INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
KX 250 - dusí se ve vysokých otáčkách
KX 250 - dusí se ve vysokých otáčkách
Zdravím,
psal jsem dotaz na motorkáře, ale bylo mi doporučeno zajít i sem - že jsou tu lepší rady - mám problém s KX 250, r.v. 02.
Prosím o radu nebo tip lidi co znají KX nebo 2T obecně; dovolím si sem postnout odkaz na motorkáře, poměrně široce jsem to tam popsal a naposled přidal i videa na youtube jak se to chová:
http://www.motorkari.cz/forum-detail/?f … &l=8264200
co si o tom myslíte? už jsem zkusil většinu toho co mě napadlo a fakt netuším, karburátor jsem kromě hladiny nastavil dle příručky a vyčistil, a nezdá se mi že by to mohlo být něčím jiným.. ta motorka měla myslím poměrně precizně dělanou GO od Bureše z Mifamoto asi 2 roky zpět, od tý doby jsem najel prd (odhaduju do 10 mth, tak 3-4 nádrže), jel jsem to umejt na benzínku na vapku a cestou zpátky to začalo škytat ve vysokejch - vůbec jsem to neřešil a svedl to na nacákanou vodu někam, ale vodou to zdá se nebylo. Ta benzínka je asi 2 km z toho tak 1km po silnici, samozřejmě jsem tam nedržel plnej ani nebrzdil motorem - vím jak se chovat k ostrýmu dvoutaktu.
Olej jsem měnil každej rok, jezdím na motul 710.
Díky všem za nápady
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husky TC 250
- Věk: 34
3 7
Re: KX 250 - dusí se ve vysokých otáčkách
Mas na CDI spatne upevneny konektor, hledej chybu v elektronice tohle je elektronickej problem, filtr ani jina mechanika s tim nema co docinení. Prvni zkontroluj ten konektor klidne jej stahni zadrhovaci paskou uplne nafest k CDI, ono se to obcas stava ze ten konektor moc nedrzi. Pripadne je to nekde sluslej kabel a nebo vadna fajvka.
Ted ctu ze jsi konektoru prostrikaval atd. to je sice mozny ale jak rikam ten na CDI poradne stahni. Takhle se motorka chova kdyz se neupraví předstih. Klidne ji treba nakopni konektor zatlac rukou a zkus pridat a uvidis zda bude zmena, nedavno jsme to řešil taky a nebylo to poprvé.(hodil jsme ti to i na motorkare, takze napis, kde to chces pripadne dale resit) 
Editoval Joraell (26.09.2014 06:06:07)
Nekrmte toho Trolla !
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
xtas: Mám stejnej problém a u mě to bylo vynutí cífky. Zničeho nic přestala jed ve vysokejch-tarokovalo to. Místo 200 ómů cífka ukazovala 20. Ještě by to mohlo být taky fajfkou! Proměř ji na odpor multimetrem. Musí ukazovat do 5 jak má víc tak je naprd. (Jenom fajku bez kabelu - musíš vyšroubit). Jestly to nebude ani jedno šel bych po indukční cífce a pak po snímači otáček (nakonec říd. jednotku poslat na diagnostiku).
- SojkinXR6R
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: HQFE350, HondaXR600R,KTMsxf450
- Věk: 35
- Tel: s poškrábanym displejem
5 2
Hoždy:
čago, jen podotknu tu poslední možnost snímač otáček. Moje zkušenost sním je taková, že až se motorka zahřeje, tak pokud je problém v tomto, motor vypne uplně, žádný vynechávání. Po vychladnutí se tohle opakuje zase dokola. Takže snímač bych viděl až jako poslední možnost...jestli vůbec. Hodně zdaru!
Kdo maže - ten jede, Bláto louže kamení, to je naše znamení Made in Japan
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
Jeste posledni vec by mohl byt šikovně strižený klínek na rotoru a mírné posunutí rotoru do jiné polohy , taky jsem už zažil, ale jak říkám určitě je to v elektrice. Ono to ani moc s polohou soupete nesouvisí, když se budeš hoodne snažit a motor postupne vytačet přidáváním a ubíráním tak jej do otáček dostaneš, ale bude to potom regulérně střílet do výfuku Překvapivě i2t si umí pořádně říznou 
Editoval Joraell (26.09.2014 16:36:06)
Nekrmte toho Trolla !
ano, vrkáním to jde vytočit o něco výš.
Asi budeš mít pravdu, vzpomínám se u jaw když to blbě pálilo tak to hulilo a divně smrdělo.. točil sem to v kůlně asi minutu, na volnoběh z toho krásně voněl dvoutakt, víceméně idylka jakmile sem dal plyn a začlo to škytat a blbě spalovat tak se tam setmělo, místo obláčků byla regulerni šedožlutá mlha, vypotácel sem se ven polomrtvej, štípalo to v očích i v hubě jak slzák
xtas:
skus dat novou svíčku nebo nemáš vodu v bnezínu?? nebo starej benzín?? skus natankovat z jine benzinky
Auto se používá jen když nejede motorka.
tohle jsem v tom vlákně na motorkářích popisoval - svíčku jsem dal novou, benzín jsem nejdřív dolil (byl po zimě) a naposled už jsem koupil úplně čerstvou vervu 100, takže opravdovej benzín bez tý bioblbosti. Nemá to vliv.
Už asi jediný co mě napadá že jsem v palivový cestě neudělal je seřízení hladiny - má na to bejt hadička, ale na spodku plovákovky je ten šroub hrozně velkej, takže nevím jak bych to tam nacpal. Nevím jestli by na to mohla mít takovej vliv, v manuálu v troubleshooting je hladina napsaná snad u všeho kromě brzd.. každopádně mám komplet karbec z kx250 r. 94, takže pokud bych nenašel nic v elektrice, zkusím ho tam zkušebně nacpat.
Ale teď už taky podezírám spíš tu elektriku
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 7
xtas napsal(a):tohle jsem v tom vlákně na motorkářích popisoval - svíčku jsem dal novou, benzín jsem nejdřív dolil (byl po zimě) a naposled už jsem koupil úplně čerstvou vervu 100, takže opravdovej benzín bez tý bioblbosti. Nemá to vliv.
Už asi jediný co mě napadá že jsem v palivový cestě neudělal je seřízení hladiny - má na to bejt hadička, ale na spodku plovákovky je ten šroub hrozně velkej, takže nevím jak bych to tam nacpal. Nevím jestli by na to mohla mít takovej vliv, v manuálu v troubleshooting je hladina napsaná snad u všeho kromě brzd.. každopádně mám komplet karbec z kx250 r. 94, takže pokud bych nenašel nic v elektrice, zkusím ho tam zkušebně nacpat.
Ale teď už taky podezírám spíš tu elektriku
na karbec prd, zbytecna anabaze to by se chovalo jinak. Tohle nevytoceni je vylozene pravidelny kdyz je problem s karbcem tak se to projevuje nepravidelnym skytani a podobne.
Nekrmte toho Trolla !
asi máš pravdu - pustil jsem si to znovu a i to zní jak omezovač
tak to vypada na civku - konektory sem komplet prolez a drzej jak zidovska vira, vypadaj mozna lip nez to co sem mel na silnici..
nicmene ta civka ukazuje na primaru 3 ohmy, ma mit 530. sekundar ukazuje 12k coz je ok.. predpokladam ze to bude pricina.
ma smysl kupovat neco jako tohle http://www.motodrive.cz/zapalovaci-indu … -universal ? kolik cca stoji origo? na telefonu se mi to na partsdepot nezobrazi, at mam predstavu o cene.
nebo jeste jinak - jak se to resi? kupuje se origo? nebo jsou nejaky nahrady, nekdo to opravuje apod?
- chalka
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: WR450F
- Web
7 0
Pokud motorka nejde vytočit do vyšších otáček, zní to jako omezovač. Oddělal bych koncovku a zkusil bez ní. Tohle mi dělala KTM 250, v koncovce byl plech, nevím kde se tam vzal. Třeba můžeš mít rozpadenou tu perforovanou trubku.
když se podíváš na ten odkaz na motorkáře, tak to poslední video je bez koncovky - sice to božsky práská ale je to stejný. Vzhledem k hodnotám z tý cívky myslím že to je jasně elektrika.
Nová cívka stojí na partsdepot 1500, takže asi nemá smysl řešit nějaký náhrady - nebo je nějakej lepší shop kde koupit cívku?
ale stejně mě to ze zvědavosti zajímá - ty univerzální cívky fungujou bez problémů? třeba tohle http://www.ebay.com/itm/PERFORMANCE-IGN … 0695937852 ? Používáte to někdo nebo jen origo? Protože třeba ten manuál co mám je pro 125 i 250 a uvádí pro ně rozdílný (skoro dvojnásobný) hodnoty na obou vinutích
edit - video zde, ať to nemusejí všichni rozklikávat https://www.youtube.com/watch?feature=p … YjRo61jkK8
Editoval xtas (27.09.2014 22:54:42)
tak všem ještě jednou děkuju za rady, byla to opravdu cívka, nakonec jsem jí koupil za cca 700 z anglie.
Dělá to neuvěřitelný věci - asi jsem si na to nějak odvykl jak to bylo seřízený pořád na záběh a bohatý, protože jak jsem komplet všechno rozdělal, vyčistil a seřídil dle manuálu tak je to mazec - cesty co sem za ty 2 roky jezdil za 3 pod plným a víceméně pohoda teď nemůžu protože to 3 i 4 celý odhrabe - sice necejtím ruce ale je to fakt bomba - takhle to nikdy nejelo..
Chtěl jsem to prodat a vyměnit za něco se světlem protože mě baví spíš enduro než trať, občas jedu na pokec za kámošema, docela rád bych něco na čem se můžu jet se ženou vykoupat apod - ale asi si to ještě chvíli nechám díky!!
aspoň mě to dokopalo to seřídit a vyčistit, to za to stálo i kdybych na tom strávil mládí
i když bych bejval dal ruku do ohně za to že elektrikou to není, za jízdy to daleko víc reagovalo na polohu plynu než na otáčky.. divný. Ale jak jsem to pak zkoušel na neutrál a dělal ty videa tak to už to na tu elektriku znělo.. no jo, žádnej učenej z nebe nespad
|