Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

xt 2kf, vibrace

#1 13.08.2015 19:57:27

xt 2kf, vibrace

Na XT 2kf mám při akceleraci z nižších do 3 tis ot. silné vibrace, tak že se klepou hafty , blatníky, rám i motor. Po 3 tis ot. se to ztratí. Dělá to na všechny kvalty, nejvíc je to samozřejmě znát  na 5ku. Dalo by se říct že to připomíná jakoby cukání při silném podtočení motoru. Dělá to pořád naprosto identicky ve stejných otáčkách.  Pokut točím motor na místě na neutrál -nic, žádný náznak nepravidelného chodu nebo prskání apod. Podle otáčkoměru na 5ku při 80 km/hod, motor točí 3250 ot.  Svezl sem se na dvou jiných XT. 43f tahalo kultivovaně už od 2 tis. ani náznak po něčem podobném, točilo  taky na 5ku při 80km  3250 ot.. U 3TB taky v pohodě. U mě když uberu  na 5ku z 80 na 70 a přidám tak by mi to vymlátilo zuby ee3    Uchycení motoru sem přešel - nic. Poraďte čím začít. karbec ?, elektrika?  nebo kovošrot?

#2 13.08.2015 20:41:11

Re: xt 2kf, vibrace

Možno je to sprostosť ale na xrke mi to robyli velmi nafúkané gumi (len na ceste)   kamarátovy zas vymlátená predná vidla

#3 13.08.2015 22:00:13

Scxx:
Terén, cesta, drapáky i silniční gumy, pořád stejné. Opravdu neřeším drobné drnčení vlastní všem jednoválcům. Jsou to silné vibrace které mlátí s celou motorkou. Jde to  podle mě od motoru.

#4 16.08.2015 20:16:11

Tak zdá se, podle prvních dojmů, že je závada vyřešena.
Po té co sem proběh karburaci a zkontroloval kabeláž sem šel na druhé kolo. Znovu sem přešel uchycení motoru /tentokrát pečlivejc/ a objevil dole vzadu na motoru neoriginální šroub a jak se ukázalo měl delší dřík. Matka byla dotažená na konec závitu u dříku a šroub tak nesvíral motor k rámu jak měl.
Vyřešily to dvě 10 mm podložky a pérovka. Jedna z podložek šla na už trochu oklepaný nálitek motoru aby vymezila vůli v rámu zbytkem už to šlo v pohodě stáhnout.
Po krátké projížďce , bo tu chčije, to vypadá, že už jsou vibrace minulostí. smile 

Děkuji všem zúčastněným, zejména Radůzovi, kteří mi byli radou nápomocni.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů