Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Homologované ladené výfuky na enduro

#1 03.06.2009 16:26:20

dragonhunter
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM LC4 640 Adventure
Věk: 21
1 0

Homologované ladené výfuky na enduro

Nazdar,
rozmýšlam nad tým, že si kúpim na moju DR-Z 400 S nový ladený výfuk. Chcem sa vás opýtať či neviete, ktoré značky robia výfuky na moju moto - podmienka je aby boli homologizované (teda aby mali DB killer). Nechcem totiž moc provokovať lesíkov otvoreným výfukom. Uvažujem nad komplet systémom - teda koncovka aj zvody.

Veľmi sa mi pozdáva Leo Vince X3, ale ten sa robí iba slip-on. Akrapovič zase nemá DB killer. Napadá vás nejaká ďalšia značka?
Ešte by ma zaújmalo, či nepoznáte nejaký dobrý on-line, alebo normálny obchod v ČR, alebo SR kde predávajú takéto značkové laďáky.

Díky za odpovede.

Cesta je cieľ !

#2 04.06.2009 14:28:13

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Re: Homologované ladené výfuky na enduro

Asi tě moc nepotěším, ale jakýkoli sportovní výfuk na DR-Z i s homologační vložkou bude řvát. Já mám WRP samozřejmě z vložkou a nechápu jak to mohlo projít nějakou homologací. Řve to poměrně dost. Zatím každý DR-Z který jsem viděl se sportovním výfukem prostě řvalo. Myslim si že to je daný prostě tim, že to je jednoválec.

Dej koním pít...

#3 05.06.2009 09:52:58

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

mikagen napsal(a):

Čím více řevu tím více enduro.
ano2

Nejhezčí zvuk jsem slyšel u Navrca od Vincka a na mém laďáku od Jáárdy - hlasitý hluboký  usch

cool  ano  big_smile

Mám na Vincek aji homologovanou ucpávku, ale ta taky celkem dost řve, nechápu jak to muže splňovat limity. Teď ale jezdim bez toho, mám to otevřeny

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#4 05.06.2009 17:31:06

dragonhunter
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM LC4 640 Adventure
Věk: 21
1 0

a neviete kde predavaju Yoshimury ?
vyzeraju celkom k svetu:
http://www.untamedvelocity.com/photos/sale/IMG_0265.jpg

Cesta je cieľ !

#5 08.06.2009 21:13:52

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

No podle mě do lesa laďák moc nepatří. Na silnici je to dobrý , aspoň tě slyšej auta, ale v lese to je pro okolí docela voser. To se pak neni čemu divit že si lidi stěžujou, když to slyšej 10km daleko.
Nedělaj Yoshimury klucí v DK moto? Co Mate-Sasy?
Mimochodem co to na tom má za divný gumy? To je hnus velebnosti :-)

Dej koním pít...

#6 11.04.2014 18:39:56

wáca
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Liberecký kraj
Motorka: XRV 750 Africa Twin
Věk: 22
Tel: 723-735-777
11 0

ahoj, lidi dostal se mi do ruky otevřený údajně homologovaný výfuk Remus.
Je nějaký způsob jak zjistit jestli je opravdu homologovaný  a na jaký tip motorky je ?
Na stránkách výrobce www.remus.at jsem to nenašel

Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)

#7 11.04.2014 19:09:50

SethX
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Dubné
Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
Věk: 37
6 0

Jestli je homologovnej bude na sobě mít e a číslo jakou normu splňuje. Na co pasuje asi zjestíš leda podle fotek a rozměrů.

#8 11.04.2014 19:32:40

wáca
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
11 0

E na sobě má, ale vypadá to jako by to někdo dělal středícím vrtákem na CNC tak bych si to právě rád ověřil jestli to není vymyšlené. 
A zároveň by v tom čísle mělo být na jakou motorku to je určený. Jelikož Né všechny výfuky jsou homologovaný pro všechny motorky, tzn. že když sundám výfuk třeba z R1 na kterou je určený tak na africe bude sedět, ale není pro ní homologovaný.

V ČR jezdim z průchozím Tenaxem a neřešim zatim, ale do ciziny si to nelajsknu :-/

Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)

#9 11.04.2014 19:42:17

ZbyneKTM
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
Věk: 33
Tel: můj?:-)
1 0

wáca:

Ja sem si vzdycky myslel, ze homologace je krom ostatnich( u vejfuku zanedbatelnych) veci hlavne jeho hlucnost, tzn. kolik dela randalu mereno v decibelech. Ale ze by ladak po prehozeni na jinou motorku, nez pro kterou je dle vypoctu vyroben, o tuto homologaci "prisel" me prijde divny a30 

A i kdyby to tak bylo, tak je to udaj bez vyjadreni vyrobce takrka nezjistitelny, tudiz pro silnicni a pripadne jinou kontrolu(stk atd) nepouzitelny

Editoval ZbyneKTM (11.04.2014 19:46:09)

Enduro - I love this game:-)

KTM - Klub Týraných Mužůsmile

#10 11.04.2014 20:30:19

wáca
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
11 0

taky mi to přijde přitažený, ale to teď neřešim, spíš mi jde o to zjištění jestli je ta homologace oficiální

#11 11.05.2014 14:16:45

wáca: I já jsem začal s úpravou laděním drz 400S rok 2004.Zatím jsem jen vyříznul větší díru v sání airboxu a tu hadici vyhodil(na motu jsou zatím původní trysky i výfuk) motor se jakoby začal lépe točit ale bohužel ve vyšších otáčkách-rychlosti 110km/h jako by za sebou tahal ,,prdel"Dřív než jsem vyřízl airbox to nedělalo.Podle mne to chce benzín.Za týden mi kluk přiveze kompletní arrow i s kolenem homologovaný s éčkem(viz foto) a mám objednaný dynojet.Chtěl bych nechat original molitanový filtr.Nebo mám dát KN filtr?Napište rady,návrhy jaké trysky z dynojetu STAGE 1 pro drz 400S jsou nejvhodnější.Počítám ,že v sadě bude trysek vícero.

Moto na fotkách sice není moje ale výfuk z něj mi přivezou na moje drz 400S

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4324_arrow1.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4324_arrow_2.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4324_arrow_3.jpg

Editoval Francek (11.05.2014 14:59:55)

#12 11.05.2014 15:29:50

Francek: jestli to chápu dobře, tak jsi udělal 3x3 mód nahoře v airboxu? No podle mě to není zrovna šťastné řešení do terénu a montáž KN na prašnění a bahnění taky ne. Osobně bych šel méně radikální cestou. pokud jezdíš po silnici budiž. Aby to bylo celé funkční (laďák z typu E) s tvou motorkou, teda Skem, stejně bys to měl vzít na brzdu, protože Ečko má jiný karbec, tudíž jiné hodnoty. Typy a montáž jehel na origo karbec híííír. http://www.youtube.com/watch?v=VtKWbs0N5lo.

Editoval Ataman (11.05.2014 15:31:09)

#13 11.05.2014 17:36:17

Ataman:

Asi si nerozumíme.Já nebudu kupovat výfuk z DRZ 400E.
1-otevřel jsem sání 3x3xmod(zatím zůstaly stejné trysky+ výfuk original)
2-pak chci dát laďák viz foto arrow s arrow kolenem homologovaný e 13-je kompletně průchozí bez přepážek průměr trubky asi 28 mm(až mi ho přiveze kluk)ten od koho ten výfuk kupuji ho měl na sm.S tryskama nedělal nic ani s airboxem.Měl tam ale KN filtr víc propustný.
3-dám dynojet stage 1(ten už mám objednaný)
4-chci nechat originál molitanový filtr-budu jezdit 50/50 silnice lehký terén polní cesty
5-KN filtr moc nechci
To video jsem viděl už dřív.Myslím že pokud bych nechal original zavřené sání tak je to málo.Bude tam laďák+dynojet a všude doporučují 3x3 mod otevřít filtr.Pokud by byl problém, i na to jsem myslel.Vezmu kus hliníkového plechu a přinejtuju ho na airbox a nechám tam jen původní průřez pro původní hadici.Dva plastové odřezky,když jsem zvětšil sání mám na porovnání do původního rozměru.
Někde jsem na foru četl,že se dává na laďák největší tryska z dynojetu.Pokud zůstává original výfuk tak ta prostřední.

Zkrátka mne zajímá,pokud jste někdo drz 400 otvíral,vaše zkušenost.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4324_arrow_4.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4324_arrow_5.jpg

Editoval Francek (11.05.2014 17:52:02)

#14 11.05.2014 19:18:24

kokonhead
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: činu
Motorka: pomeranč
0 1

Francek:

na mym SMku mám taky full titan arrow a opravdu to ani moc nehuláká, po předchozim emerickym HR1 to byl sakra rozdíl. Je dalo by se říct "blízko" serii, ale když to leze do otáček, tak už se vcelku rozeřve...
jediný co mě na tom sere, že to jsou identický výfuky a já tam ještě nemám "éčko"... a19 
to jek abych se vyjádřil k arrow...  smile 

#15 11.05.2014 19:25:53

kokonhead:

No já pojedu do Plzně na brzdu.Mluvil jsem s pánem co to brzdí a v podsatě mi potvrdil moje úvahy.Dynojet se dává ne kvůli zvýšení výkonu ale kvůli vyhlazení chodu motoru aby neměl díry.Co mi říkal, tak výkon se dělá hlavně kolenem+koncovka.

#16 11.05.2014 21:18:44

Francek: já nakonec od obdobného tunningu upustil, bylo mě líto jebat ten airbox a při projetí na dvou DRZ S s laďáky Higashi a leovincex3 ten rozdíl stejně nebyl nijak diametrální, řekl bych, že to bylo spíše zvukovou kulisou. natryskováním a odladěním to asi dostane nějaký život, ale nečekej zázraky. Jediný, kdo to tady už jednou rozepisoval, byl tuším Semis, který k tomu dával i graf z brzdy. Při výpočtu vložených investicí a výsledku je jasný, že se takový ladění absolutně nevyplatí. Ale já jsem v tomhle životní tragéd, takže se nenech odradit a bojuj do posledního dechu vyk!  ano  Raději bych zkusil investovat do jinýho karbece, pokud už bych to teda takhle hrotil. se 144kg mokré váhy stejně raketu neuděláš a při rozumných převodech to jede OK.Bohužel, ty jsi v kategorii 50"50 (silnice, terén),kde je způsob řešení převody.... a8 

#17 11.05.2014 21:42:08

Ataman:

Dík za názor.

#18 11.05.2014 21:49:42

kokonhead
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: činu
Motorka: pomeranč
0 1

Ataman:

s tímhle nemohu, než souhlasit... big_smile  ano 
nechci počítat na kolik tisíc mě vyšel jeden přidanej koník, ale má investice v řádech desítek tisíc je totální blbost (ovšem pokuď nejsi magor jako já... lol  )

nebo např. tento pán http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=43293

Editoval kokonhead (11.05.2014 21:55:39)

#19 12.05.2014 11:23:24

bagr12
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: BK a okolí
Motorka: Husaberg FE 650
Tel: DualSIM
0 0

Ahoj, trosku odbocim od puvodniho tema ale jen lehce.
Ja koupil Berga FE 650  s ladakem R .P.   a na evidencce mi rekli,
ze STK u nich neprojdu  .
Tak kdyby nekdo vedel, kde sehnat jakykoliv homologovany  vyfuk, ktery by vyhovoval tak bych koupil.
Nebo i vymenil za ten muj.
Dik

#20 12.05.2014 12:15:28

Zkus jinou STK

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů