Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Stupidní otázky

#1 10.10.2013 11:52:15

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

Stupidní otázky

Hoši poslední dobou se tu množí ostré reakce na "stupidní otázky".

Chápu to, že otázky tohoto typu, Vám, kteří jste ročníkem pod rok 1989 připadají velmi stupidní... ale uvědomte si, že za našich mladých let to probíhalo jinak. /kua já to fakt napsal i když mi je 28/ Nebyl počítač, internet, ani debilní bodový systém a když Vás ve 12-ti letech chytili na slátanině fechtla bez TP tak z toho nebyla 50 000Kč pokuta, ale poprvé Vám sebrali ventilky daleko od domu a podruhé Vás nechali jet před policejním autem až domů, kde udělali ty!ty!ty! na otce! Já byl teda úspěšnější kanec a dotáhl to na: odklad nebo vysoká pokuta (tehdy 8000,-Kč)
Všichni jezdili na pionýrech, jawách, čízách atd... bez strachu po lesích a polích už od ranných let. A nějakej ekoterorista v lese? Kdo to je? Po získání základní zručnosti třeba stavebnicí merkur, bylo pro Vás hračkou seřídit brzdovou páčku a zajistit u stopětasedmy ten zasranej váleček, aby se neposunoval... Spojka na pionýra byla moc drahá, tak se rozvařily korkový špunty, natlačily do lamel a pak už jen brousit a brousit...
A páni, já jsem byl král... měl jsem budík na štelování předstihu... no viděl jsem do 14-ti motorky v celý dědině...
Nepoznáváte se v tom?

Ale teď?

Každej kdo má v profilu 18 let je rok výroby 1995!!! To byl Curt Cobain už rok mrtvej a Freddie Mercury už 4!  heh2 Hra Doom, která mi jela na 486 už byla 2 roky zastaralá...
A zručnost? Kdo z toho roku výroby zná Merkur? Co říkáte? LEGO? LEGO není co bývalo... teď co koupíte, tak je jednoúčelné a složí to i průměrná opice.
A v 6-ti letech v roce 2001 už mohli na PC hrát hry jako NFS: Porsche, Operation Flashpoint, Max Payne o rok později v sedmi i Medal of Honor, Mafii, Battlefield, GTA3... kua u toho se dá strávit času... vzpomínáte? Někteří z Vás už byli i trochec přerostlí na hraní her ne?
V roce 2006, kdy byl zaveden bodový systém těmhle klukům bylo 11 let. Rodiče se báli vysokých pokut a nikdo je na tyhle peklostroje nepoštěl...

Tak kde si myslíte že tihle kluci měli nabrat zkušenosti? Nikde!...  nebo spíš je málo těch co to dokázali... a neseděli jen u PC a internetu...

A jejich otcové??? To je kapitola sama pro sebe... Vidím to sám na sobě... doma 6-ti měsíční dcera a já jsem od 6:00 do večera v práci a po příchodu domů tak akorát padnu na držku...

Veřte mi, bude to už jen horší!!!

Tak si to zkuste uvědomit a nedělat z těch kluků blbce ale snažit se poradit... ...i když s hloupostma jako brzda, spojka, světla, baterka...

Kua kde jsou doby Navrce a jeho radám komukoli a na cokoli...  a19  a19  a19 

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#2 10.10.2013 12:00:38

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Re: Stupidní otázky

Suchman:

chcipam! ja jsem byl smontovan 87,nicmene mam jednu ruku levou a hlava ma casto vypadky,ale zaklad je prvne zapatrat na netu a pak se ptat.

nicmenene souhlasim s vyse napsanym.chce to klid,nebo nepsat vubec.

rozeneho provokatera jsem nasel jen jednoho nekdy z davnych prispevku,takze toto forum povazuji za "ciste" :-)

#3 10.10.2013 12:05:02

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Suchman:

já ti rozumím, ale mi příjde, že dnešní doba a k tomu internetová mládež, je zvyklá mít všechno hned a na stříbrném podnose ano2  připadá mi, jako by ti kluci nejprve napsali dotaz na forum a pak až začali používat mozek  vyk!  dneska jsi schopen na GOOGLE a YT najít nespočet informací, ale ONI už jsou tak líní a nebo to nedokáží správně filtrovat, že je prostě pro ně nejjednodušší cesta napsat na foru dotaz a pěkně dostat odpověď s instruktáží jako pro "debila" (sorry a1 )
proto tady asi vzniká jistý tlak a nebo nedej bože špatná nálada a1 

já s tím osobně nemám problém, viz. téma "jaké koupit hefty a jak je nasadit na řidítka", i když jsem si chvilkama říkal, že si někdo dělá srandu, protože to není možné a21 
takže asi nejlepší cesta bude, buď se věnovat přímo tématu a nebo nereagovat vůbec a hotovo ano 

lol  lol  lol 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2229_stop_gay_chat.png

#4 10.10.2013 12:14:15

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna

Strejda-GC:

Máš recht... já si tu vylejvám srdce, ale výsledek teprve dokonale schrnul jirka87:

Chce to klid, nebo nepsat nic!  cool  ano 

#5 10.10.2013 12:19:34

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Sakra si teď připadám divnej  lol  Jsem rv. 94  heh2 A merkura jsem stavěl furt dokonce i tu spojku párkrát korkoval  usch 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1386_240520101222.jpg

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#6 10.10.2013 12:48:36

Xpetas
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XR600R
Věk: 26
0 0

Suchman:

Teď na mě dejchla nostalgie, kua já měl fichtli dva a jednu čízu, ruce pořád umouněný........, fichtla měl každej kdo měl víte kam díru, dneska sem potkal jednoho na značkách, a málem sem se vysekal když jel proti mě.  Jojo to korkování spojky, uf jako by to bylo včera.

Teď si připadám jak starej dědek  lol  lol 

#7 10.10.2013 12:57:23

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Suchman:

Neni preci problem poradit,ale pokud das radu,clovek nepochopi a zepta se znova a zase nic a sam nema ani trochu tvurci pristup,je asi opravdu lepsi vyuzit servis.ono pro mne je problem napsat u pc roman a nakonec.se.to miji ucinkem ,clovek neprojevuje zadnou osobni snahu...Kdyby bydlel ve stejnem.meste tak mu reknu at to priveze.a.podivam se mu na to,ale mam obavu ze by v tomto pripade nasledovalo vlakno jak prevezt motorku..nemam problem poradit,ale pokud se nekdo sam alespon trochu neposnazi,tak si rad taky rypnu....

#8 10.10.2013 13:00:33

d2ejazz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jižní Čechy
Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
Věk: zralý
Tel: mám
0 0

Xpetas napsal(a):

Suchman:

Teď na mě dejchla nostalgie, kua já měl fichtli dva a jednu čízu, ruce pořád umouněný........, fichtla měl každej kdo měl víte kam díru, dneska sem potkal jednoho na značkách, a málem sem se vysekal když jel proti mě.  Jojo to korkování spojky, uf jako by to bylo včera.

Teď si připadám jak starej dědek  lol  lol 

A kdo nevyřezával špunty z tvrdogumy (nebo co to bylo za červenooranžovou neidentifikovatelnou hmotu) do neustále spálené spojky na panelce a neměl furt zasrané nohavice svátečních tepláků s gumou pod paty od hermetiku a pod., jako by nejezdil.... Kdo dělal, ví jistě, proč se říká, že "řve jak panelka v blátě" (píšu jako starší ročník výroby, kdy se do vynikajících MX motocyklů značky ČZ skládaly spojkové lamely v pořadí čtvereček, trojúhelníček a kolečko)

4stroke power please.
CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!

#9 10.10.2013 13:03:10

YZ 450
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: VVP Libavá
Motorka: SV 1000S,KTM 525 EXC,KTM 990 Adventure
Věk: 41 let
Tel: 732 913 143
1 0

Jo,jo,kdyz si vzpomenu na korkovani spojky tak me boli prsty jeste ted.  lol  ano  Ale jak rika muj otec,zadnej ucenej z nebe nespadl,je lepsi se zeptat nez neco zku...

Lepší být první v pekle,než druhej v nebi..
Vzít za plyn umí každý,ale ubrat ho jen ti nejlepší!

#10 10.10.2013 13:03:58

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Kurna to by chtelo nostalgicky koutek,jsem se az uplne.zasnil jake jsem mel vsechno samohyby,a jak pise Suchman vrcholem diagnostiky byly stovkove hodinky a neco na prozvoneni kladivka . Uplne me mrzi ze nemam aspon fota  vsech tech motek co jsem mel....

#11 10.10.2013 13:04:38

d2ejazz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jižní Čechy
Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
Věk: zralý
Tel: mám
0 0

peTTR napsal(a):

Sakra si teď připadám divnej  lol  Jsem rv. 94  heh2 A merkura jsem stavěl furt dokonce i tu spojku párkrát korkoval  usch 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1 … 101222.jpg

Protože máš asi fajn rodiče, je fakt, že dnes moc mladí neví ... nic neumí a nikdo jim to nemá čas říct. Místo toho jim koupí novou mašinu a hrej si kluku (holko). To že se pak ptá na to, proč má horké brzdy, když brzdí, je jen důsledek. Pro nás je to provokace, pro něj nutnost se zeptat, protože předpokládám, že pokud nebude hledat vyloženě v učebnici fyziky (akce/reakce a tření), tak na tak stupidní otázku mu ani google ani YT neodpoví...

4stroke power please.
CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!

#12 10.10.2013 13:09:53

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna

d2ejazz:

cool  ano 

#13 10.10.2013 15:42:35

sstalin
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lesy Čr
Motorka: ktm exc 250
Věk: 24
Tel: 721165845
1 0

taky je rozdíl jestli je dotyčný z města nebo z vesnice... Já sem 91čka jsem buran z buranova korování lamel si taky pamatuju hermetik sem ještě našel doma v dílně nedávno a všechny vyjmenované hry na PC taky moc dobře znám páč sem u toho proseděl dost hodin ... Fichtla sem se taky dost natlačil ... A když sem pak šel na střední a byli tam stejně staří kluci z města tak to bylo na posrání  lol někteří byli fakt laty jaxviňa. Ale nikdy sem za to nikoho neodsuzoval natož pak abych se kvuli tomu nervoval. když tady vidím nějakou ,,stupidní otázku,, tak se spíš zasměju a neřeším to asi je pro něko problém použít HLEDEJ a je pohodlenější napsat dotaz do fora. Mimochodem stejně stupidní mi přijde vlákno ,, jaké používáte pneu,,

jak to má kola nebo kozy, tak stím budou brzo problémy...

#14 10.10.2013 16:03:18

Xpetas
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XR600R
Věk: 26
0 0

kluci ještě sem si vzpomněl jak sem dělal když mi bylo asi 11 nebo 12  go motoru na fichtlu :-) rozborka byla hned a skládal sem to 2 měsíce, a kolik šroubků mi tenkrát zbylo  lol  lol  a jezdí do dnes  key  já sem asi 14 dní nehohl přijít na to jak sem přetáhl přes kroužky celej válec  lol  a pak když sem měl 126/516 tak sem byl king, kámoš přecházel z fichtla na Kx125 a v první zatáčce ji dal na totálku.... vyk! 

Editoval Xpetas (10.10.2013 16:03:50)

#15 10.10.2013 16:44:45

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Janek:  ano  ano to by si měl každý přečíst 2x

#16 10.10.2013 16:58:59

carbous
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Kawasaki kdx 250, Gas-Gas ec 300, KTM exc 450 2012
Věk: 39
0 2

jo to byli zlaté časy. Jsem rok 80 a tak to dobře pamatuju. Navíc jsem si před časem koupil motorku co jich tu moc není, to asi pro to abych na to nezapoměl a udržoval se ve cviku  lol 

#17 10.10.2013 17:08:20

Beldor
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: žádná
Věk: 33
0 0

Byly to krásné časy, ale ty jsou už dávno pryč. V dnešní době na ty mladý nemá už nikdo čas. Většina lidí chodí domů s tím že si chtějí odpočnout a nic neřešit a né se starat ještě o nějakého fechtla. Jde o to jaké má to děcko možnosti. Určitě jste měli zamlada bandu děcek které měly aspoň něco co v dnešní době vzdáleně připomíná motorku a pak fechtla nějaká ta babeta pozdějc i ČZ a společně jste to daly dohromady, ale dneska dnes jsou všichni na Pc a když už tak rodiče děti nutí do sportu jako např fotbal (což je lepší než sedět doma u PC) a pak poskládej bandu děcek které by spolu jezdili a další věc dneska si to málo kdo lízne nechta děcko samotný někde jezdit, mnohem větší provoz, přísná pravidla a pokuty a když to děcko chytnou rodič je v Prd*li, proto dneska už od dětství málo kdo jezdí leda by ho rodiče braly na MX tratě pořídit motorku, výbavu a to vše je velmi nákladné na rozdíl od fotbalu.

Mám mladšího bráchu je bude mu 14 a má pitbike. Sám nikam nesmí, kamarády nato nemá a všechno mu na tom spravím já, ale samotného ho nic nenapadne a radši to nechá ležet a půjde hrát na Pc než aby se pokusil to vyřešit.

Dobra kdy se kupovaly fechtli v krabici big_smile a člověk si to doma po škole s nadšením montoval sám sou pryč, ale byly to fajn smile a přesně jak píše Xpetas že vždycky zbyla hrst šroubů a matek, ale nikde to nechybělo to na tom bylo to nejlepší big_smile

Každopádně já osobně nejsem žádný automechanik ani elektrikář a mám moderní enduro který je na mě už složitý, takže co dokážu od výměny oleje,gumy,brzdy a vše co se naskytne dokážu případně když nevím tak umím číst a najdu si to v manuálu nebo na internetu pak se ptám nebo to rovnou vezmu k někomu kdo se vyzná.

Proto když na otázku znám odpověď ať už je blbá nebo ne tak se snažím odpovědět a nebo neříkám nic smile, ale např. vlákno jaké pneu se mi zdá celkem užitečné. Dnes je spousta výrobců a druhů pneu které zase jsou použitelný na něco jiného a když někdo už odzkoušel třeba 10, 20 pneu tak už má nějaký názor která mu nejvíc vyhovovala a může dat tip, samozřejmě každému vyhovuje něco jiného smile

#18 10.10.2013 17:11:50

Rada36
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Trhové Sviny
Motorka: SX 144 08´, KLX 650 sm
Věk: 28
Tel: 724 778 409
0 0

Rok 99. mě bylo 12let big_smile za mnou můj první samostatně koupenej stroj za peníze z pojistky, a jednoho léta na borůvkách big_smile  Za odměnu mi pak táta zrenovoval Mustanga po dědovi. ve 13 jsem si udělal komplet GO s výbrusem spojkou atd. Za vydřený prachy z brigády na stavbe big_smile  Někdy si říkám že dřív jsem byl šikovnější než dnes big_smile Nedávno mi bylo smutno když mi mamka říkala že moje 11-ti letá neteř si nedokáže hrát sama venku... První co bylo prasknout tašku ke dveřím a zkusit jestli chytne na poprví, pak projet, najíst se a vyčistit ten hnusnej binec z žebrování. a to jsem dělal celý dny.. Jak já na to rád vzpomínám smile  jsem ten prcek vlevo smile

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2124_9124_1134888414199_3288062_n.jpg

Editoval Rada36 (10.10.2013 17:12:16)

VTEC inside  heh2

#19 10.10.2013 17:28:11

jo to znám, řeknu asi takto, zkušenosti získávám o kámošů kteří jezdí enduro ..., potom něco od táty automechanika , kamarádi jsou o 10 let starší než já , a ti kteří jsou v mých letech zajímá jen Pc Lol Wow a jiné chujoviny ..... na brigádu choděj jen aby si mohli koupit nějaký pioviny do her aby byli lepší big_smile

#20 10.10.2013 17:56:58

Eddiewr
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Rožňava SR
Motorka: WR 250 R
0 0

Suchman: tvoj prípspevok ma dostal na kolená, ešte teraz chcípam smíchy  deb1 

Jo ono to nieje všetko o veku  a24  máme motoparťáka ktorý má 28 a do auto-moto je ako kýbel sraček ako sorry ale je to tak  heh2 
Ono je to o tom kto a kedy sa dostal, privoňal k olejom zasranej garáži kde stála ešte viac olejom zasraná moto príp. auto  deb1 

Já som privoňal skoro nakoľko som sa narodil v rodinnom dome a do rodiny kde starý otec bol vodič s povolania ( T 148 domiešavač  heh2 ) krstný otec rally pretekár (ukončené pôsobenie tesne po roku 92  a7 ) otec motorkár.

Takže u nás o rozoberanie a skladanie nebola núdza  heh2  Vždy som sa krútil okolo opráv atď

HOWK  heh2 

Editoval Eddiewr (10.10.2013 17:58:46)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů