Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Sherco 2.9

#1 19.09.2009 22:38:25

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Sherco 2.9

Koukám že tady ještě nikdo nepřispěl, tak podám hlášení o mých zkušenostech o nějaký šlapačce a to Sherco 2.9 z roku 01 a 03 který jsem měl:

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/97_sherco_02.jpg

Vzhledem k jiným šlapačkám mělo Sherco motor s výkonem v nižších otáčkách. Váha 69kg byla na tu dobu výborná a rozměrově byla moroka úzká a poměrně malá. V tomhle se ale tyhle motorky lišej jen nepatrně, takže rozdíl pozná spíš někdo kdo už něco najezdil na jiný značce.
Co mě překvapilo byla nesmrtelnost a bezproblémovost. Opravdu neznám jinou značku, která by takhle držela a nesypala se. Cena náhradních dílů je taky asi nejnižší ze všech šlapaček, což je nejen pro hobby jezdce dobrá zpráva. Importér funguje taky bez problémů, takže v tomhle směru pohoda. Podvozek nebyl uplně na takové úrovni jako třeba u Gas Gase, ale to ocení až opravdová elita v tomhle sportu a rozdíly byly nepatrné. Dnes už je to zase o hodně dál, takže to už uplně neplatí. Celkově můžu tuhle motorku doporučit všem nadšencům do trialu. Navíc mají už v nabídce i 4takt.

Dej koním pít...

#2 23.09.2009 20:12:33

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Re: Sherco 2.9

Je to Španělsko. Jo časem si určitě šlapačku znovu koupím a možná bych se svezl i pár závodů. Ale bude to určitě tak maximálně v kategorii C, pač bych jinak dal na držku smile

Dej koním pít...

#3 23.09.2009 20:32:20

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Re: Sherco 2.9

Jezdil jsem jak na Montese tak na Shercu. Obě se chovaj uplně jinak. Sherco je takový kladivo s ukrutnym spodkem (taky má 320ccm). První modely měly problém se startováním a vyžadovalo to docela grif. Novější už chytaly uplně v pohodě. Jezdilo se mi s tim líp než s dvoutaktem a odskakovat se dalo pomocí motoru i téměř bez přidání plynu - fakt příjemný.
Montesa nemá spodek skoro vůbec a všechno je víc nahoře. Všichni co ale trochu jedou to musej nakitovat aby se s tim dalo dávat pořádný výpaly, pač v serii to je přecejenom slabší než 2t. Průběh je ale krásně sametovej a v technickej pasážích a na kluzkym povrchu to má výbornou trakci, což je u šlapaček velký +. Motor chytne snad ikdyž ti spadne kapesník na nakopávačku. Na tom má asi podíl i ta stříkačka.
Na novejch modelech jsem ale už nejezdil, takže nevim jak se to pohnulo. Betu ani Scorpu 4t jsem v ruce taky neměl.

Dej koním pít...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů