INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Výměna oleje
Výměna oleje
Dobrý den, nemohl by mi někdo prosím popsat, jak vyměnit olej + olejový filtr u motorky + Sítko na spodní straně motoru..? Jedná se o motorku Suzuki DR 125. Děkuji mnohokrát 
Editoval Zipik (29.03.2014 12:25:22)
Re: Výměna oleje
Zipik:
a motorku máme jakou?
Už opraveno v 1. příspěvku 
Editoval Zipik (29.03.2014 12:26:00)
- ZbyneKTM
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
- Věk: 33
- Tel: můj?:-)
1 0
Strejda-GC:
Nebud linej a googluj:
Ahoj, prosím vás, neporadil by mi někdo jaký olej bych měl dát do své 4T 125ccm..? V návodu je "Use SAE 10W/40 viscosity of oil under API classification of SF or SG, SH." Chtěl bych pokud možno nějaký z kvalitnějších smile Děkuji
P.s. to s tou lenosti byl samozrejme jenom for, nechapu jak se nekdo muze zeptat na cokoliv a nenapsat o cem je rec...kdyz uz to nema ani v popisu
Ale Zipik na to jde s namornickou rozvahou, na zacatku ledna se zepta, jakej olej, ted jak ho vymenit....pockam si, jake bude pokracovani
Zipiku, dej to do servisu a pokud se v tom chces rejpat sam(coz chapu ) tak rekni nejakymu kamaradovi v okoli, at ti poradi nebo na tebe dohlizi a je to
Enduro - I love this game:-) KTM - Klub Týraných Mužů 
No a co je na tom, že jsem se zeptal jaký mám použít olej a teď jak ho vyměnit? Nic na tom nevidím
Nechci rady typu dej to kamarádovi. chtěl bych smysluplnou radu jak na to :-) Děkuji
- ZbyneKTM
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
- Věk: 33
- Tel: můj?:-)
1 0
Zipik:
Neni na tom vubec nic a je to v poradku , jen me v dobrem zaujala ta posloupnost
A taky jsem napsal, at na tebe nekdo pri vymene dohlizi, je to lepsi nez si to nacist...i kdyz i tahle varianta je mozna. Na jutubu neni zadny video s vymenou oleje u tehle motorky?
Enduro - I love this game:-) KTM - Klub Týraných Mužů 
No tak snad na výměně oleje není nic tolik těžkého? No kdyby sem někdo napsal postup, tak bych byl rád :-) Něco o výměně vím, ale kdyby mi tu někdo napsal postup, byl bych rád :-)
Zipik:
nic těžkého, TADY stáhneš manuál a na stránce 29 je návod s fotkama i když nekvalitníma
Editoval Strejda-GC (29.03.2014 15:11:47)
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: FE450
- Věk: 25
- Tel: NokiaN8
7 0
kdo hledá najde... tady dokonce návod od nějakýho patlala... na ten silikon nekoukej :-D je ho tam mrtě, ale měl jsem holt novou tubu a měl jsem z toho tenkrát strašnou radost :-D http://www.dr125.wz.cz/vymena_oleje.html E: na sítko se vyprdni, je to zbytečný... ale pokud se v tom chceš vrtat tak je pod tím velkým trojuhelníkovým víčkem, co z něho vyšroubováváš vypoušťák... je chceny jedním křižákem, který je obvykle vyžvejkanej od předchozích nimrodů :-D
Editoval Vojtas (29.03.2014 15:43:37)
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
Vojtas:
on i ten manuál je tvoje práce, že jo Dr.Wojtas
Ok, takže když to tak nějak shrnu, tak: 1) Projet motorku - Zahřát olej 2) Vymontovat měrku 3) Vymontovat výpusťák 4) Nechat vytéct všechen olej 5) Odmontovat kryt filtru 6) Mám vylejt ten olej, kterej případně zůstane v komoře pro filtr..? 7) Dát nový filtr - Je potřeba tam dávat silikon..? Co kdybych to zamontoval tak jak to je..? 8) Odmontovat 3 šrouby na spodním "trojůhelníku" - Vyndat sítko - Propláchnout v benzínu..? 9) Zamontovat zpět sítko - Výpusťák 10) Nalejt olej 11) Natočit motor na volnoběh - Netůrovat - Nechat pár minut běžet 12) Vypnout a nechat pár minut stéct 13) Změřit měrkou hladinu oleje..? ---------------------------------- Je to vše..? A když přijedu - Olej bude rozstříkanej - Povolim výpusťák, tak to bude asi trvat déle než to vyteče než kdybych měl studenej motor ne..? 
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: FE450
- Věk: 25
- Tel: NokiaN8
7 0
Zipik: 1)ano 2) žádná měřka tam není.. je tam jen to okýnko... měrkou asi myslíš nalejvací víčko ne? 3)ano 4)ano 5)ano 6)ano - nejlíp se to dělá tak, že tam prostě narveš hadru a vytřeš to 7)ano, silikon není třeba, pokud máš O-kroužek v pořádku... ne jako já placku 8)ano, ale neproplachuj v benzínu, vyfoukej to vzduchem... není tam nic, co by se v tom benzínu rozpustilo a uvidíš že i ty to budeš mít čistý 9)-12) ano 13)měrku nemáš - je tam to okynko ne? :-D takže olej na horní rysku v okýnku, pokud motorka rovně stojí
K poslednímu dotazu... nikdy se ti nepodaří z motoru dostat veškerý olej (při běžné výměně), ale normálně se to dělá při teplém motoru protože olej je tekutější a lépe vyteče ;-)
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
|