Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Enduro a Cross pády

#1 18.06.2014 01:35:24

Tomas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DHC
Motorka: husaberg fe 501 ,Honda xl600,
Věk: 30
0 0

Enduro a Cross pády

Čus lidi hledal jsem a nenašel také téma tak založím svoje,jsem hodně zvědavý kdo zvás měl vážnější nebo trapný crash ? Já měl hodně zlomená ruka naražené žebra a nějaké naraženiny např zvedačky na zadní po sleze se zadním kole jet nechtěně po hrázi a vykoupat se v kanálu u čerpačky a ještě k tomu si vás začnou fotit cyklisté a smát aniž by se zeptaly jestli mi nic není ale hlavní tečka mích volovin byla zkoušet asi v kilu jet chvíli po předním kole a při doteku brz páky mi podjelo kolo a já si to trajdal po náměstí přímo do patníku a tahle volovina mě stála měsícu bílích plášťu noha k.o ale jsem rád že ji mám big_smile Teď chci vědět vaše havárie a frajtroviny  a1 a pochlubte se s vašima akcema pády a prostě všechno,

#2 18.06.2014 06:25:48

Joraell
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husky TC 250
Věk: 34
3 7

Re: Enduro a Cross pády

Noo tak ty lehčí pády pro pobavení jsou tady v tech videích.
https://www.youtube.com/watch?v=sUqIJuRiR74
https://www.youtube.com/watch?v=WE5yq1ADrqg

No a ty horší situace:
č.1
Husaberg FE 450
Závod AZPneu-Rapotín. Poslední lavice před cílovou rovinkou (trať jsem měl najetou dobře a znal jsem to tam myslím taky slušně). Po Cca hodině závodu tam na té poslední lavici předjíždím jiného jezde a na lavici místo vpravo nebo prostředkem najíždím vlevo což byl docela problém, protože v tom místě lavice nebyla tak "projetá" jako jinde což mě při stejné nájezdové rychlosti poslalo tak o 1-2m víš než bylo potřeba a hlavně jsem si to plachtil o dost dál než bylo potřeba, pro představu je to ta lavice velikosti středně velkého domu big_smile. Během letu se mě zatmívalo před očima, protože jsem to viděl opravdu bledě, dopad byl opravdu tvrdý, nárazem jsem pustil řidítka aniž bych chtěl, naštěstí tlumič řízení zauřadoval a motorka jela dál v přímém směru, takže ve finále z toho držka nebyla nicméně obě zápestí bolely opravdu hodně ještě několik týdnů potom (samozřejmě až od druhého dne big_smile) Na motorce oba ráfky zplacatěný.

č.2
TM MX 125
Motokrosová trať Skorošice podobná situace jako předešlá opět předjíždění na skoku. Jedná se o skok, který je pouze takový zub a je umístěný na dlouhé rovině kde to jde opravdu rozparádit cca 80+km/h. Na tom zubu jsem trefil trošku mělčí místo což mě na odrazu poslalo moc na předek a já šel přes rejdy. Byl to vyloženě ten pád při kterém si člověk říká, že je to ještě vše v pohodě a má to pod kontrolou, ale jakmile se dotknulo přední kolo země bylo jasno, že to tak není, nohy šly vzduchem následovala několikametrová jízda po předním mimo trať a tam jsem se rozložil. Výsledek byly zlomené řidítka, rozbitá přilba a lehčí otřes mozku.

č.3
Husaberg FE 450
Tohle se mi událo vpískovně kam chodíme trénovat. Je tam jedna pasáž , která je do mírné zatáčky, ale dá se tam jet opravdu rychle je to taková dlouhá (cca 150m) táhlá zatáčka a pokračuje klesáním z kopce a následně je prudká levotočivá zatáčka. Za ty roky co se tam jezdí je místo před tou prudkou zatáčkou opravdu hodně rozbité, takže je to jak roleta. No a já se tam prostě moc rozvášnil a při brždění mě to na té "roletě" pěkně nakopalo a já jel mimo trať, kde jsem se snažil urychleně opurtit motorku, ale bohužel levou nohou jsem trefil strom a následně pravým ramenem pěkně zaryl do země. Výsledek byla zlomenina bérce na levé noze a půl roční nosení sádry v plné délce. + Jako bonus ortéza na pravou ruku na 2 měsíce a následné rehabilitace. Motorka tozvládla tentokrát bez úrazu, pouze natržené sedlo a trošku pomuchlaný plasty.

Vzhledem k tomu, že jezdím už docela dlouho (12 let) tak tech opravdu závažných pádu moc naštěstí nebylo a doufám, že to tak zůstane smile

Nekrmte toho Trolla !

#3 18.06.2014 09:33:55

Tak taky jeden banálně vypadající pád.                                                                                                                                 Výměna svíčky a trochu se mě nelíbila barva tak kouknu na směs.Poladěno spokojenost a na veliké louce vyzkoušeno a jedu domů.    Za 2 předek nahoře a pomalu, odezva motoru v pořádku a co čert nechtěl v trávě pěkná díra která nebyla vidět,tam mě zapadlo zadní kolo.Gase jsem zahodil u něj to odnesl plast za 600kč a to bylo vše, já jak jsem padnul dozadu a svojí vahou jak říkali v nemocnici mě šla noha v koleně do boku takže utržený oba meniskusi,přetrhaný vazy zepředu kolena i zadní křížový vazy ještě tam mám šroubek s držáčkem který drží vaz na čéšce.Dvě operace jedna 2,5hod druhá 1hod.To se stalo na začátku března Pak to muselo srůstat a v polovině května začala rehabilitace a ted už ohnu koleno skoro na 90 stupnů a je to pěkná dřina.V 46 letech je to na zamyšlenou takže TTR 600 už je prodaný Suzuki GSX 1400 taky a Gase 300R tady mám v inzerci na prodej tak kdyby někdo chtěl.Chlapy opatrně smile  a to ze mě na pohotovosti 15minut sundavali oblečení a všechny chrániče.

#4 18.06.2014 09:38:01

Joraell
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husky TC 250
Věk: 34
3 7

jardabus:

Jo tak to mas dobry to ja si ty boty a hadry musel s tou zlomenou nohou sundat sám big_smile Kdyz jsem dohopsal do ordinace tak mi doktor rika: Co vam je ?, "Zlomena leva noha", aha hh a jak to víte?. Následně když koukal po půl hodině na ten rentgen tak říka. "teda vy to máte vážně zlomený ....  ano2 

Editoval Joraell (18.06.2014 09:41:45)

Nekrmte toho Trolla !

#5 18.06.2014 09:43:52

tak to mě to nějak nešlo já měl i boty a holen o proti stehnu se to v tom koleně hejbala i do boku  smile  jo pro mě na tu louku dojela i záchranka,ještě že to bylo přístupný místo ale někde v lese to by byl průšvih a to jsem byl sám

Editoval jardabus (18.06.2014 09:53:03)

#6 18.06.2014 11:17:36

Tomas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DHC
Motorka: husaberg fe 501 ,Honda xl600,
Věk: 30
0 0

jardabus

no je to na hovno jezdit sám,nejlepší to bylo u mě v zimě lítat po lese a zakotvit do šipku už jsem to nedobezdil no,jsem myslel než jsem se vyprostil že si okoušu prsty na rukách jaká mi byla zima big_smile tolik řevu co sem vydal to nebylo možné ale zas beru to pozitivně bunda za dvojku byla na tabák,při cestě dom jsem zjistil že mam kuchlé zápěstí , ale to hnusné křupnutí nezapomenu přelomil jsem si tři prsty ani do ted nevím o co nebo spíš jak jsem to dokázal...

#7 18.06.2014 11:28:48

v jednom je to naprd to je fakt ale to byl tak banální pád .........
možná kdybych jel rychleji a spadnul tak budu domlácenej a pochytaj to chrániče ale to je KDYBY tohle jsem si udělal vlastní vahou a to se může stát prej třeba i na schodech

#8 18.06.2014 15:11:38

luke21
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha 5
Motorka: boxxbike,xmax400,SH300, ex WR250R, XR400, DR650SE, XL600V, XT660XR, CBR600F, CB500, Jawa50
Věk: 37
Tel: placatej
0 0

nevim jestli se to bude pocitat do crossu
U muzea v kolone me blastr zachranil vsechny prsty.. nevesel jsem se a vzal jsem hranu korby malyho nakladaku, drzku jsem hodil do mezery mezi auty.. zaplatpanbuh jsem nepustil spojku bo v padu jsem dal plnej.. to bych asi prehodil XRko az do Svobodny evropy :-) .. zranena byla jen hrdost

druhy pekny.. nakopnuti ve vyjezdu od sutru.. zustal jsem jen na riditkach.. plnej.. svice.. motka dopadla na zadni, na spz pak na me a pak pro jistotu zpatky ze svahu dolu
jen prolupkany zebra.. hrdosti uz moc nezbylo :-)

#9 21.06.2014 22:20:06

Grinder
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chebsko
Motorka: KTM 250 EXC
Věk: 32
0 0

Je to jenom cyklista,ale řídítka máme taky. http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=19753

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů