INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
prosím o radu KTM / Husqvarna
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: OSTRAVA!!!
- Motorka: KTM 520exc
- Věk: 30
- Tel: nakousnutý
4 3
Re: prosím o radu KTM / Husqvarna
nehadejte se a poradte jak to dat nejlevneji a nejrychleji dokupy at uz mi to jezdi
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: Fantic Caballero 200
- Věk: 22
1 5
Ditrow:
Klid, udělá se vršek a věci o ktrerých jsme se bavili a bude to ok.
Fantic Caballero 200 r.v. 2008
Ditrow: nech reálně změřit válec, někdo kdo tomu trochu rozumí ať koukne na píst jestli by tam ještě chvíli nepobyl, třeba to spravěj kruhy, kup jeden nebo 2 výfukáče, nech zabrousit sedla , dej rozvoďák, rolny, lož vačky... těs... a provozuj. To všechno je lepší aby řešil někdo kdo má zkušeost ....
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 3
co uz stalo se s vydajema sem pocital at je nova nebo stara furt se do toho musi sypat jinak priste budu chytrejsi a radsi pri koupi pridam tech 20 
Editoval Ditrow (19.01.2014 23:02:15)
Strejda-GC: to je pravda ale je tak 5%motorek do kterých nemusíš nic nasypat a investice 10K je běžná ... měl to nechat a jezdit a pak to rozprodat... byl by na svým... jestli chtěl novou tak měl přitlačit a koupit něco do čeho se vyplatí investovat a došlechtit to... nebo novou ale to je blbost.
- Ditrow
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 3
MikiberG napsal(a):Strejda-GC: to je pravda ale je tak 5%motorek do kterých nemusíš nic nasypat a investice 10K je běžná ... měl to nechat a jezdit a pak to rozprodat... byl by na svým... jestli chtěl novou tak měl přitlačit a koupit něco do čeho se vyplatí investovat a došlechtit to... nebo novou ale to je blbost.
to tak neslo nechat vsude chcala voda nestartovalo to studene nedrzelo volnobeh a dalsi detaily ktere jsem chtel vyladit dopadlo to tak jak to dopadlo
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 5
MikiberG napsal(a):Ditrow: nech reálně změřit válec, někdo kdo tomu trochu rozumí ať koukne na píst jestli by tam ještě chvíli nepobyl, třeba to spravěj kruhy, kup jeden nebo 2 výfukáče, nech zabrousit sedla , dej rozvoďák, rolny, lož vačky... těs... a provozuj. To všechno je lepší aby řešil někdo kdo má zkušeost ....
Jo jo a já ti díky že jsi ze mě udělal tak leda vola... nevím jakou má vůli tvůj píst ve válci, a jakou má ovalitu válec ale pokud údaje které jsme tady předložili ti nestačí, a ty na takových číslech jezdíš, jezdi dál, nebo si kup x moto tam je to vlastně normální "opotřebení" ale u 520 ktm bych už na takových číslech nejezdil, a to jen z toho důvodu že by byla možnost že se mi to kousne někde na poli, a na 520 bych určitě nejel pomalu. Zdraví má kamarád Ditrow jen jedno.
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
Nechci nějak chytračit ale udělal bych i ten spodek minimálně ojnici a ložiska na klice. Protože když dáš nový píst navýšíš tlaky a spodek půjde do kopru velice rychle A neskočil vám spíš náhodou rozvod? Někde jsi psal že měl rozvoďák dost... ostatně ventil se neohne sám od sebe
Editoval peTTR (19.01.2014 21:37:03)
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
MikiberG napsal(a):Ditrow: nech reálně změřit válec, někdo kdo tomu trochu rozumí ať koukne na píst jestli by tam ještě chvíli nepobyl, třeba to spravěj kruhy, kup jeden nebo 2 výfukáče, nech zabrousit sedla , dej rozvoďák, rolny, lož vačky... těs... a provozuj. To všechno je lepší aby řešil někdo kdo má zkušeost ....
Tak jsem to řešil já. Rozdělal, píst ve válci lítal asi víc než na foto. Zavezl jsem to p. Minarčíkovi, ten zkonstatoval, že origo nikasil i s ovalitou na hraně je lepší, než dělat nový, který vydrží houby. Dodal píst, rozvoďák asložilo se a jezdilo. Samozřejmě kluk to nijak nešetřil, Noend tým tuplem ne. Jinak o motoru jako takovému je zbytečné se bavit. Osobně bych na tom jezdil a zbytečně do toho žádné prachy nevrážel. Podepsalo se na něm hodně kutilů. Převodovku jsme dělali kvůli chybě nějakého předchozího mechanika, který zapoměl dát vymezovací kroužek na jednu vidličku, po půl roce to vyšrotovalo řadící segment, zničilo vidličku a 2 ozubené kola. Někdo podcenil ojnici a ta projela bloky, proto je to bvevnitř celé povyvařované, ale tak jsme to už koupili a neřešili. Závity byly stržené snad na všem, měnily se dva hlavní svorníky a přebrušovala hlava s válcem. Hřídelka vodní pumpy vydřená, jen se přeleštila a tak dále a tak dále. J Jsem ale rád, aspoň jsme se na tomto motoru něčemu naučili, za 2 roky byl asi 4x venku Jelo to ale jak prase, je to SX kový motor doplněný 6 kvaltem a Petr si s ním užil zábavy dost
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
Jak si představím, kolik je práce to odstrojit/nastrojit - kvůli komaxitu rámu, složit, aby to fungovalo, neponičit ložiska, ačkoliv když už se to rozhodí, tak stejně nemá smysl tam dávat staré ložiska a staré futra.. To je dráž než GO motoru.. Kvůli vzhledu rámu u motorky do lesa bez TP?! Omg.. Raději gumy, řetězovku, desky..
Proč to ztratilo kompres je "záhada". Jsem sice laik, ale ventil se sám neohne, někdo tomu odborně pomohl. Každopádně před tím by stačilo vyměnit píst (3500Kč), teď už i všechny ventily (4x800Kč), rozvoďák 1tis, těsnění 1tis. V KTM v Martinově mě to vyšlo na 10tis (i s olejem a filtry) a hotovo za 5 dnů.. Nikasil jsem měl OK.
Editoval C.J. (19.01.2014 21:44:18)
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 5
viteka 32 napsal(a):MikiberG napsal(a):Ditrow: nech reálně změřit válec, někdo kdo tomu trochu rozumí ať koukne na píst jestli by tam ještě chvíli nepobyl, třeba to spravěj kruhy, kup jeden nebo 2 výfukáče, nech zabrousit sedla , dej rozvoďák, rolny, lož vačky... těs... a provozuj. To všechno je lepší aby řešil někdo kdo má zkušeost ....
Tak jsem to řešil já. Rozdělal, píst ve válci lítal asi víc než na foto. Zavezl jsem to p. Minarčíkovi, ten zkonstatoval, že origo nikasil i s ovalitou na hraně je lepší, než dělat nový, který vydrží houby. Dodal píst, rozvoďák asložilo se a jezdilo. Samozřejmě kluk to nijak nešetřil, Noend tým tuplem ne. Jinak o motoru jako takovému je zbytečné se bavit. Osobně bych na tom jezdil a zbytečně do toho žádné prachy nevrážel. Podepsalo se na něm hodně kutilů. Převodovku jsme dělali kvůli chybě nějakého předchozího mechanika, který zapoměl dát vymezovací kroužek na jednu vidličku, po půl roce to vyšrotovalo řadící segment, zničilo vidličku a 2 ozubené kola. Někdo podcenil ojnici a ta projela bloky, proto je to bvevnitř celé povyvařované, ale tak jsme to už koupili a neřešili. Závity byly stržené snad na všem, měnily se dva hlavní svorníky a přebrušovala hlava s válcem. Hřídelka vodní pumpy vydřená, jen se přeleštila a tak dále a tak dále. J Jsem ale rád, aspoň jsme se na tomto motoru něčemu naučili, za 2 roky byl asi 4x venku Jelo to ale jak prase, je to SX kový motor doplněný 6 kvaltem a Petr si s ním užil zábavy dost
Víš o čem mluvíš a vše je pravda...
Jak jsme už uvedli, udělá se vrch a cajk. Je škoda že ten spodek je tak povařenej, netěsní dosedací plocha s válcem. Čert ví jak se to vařilo jak to pak prošlo nástrojářskou dílnou. Svorníků jsem si všimnul, zatím drží obstojně
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 5
C.J. napsal(a):Jak si představím, kolik je práce to odstrojit/nastrojit - kvůli komaxitu rámu, složit, aby to fungovalo, neponičit ložiska, ačkoliv když už se to rozhodí, tak stejně nemá smysl tam dávat staré ložiska a staré futra.. To je dráž než GO motoru.. Kvůli vzhledu rámu u motorky do lesa bez TP?! Omg.. Raději gumy, řetězovku, desky..
Proč to ztratilo kompres je "záhada". Jsem sice laik, ale ventil se sám neohne, někdo tomu odborně pomohl. Každopádně před tím by stačilo vyměnit píst (3500Kč), teď už i všechny ventily (4x800Kč), rozvoďák 1tis, těsnění 1tis. V KTM v Martinově mě to vyšlo na 10tis (i s olejem a filtry) a hotovo za 5 dnů.. Nikasil jsem měl OK.
Komaxit rámu jsem nabídnul ditrow jen jako třešničku na dortu. Stejně se musí vyměnit ložiska v krku, na kyvce a sundat ohnutá podsedlovka takže už je to stejně fuk, ten rám bude očesanej tak i tak.
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
Tak pokud se to už fakt bude takhle rozebírat.. Ale má cenu dávat takový střep do 100% stavu? Vzhledem k hodnotě stroje bych asi řešit fakt jen to, co se vysype. Obzvlášť když nejsou money.. Protože sice se vymění ložiska v krku, kyvce, ale po půl roce to bude stejné....
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 5
C.J.:
Také že jen měníme pouze to "nejdůležitější" Vím jak na Fanticovi mi odešly ložiska v krku, měsíc jsem to odkládal až se mi kouslo řízení úplně točit šlo jen valnou silou, na projížďku v tu chvíli naprosto nepoužitelná motorka.
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 5
C.J. napsal(a):No hlavně ať jste oba brzo na startovní čáře
Ať můžeme vyjet, až zahodím berle
S Ditrow to vydím minimálně na 3 týdny, já mám fantoše taky rozdělanýho a dřív jak v březnu nevyjedu
... aspoň že taky chodí i normální lidi, dík C.J.
|