INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Ořezání pneu
Re: Ořezání pneu
Jarynn napsal(a):Psal jsem to tady o ostrosti a broušení pro to, že tu někdo srovnává řezačku s kopáčem na upalování špuntu
"Kopac" reze zrovna tak jako "nozirska prace". Nasel jsem starsi AC10 prorezanou pred asi 5mth (diry ve spalkach jsou po vytahanych zimich vrutech co se neosvedcily). Zadlaby do platna u paty spuntu se nekonaji diky natvarovani "kopace" do tvaru lzice. On ten "kopac" je taky naostreny, jen to na tech fotkach nevinikne. Neni to ostri ala Solingen, ale i za studena se do spuntu zarizne. Takze Jaryne, chce si to napred vyzkouset nez zacnes soudit

Janek: Material mezi spuntama neubiram zamerne. Nejezdim mouse ani tublis, ale klasiku duse a tak jsem rad ze plochu mezi spalky nezeslabim a nezvysuji si riziko propichnuti pneu. Sponu dorezavam do konce, zadne odtrhavani rukou neni treba. Nektere spalky opravdu nedam na jeden zatah, ale to jsem psal hned na zacatku ze sirka noze je 20mm. (asi zase plati ze nerozumis psanemu tetu )
Tady je vyrez fotky bez zmenseni.
Neminim tu nijak shazovat Mikiberguv vyrobek, jen jsem pro ty, co se bezhlave pripisuji do fronty ukazal, ze to jde i bez specialniho ostri. Otevrene jsem popsal pouzity material, rozmery (narozdil od Mikiberga), vykon pajky, doplnil fotkama jak vse vypada v realu. Kdo chce ma tu navod jak na to, kdo nechce bude kolem toho camrat a hledat mouchy. Je to nastroj jen na serezavani spalku na pneu, ne na umeleckou tvorbu snehulaku z gumy Tak v tom nehledejte zadnou vedu.
MikiberG napsal(a):jediný co tu je k zamyšlení je tvoje práce a tvůj způsob chápání problému
neni tu zadny problem k chapani, je tu jen dalsi funkcni provedeni rezacky. zadny jiny problem v tom nehledej. staci pohledat doma za ponkem kus kulatiny a je hotovo kazdy prumerny zahradkar si to doma zfoukne (pokud bude chtit) a nebo si pocka na dokonalejsi vytvor ve fronte na pomerance. Je to svobodna volba kazdeho jedince. Jeden ma radost z toho ze si to koupi, druhy ze si to muze udelat sam.
MikiberG napsal(a):ps: v tomhle průměru a s tím příkonem je už zbytečný dávat do kulatiny další materiál ... ušetři si práci
zadny dalsi material do te kulatiny nedavam, cely nuz je z jednoho kusu.
- Vencam666
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: sever Čech
- Motorka: Yzf450, rmz 250
- Věk: 46
- Tel: Přenosný
0 0
kick-start napsal(a):MikiberG napsal(a):jediný co tu je k zamyšlení je tvoje práce a tvůj způsob chápání problému
neni tu zadny problem k chapani, je tu jen dalsi funkcni provedeni rezacky. zadny jiny problem v tom nehledej. staci pohledat doma za ponkem kus kulatiny a je hotovo kazdy prumerny zahradkar si to doma zfoukne (pokud bude chtit) a nebo si pocka na dokonalejsi vytvor ve fronte na pomerance. Je to svobodna volba kazdeho jedince. Jeden ma radost z toho ze si to koupi, druhy ze si to muze udelat sam.
MikiberG napsal(a):ps: v tomhle průměru a s tím příkonem je už zbytečný dávat do kulatiny další materiál ... ušetři si práci
zadny dalsi material do te kulatiny nedavam, cely nuz je z jednoho kusu.
A není lepší než se zapisovat do pořadníku a čekat až někdy........ to raději koupit origo než rok čekat???
Editoval Vencam666 (23.10.2014 09:28:48)
Vencam666: na prvni strance tohoto vlakna je v prispevku c.19 napsano ze original stoji 1650,-Kc Oproti tomu samotna pajecka stoji tady 420,-Kc a nuz si vybouchat doma.
- roxteedy
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: ta nejlepší...
- Věk: 300
- Tel: mobilní
10 0
nechcete někdo odkoupit gumy na prořez já jsem na to línej mám tady jednu metzelerku six days 140 3x michelin s12 130 všechno v 18" a 7-8 mm špalky nejlíp osobní odběr možno po domluvě dovezt k Mikymu cena dohodou
Editoval roxteedy (23.10.2014 09:47:34)
- Zafod
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: 990A+690R
- Věk: 43
0 0
Venca 666: No proto jsem se zeptal Michala jak to vypadá s výrobou. Bylo odpovězeno, že má materiál na na 10-15 řezaček a že to bude řešit až v zimě. Vzhledem k tomu, že bych to potřeboval dříve, nastává varianta koupě nebo výroby samodomo. Protože nejsem až tak manuálně zručnej a ještě nemám moc času, tak nastává varianta koupě. Dá se to sehnat na českým eshopu za 1200Kč+DPH. kick-start: Kdo nic nedělá nic nezkazí. Takže jak tobě tak Mikibergovi
Editoval Zafod (23.10.2014 09:51:02)
- mart
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: WR400F, exTT600R
- Věk: 5X
3 1
Zafod:
jsem na tom podobně Mikibergova kapacita není nekonečná a vyrobit si to jako kick-start neumím, takže pokukuju po něčem "koupitelným" a objevil HARDLINE TREAD DOCTOR
modrá je dobrá ;-)
- badyšot
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Liberec
- Motorka: 200 neposedných Kubíků
- Věk: 45 už
7 6
roxteedy: já bych měl zájem o tu Metzelerku. Občas jezdím okolo Mikiho, tak bych si jí tam vyzvedl, kdyby to šlo. Co bys za ní chtěl??? Fotku náhodou nemáš? Dík za info.
- roxteedy
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: ta nejlepší...
- Věk: 300
- Tel: mobilní
10 0
badyšot: ta metzelerka je asi nejhorší jestli dáš 2 kila je tvoje
Editoval roxteedy (23.10.2014 11:52:11)
když si pomyslím co vyhazuju a byl by o to koukám ještě zájem.
- mart
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: WR400F, exTT600R
- Věk: 5X
3 1
Zafod napsal(a):mart:
Jezdil jsem dlouho různá RBMka, XLka, LSka a orienťáky na těžký ( 990ce ), kde stav gum rozhodoval jak se moc budeš trápit ( třeba RBM 2013 je dnes už legendární ). Kdybych tenkrát věděl, že existuje takovejhle krásnej bazmek, už bych ho měl, ale to jsem ještě nechodil sosat info na offmoto. Teď mám 690ku na výše uvedené kratochvíle a každou drobnost, která mě ušetří nějaké síly, beru všema deseti. V mém věku už to ani jinak nejde
JJ je to o detailech taky bych si nikdy nepomyslel, že to budu chtít testnout
modrá je dobrá ;-)
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chemička
- Motorka: KTM 250 EXC TPI
3 0
Jestli badyšot tu metzelerku nevezme, tak bych ji možná vzal. Quix: jaké konkrétní gumy? 
Editoval Filda (23.10.2014 13:45:18)
Žádný kopec není tak velký, aby nešel vyjet.
|