INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Převod vozidla nebo motocyklu
- VDrakeV
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha - západ
- Motorka: XR 250 , XR 400 R, Yamaha WR 450
- Věk: 33
0 0
Převod vozidla nebo motocyklu
Ahoj,
mužete mi poradit jak to je ted při prodeji co se všechno je zapotřebí při převodu motorky jak z pohledu nového majitele ,tak z pohledu starého majitele.
Nějak se nevyznám v tom novém zákoně.
Diky
Re: Převod vozidla nebo motocyklu
Model :
Jsem z prahy a vyhlídnu si motorku z Brna. Jedu tam, líbí se mi, mám zájem, kupuji.
1) Odjíždím s motocyklem, kupní smlouvou a velkým i malým TP do Brna 2) Udělám evidenční kontrolu motocyklu na své jméno 3) Motocykl pojistím 4) Zašlu tyto dokumenty společně s OVĚŘENOU plnou mocí a ZK nového pojištění na toho, kdo mi to prodal (tedy ještě stále současného majitele) 5) Ten to na mě PŘIHLÁSÍ (slovo odhláška v podstatě terminus technicus zmizel) a pošle mi doklady zpět 6) RZ zůstavá a nijak se nemění ani tím, že se jedná o převedení vozidla do jiného kraje
Editoval jirka87 (17.06.2015 12:46:34)
P.S : S variantou, že by k tobě kupec přijel v 8:00 v úřední den moc nepočítám, proto jsem nezmínil možnost jít na úřad společně a vše vyřešit v jeden den přímo na úřadě ve městě prodávajícího.
- VDrakeV
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
No tak jsem si to pravě myslel. Ale budoucí kupující mi trvdí,který je z jiného kraje
1.)Než odjede s motorku musím udělat evidenční kontrolu na jeho jmeno 2.)Musím dostat od něj plnou moc 3.) jdu na muj uřad a přehlásím to na něj. 4.) Pošlu mu doklady
Sem z toho nějak zmaten
To je ale uplne stejny postup,jen je jiny v tom,ze na tebe hodil tu evidencku a tim padem nema potrebu odjizdet s dokladama. Kazdopadne na jedine veci trvej a to na te, ze k te motorce bude pro potreby prihlaseni uz JEHO pojistka..Neni to v zasade nejak velice nutne, ASI by jim stacilo dolozit pro prehlaseni jakoukoliv platnou zelenou kartu, ale proc se s tim drbat ?
OK... udelam evidencku a prihlasim to na tebe, tak jak bych stejne musel, ale vyrid si pojisteni a dej mi do ruky zelenou kartu...Pojistit vozidlo lze i na zaklade pouhe kopie VTP. Nesetkal jsem se zatim s tim, ze by nektera pojistovna vyzadovala pro tyto ucely original TP.
Nevim, proste mi to tak prijde lepsi, nehlede na to, ze muzes to pojisteni v den prepisu na jineho majitele rovnou zrusit.
Editoval jirka87 (17.06.2015 13:04:02)
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
VDrakeV:
Však to říká dobře. Jen ta plná moc musí být ověřená, a musí být vozidlo pojištěno -zelená karta. A evidenční prohlídka -to je na vás, jak se dohodnete.
Editoval tank (17.06.2015 13:02:53)
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
- VDrakeV
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Super.
A na evidenčce nekontroluji to že nemam spz přimotovanou ? Ale jestli ji mam...
A co autolekarnica musi byt?
VDrakeV napsal(a):Super.
Evidenční kontrola není z litery zákona tak banální, jak si mnozí myslí. Evidenční znak vozidla je mimo jiné i rozměr pneumatiky...Těch znaků je na osobním autě tuším snad 30, takže ve finále nejen VIN, nejen typ motoru, ale i to jestli motorka má či nemá výbavu jaká je zapsaná v TP. A protože ji máš na papírech a tím pádem je schválená jako SILNIČNÍ motocykl, tak by až na případy, kdy je udělena vyjímka měla mít normálně kompletní osvětlení. Funkcí se ale tuším už na evidenční kontrole nikdo nezabývá...Nebo neměli by...
Motolékarničky byly co já vím z poslední STK na motorce (letos) zrušeny a snad i náhradní žárovky s pojistkama
Editoval jirka87 (17.06.2015 13:10:48)
- kalimerro
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Babetta - raketa
- Věk: 39
- Tel: 724453952
- Web
0 0
sirr: Pěkné, ale má to jeden háček. Co když se prodávající na to prostě vykašle? Bude mít ode tebe komplet papíry, prašule ve šrajtofli a imaginární pokuta 50 tisíc mu je úplně u zádele?
Kupoval jsem takto: O víkendu jsem zajel daleko se podívat co vlastně prodávající prodává. Párkrát to byl zbytečný výlet, ale nakonec jsem přeci jen našel. Domluvili jsme se na prodeji v úřední den. Prodávající udělal evidenčku na moje jméno včetně STK (musí být v době přepisu platná) a já si doma pojistil moto dle údajů z velkého TP. Bral jsem dovolenou (i prodávající) a během jedné návštěvy na úřadu prodávajícího vše dořešeno.
Jako hlavní opruz je podle mě nutnost provést přepis na úřadě prodávajícího - bez toho by to byla úplně pohoda.
Král defektů
- babaexc
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Pokud už neni ten polopřevod nebo jak se to jmenovalo tak je nejlepe to udělat u prodávajiciho a papiry dát kupujicimu přepsané protože to je jinak o průser.Takže pokud to chceš udělej si volno přijeď přepišem hotovo.
babaexc napsal(a):To je zas pakárna přištê radši koupim novou
no, to je chlapské řešení! úředníky jebat
Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: OSTRAVA!!!
- Motorka: KTM 520exc
- Věk: 30
- Tel: nakousnutý
4 3
jirka87 napsal(a):VDrakeV napsal(a):Super.
Evidenční kontrola není z litery zákona tak banální, jak si mnozí myslí. Evidenční znak vozidla je mimo jiné i rozměr pneumatiky...Těch znaků je na osobním autě tuším snad 30, takže ve finále nejen VIN, nejen typ motoru, ale i to jestli motorka má či nemá výbavu jaká je zapsaná v TP. A protože ji máš na papírech a tím pádem je schválená jako SILNIČNÍ motocykl, tak by až na případy, kdy je udělena vyjímka měla mít normálně kompletní osvětlení. Funkcí se ale tuším už na evidenční kontrole nikdo nezabývá...Nebo neměli by...
Motolékarničky byly co já vím z poslední STK na motorce (letos) zrušeny a snad i náhradní žárovky s pojistkama
evidencni kontrola je uplna fraska byl jsem v patek s ttckem borec zkontroloval cislo motoru a cislo kary v motorovem prostoru tim to zkoncilo sel jsem si pro papir ( a to ho ano nezajimal stitek ktery je v kufru u rezervy) minuly tyden jsem byl taky prihlasovat auto borec drzel v jedne ruce vtp a ten svuj papir a hledal vin nemohl jej najit (ja vim kde je ) tak koukal do motoroveho prostoru druhym okem na vtp a do sveho papiru opisoval vin z vtp na kastli byl v klidu zakryty plastem a borec delal ze ho nasel a svitil ke svetlu a psal o skutru od zanameho ktery tam byl semnou ani nemluvim ocesali pulku plastu aby nasli vin a nic po 20ti minutach sem jim oznamil ze je pod sedadlem jeste byli nasrani ze museji hledat a byli na to dva no komedie
- Kepec
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: GasGas EC 300
- Věk: 25
0 0
By mě zajímalo jak to je když má někdo vozidlo v polopřevodu na sebe ale změní bydliště. Tzn třeba z Brna-města na Brno-venkov tak na jakej půjde magistrát
Jako aby vyřešil polopřevod a nezrušili mu papíry.
Editoval Kepec (20.06.2015 10:29:40)
- ZbyneKTM
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
- Tel: můj?:-)
1 0
Kepec:
No ja myslim, ze pokud ma nekdo dneska vozidlo v poloprevodu, tak uz ho vlastne ani nema, ne?
Enduro - I love this game:-) KTM - Klub Týraných Mužů 
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: OSTRAVA!!!
- Motorka: KTM 520exc
- Věk: 30
- Tel: nakousnutý
4 3
ZbyneKTM napsal(a):Kepec:
No ja myslim, ze pokud ma nekdo dneska vozidlo v poloprevodu, tak uz ho vlastne ani nema, ne?
do konce tohoto mesice maporad dotycny moznost prihlasit pokud tak neucini vozidlo zanika 
kalimerro napsal(a):sirr: Prodávající udělal evidenčku na moje jméno včetně STK (musí být v době přepisu platná).
Opravdu musí být v době přepisu platná STK?
Ditrow a kalimerro:
a jste si tím jistý? Např podle http://www.hrabyova.cz/ platná STK být nemusí.
No budu prodávat teď moto bez STK, tak to prubnu na vlastní kůži .
- kalimerro
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Babetta - raketa
- Věk: 39
- Tel: 724453952
- Web
0 0
RadoTP:
Samo ti to na 100% neřeknu jak to opravdu je, ale můžu s čistým svědomím prohlásit, že jsem před samotnou koupí volal na 2 úřady a bylo mi v obou případech potvrzeno, že musí být platná STK. Rovněž úředník na třetím úřadu (kde jsem to skutečně přehlašoval s prodávajícím), požadoval platnou STK tak dle toho soudím, že to tak s největší pravděpodobností bude.
Král defektů
|