Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Výdrž dílů v motocrossu

#1 06.03.2014 15:39:07

Výdrž dílů v motocrossu

Ahoj všem,

vím, že teďka srovnávám v podstatě nesrovnatelné, ale přeci jen mi vrtá hlavou relativně nízká životnost motocrossových dílů jak u 2T tak i 4T, zejména písty, ojnice atd. Porovnávám to s motorkami na silnici, kde tyto věci vydrží podstatně delší dobru ať se jedná o základní tak i ostřejší a stále civilní provedení ve stylu třeba Suzuki GSXR 1000.

Když bych převáděl najeté kilometry u silnice na motohodiny u crossu, tak ta výdrž je nepopsatelně vyšší u té silnice. Ptám se, čím to je? Materiálem nebo tím, že motor u crossu dostává větší nakládačku, tu přeci může pravidelně dostávat i silniční motorka.

Chápu, že nic není věčné, co by také výrobci prodávali a na čem by vydělávali, kdyby si někdo koupil ostrý cross a jezdil 5 let jen na benzín a olej, ale ta četnost výměny dílů a celkových GO motoru mě zajímá.

Byl by tu někdo tak hodný a vysvětlil mi proč tomu tak je?

Díky moc  cool 

#2 06.03.2014 16:39:52

ZbyneKTM
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
Věk: 33
Tel: můj?:-)
1 0

Re: Výdrž dílů v motocrossu

Vratas:

Ja ti zkusim odpovedet selsky, o odborny komentar popros nekoho jinyho usch 

Srovnavas radovej 4valec a jednohrnek. Veskery sily, ktery v tom motoru pusobi, se u 4valce rozlozi na ctyrikrat...4krat vic ojnic, 4krat vic lozisek, 4 krat vic vseho(temer)...nelze asi rict 4krat min namahani, preci jen to toci jedenapul krat tolik otacek, ale tak nejak me to prijde na rozum, proc to vydrzi vic.

Enduro - I love this game:-)

KTM - Klub Týraných Mužůsmile

#3 06.03.2014 16:40:58

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

on to tady nekdo napise lepe,ale obecne maji cross motorky vyhnane vse do absurdity-vahu. a to se chte nechte dotyka zivotnosti. vsechno je v tom motoru je tak odlehcene a je kladeny takovy duraz na vykon,ze to musi byt nekde poznat. loziska,vacky,ventily,pist...vsechno co nejlehci. docela umeni v oblasti konstrukce tech motoru skloubit extremni pozadavky na hmotnost s alespon jakous takous zivotnosti.

a jestlize se bavime treba o litrove 4valcove silnici,co ma 160k apod,tak na jeden valec to vychazi 250ccm a 40k.to je sice vysoka hodnota,jenze je to prave 4val...a taky vazi treba 260kg

#4 06.03.2014 16:53:22

To s tím rozloženim sil mě napadlo taky. I tak jsou ale i silniční jednohrnky, ty ale zase netočí tolik. co cross, to je fakt.

#5 06.03.2014 17:25:36

ZdeninoTE
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Sulimov
Motorka: KTM 950 Adventure S; VOR V-star 530; Husqvarna TE610
Věk: 28
Tel: 604389901
5 1

jde tu o to rozložení sil, ale  zkus si taky porovnat zdvih / vrtání u ostrého endura a třeba u GSXR. velké vrtání / malý zdvih mají za následek větší opotřebení pístního čepu>pístu>válce. Ale je to jen moje teoretické blábolení  buee  nejsem študovanej konstruktér

Enduro je pro ty, kdo nemají nasrané v rukách, v hlavě ani v gatích

#6 06.03.2014 17:43:28

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

... srovnávat nesrovnatelné .. civilně používané 4V se závodně jetými 1V ... pokud porovnáš reál závoďák 4v .. resp. motorku i civilní ale jetou na okruhu...navíc poměř na najetou mth!!!.... tak už vidíš že se toho spousta dělá preventivně aby se závod dojel...rozdíl v tom moc není.....v tom hledej podstatu.... ono v hoby nasazení i ten 1V vydrží poměrně dost...
... výkony podávaj ty motory cca podobný jen s tím 1V se pořád práská s plynem, o zem, prach , bláto, studená voda na teplej motor....... atd adt... když bys dával takovou sklatbu 4V tak je po něm možná dřív... 

... mě by zase zajímala opačná věc ... malá výdrž/životnost jezdců na silničních motorkách v poměru k pádům ???? ... to je stejná otázka jen na jiné téma smile ... nemusíš odpovídat,,, byl to jen vtip.

#7 06.03.2014 19:40:36

tank
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: HK
Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
Věk: x+55
5 2

Vratas:
Tak nevím...pokud chceš srovnávat srovnatelné, tak by se musely porovnávat silničky s endury typu XTZ, Africa twin, DR...prostě s "tupými" endury. Ty porovnáváš životnost civilky proti ryze sportovnímu nářadí. Jaká je životnost dílů, techniky u okruhovek ? to je rámcově porovnatelná skupina.

Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.

#8 06.03.2014 20:54:36

ZbyneKTM
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
Věk: 33
Tel: můj?:-)
1 0

tank napsal(a):

Vratas:
Tak nevím...pokud chceš srovnávat srovnatelné, tak by se musely porovnávat silničky s endury typu XTZ, Africa twin, DR...prostě s "tupými" endury. Ty porovnáváš životnost civilky proti ryze sportovnímu nářadí. Jaká je životnost dílů, techniky u okruhovek ? to je rámcově porovnatelná skupina.

Je pravda, ze cestovni jednovalce typu domino, dr, klr a podobny taky muzou pri dostatecny udrzbe nabehat 50-60 tisic relativne v pohode. A pritom maji treba jen o 10koni min nez ostry 4T. Ale toci polovicni otacky a jsou dvakrat tak tezsi hmm 

Enduro - I love this game:-)

KTM - Klub Týraných Mužůsmile

#9 06.03.2014 21:00:48

sykator
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
Věk: 28
2 0

Za me bych urcile pridal jeste vibrace a razy ktery ti tez zvysuju opotrebeni a unavu materialu+ to extremni prostredi- bahno, voda, pisek, atd....

#10 06.03.2014 21:10:46

bagr12
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: BK a okolí
Motorka: Husaberg FE 650
Tel: DualSIM
0 0

Jen kdyz porovnam jednovalce  XT600 a CR250(Honda) , tak nejvyssi vykon je podobny.Ale ojnice,klika,kartery mi na ty Honde pripadaly jak z papiru.
To se proste musi projevit a projevuje.

#11 06.03.2014 22:32:47

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
Věk: už veterán
Tel: asi 100x deně :-(
1 0

Malej 1V motor u krosky  - hodně málo oleje cca 1-1,5l  vyk! 
Tepelné namáhání značné  vyk! 

umím prd, ale strašně mě to baví lol

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů