INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
KTM Freeride 350
- Pavel_FR250R
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: Freeride 250R
- Věk: 32
0 0
Re: KTM Freeride 350
Ahoj,
Můj názor:
Servisní intervaly jsou nastavené na spodní hranici a s určitým koeficientem bezpečnosti. Každý díl má výrobní tolerance a rozptil schválené jakosti. Součet všech dílů o minimální kvalitě které projdou kontrolou vynásobí koeficientem nižším než jedna a určí tím "vhodnou" dobu pro výměnu při předpokládané maximální zátěži.
Někdo má stěstí a píst který po 400mth je ok, někdo ne. Při provozu nad 100mth se začínáš dostávat do pásma kdy zkušenosti z testování výrobce ukazují že daná komponenta se múže blížit k hranici životnosti.
Na výtahu je také psané maximální zatížení které je daleko od toho co výtah uveze. Pokud ale spadne, není to vinou výrobce ale tvojí.
Pavel
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
Storeman:
veci ktere dokazu zkontrolovat bych si klidne dovolil nechat,viz ventily atd.Pist a ojku proste nezkontrolujes,potazmo loziska na klice odkrouti svoje a davam ven...rozvodak taky zjistis jak je vytahany....
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
14 8
Sally:
Na 350 jsem se k servisu nedostal,delal az radas. u 250 nevim ze by vodni cerpadlo bylo napsane. Nepletes si to z olej. cerpadlem? Kazdopido jestli vodni pumpa tak tu prekontrolujes snad bez problemu ne?
- vencaxt
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava Poruba
- Motorka: Yamaha xt 600E, Beta RR 450
0 0
Těžko odhadnout barák 3 děcka pracuju denní noční. Loni na xt jsem najel tak 500 km ale to jsme se stěhovali tak bylo dost práce na baráku a zahradě teď už bude času více. Letos jedeme Rumunsko po ose tak jsem začal uvažovat nad novější. Původní záměr byl prodat xt a koupit něco jako v strom varadero, xt 660 z prostě něco pohodlnějšího na cestu a k tomu něco jako yamaha wr 250 r/f oboje tak do 150 tis. Teď zase přemýšlím že xt si nechám a dám víc peněz do něčeho lehčího na ten terén 2x týdně zajet někam do lesa a vyblbnout se, na stroji k tomu určeném proto FREERIDE, AJP. Nejsem ještě rozhodnutý zatím přemýšlím nahlas...
- Zobák310
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jihlava
- Motorka: KTM 350
- Věk: 1989
5 0
Panove nevim jestli se to tu resilo ale na ktm 250 sx mam na vickach brzdovych pump napsano dot 4 a dot 5.1 a liju tam 5.1 a na freeride 350 je jen dot 4 znamena to ze tam nemuzu nalit 5.1?tu doma mam a v patek chci jet na free tak mam koupit tu dot 4?diky za rady
Nejde o to zvítězit, ale zůčastnit se.
- TomaHawk
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM SX 125
- Věk: 25
0 0
Zobák310:
Dot 4 a Dot 5.1 jsou vzájemně mísitelné! Takže bez problemu. Dot 5.1 má vyšší bod varu, což není na škodu.
#wideopenthrottle
- kornout
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
- Věk: už veterán
- Tel: asi 100x deně :-(
1 0
Storeman napsal(a):Jarynn napsal(a):Storeman: Napíšu ti svůj pohled na věc: Interval píst ,ojka, ložiska je daný výrobcem, dodržuju ho protože nejsem lempl a vadilo by mi to už z principu. .....
Hm! To je rozumný názor! Zajedu za svým mechanikem.
Ale když se podívám do návodu tak v 140 Mth se nemá měnit jen píst ale i: Ventily, ventilové pružiny a misky ventilových pružin Ojnice, ojniční ložiska a čep kliky Sací čerpadlo Rozvodový řetěz Všechna motorová ložiska
…vyměním píst a jsem tak kde jsem byl!??? Klidně může odejít něco jiného!
Píst na 350 vydrží 100Mth i na krosce a ta je naladěná na 2x takovej výkon. OT: z tý 350 FR jsem trochu zklamanej, ta 250 2T FR mě teda bavila mnohem více.
Editoval kornout (28.05.2015 22:51:31)
umím prd, ale strašně mě to baví 
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
Jako novopečený majitel free250R jsem tohle vlákno poctivě přelouskal a dovolím si sem zkopírovat Jarynnův a můj příspěvek z jiného vlákna, ať to je pěkně po-kupě...
Jarynn napsal(a):
PETARDAK:
Jak jsi na tom na svém free s kabeláží?(v kastlíku pod sedlem, pod karbecem,u krku) já jsem po 150 mth byl nucený rozpárat svazek, vyměnit drát ke startéru, a další 3 opravit a znova přeizolovat,dát do chráničky.. Trošku mě tím chlapci v KTM nakrkli okok
PETARDAK napsal(a):
Mám najeto "už" 1,5mth lol tak Tvou zkušenost, mohu brát jen jako varování a dobrou radu k nezaplacení
Z moto jsem "nadšený" ale nedělám si iluzi o kvalitě a původu(šikmookém) řady komponentů... Zatím jsem: zvýšil řídítka, přezul přední gumu, nahodil al.šusplech a pravda kus elektro sem vystřihal a "letěla" i s levým ovladačem a klaksonem
Editoval PETARDAK (01.06.2015 19:13:12)
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
14 8
PETARDAK: No super, jsem ti akorát chtěl pisnout že to přesunem sem ať to nezasíráme tam Asi takto: U 250 je úplně špatně vedená kabeláž,navíc jen v hadřené ochrané bužírce která se okamžitě prošoupe a následně dráty.. Doporučuju to řešit hned ať předejdeš průserům z toho plynoucích,navíc jen zesílíš stávající ochranu a neřešíš hledánía opravu přerušeného kabelu .Vím o free které díky tomuto málem shořelo- odnesl to upečený svazek a roztavená rukojeť plynu přes kterou to vzalo kostru , živý šel přes karbec(který není normálně ukostřený visí z obou stran v gumě) plynovým lankem... Svazek má problematické místa tady: 1)Kastlík pod sedlem 2)pod karbcem 3)krk řízení 4)objímka na podsedlovce Jak z toho ven: 1)Vyndat pojistkovku, startovací relé a vaničku v kastlíku )dva šrouby + drcpáska. Kabely jsou pod tou vaničkou stupidně opřené o kastlík podsedlovky a prošoupou se časem až upadnou. Mi se proklepaly od pojistky k ventilátoru a živý k tlačítku startování.Takže rozebrat a dát do chráničky ,prostě obal zesílit.
2) Kabely se prošoupou o kartery( u mne zase kabel starteru + kabel k zadnímu světlu) , prostě tam jen tak volně leží a jak moto vibruje tak se chránička lehce prošoupe. Takže sundat karbec a znova chránička.
3)Tam je bužírka která ztvrdne ,poláme se a prořeže izolaci a následně kabely ( u mne zase kabel k tlačítku startéru).Toto jsem zatím nedořešil, praskliny jsem postahoval slušnou izolačkou a omotal víc ať se to zesílí. Problém může být ale taky tím že jezdíme i v zimě a ta bužírka bude v mrazu jak ze skla.. Mám dojem že toto nebude možná jen problém u free ale možná se pletu, nevybavuju si už je to u EXC.
4) Pod podsedlovkou je plastová objímka s ostrou hranou (zevnitř nad brzdovým spínačem)kterou je kabeláž přichycená k podsedlovce,je to na malém torxu. O tu hranu se svazek láme a zase jsem tam přišel o kabel startéru... Je to fakt až k nevíře kolik hloupostí se dá udělat při vedení 1,5m kabelového svazku. Jestli mášnového tak už máš možná něco z toho vyřešeno ,třeba jim to došlo ale nevěřím. Pokud se do toho pustíš což fakt doporučuju Tak si rozhoď celý zadek. Blatník dolů, tlumič ven a možná i podsedlovku a máš za půl dne hotovo. Pokud počkáš až se to vyhrotí tak máš celý den co dělat
- Storeman
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Týn nad Vltavou
- Motorka: KTM 350 Freeride a BMW F650 GS Dakar
- Tel: 728173269
- Web
0 0
Také bych si rád vyzkoušel Free 250 2T, ale za ten rok a půl co mám 350 jsem jiné Free nepotkal. V Jižních Čechách je velice malý výskyt Frírajdrů!
Ze silnice do terénu a zase zpátky.
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
11 0
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
|