INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Vytrvalostní strava
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
Re: Vytrvalostní strava
xfany: Taky dobrý protein. Určitě s jemným vnitrosvalovým mramorováním, přiměřeně křehký a šťavnatý. Tohle žeru...
Co na to praktik ZdenalBenal -bylo tohle vaše tajemství dlouhé výdrže ?
Editoval tank (05.11.2014 22:51:23)
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
Tank - šikovná baba je požehnání. Tým nemyslím enom nejaků dorostenku, ale aj ty, co majů osumnáct pryč... Jednů sme jeli na mistrák do Košic a jela s nama jedna babka přes osmdesát...mimo jiné, teda. Sem si říkal - ježíšmarjá, co tá tam bude platná?! Ráno sme se zbudili, teplá snídaně na stole, v ovesné kaši ostružiny a všelijaké inačí lesní dobroty... Bez keců, enom tak. No holt prvorepubliková skautka . K téj výdrži - jede se takticky, musíš šetřit síly, kde se dá. Volbů stopy - nejet po hrbech, tam, kde je to vymlátěné...ale kůsek vedle. Stačí pár centimetrů, za osm hodin v sedle to poznáš. Zasej nejet moc vedle, v trávě može byt šutr... Potom jak v těžkých úsekoch, jak se takový úsek pozná, co v brodech, jak na hluboké blato, jak ve výjezdech, co z kopca...je teho neúrekom...
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 2
Zdenalbenal: . Jen se bojím, že moc takovejch skautek se kolem endura už nemotá.
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 2
Starej praktik...a umí to i podat
Díky moc všem za odpovědi. Dá se z toho dost vyčíst. Výdrž u mě bude vždycky průser. A jídlo samotný to nezachrání. Běhání, kolo, posilovna. Změnit přístup ke stravování. Jím když mám hlad. 2x denně. Oběd, večeře. Víc mi nezajímá. Pití. Vypiju 0,5 litru za den. Víc prostě nevypiju. Nepotřebuju. Tohle je průser, se kterým dlouhodobě bojuju a nevím jak se přimět ke změně. Váhu neřeším. Ale motorka mi dává najevo, že se mnou bude mlátit a jednou to někde odseru, protože mě unaví a vysílí. Uvidíme co dál. Pro mě sezona končí po víkendové 6hodinovce, a mám do jara čas na změnu. Tu bych měl poznat, když přes zimu něco budu dělat, ale ten pravej výsledek přijde po letech, a ne měsících. Běh na dlouhou trať. Kdo ví jestli budu mít příští rok motorku. Život mi přináší změny, a ty se dotýkají hlavně motorky. Motorka půjde zřejmě pryč, a plánuji novou. Ale chci funglnágl. Maximálně rok jetou. Uvidíme zda se to povede. Na enduru tu není s kým jezdit. Na mx tratích je tu 5 kluků co jezdí docela pravidelně, tak mě furt lákají ať si koupím cross a zbavím se endura. Nevím zda se nechám ukecat. Enduro mě baví víc, ale jezdit samotnýho ne. Tak z toho mam tak nějak pomotanou hlavu.
XFany: Velké díky za sz a ostatním taky ještě jednou velký dík za příspěvky
Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 2
MichalEXC: Moc to řešíš a rozebíráš. Co tě nezabije, to tě posílí -to platilo, a platí. To kolo asi není marný, ale posilovna...enduro je vytrvalostní záležitost, ne kulturistika nebo podobné zvrhlosti. Spíš to chce trénovat vytrvalost, ohebnost, trochu pružnost...takovou pohybovou všestrannost. Jseš relativně mladej, můžeš toho dost dokázat, tak toho využij, ať pak později nelituješ...
Editoval tank (06.11.2014 22:33:41)
- dejvV
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Všetaty
- Motorka: JAWA PICO ! Praga ED250, Gilera RC600R, AfricaTwin XRV750 RD07
- Věk: +30
- Tel: na požádání
- Web
0 1
MichalEXC:
jíst jen 2* denně a navíc když už máš hlad. A vypít 0,5L za den to je sakra málo. tvůj "jídelníček" je uplně špatně. na internet muzes koukat, ale nejlepší je někam zají,t, zaplatit si kurz. A hlavně min. 2* týdně chodit sportovat. pravidelně !
Život se dá prožít, proflákat, nebo enduro !
xfany: času dost, jsem rychlej, a nechávám ostatním náskok
Tank: posilovna je posilovna. Jak to tam kdo bere je druhá věc. Jsou tam kola, běžící pásy. Není to jen o činkách. A samozřejmě jezdit a jezdit a jezdit.
dejvV: že je špatně vím. Kurz jsem měl zaplacenej. Chodil jsem k doktorce co se tímhle zabývá. Za 4 měsíce 13kg nahoře Mě to stačilo, řekl jsem si dost, no a pak se vrátil do starých kolejí. Spadl jsem o 6kg dolů, a tam se držim.
Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.
Na enduru je potřeba hlavně vytrvalosti. Běhání je na ňu dobré, ale když máš v prdeli třeba kotníky (a když nemáš, neboj, to dojde ), tak radši bicykl. Nemusí byt extraspeciál, já sem měl (a mám) Libertu... Taky sem chodil plavat, dávka alespoň kilometr. Je to dobré proto, že na hrudní košíček působí hydrostatický tlak a svalečky musí přemáhat neco navíc... Ale všecko pravidelně...to je základ! A dávky zvyšovat přiměřeně. Až se oteplí, začat jezdit. Nemá cenu snažit se jezdit co nejdřív (po zmrazkách), je to o hubu a pod snih nevidíš, krade to volant. Při jízdě se snažit jezdit technicky správně, naučit se různé finty, jak přejíždět klády, točit se na předním a na zadním kole a postupně zrychlovat. Je-li po ruce nejaký trenér, kerý ví, co a jak, tým líp. Motorka - endurko si víc užiješ, než krosovů motorku. Kór když je legálně na značkách. Já si třeba na stará kolena vymyslím trať, po cestě se sklouznu na nejaké krosové trati (pár koleček - mám to jako rychlostku) a benzinky mám jak časovky. Krosovů motorku musíš naložit, odvézt se na trať, pak zase zpátky...za tu dobu mám vyjeté dvě nádrže... Nicméně volba disciplíny je věcí každého soudruha. A pokud nemáš v úmyslu položit život na sportovním kolbišti coby reprezentant, jezdi to, z čeho máš radost... Když na tem nejsi fyzicky dobře, nemá cenu jezdit na silné motorce. Už taky vidím, jak mě klže řemeň - starci majů jezdit osmdesátky a nebo dvácy...půllitr je tak na infarkt.
xfany: ...tož tam by se líbilo aj mě
- Honzan
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: xrv. xlv, jawa
- Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
- Tel: mam
4 0
Janek napsal(a):enduro se nedá srovnávat s maratonským během, plaváním, ... je to mnohem komplexnější sport, co funguje jinde, tady fungovat zřejmě nebude, vymaž si všechny příspěvky s tím :"tohle jsem viděl u běžců, ... tohle používaj cyklisti ... " a zůstane ti jen pár informací, který tě povedou správně
Zas bych to enduro tak nedemonizoval - je to obycejnej sport a zabava, jako kazdej jinej...  Pokud nesportuje vubec, musi zacit od zakladu a ty jsou pro kazdy sport v podstate stejne...
edit: Jak pise Zdenal - pokud jedes z 0, tak beh, kolo, plavani jsou dobry zaklady na budovani zakladni fyz. vytrvalosti. Na nizky tepy, nespechat, v podstate intenzitu tak, aby jsi u toho v pohode dychal a mohl mluvit... Postupne pridavat na dobe aktivity (hodina behu jsou cca 3h na kole, plavani taky jit proste na tu hodinu plavat a poctive - je dobry na kapacitu plic a nauci to spravne dychat a telo roznaset kyslik do svalu...). Za par mesicu nazenes zakladni vytrvalost pokud to udelas poctive (4-6x tydne sportovat - 2x je malo). prvne ob den a pak treba 3 dny v kuse, den odpocinout atd...
Jez a pij dle potreb, jen poslouchej svy telo. Jen musis dodavat dostatek bilkovin, jinak se po odbourani tuku zacnou odbouravat i svalovy vlakna a ztratis na sile. Proste se nejak neomezuj - telo postupne bude vyzadovat vic paliva pokud bude podavat vykony...
Editoval Honzan (07.11.2014 12:21:53)
- Klasika
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Popůvky
- Motorka: KTM EXC 250 F, Beta 400 RR, BMW R 1100 R, A1/1
- Věk: 40
5 1
Když pročítám tu alchymii a vědu ohledně stravování, pití a cvičení, tak se nestačím divit... Na pití do batohu vybírám vodu "podle špuntu" (neperlivé vody mají široké špunty ) a na sváču kupuju tyčinky podle tvrdosti (aby v batohu přežily, když se po nich poválím) Každý den sedám na staré kolo a šlapu 6km za koněm. Při offání nejezdím efektně, ale efektivně Což často znamená, že někam vyjedu a teprve až promluvím, tak si ostatní všimnou, že tam jsem taky Výsledek toho všeho je ten, že mě kluci utahají jen když se o to snaží a dost často utahám já je
MichalEXC: Tím chci jen říct, že pro nás hobíky není potřeba nic extra, ani trénink, ani potraviny... není potřeba hledat v tom vědu Najdi si doplňkový pohyb ("nadejchej se"), smiř se s faktem, že opravdu nemusíš vyjet na každý kopec jen proto, že existuje, starosti s váhou/jídlem pusť z hlavy a neber ježdění tak vážně, do repre už nás stejně nevezmou A ono to půjde samo Hodně štěstí
....jsem líná jezdit rychle....
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Pravidelně cvič a před mototréninkem si dej BCAA a budeš lítat jak divej- pomáhá to k regeneraci a nebolí tě tolik svalstvo.
Editoval Hoždy (07.11.2014 13:16:06)
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 2
Klasika: MichalEXC: Tím chci jen říct, že pro nás hobíky není potřeba nic extra, ani trénink, ani potraviny... není potřeba hledat v tom vědu smile Najdi si doplňkový pohyb ("nadejchej se"), smiř se s faktem, že opravdu nemusíš vyjet na každý kopec jen proto, že existuje, starosti s váhou/jídlem pusť z hlavy a neber ježdění tak vážně, do repre už nás stejně nevezmou wink A ono to půjde samo ano Hodně štěstí ano
Tak to je přesný...umět vydejchat to, že něco nedám, je předpoklad k tomu, abych to někdy příště dal. Jezdíme pro zábavu...a level si nastavujeme sami. Nejlepší fyzický trenink pro mě osobně je křoviňák, motorová pila, sekyra, palice, klíny...
|