Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Přechod z TT 600 E na ...?

#41 17.09.2013 20:19:00

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Re: Přechod z TT 600 E na ...?

Mrky TT:
Takovéto rady a debaty jsou akorát na dvě věci a2 
Každému sedne něco jiného, je třeba se svézt na různých typech, hned bys viděl na čem jsi. Doufám si tvrdit, že po svezení třeba na zmiňované KTM 525 by jasno bylo hned. Stačila by i 450, třeba Berg, Beta a pod. Pokud míníš jezdit jen kochačky, TTR ti bude stačit určitě.Nevím odkud jsi, ale stačila by jedna sobota u nás a možná by jsi názor na TTR brzy změnil. Strašáku z náročnosti údržby u ostré bych se až tak nebál. Taky jsem byl zastáncem jednoduchosti vzducháčů a 5 let s vodníky mne utvrdily v tom, že je to jen fáma. Jezdím 525 4 roky, nejdříve KTM, nyní Betu, vše je jen o poctivé a slušné údržbě.
V čem je ale hlavní rozdíl, je pocit a radost z jízdy. V těžším terénu je vše o váze, samozřejmě jsou tací, jak Hugila, co mne pojezdí i mastodontem s prstem v nose a váha kolem 180 kg jim nevadí usch 

#42 17.09.2013 21:17:59

Jo, asi máš pravdu. Jinak jsem z Jablonce nad Nisou.
Já jsem se k endurkům dostal ze silničních motek. Najednou mě začalo vadit riziko od ostatních účastníků a také omezenost ježdění kvalitních povrchem. Přišel jsem o volnost, kterou mi moto dávalo. No a pak jsem přemýšlel, co pořídit. Kamarád měl XT rok 01 a to mi přišlo hodně houbařský, hlavně podvozek. Ale chtěl jsem Yamahu a TTE mi tehdy přišlo jako fér při poměru cena/výkon.
Teď v podstatě jezdím jak říkáš kochačky, ale řekl bych trochu ostřejší. Ale fakt to není žádný hard enduro, nemám fyzičku. Já mám trochu ještě obavy, abych neutopil koruny do něčeho, co třeba v podstatě ani nevyužiju. Zkusím sehnat někoho s KTM 525 a dát cvičnou jízdu. Bez toho je to jen debata jak říkáš, na dvě věci.

#43 17.09.2013 21:23:36

A jinak k servisu. Já nemám přímo obavy z práce, z údržby. Jen bych byl nerad, abych se stal obětí motky. Na TT si dělám vše sám. Ale nemám na to moc času. Mám tři dcerky a ještě mám v garáži Land Rover a to je případ sám pro sebe smile ...

#44 17.09.2013 21:38:50

Fireman
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: J.Č.
Motorka: KTM 525 exc
Věk: 32
Tel: 150
8 0

Mrky TT napsal(a):

Jo, asi máš pravdu. Jinak jsem z Jablonce nad Nisou.
Já jsem se k endurkům dostal ze silničních motek. Najednou mě začalo vadit riziko od ostatních účastníků a také omezenost ježdění kvalitních povrchem. Přišel jsem o volnost, kterou mi moto dávalo. No a pak jsem přemýšlel, co pořídit. Kamarád měl XT rok 01 a to mi přišlo hodně houbařský, hlavně podvozek. Ale chtěl jsem Yamahu a TTE mi tehdy přišlo jako fér při poměru cena/výkon.
Teď v podstatě jezdím jak říkáš kochačky, ale řekl bych trochu ostřejší. Ale fakt to není žádný hard enduro, nemám fyzičku. Já mám trochu ještě obavy, abych neutopil koruny do něčeho, co třeba v podstatě ani nevyužiju. Zkusím sehnat někoho s KTM 525 a dát cvičnou jízdu. Bez toho je to jen debata jak říkáš, na dvě věci.

Ahoj, přecházet z TT na něco výkonnějšího a zůstat v serv. intervalech jako u TT je docela problém. Tady se opravdu nabízí XRko. Já přecházel z DR 650 r  a měl podobný  problém.  Já teda táhnu víc do lesa, kde jsem s DRkem někdy dost bojoval (Jinak skvělá motorka, bylo jen pár míst co jsem nedal   wink ) . Nakonec jsem koupil WR 450 kde je váha a výkon jinde. Hodně se tu řeší obsahy kolem 600 ,ale já bych ti navrhnul třeba DR-Z 400 S. Výkonově to není žádný zabiják ale celkově velmi příjemné moto.

Co shoří neshnije

#45 17.09.2013 22:13:14

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Mrky TT:
Ono největší problém je sehnat opravdu dobrý kus, do kterého bys nemusel hned sypat a aby se jen jezdilo a prováděla nejnutnější pravidelná údržba. Já nespěchal, měl jsem XR 400, ale stálo mne to 3/4 roku dennodenního hlídání inzertních servrů. Podařilo se mi nakonec sehnat klukovi KTM 450 a mně pak Betu 525 v takovém stavu, že obě jezdí 2 roky bez nutnosti šáhnout do motoru, dělá se jen nejnutnější údržba. V dnešní době ale sehnat opravdu dobrý kus je skoro nadlidský úkol, málokdo se zbavuje dobré motorky. Asi bych počkal do zimy, kdy ceny klesnou, málokdo jezdí a je větší šance koupit něco kloudného.

#46 18.09.2013 06:20:56

Díky za rady, cením si jich.
Jen, není to myšleno ve zlém, ale nejsem si jist, uda by mi DR-Z400 S dalo oproti TT něco nového. Budu holt asi hledat XR 650 L, zkusím i za hranicemi a nebo zachovalou 525. Do koupě mě nic nenutí, mám na čem jezdit, takže není třeba spěchat.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů