Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Čím mazat řetěz?

#101 13.02.2013 23:25:53

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Re: Čím mazat řetěz?

twinkam:

No tak to jsi se zřejmě věnoval víc chlastu, pač jsem ten řetěz opravdu pokaždý umyl a namazal.  big_smile
Jen jsem to nečistil vodou a Chainclenerem.  usch 

Dej koním pít...

#102 13.02.2013 23:32:23

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: FE 350
Věk: 36
4 3

Hej Roberte kecas ja te nevidel nikdy- mas nejaky svedky hmm  okok 

#103 14.02.2013 00:05:44

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Twinkam:
Bylo to takhle:
Žil byl.....
Já vlastně jen dolejval benzín, mazal řetěz a měnil filtry.
Ty jsi seděl v křesle a popíjel, zatímco Fanda repasoval motorku a sháněl baterku big_smile big_smile big_smile  tongue   tongue 
Hugila lepil další vrstvy americký pásky, Renda se smál videu s nakopnutym psem, Vlk se handrkoval s Mikagenem, Mikiberg opravoval ostatním motorky, protože je všechny Kukyn opíjel Renďovou a svojí kořkou.
Tristan to všechno viděl, takže to dosvědčí.  wink 

Dej koním pít...

#104 17.09.2013 10:12:21

kornout napsal(a):

Já když to tady čtu některý ty mazadla, tak když rok nebudu ty drahý sračky kupovat, tak to co ušetřím mi dá na novej řetěz.

Dobré mazadlo nemusí být drahé viz srovnání zde, drahé jsou akorát značky

#105 17.09.2013 10:20:50

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

jarinek napsal(a):

kornout napsal(a):

Já když to tady čtu některý ty mazadla, tak když rok nebudu ty drahý sračky kupovat, tak to co ušetřím mi dá na novej řetěz.

Dobré mazadlo nemusí být drahé viz srovnání zde, drahé jsou akorát značky

Krásná reklama, ale je důležité že našli VÝTĚZE  lol 

#106 17.09.2013 11:29:22

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

mel jsem na xrv samodomo mazani - ruzny ventily, kapatko i "sprchu z motorku na sterace", kdyz fungovalo tak mi prislo super, ale porad nejaky opravy a reseni, kdyz se neco podelalo tak byly louze oleje (pullitrova zasoba je dost na pul garaze), nakonec jsem to oddelal,
ttr a gase jsem mazal sprejema a tak nejak porad zasranej retez, ve finale me prijde nejlepsi to namazat vyjetakem nebo silikonovym sprejem za par kc, klidne pred vyjizdkou, pac tim se splni podminka ze retez bude cistej anamazanej (olej vetsinu bordelu i bahna uvolni a retez se za par metru hezky vycisti....), no a v terenu uz maze blato...

#107 17.09.2013 12:31:54

d2ejazz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jižní Čechy
Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
Věk: zralý
Tel: mám
0 0

Chlapi, nejsem vševěd a ani genius na mazání (vyjma svého vnitřního mazání organismu, přeci jen jsem ze slovácka, že ?!?), ale podělím se s jedním názorem, který mi trenér říkal už kdysi, ale opravdu kdysi dávno.....
Namazat řetěz před jízdou, je jeho vražda. Na mastnotu se lépe chytají pevné částice, ty se pohybem a třením stávají pěknou brusnou pastou....která řetězům ale opravdu nepomáhá.
My jsme po treninku museli mašiny umýt, namazat a před tréningem se řetěz přejel takovými kleštěmi s něčím jako flanelovým obložením, aby se z něj vše před jízdou stahlo. To znamená, že řetěz se pouze "konzervoval" při stání... většinou a to už tady padlo, jsme používali vyjeťák, bohatě stačí. Super oleje na řetězy jsou fakt jen placebo a připadá mi, že se prodávají jako jiná značka výrobců řetězů, aby se řetězy rychleji likvidovaly a tím pádem měnily!!
Pravda je, že já se řídím stále tou starou radou a problém žádný nemám...ani neměním řetězy častěji, než moji enduro soudruzi (a že se umíme řádně zam*dat).
Takže tak...

4stroke power please.
CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!

#108 17.09.2013 12:40:49

no ono by si to taky chtělo ujasnit co vlastně mažete. Mazat "řetěz" je úplně k hovnu. Důležitý je udržovat gumičky ve skvělé formě aby se mazivo pod nima nedostalo ven. Takže správnej sprej pro oživování pryže význam má, ale konkor kvůli tomu aby mi nezrezlo železo na tom řetězu to už je zbytečný, za prvé povětšinou jsou řetězy pozinkovaný a za druhé jakýkoli mazivo tam vydrří do první louže s blátem

Editoval novej (17.09.2013 13:21:34)

#109 17.09.2013 15:18:31

Nazdar chlapy ,
mam 3 roky DR 350 ....... kde to je ten řetěz , jak o něm píšete ....? 

#110 17.09.2013 17:26:32

Helmut
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Strážnice
Motorka: KTM EXC 300
Věk: 88
Tel: chytřejší než já
1 0

Mažu to sprayem od Tectane. Mám ho v obchodě za 85Kč 400ml. Používám to už několik let a bez nejmenších problémů. Na řetěz se nic nalepí a je namazaný do první louže stejně jak u spraye za 500Kč.

Jedu. Doufám. Improvizuji. Padám.

#111 17.09.2013 20:19:01

Richichichi
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: Fantic Caballero 200
Věk: 22
1 5

Si to čtu a je to tady velice zajímavé... mazání řetězu je základ. Namažu před každou jízdou a mám klid. U našich enduro vyjížděk které vždy mají přes 50 km je to nutnost. Používám Castrol, jsem s ním spokojený. A ani nemůžu říct že by se mi na řetěz něco "lepilo"

Fantic Caballero 200 r.v. 2008

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů