Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Nechat si udělat repas podvozku není marné!

#361 20.06.2014 12:58:29

Re: Nechat si udělat repas podvozku není marné!

salierri napsal(a):

novej napsal(a):

PS: To jen můj poznatek, nestojím o odpověď o třiceti řádcích od nějakýho kompota.

Novej to je idiot co?  lol 

:-)) jo to máš naprostu pravdu :-)), dám ti palec  ano 
edit: zelenej paleček

Editoval novej (20.06.2014 13:00:37)

#362 20.06.2014 13:17:47

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Ale notak holky....  heart   a7 

#363 20.06.2014 15:09:18

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: 2T
Věk: 37
3 2

MikiberG napsal(a):

MichalEXC:
přenastaví se "hardware" uvnitř (zahrnuje i typ a vlasnosti oleje) - to je alfa a omega tlumení ... změní se charakteristika průběhu, klikáním se pak v podstatě pohybuješ na dané křivce.... resp. laicky  posuneš tu křivku nahoru dolů ....

Mmmm zajimavé...škoda že jsme se nedomluvili, celkem bych chtěl vyzkoušet, jestli poznám jako mrdal rozdíl oproti tomu co mám teď, a co bych měl od Tebe.

Jinak si všímám, že tu někdo píše repas, a popisuje se tu ladění. Nejsou to dvě rozdílný věci ? smile Protože repas ( koupě sady a její výměna + nalití oleje ) si šikovný člověk udělá sám. Ladění to už je jiná smile

Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.

#364 20.06.2014 15:10:32

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Michal EXC : Já osobně zvažuju že dám při repasuje ještě i ty progresivní pružiny. Sice vůbec netuším jak moc velký vliv to bude mít, ale zkazit se tím asi nedá nic smile

#365 20.06.2014 16:32:05

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

Janek napsal(a):

Joraell napsal(a):

Když se vezme sériový podvozek a pustí se do něj Faltus tak ten rozdíl pozná i úplný začátečník, ...

Přesně jak píšeš, pozná i začátečník, jeho přední tlumiče mi málem x krát zlomily zápěstí, nepředvídatelný chování, ... ne , to i ty obyč pumpičky z KLX fungovaly líp ano  
Aktuální foto, samolepy mám pořád, Mikiberg dává jen malý big_smile .
Ne vždycky se každýmu podaří dobrá práce, jsme lidi, chybující, je to jen moje zkušenost, jiný má třeba dobrou jako ty ano 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2597_faltus.jpg

zaleží na jakou laťku jezdce sis nasledně nechal nastavit tlumiče třeba byly nastaveny příliš nahoru a proto ty pocity ted je maš dolu a jsi spokojený a nebo jen starší olej a nebo nalepka z předešlých dob pak silne slova reklamy pač když se svezu na motorce od střelce taky mi vypadne zapěstí uplně stejně a není to od firmy czechische bastl a říkám zlatý muj podvozek bohužel tak to není mě to na jeho motorce na 20CM kladě vystřelí a on to chroupe jak větvičky asi rychlost nebo co.  a11 
Taky jsme byli v rumunsku a byl tam gas a tomu tlumiče.... Vím proč  asi těžko špatnou prácí ale mužu byt jak Janek a říct byla na nich taková nalepka.
Při sve inteligenci si na vše dokažeš odpovědět sám a říct si že asi nepíšeš uplná fakta.

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#366 20.06.2014 16:47:30

Joraell
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husky TC 250
Věk: 34
3 7

MichalEXC:

Ve vetsine pripadu je to tak ze nekdo dela repas protoze koupil jetou motorku a nevi ani jak na tom ty tlumice uvnitr jsou, tak ji hodi na repas a tlumice rovnou uz necha udelat na sebe.  Pokud uz nekdo ma tlumice nastaveny tak samozrejme dela jen repas pripadne doladeni, ono kazdej se trosku jezdecky vyvyji a pokud na zacatku sezony skoro neskacu a na konci sazim 20m lavice tak je potreba i to nastaveni tlumicu trosku pozmenit.

Nekrmte toho Trolla !

#367 20.06.2014 17:27:31

Jarvis
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM exc 500 F
Věk: 32
0 0

Jak už tu pravděpodobně někde zaznělo,serie podvozek od ktm je nastaven hodně moc univerzálně pro velký rosah lidí stylů atd... proto repas i s nastavením a naladěním v jednom / někdo si myslí že si udělá repas sám ....no... podlě mě tak vymění olej plus nějaký blbosti kolem v předku,ale je to o 50 dalších věcech / viskuzita oleje / hladina / tlak dusíku v zadku , plus nastavení přužiny ,tuhost pružin a dalších blbostí co dost ovlivní chování , a další a další kraviny co s tím souvisí....(a pak lik sem klik tam)  Tohle a ty ostatní blbosti umí MikiberG velive dobře dát dohromady tak , aby vše šlapalo jak si člověk představuje a v tom je další jeho moc velký plus a síla,protože dokáže vše nastavit dle požadavků jezdce a podvozek mu přispůsobit . Jiný bude pro loukaře ,jiný pro CC,jiný pro enduro , jiny pro extrem.,pro 70kg ,pro 80kg frajera Někdo se víc tlačí na předek jinek na zadek , někdo moc neumí , někdo jezdí nesmysli jiny zas bomby atd ...a někdo ani neví co přesně  lol  
OD MIKIHO Znám 3 moto co měl v jeho šikovných rukách , a může jen a jen doporučit Mikiberga  usch 

Editoval Jarvis (20.06.2014 17:51:00)

Chce to plyn smile no a co...kdybych měl Babetu ,tak jsem to dal big_smile

#368 20.06.2014 19:12:38

SethX
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Dubné
Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
Věk: 37
6 0

A jak to ladění probíhá aby zahrnovalo i jezdeckej styl? To se mnou jede ten člověk na trať a pozoruje? Píšu to naprosto bez prdele, fakt to nevim.

#369 20.06.2014 19:33:09

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

SethX: klidně

#370 20.06.2014 19:33:58

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

MichalEXC: obvykle se dělá oboje naráz

#371 20.06.2014 22:03:59

Janek napsal(a):

Tristan napsal(a):

zaleží na jakou laťku jezdce sis nasledně nechal nastavit tlumiče třeba byly nastaveny příliš nahoru a proto ty pocity ted je maš dolu a jsi spokojený a nebo jen starší olej a nebo nalepka z předešlých dob pak silne slova reklamy pač když se svezu na motorce od střelce taky mi vypadne zapěstí uplně stejně a není to od firmy czechische bastl a říkám zlatý muj podvozek bohužel tak to není mě to na jeho motorce na 20CM kladě vystřelí a on to chroupe jak větvičky asi rychlost nebo co.  a11 
Taky jsme byli v rumunsku a byl tam gas a tomu tlumiče.... Vím proč  asi těžko špatnou prácí ale mužu byt jak Janek a říct byla na nich taková nalepka.
Při sve inteligenci si na vše dokažeš odpovědět sám a říct si že asi nepíšeš uplná fakta.

Proto jsem psal, že měly nepředvídatelný chování. prostě to bylo na prd udělaný, nic jinýho v tom nehledej. Kdyby byly na jinou váhu, tak by chování bylo pravidelný, třeba tvrdý .... ale čitelný. Tohle byla úplná trága (v porovnání s fungujícím), 3x přejedeš jednu a tu samou překážku a pohoda, jedeš ji po čtvrtý a mrda do zápěstí, že i vypadly řídítka z ruky ne , ale když jsem s tím jezdil, tak jsem si říkal, že po ještě jde big_smile . Spoustu věcí mám zdokumentovaných, jak práci z promota, z mx servisu u olomouce, ... abych nevařil z vody, jak se tu z oblibou používá, tohle zdokumentovaný nemám. Na druhou stranu je mi to jedno, ať si každý servisuje, kde chce.
Jinak když mi loni dělal Miki podvozek, tak to bylo na mou váhu +90 suchá. Po cca 120 mth byla repase, gufera netekly, a nechal jsem si dát jen jinou vizkozitu oleje. Před měsícem jsem vážil 65 kg a jedu pořád stejný hw i naklikání jako při +90. Nic mě do rukou netluče, chová se to stále čitelně a předvídatelně ano , jezdím o trochu líp než na začátku, ale opravdu jen o trochu ...., prostě spokojenost s fungujícím podvozkem ano .

Tý jo, haleluja, fakt začínám věřit v Mikiho nadpřirozené schopnosti, pětadvacet kilo rozdílu váhy jezdce, padesát motohodin v těle žduchů a setup pořád bezezměny.
Janku,slyšel jsem, že křesťani pořádaj konkurz na novýho mesiáše, nechceš se přihlásit? Určo bys je ukecal, na pohádky jsou jako dělaný .

El hombre de mitos

#372 20.06.2014 22:15:25

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

radas:  ano věř a víra tvá tě uzdraví, chce to jen čas... smajlíka ti sem dám abys nemusel tápat  lol 

#373 20.06.2014 23:52:41

Faryn
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Rožnov:Pr
Motorka: Gas Gas 450FSR
Věk: 35
Tel: 608713226
Web
3 0

A nakonec to skončí modlidbama lol  lol 

Potřebuju poladit podvozek key 
dejsi třikrat očenáš polož drobák nalep nalepky a utíkej jezdit bomby lol  lol 

Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.

#374 21.06.2014 00:11:24

Jarvis
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Freeride....... ???.....něco mi to říká... to je to kolo od KTM,že jo ? ,ale myslím že se tam někam brzdová kapalina neleje a30  dit to má ty lankové brzdy ne ?? a možná to na tu kapalinu jezdí a to vysvětluje,proč to nemá kouličky aspon ty malinkatý. Tak proto ta neznalost ....hm...má to vůbec tlumiče ?  usch  lol  lol  okok  ugh2  blee1 

#375 21.06.2014 00:38:05

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Vodu kázali,víno pili. Kanonáda hňevu a urážek  usch parádně se to čte od někoho kdo permanentně někomu chce kakat na hlavu lol  lol  lol  Fakt dobrý setup tlumičů,opět se daří vlákno jiným směrem. Nikomu neberu jeho víru,jen se prostě bavím. lol Teda spíš je to na zvracení a31 ,ale mám kačení žaludek tak to dám  wink  Jestli máte někdo osvědčenou modlitbu za tlumiče tak pls sem s ní ,určitě ji využiju,ušetřím za faryna :-D

#376 21.06.2014 01:03:18

Jarvis
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

prdel musí být i kdyby čína koupila KTM  lol  lol 

#377 21.06.2014 06:54:52

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Jarynn napsal(a):

Vodu kázali,víno pili. Kanonáda hňevu a urážek  usch parádně se to čte od někoho kdo permanentně někomu chce kakat na hlavu lol  lol  lol  Fakt dobrý setup tlumičů,opět se daří vlákno jiným směrem. Nikomu neberu jeho víru,jen se prostě bavím. lol Teda spíš je to na zvracení a31 ,ale mám kačení žaludek tak to dám  wink  Jestli máte někdo osvědčenou modlitbu za tlumiče tak pls sem s ní ,určitě ji využiju,ušetřím za faryna :-D

Stačí si přečíst příspěvky Janka za poslední 3 dny v několika tématech ne   a31 U některých by stálo za zvážení vymazání adminem nebo napomenutí, kde se najednou bere tolik hněvu v někom, kdo tady všechny poučuje . Každý jsme nějaký, osobně mi to ale bere chuť sem vůbec chodit a přispívat,. Vlákna se místo rad zvrhnou jen v nic neříkající tahanice s hádkami a osočováním ne 
Jezdím sice poslední, jsem brzda s rukama vyklepanýma od tlumičů, ale jezdím rád pro své potěšení a nehodlám na tom nic měnit.
Jaryne, zítra Peklo to jistí ano  usch 

#378 21.06.2014 07:59:48

Návrat k tématu.
A předseda pravil:
"Včera jsem se konečně dočkal. Našel se den, kdy se jen pro mě otevřela Rokla, přjel Faryn se zrepasovanýma vidlama a dovezl si nějakou jednostopou vraždu, abychom to pojezdili a vyladili.
  Přijel, nasadili jsme šawle, kolo, brzdič a offem se vydali na trať. Nějak jsem to ale ze startu přepálil, páč bylo nadšení z podvozku veliké a tak jsem se udělal už na cestě. Na trati už to tak slavné nebylo. Byl jsem  prostě se silami v řiti. Nicméně, rokla byla ve stavu, jaký nepamatuju - po osy srajdy, rybníčky v zatáčkách, vymleté koryta od deště apod. První díra mezi skoky a málem jsem letěl přes řídítka - vymletá díra ve sračkách. Za Emosem to samé 3x větší  a22 . Zbytek tratě ale už lepší. Vyjeli jsme za krátko stopu, odladili vidle a panečku - je to teď o dost jiné - LEPŠÍ
  Sice je to úplně jiná motorka(nevěděl jsem, jak na tom mám jezdit), ale je to tak, jak jsem to chtěl a jak to má být. Spodek kopíruje terén, vršek je tak, že nejdu nadoraz - prostě paráda. Poslední 2 kola byly v duchu předávání zkušeností a rad ohledně jízdního stylu, odpočinku rukám v sedle a tak....

Ale k věci:
Když jsem vidle ladil po přivezení mota domů, nestačil jsem se divit - na každé naklikáno úplně něco jiného. Byly po údajné repasi a naladění od Faltuse. Bývalý majitel do nastavení údajně nevrtal.Docela nemilé překvapení.
Tak jsem se šavle jsem se pokusil udělat doma v podmínkách ne úplně nevybavené dílny a po rozdělání jsme na to hleděli jak péra - již okem jsme viděli, že se na vidlích podepsal nějakej všeuměl s velkýma kleštěma. Olej byl mazut a proto možná jedna vidle vytekla. Vidlice v závěru fungovaly, ale spokojený jsem nebyl. Olej neustále tlakoval - pořád jsem upouštěl vzduch, chodila jakoby se jí nechtělo a já jsem z toho měl ruce jak Pepek Námořník. A já na to laborování nemám čas - chci jezdit.

Po dohodě s Farynem proveden repas, namontovány kvalitnější prachovky i gufera atd. Pak faryn dojel i s vidlema, montáž, seřízení v terénu, cigáro, kafíčko, pokec, odjezd, velká spokojenost.

Na rokli s náma byl i HanesRC a Faryn mu podvozek alespoň nastavil. Domluvili po odjetí pár kol na repas taky.
Z toho jsme se domluvili s Farynem, že by mohl pro nás udělat nějakou lepší cenu na tyto služby. Máte-li vidle jeté 2 sezóny a bez jakéhkoliv zásahu, tak to jen tak ze srandy zkuste a pak napište, jaký to od něj je.

Faryn mimo jiné i závodí a věnuje se servisu převážně Gasů a jim podobných krámů.
Píšu to sem ne proto, abych vám ukázal objevenou Ameriku, ale proto, že jsem se potkal se solidním týpkem, co něco umí, nenatáhne vás neprodává tak moc své jméno místo práce.

Já mohu za sebe jen doporučit  cool  ano "        Četli jste slovo předsedovo.

Editoval radas (21.06.2014 08:01:55)

El hombre de mitos

#379 21.06.2014 08:24:06

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

viteka 32 napsal(a):

Jarynn napsal(a):

Stačí si přečíst příspěvky Janka za poslední 3 dny v několika tématech ne   a31 U některých by stálo za zvážení vymazání adminem nebo napomenutí, kde se najednou bere tolik hněvu v někom, kdo tady všechny poučuje . Každý jsme nějaký, osobně mi to ale bere chuť sem vůbec chodit a přispívat,. Vlákna se místo rad zvrhnou jen v nic neříkající tahanice s hádkami a osočováním ne 
Jezdím sice poslední, jsem brzda s rukama vyklepanýma od tlumičů, ale jezdím rád pro své potěšení a nehodlám na tom nic měnit.
Jaryne, zítra Peklo to jistí ano  usch 

Víš ono použij hlavu ... přečti si ty příspěvky a soustřeď se na podstatu věci ... dojdeš k zajímavýmu zjištění:
- zatímco Janek se naváží převážně do techniky, Freride a td tak.
- ješitní a uražení uživatelé (převážně s pozitivním rankem) se neustále opírají do Janka

To ti příjde jako přínos do dikuse od techto "klaďáků". Máš pocit, že že je to správně?! Je mi jasný že ti je bližší košile než kabát a že když s nima jezdíš budeš spívat jejich píseň a také se k nim tím řadíš.  Tím chci říct že ať znám kohokoli nebo s ním jezdím na každý názor a jednotlivce si dělám úsudek zvlášť - bez ohledu kdo to je a na výsledek.

K free a technice obecně bych tu mohl psát stohy materiálu a asi by se mnozí divili ale nechtěl jsem ty egomaséry poškodit.  Beru to s nadhledem a je mi jedno jak tu kdo chce být viděn, dost lidí znám osobně a jsou jiní než by se tu mohlo zdát.

Jen mi příjde trapné a ubohé se tu do někoho osobně navážet ať už jde diskuze o čemkoli.
A jak sis určitě v životě všimnul tak čím větší je člověk ubožák a zamindrákovanej břídil, tím víc se do někoho sere osobně. A zvlášť když se může přidat ke skupině a nepřemýšlet svojí hlavou, přebírat názory, a v přesile si kopnout !!!

A není to prosím na tebe ty si se do nikoho nenavezl !! To je na ty machýrky a dovtípíš se sám kteří to jsou. Já jsem jen rád že se tu vybarvili a to díky Jankovi ... tomu kterému nevadí že do něj mnoho lidí kope, snese to a dokáže si svůj názor ustát !!

Pravda polovinu lidí sere a druhou bolí.

#380 21.06.2014 08:32:16

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

radas:  smile  už mi to připadá jako by si dostal špek za dobře odvedenou reklamu , nikdo tu nepsal že Faryn neumí , píše se tu obecně o podvozku ...
... až budeš znát kontext některých příspěvků (reklam) procitneš ... ale není na tom nic špatného !! prostě je to marketing
... Faryn určitě umí, živí ho to , kuwa to by musela být tragédie aby neuměl !!

Já osobně některý druh reklamy považuju za kontraproduktivní, ta tvoje už je dost přestřelená.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů