEC3002013kyvka.jpg?ver=0

Zjistilo se to při nakládání na vozík...............

#67 19.11.2015 19:55:16

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
14 8

RSWR:

A vseci v podobnem miste,rakusak,japonec i spanel... Fakt divne.

#68 19.11.2015 19:56:46

SethX
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Dubné
Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
Věk: 37
6 0

Ono to zase tak divný neni, v tom místě působí největší zatížení.

#69 19.11.2015 20:21:40

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

V připadě centralu je to nejnamahanějši misto.Prostě to sem tam rupne nooo.Možna by to křuplo i bejt to plne.

#70 19.11.2015 20:52:21

Martin993
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 300
Věk: 24
0 0

Je tu jinak někdo komu to ruplo u krku nebo na kyvce na modelu 07-10 jedno jaké kubatury ? Nebo jsou to jen výjimečné případy náročných jezdců ? big_smile Přemýšlím o koupi ale nerad bych pak někdy řešil rám big_smile

Editoval Martin993 (19.11.2015 20:52:44)

#71 19.11.2015 22:15:59

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

U starejch motorek bylo naprosto běžne že chrommolibdenrupnul.Řešil to svařeč na zavodech a jezdec s timpočital.

#72 19.11.2015 22:16:33

Kubicheck
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: GS mastodont 1994
Věk: ... cet
0 0

... je to o koupi a o tom jak se staras a chovas ke stroji, stejne jak u aut.
At napise nekdo kdo ma moto od nove a jezdi na ni x let souteze roll 
Ja mam ted babicku a modlim se at vydrzi ale mit na novou, vedu si zaznam o kazdym prdu coz delam i u ty svy starenky.

To nemůžem jet po normální silnici...

#73 19.11.2015 22:18:21

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Je mi jasne že z.k.v je dural.Pro rejpaly.uf

#74 19.11.2015 23:01:02

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Liberec
Motorka: 200 neposedných Kubíků
Věk: 45 už
7 6

sirr napsal(a):

badyšot:  a1 , info o fotce z Fb s ulítlím válcem jsem nedohledal .., jinak jsem nepochopil tvůj útok, myslím že už jseš dost starej nato, aby tě věčně někdo vodil za ručičku když neznáš "mapu"  usch . U KTM je možný všechno :-)

http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … _valec.jpg http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … _kopie.jpg http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … valec1.jpg

o.k. tak ti zkusím vysvětlit co vidim, když napíšeš takovéhle zprávy:
1) "Tento obrázek mluví sám za sebe :-)!"
Já vidím křuplej válec, nevidím z toho vůbec nic proč se to stalo.
2) "ale,  takhle viditelnou destrukci jsem u japonských 2t nikdy neviděl."
Kolik si viděl válců na renovaci/opravu od všech možnejch výrobců motorek? Bavil ses někdy s těma co opravujou válce, dělaj nikasil? Když maj dobrou náladu, tak se můžeš dozvědět, který model má kde slabý místa. Budu rád, když se podělíš. Já jsem se zatím jen dozvěděl, kde má slabý místo 200 KTM kvůli tomu, že vychází ze 125. Jsou to přepážky, které jsou zeslabené a rády praskají. Podělíš se taky?

A pak dál topíš pod kotel svých domněnek a úvah:
a) "Asi jedině že by ojnici,válec a hlavu naříz kábrovkou..? Nebo jednoduše, tan materiál stojí za hovno...
Že starší modely 2T trpěli na praskání válců, je známé..."
b) "Měl jsem dost 2taktů a prasklej válec byl pouze na ktm milý Badyšote, to není spekulace ale fakt!"
Tobě prasknul válec? Proč se to stalo? Nechal sis někde udělat rozbor destrukce? Můžeš se podělit o výstupy rozboru (fotky lomu materiálu, prezentaci zdůvodnění...)? To by nás mohlo posunout dál a mohli bychom vědět v čem je teda "slabý místo" u kterýho 2T. Ten tvůj zjednodušený závěr, že materiál stojí za hovno pro sebe neberu, protože jsem v rámci práce dával pár věcí na rozbor materiálu a pokus o nalezení příčin, takže takhle jednoduše od voka něco vypálit prostě lidi co to dělají nikdy "nedělají". Předchází tomu nějaký "pokus" o rozbor materiálu, porovnání s tím, jak by to standardně mělo být a nějaké hodnocení. Ty tady říkáš, že tvoje zprávy nejsou spekulace ale fakt. O.K., podělíš se tedy z čeho vycházíš pro ty fakta?

K tvýmu poslednímu postu:
"info o fotce z Fb s ulítlím válcem jsem nedohledal .., jinak jsem nepochopil tvůj útok, myslím že už jseš dost starej nato, aby tě věčně někdo vodil za ručičku když neznáš "mapu"  usch . U KTM je možný všechno :-)"

Upřímně řečeno, neútočím na tebe, mrzí mne, jestli to tak bereš.
Nepotřebuju vodit za ručičku. Nelíbilo se mi jak tady šíříš paniku, to je jak jsem to vnímal. Twl dát fotku jak z bulváru a říct "tento obrázek mluví sám za sebe :-)!"
Tohle mi prostě nedalo. Reaguju na to, cos napsal.

Osobně KTM moc nefandím, protože se mi subjektivně nelíbí jejich agresivní obchodní model. Nicméně hrajou na otevřeném poli, každý tak může hrát. Stěžovat si k ničemu nevede. Kdyby jejich technika byla tak na pikaču, tak by jim ani ta obchodní politika nepomohla. Každý výrobce má slabší modely a slabší chvilky, nejen v motorkách.
Čistě můj pohled.
Bahnu zdar, je to hezkej sport a prima zábava, zůstaňme u toho smile 

#75 20.11.2015 06:59:30

Kulda73
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 125 LC2, HSQ WR 125, Honda XL600
Věk: 17
Tel: 605482397
0 0

sirr:
Plně s tebou souhlasím smile 

Kawa Power!

#76 20.11.2015 09:05:07

sirr: Dost živě si vzpomínám, jak si tu pěl ódy na KTM, když jsi prodával "navoněnou bídu" tuším nějakou 250 2T - prostě jak se to hodí do krámu big_smile  big_smile  big_smile 
S Dakarem už trochu blouzníš, KTM nemá v tomhle segmentu konkurenci - možná nějaká dorůstá. Až bude WR tak výkonná, jako KTM, tak bude taky "z bláta", protože každý navýšení výkonu, který je následně využívaný, sebou nese větší namáhání dílů, ... ale pohybuješ se u motorek dost dlouho, abys to věděl. Možná proto ani Yamaha výkon nezvedá, protože maj v gatích, aby ty jejich stroje vůbec dojely a1 . Memám nic proti ničemu, nová 4T Yama/WR se mi líbí ano  ano 
Za mě rozdíl v moto je leda tak do prvního zásahu do motoru ... potom stejně drtivá většina dává druhovýrobu, prox, hot rods , ... takže jedou se stejnýma/podobnýma dílama

#77 20.11.2015 11:38:05

Monix
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC300TPI, YZ250F/20
Věk: 50+
2 0

pokud jde o endura, tak stejně není moc na výběr - japonské je reálně nedostupné a zbývá jen KTM nebo menší evropští výrobci (Beta atd.) - na závodech v ČR v depu vidím převážně oranžovo a nově bílo
kvůli enduru jsem po letech přešel z japonských motorek na KTM - nějaké rozdíly v kvalitě a zpracování tam vidím, ale určitě mi nepraská rám nebo válec - souhlasím s názorem, že spolehlivost motorky (japonec vers. KTM) je hlavně o údržbě  a pokud se kupuje jetá moto, tak to platí dvojnásob

#78 20.11.2015 14:12:24

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Morava
Motorka: GG EC 250 TPi
Věk: střední
6 0

pěkně někdo píchnul do oranžového hnízda  ano  a hned se začali rojit pro i proti názory  lol aspoň je v tomhle počasí o čem číst

máme v bandě stréca, který jezdí už druhou KTM F 250 EXC, což je dle běžných názorů kubatůra, která je nejvíc choulostivá na servis (to nemyslím jen u KTM), tento člobrda je zásadním odpůrcem výměn olejů (mění tak jednou za 2 až 3 roky), vzduch. filtr pere jednou za uherský rok, ventily měří jednou za čas a když naměří hraniční vůle, mávne rukou, šak ono to ešče vydrží,
jeho první 250 dokonce jezdila jen 0,5 litrem oleje, který vybrndal při pokládání stroje v lesních klečích  usch 
no a co je na tom k nasrání, ty jeho oranžové m*dky pořád jedou, a dokonce když je občas naleští vypadají i k světu  cool 

po prodeji té první, nepřišla od kupce žádná reklamace  ou2 

tož a teď se v tom v tom vyznej, pravidelný servis nula, motka x-krát položená, ale nijak zvlášť nepoškrábaná (plasty to jo, ale dekly na motoru, rám, kyvka i vidle furt k světu... (kde jsou ty nekvalitní materiály???)

já tuhle oranžádu nikdy neměl, jezdil jsem Hondu a ted italskou HQ, do budoucna ji taky nechci, nemusím mít to co mají skoro všichni, ale pokrytecky si tak trochu sním o nové HQ, což je přeplastovaná KTM s přepákováním  a26 

Enduru zdar

Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)

#79 20.11.2015 15:02:15

WoxmenRX
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Červená 350
Věk: 23
0 0

offroaderTE: Tak má asi hold kliku  smile Co to bylo za roky? Kamarád měl  EXC-F 250 ale snad 13tku a ta mu odešla 2x do roka  lol Ale zase jí tahá po všeljakých CC a lesích smile   Já můžu sám za sebe říct, že Husaberg FE 390 co mám tak je držadlo... 247mth vše původní až na rozvoďáky a válec s pístem wink ventily jsou OK, nezaklepaný, vůle OK kromě jednoho ventilu, na ten jsem dnes kupoval novou podložku, jinak vše bez vůlí... Takže Husaberg r.v. 2011 za mě DOBRÝ  ano  cool 

Rada od zkušenějšího je k nezaplacení.

#80 20.11.2015 16:10:05

Zobák310
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jihlava
Motorka: KTM 350
Věk: 1989
5 0

Nejde o to zvítězit, ale zůčastnit se.