INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
jaký kladivo koupit ?
Re: jaký kladivo koupit ?
Ja myslel,ze se zde bavime o kladivech,ktery jedou. A cloveku daj poradne do tela samozrejmne v terenu.
- Jardasonyx
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lomnice nad Popelkou
- Motorka: Honda XR 650 R
- Věk: 44
0 0
Wrenchman:
Čau draku.Nejdůležitejší je si ujasnit kde budeš s endurem převážně lítat..Jinak typický představitel třídy "ani ryba ani rak" tedy "on/off" je pravě Yamaha XT 600 E.Umí vše dobře,ale ani jedno z toho nejlíp.A to ti bude časem čím dál tím víc vadit.Takže pokuď chceš holku pro všechno tak jedine xt.xl,dr a klr.Maj všechny stupačky v zadu i výkon se dá omezit na 25kw.
Ale z vlastní zkušenosti ti musím ríct že tento typ endura tě dlouho bavit určitě nebude,přijdeš brzo na jeho limity. Jsem přiznivce tkz klasických endur,takže za "mně" ti doporučuji tyto stroje:
Yamaha TT 600 R
Honda XR 400 R
Honda XR 600 R
Honda XR 650 l
Honda XR 650 R tedy pokud už nějaké zkušenosti máš.
Mimochodem jestli se ti podaří sehnat XRko se zadníma stupačkama jako mně uvidíš že stejně je jako já rychle odmontuješ.Nechápu jak to mohl někdo se zadníma stupačkama schválit k provozu:-)Při prvním našlápnutí šli do hajzlu:-)
Tak hodně zdaru při výběru :-)
Co rána to metr!
- SojkinXR6R
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: HQFE350, HondaXR600R,KTMsxf450
- Věk: 35
- Tel: s poškrábanym displejem
5 2
Jardasonyx napsal(a):Wrenchman:
Čau draku.Nejdůležitejší je si ujasnit kde budeš s endurem převážně lítat..Jinak typický představitel třídy "ani ryba ani rak" tedy "on/off" je pravě Yamaha XT 600 E.Umí vše dobře,ale ani jedno z toho nejlíp.A to ti bude časem čím dál tím víc vadit.Takže pokuď chceš holku pro všechno tak jedine xt.xl,dr a klr.Maj všechny stupačky v zadu i výkon se dá omezit na 25kw.
Ale z vlastní zkušenosti ti musím ríct že tento typ endura tě dlouho bavit určitě nebude,přijdeš brzo na jeho limity. Jsem přiznivce tkz klasických endur,takže za "mně" ti doporučuji tyto stroje:
Yamaha TT 600 R
Honda XR 400 R
Honda XR 600 R
Honda XR 650 l
Honda XR 650 R tedy pokud už nějaké zkušenosti máš.
Mimochodem jestli se ti podaří sehnat XRko se zadníma stupačkama jako mně uvidíš že stejně je jako já rychle odmontuješ.Nechápu jak to mohl někdo se zadníma stupačkama schválit k provozu:-)Při prvním našlápnutí šli do hajzlu:-)
Tak hodně zdaru při výběru :-)
Souhlasim s Jordasonyxem, já osobně mám XR 6OO R přes 5 let. Je mi 28 a rád si zajedu ostrý enduro, jezdím už asi 4 roky na lehké, ale XR sem si koupil jako první papírovou moto a zachránil před smrtí a rozhodně má svůj potenciál kterej já ocením i po zvyknutí si na lehkovzdušnou jízdu na 2T 250. XR je prostě jiný, tehdejší výstřelek do světa ostrých endur v týhle třídě, myslim že se to japoncům povedlo a tyhle stroje si nacházej svý majitele 
Taky přeju hodně zdaru při výběru ! 
Edit : Jordasonyx, to XR sem pořídil z Novýho Bydžova od Vítka P. ?? 
Editoval SojkinXR6R (27.06.2015 15:29:11)
Kdo maže - ten jede, Bláto louže kamení, to je naše znamení Made in Japan
- Jardasonyx
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
SojkinXR6R:
No "neke" z Bydžova jo???No nevím jestli ho znám...bydlím tady cca 5 let:-) No vystřelek...spíš vté době se na tom závodilo,žadné 450 4t nebyly jen cvajtakty ten luxus přišel až z Yamahou WR 400.Ale i když jsem měl WRko musím říct jedno na tyhle endura se nechytá,ničím.A jak řek Summers "nemusíš mít toho naloženo tolik,jako ten za tebou ale dokážeš to využít všechno".A ten kdo umí,umí na všem,není to jenom o váze,objemu a výkonu.I z KTM 990 se dá jezdit jak s "pionýrem",dával jsem sem už nějaký videa z jedním australanem a taky videa z borcem co jezdí srandamač na XR 650 l kde pojezdil už pár ostrejch mrch. Ja jezdil jen samé Yamahy ale řeknu jedno měl jsem radši TTRko než WRko450 až teď poprvé jsem změnil značku a ja doufám že jsem udělal jenom dobře.Yamaha mně momontalně nemá čim oslovit,krom tím TTRkem.Je to tak.Pro hobbyky se nic už nedělá a myslím že dělat nebude.Ja říkám klasika je klasika.Stejně jsme se tady vesměs všichni schodly:-)Tady není co řešit,je to jasná volba.:-)
Co rána to metr!
- SethX
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Dubné
- Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
- Věk: 37
6 0
Jardasonyx napsal(a):SojkinXR6R:
No "neke" z Bydžova jo???No nevím jestli ho znám...bydlím tady cca 5 let:-) No vystřelek...spíš vté době se na tom závodilo,žadné 450 4t nebyly jen cvajtakty ten luxus přišel až z Yamahou WR 400.Ale i když jsem měl WRko musím říct jedno na tyhle endura se nechytá,ničím.A jak řek Summers "nemusíš mít toho naloženo tolik,jako ten za tebou ale dokážeš to využít všechno".A ten kdo umí,umí na všem,není to jenom o váze,objemu a výkonu.I z KTM 990 se dá jezdit jak s "pionýrem",dával jsem sem už nějaký videa z jedním australanem a taky videa z borcem co jezdí srandamač na XR 650 l kde pojezdil už pár ostrejch mrch. Ja jezdil jen samé Yamahy ale řeknu jedno měl jsem radši TTRko než WRko450 až teď poprvé jsem změnil značku a ja doufám že jsem udělal jenom dobře.Yamaha mně momontalně nemá čim oslovit,krom tím TTRkem.Je to tak.Pro hobbyky se nic už nedělá a myslím že dělat nebude.Ja říkám klasika je klasika.Stejně jsme se tady vesměs všichni schodly:-)Tady není co řešit,je to jasná volba.:-)
ADVa je jak pionýr jen do doby než ti někam spadne odkud ho musíš vytáhnout Ale jop při jízdě je ovladatelnej v terenu že bys řek že váží mnohem mín než má
- Jardasonyx
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
SethX:
Tak to je jasný že 100kg se zvedé jinak než 200kg :-) Tady jde o to že když se umí na váze nezáleží a votom to je :-)
Co rána to metr!
chlapi díky za rady, jsem přesně ten typ na kterej nadáváte chci aby to jelo jak dvě svině, bylo to pro 2 a hlavně aby mě to neomrzelo hned po tejdnu.. bratránek koupil KLR 650 97' a jede to celkem slušně ale ta váha tam prostě je znát, XR 600 se mi líbí protože je z těhle obsahů asi nejlehčí a nejostřejší ale když na nějaký narazim tak je to buď šrot co má najeto přes 100 tisíc nebo je pro jednoho a nebo za něj chce 50
1600 ecek je i s prihlasenim a nejakou cestou tam a zpet 50. Coz asi dat nechce. Zajimave je,ze je tam vse puvodni.tak bud malo jeta,coz muze byt,nebo brzka pokladnicka. Ale jak nekuri a neklepe,tak asi ok
- Jardasonyx
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
jirka87:
Chlape jestli chces XRko tak do toho di.Moc jich není a oprava příde stejně,tak či tak.A jestli koupiš KLRko nebo něco podobného budeš za chvíli řešit to samí.To XRko ze slovenka stojí za ten peníz.Můžeš s tím jezdit všechno.Já když kupoval XRko tak mi bylo jasný že do něj nasypu.15 let je 15 let.XR a TT jsou držáky a nic podobného se dělat už nebude.Neváhej a jeď pro ní.
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/51253 … R-650L.php
Na kosmetické vady se vykašli.Například koupil jsem teď fungl nový excely na XRko a jak si mylslíš že budou po se zoně vypadat?Oděrky budou a jsou i na nové mašině.Párkrát ji protáhneš bahnem a je to tam.Na rámu kyvce,rafcích všude prostě.Důležity je že to pruží brzdí a vrčí a má to STK.Jestli maš někoho kdo má kouly a vozejk alespoň 1.5 metru tak to dotáhneš a za míň.Nevím odkuď seš ale mělo by to vyjít do 5 tis plus cena moto.Nádhera.
Editoval Jardasonyx (09.07.2015 09:40:17)
Co rána to metr!
Jarda-Jako ze bych si koupil jeste druhy kus k tomu co mam v garazi ne? jako uznavam,jsem asi uplny magor,ale tohle by bylo i na me hodne ke vsemu kolena definitivne srot pravil rentgen a pan dochtor,takze ja jsem s jezdenim skoncil
Jinymi slovy i to moje kokinko pujde,ale to je vyrazne jiny stav. A majinko i cena A taky jednomu cloveku moc vdecim a musim se s nim srovnat.prodej jsem fakt necekal. . .
- Jardasonyx
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
jirka87:
Sorry Jirka to nebylo na tebe,ale na kolegu co schani motku :-) Wrenchman kolik mas nasetreno?
Editoval Jardasonyx (10.07.2015 00:22:21)
Co rána to metr!
mám možnost koupit DR 650 Dakar 1992, dělanej vršek ( gufera na ventilech, frézovaný sedla ventilů, zabroušený ventily, srovnaná hlava, těsnění pod palici atd...) ALE.... má sježděnou vačku prej to normálně jezdí.. chce za to 28 co vy na to ? šli by jste do toho ?
Bez výměny té vačky ne. A ke všemu tam budou v prdeli i vahadla a možná i uložení té vačky ? Jak jako dělanej vršek a vačka v prdeli ? Co je to za "dělanej vršek"? 
Jako dobrý, nechci tady hodnotit pohnutky jednání toho majitele, ale pokud udělám takhle hlavu a vyseru se na tu vačku, tak je mi to divný...
- Jardasonyx
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Nešel bych do toho ani náhodou.Za tu cenu to bude pěkná ludra. :-) Mimochodem jestli chceš investovat do moto kolem 30 tis tak maš jedno co koupiš.Jestli nemáš alespoň 50 litrů tak ještě šetři.
Editoval Jardasonyx (10.07.2015 10:05:06)
Co rána to metr!
tohle mi psal : kluzny ulozeni je v poradku a krasny, ale stycna plocha na vacce je asi 1mm sjeta a na vahadlech je cca 0,2 - 0,3 mm sjeta... tak já nevim 
- Prochal11
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Trhové Sviny
- Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
- Věk: 39
- Tel: 774154754
5 3
Wrenchman:
Kámoš co s nim jezdim tohle same dr-ko měl a nejezdilo se s tim vůbec špatně samozřejmě to nebude na nějaké hard enduro ale ujel s tim docela dost je to samozřejmě o rukách jinak co se týče investic je to jak psal jirka87 a Jardasonyx za ty prachy to nebude žádnej zázrak ale když tu vačku uděláš službu ti to udělá.
Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: FE450
- Věk: 25
- Tel: NokiaN8
7 0
já nechápu jak někdo může o těhle vracích uvažovat.. je to stary, opotřebovany, podvozek bez udržby, motor jak by smet... za ty starosti to opravdu nestojí... pokud se chceš v tom vrtat a mít z toho kasičku, do který budeš rvát peníze aby se na tom dalo přijatelně jezdit, tak si kup motorku do 40 tácu co jezdila v terénu... za mě cokoli staršího 10 let v enduru je Čechách časovaná bomba
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
Vojtas : Vyjímky jsou, ale to hledání a objíždění je pro většinu populace kontraproduktivní, pokud ho moc nezajímá značka, ale jen stav a cena a je mu fuk jestli to bude Husar nebo Námaha, ostrá nebo tupá..nebo co.
Benefit u těchto strojů je v jejich naprosto primitivní údržbě a opravdové spolehlivosti. Ale to je kolečko = opět záleží jak se kdo staral, co to má odjeto...
Pak už je to taky ale o tom, kolik peněz má dotyčný na údržbu motorky. 10..15MTH u ostré je trošku jiná věc, než 6000Km u TTR apod...Každý ví, jak to je.
Je to preference jízdního stylu, značky, ceny, údržby... potažmo ještě 4T vs. 2T.
Lidi s 30 000Kč v kapse většinou končí na DR650 nebo na Huse 610...Ti s Husou často pláčou... Tedy pokud chtějí něco s TP ON/OFF
|