INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jak utěsnit benzínovou nádrž?
Re: Jak utěsnit benzínovou nádrž?
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
MikiberG:
Je to XPUčko nejde vařit vezmeš to pajkou propadne se to pod hrotem cokoliv na to nalepíš nechce to držet vždycky to aspon prolína pokud to Rado vybrousí srovna prohne se to zas hrozně to pracuje umí se to krásně scucnout podtlakem a nafouknout jak by smet proto jsem psal na začatku že je to je špatny plast proto jsem čekal nějakou novinku když jsi napsal že jsi špatny plast ještě neviděl jen ....(nevím jestli tu hlašku nebo ten plast) Mam tady 4 nadrže a další 2 co nouzově jezdí tak kdyby se někomu podařilo najít trvale funkční řešení tak by to pro mě bylo mile překvapení pač se řešením těchto problemu moc nezabývám.
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
Tristan:
co to je XPU? na kacene sem uz nadrz varil a drzela nebo aspon aspon dotycny pak uz nic nerikal,sem me zda ze i oje nadrz je PP ne PE ted nevim nechcu kecat,pokud nejde svarit tak koupil lepidlo na termosety to by melo drzet
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
foxdive napsal(a):Tristan:
co to je XPU? na kacene sem uz nadrz varil a drzela nebo aspon aspon dotycny pak uz nic nerikal,sem me zda ze i oje nadrz je PP ne PE ted nevim nechcu kecat,pokud nejde svarit tak koupil lepidlo na termosety to by melo drzet
Asi nějaky PU plast ktery se ještě něčím upravuje aby odolaval palivum co jsem kdysi zjistill.
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- twinkam
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chomutov
- Motorka: FE 350
- Věk: 36
4 3
MikiberG napsal(a):Tristan: tak to máš recht ale koukni na to pozitivně a odpověz si jestli je vůbec něco na světě co na plasu motonádrže drží jako by to bylo odlitý ?? ... nic ani ten plast nejde spolu znovu spojit...
.. sice pod tlakem času ale vyzkoušel jsem kde co a čím víc pokusů tím jsem byl víc v prdeli ... díra se zvětšovala, plast se zasíral od lepidel a teklo to furt jak o závod ... .... tmel na okma byl poslední pokua a vyřešil, drží to ende... nádrž má Twin tak by ti řek ...kvůli přestavbě jsem musel prolomit roh nádrže ... za tepla samo ale asi byla mikrotrhlina a škublo se to ... materiál nádrže bych nejvíc přirovnal igelitu
Jj nadrz drzi do dneska(od rijna do brezna takze 5 mesicu) a ani kapicka. Do diry asi 1x1cm se naneslo lepidlo na autookna a pak jsem to pretrel asi 5-8 vrstvama chemoprenu (ale to bylo si myslim k nicemu) a je klid a ze ta nadrz zazila nejaky pady a mechanicke namahani a nic ani kapka . Takze dle me je to dobry reseni za par korun
Editoval twinkam (05.03.2014 20:41:38)
sem zvedavej jak to tady dopadne. U uchyceni nadrze , ktera zaklesne vystupkem za sroub se silenblokem nasroubovanym v ramu to mam prodrene a docela dost mi tama prosakuje benzin Zkusil sem to zalepit dvouslozkovym lepidlem a bohuzel se to po prvni vyjizdce hned prosoupalo. Bocni plasty ktere sou ukotvene do nadrze tak kolem jednoho sroubu mi to taky teklo. A tam protoze to neni mechanicky namahane mi to drzi a netece, ale v tom rozecku kde se to jebe o ten sroub je to krapet problem. Zatim se mi libi ta oprava dvouslozkovym epoxidem ,ktery vytvrdne a mel by se dat brousit. to lepidlo co sem pouzil ja zustava jakoby lehce pruzene, takze k tomu sroubu to bylo idealni reseni ,ale na ten rozecek ne. Tam se to osoupalo a ulouplo.
suzuki Rm-Z 450
Tak jsem to nakonec přebrousil. Pár piv na to padlo, šmirgl na lati a 3 hodiny práce. Když se to zase prohne, tak pak přistoupím k plánu B a nacpu tam nějakej ten sajrajt 
Editoval RadoTP (06.03.2014 01:52:35)
... osobně bych na to koukal že míň spojů = míň problémů ... to přerovnání je OK... podle díry je tam strčený čerpadlo a filtr pro vstřikování a problém je v tom že ten kovový rastr/arnaturu nezalili dovnitř při výrobě = konstr. chyba = problémy po čase kdy plast zestárne (... povrch pro těs. origo "O" lízni horkým vzduchem nebo plamenem aby se "slil") ... já bych teda volil cestu toho tmelu (to nech hrubý a nejdřív vetři tmel do plastu - zdrsnění) a jak sem psal postup: zalepit , vytvrdnout , ještě lehce dotáhnout ... tak často tam nepolezeš ......a až to někdy odtrhneš tak uvidíš na čem to bude držet ... jestli ta placka zůstane na přírubě nebo nádrži..
- offroaderTE
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Morava
- Motorka: GG EC 250 TPi
- Věk: střední
6 0
Janek: to co má RadoTP není originál nádrž, je to tuningová nádrž s větším objemem, akorát se mi nepodařilo z něj vyrazit jaký je to výrobce. Mám teď nachystanou 3 galonovou funglovku IMS k montáži, tak doufám, že mě nečeká v budoucnu ten sámý problém
a to "něco" co se tam montuje je podávací palivové čerpadlo pro vstřik. jednotku
Editoval offroaderxrr (06.03.2014 10:10:12)
Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)
Janek: jak píše offroader, je tu druhovýroba a mám stejně jako on nádrž od IMS. Ta firma se přímo specializuje na výrobu nádrží a tenhle problém není úplně častý, ale stává se. Oproti originálu má +3,5 litru a je průhledná, proto jsem ji kupoval. Podložka je dobrý nápad a udělat ji i s límcem a přilepit k nádrži - to by mohlo celý detail pěkně vyztužit. Nebo ji nalepit zevnitř jako "protikus". To by taky mohlo fungovat. Navíc by to potom fungovalo čistě jen jako výztuha a o těsnění by se postaral jen o-kroužek + plastová nádrž... A ne o-kroužek, plech, lepidlo, plastová nádrž.
Ten tmel prubnu a podrobím ho ještě nějakým testům, než ho tam napatlám . Ale asi by mohl fungovat dost dobře jako lepidlo pro plechovou podložku(výztuhu).
offroaderxrr napsal(a):...
Taky mám IMS, tak ti přeji hodně štěstí . Nemohl bys vyfotit detail tvé nádrže v místě pro čerpadlo? Třeba už to mají řešené nějak jinak. Jo a kdybys pořád nevěděl, jak připevnit plasty k nádrži, tak mrkni sem: http://www.cafehusky.com/threads/new-lo … nk-2.315/. Jinak jsem měl taky funglovku a začala téct až po 15 měsících...
Editoval RadoTP (06.03.2014 11:09:07)
Díky za foto. Vypadá to, že u té tvé je to odlité přímo z formy. Já to měl lehce přebroušený už z výroby. Tak možná jsem chytil kus z páteční směny... No uvidím. Přinejhorším to celý oblepím tím sajrajtem na okna a bude to
- offroaderTE
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Morava
- Motorka: GG EC 250 TPi
- Věk: střední
6 0
RadoTP:
jj zalep a uvidíš, já to broušený nemám vůbec, je tam jen vyříznutý ten otvor, snad to bude dobrý
Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: XT 600
- Věk: 50 + 10
5 0
Janek: Jen pro informaci. Venca si nádrž dělal sám z 50l sudů. Ale stále to lepí protože mu to stále teče. Jak někde padne tak je zase problém. Pproblém s lepením.
Moje XTčko žije tam, kde končí asfalt.
tak ja mam ten rozek opravenej. Dneska sem to zkusil svarit a to teda ani omylem. Ten plast neni ochotnej se navazat s nicim jinym. Ani sam sesebou. Takze sem na to vzal svajc a zlehka sem na to ostre fouknul a ten rozek splostil studenym plechem a kupodivu to zabralo a nadrz netece a udelal se tam jakoze slitej kus plastu. Ale nez mi dosla trpelivost a risknul sem to ,ze to proste brutalne ohreju tak sem se s tim drbal hodne casu. Zkousel sem ruzne teploty ruzne plasty a nic z toho nefungovalo. Nakonec zabralo to nejradikalnejsi. Kdyz sem samotnej plast tavil pri nizssi teplote tak byl jak z zele a pri ohnuti se trhal a nebyl ochotnej se spojit. Pri vyssi teplote a rychlem schlazeni se to podarilo. Tak treba nekomu tahle informace pomuze.
suzuki Rm-Z 450
MikiberG napsal(a):Jarynn: "Typické aplikace zahrnují kryty lisované z ocelových plechů(kryty rozdělovačů a olejové vany), kde je požadována dobrá odolnost vůči oleji a schopnost odolávat velkým pohybům spoje. Tixotropní charakter LOCTITE 5910 zabraňuje jeho stékání z místa nanesení.
Chemický základ silikon Barva černá"
a ten silikon je právě Out ... bobtná a rozkládá se benzínem
Na zalepení benzínové nádrže radějí použij pryskyřičné tmely - třeba Loctite 5972 - http://proprumysl.cz/loctite-5972-200-ml/ odolává totiž benzínům. 5910 benzínu neodolá.
ondra-h:
No nevím nevím. Po několika neúspěšných pokusech jsem zkusil Loctite 5921. Je prý z umělé pryskyřice, vytvrdne za 24h a prý odolává benzínu. V nějaké loctite poradně to navíc doporučují jako těsnění odolné benzínu (viz zde)
Tak jsem ho koupil, udělal několik testovacích housenek a všechny se v benzínu rozpustily. A to jsem do bandasky s benzínem hodil jeden kousek minulý týden, který vytvrdl už někdy v listopadu. A výsledek? Rozpustilo se to na "prach". Dokonce i obyčejný silikon vydržel víc než tenhle loctite
--------
Nakonec jsem dal na radu mikiberga, že jakýkoli tmel bude akorát bastl.. spoj jsem přebrousil do roviny, vyleštil a zatím žádný náznak nějaké netěsnosti. Navíc mi teď odpověděl přímo i výrobce, který doporučuje to stejné - přebrousit do roviny a mělo by to být ok . Prý to tak sami řeší, když jim někdo pošle nádrž s tímto problémem na opravu/reklamaci.
Editoval RadoTP (12.03.2014 17:37:17)
|