Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Přechod z TT 600 E na ...?

#1 16.09.2013 21:31:20

Přechod z TT 600 E na ...?

Ahoj kluci.
Možná nebudu první, kdo tohle bude řešit, ale budu rád za názor.
Mám TT 600 E rok 96. Jezdím na ní cca tři a půl roku a jsem spokojen. Běžná údržba a spotřební věci, občas nějaký plast či blinkr, ale jinak bez investic. Spolehlivost veliká. Akorát mám poslední dobou pocit, že bych chtěl něco krapet výkonnějšího. Nejezdím žádný hardcore terén ani motokros, mám rád takový ty plynulejší a svižnější vyjížďky po polních a lesních cestách. Takže hmotnost kolem 150 kg mi až tolik nevadí. Hlavně ale chci startér a spolehlivost s větší údržbou 1x do roka před sezónou. Měnit olej a seřizovat ventily 4x za sezónu fakt nechci ( to berte jako přehnané přirovnání ). Za sezónu najezdím kolem těch 3 tis. km. Z toho tak třetinu i po asfaltě.
No a k jádru věci. Jsem ochoten za kvalitu a spolehlivost připlatit, navíc s koupí úplně nespěchám, no a zamlouvá se mi Honda XR 650 R.
Pokud mi k tomu někdo máte co říct, budu rád.

Díky Mrky.

#2 17.09.2013 06:58:06

MartinXR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
1 0

Re: Přechod z TT 600 E na ...?

Mrky TT:xr650r je ale bez startéru:) pokud si ho nechceš za nekřesťanský peníze dodělat...

#3 17.09.2013 07:18:17

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Mrky TT:

Ty, v tomto ohledu se TT těžko nahrazuje. Maximálně tak TT600E (se startérem).
XR650R má intervaly přesně takové jaké nechceš, DR650 je už hodně soft, pak už zbývá KLX od Kawy a jemu podobné.
Pokud jsi s TTčkem spokojený, neměň, dokud nemusíš!

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#4 17.09.2013 07:26:42

madman650
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: DR650SE
1 0

Raduz TT600r napsal(a):

Mrky TT:

Ty, v tomto ohledu se TT těžko nahrazuje. Maximálně tak TT600E (se startérem).
XR650R má intervaly přesně takové jaké nechceš,DR6 50 je už hodně soft, pak už zbývá KLX od Kawy a jemu podobné.
Pokud jsi s TTčkem spokojený, neměň, dokud nemusíš!

S tím DRkem bych až tak nesouhlasil,jezdím ho šest sezon a ne zrovna v lehkém terénu smile ,mohlo by mít kapku větší zdvihy a menší hmotnost,ale jinak zvládá neskutečné věci  s minimální (základní) údržbou:beer: 

#5 17.09.2013 07:32:13

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Mrky TT: svez se na tom co chces koupit, po chvili zjistis ze rozdily budou minimalni...krok do neznama a  vyhozene penize...

to xr nema starter a ma intervaly podobne jako ostre moto... osobne pokud bych chtel posun exc 530 a smiril se s olejem po cca 700 km a ventily 2x za rok - kdyz to natrenujes bude to otazka hodiny servisu a na tehle moto si uzijes...

#6 17.09.2013 07:33:42

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

madman650:

Jasně, že zvládne. Porovnávám to obecně s TTčkem. I DRko zvládne hodně.  wink 
DRko je v porovnání s TT podvozkově jinde.

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#7 17.09.2013 07:47:52

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

madman650 napsal(a):

S tím DRkem bych až tak nesouhlasil,jezdím ho šest sezon a ne zrovna v lehkém terénu smile ,mohlo by mít kapku větší zdvihy a menší hmotnost,ale jinak zvládá neskutečné věci  s minimální (základní) údržbou:beer: 

Kazda liska chvali svuj ocas big_smile ale o tom tohle tema neni...
Rozdil oproti TT je 0 a troufnu si rict ze tt je v terenu proste lepe ovladatelne (rozdil v realne jizde je ale jen mezi sedatky a riditky)... nema tudiz smysl menit dobry kus za neznamy kus...

#8 17.09.2013 08:13:52

Zvěřáki
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: DR 650 SE
Věk: 33
0 0

Raduz TT600R

TTR kám bez pochyby rozumíš, možná jako málo kdo, a to jak po stránce jezdce, tak i mechanika... tak jest!
Člověk však nemůže pojmout vše a ani o to nejde.
Proto si také dovolím souhlasit s Madmanem, že Tvůj výraz "soft" pro DR (mluvíme o verzi SE, starší typ byl o 25 kg těžší a technicky zcela jinde ) je zcela holý nesmysl   
A taky s tím KLX...je nezanedbatelně těžší než DR, jen pro info.
Taky doporučovat v podstatě stejné moto nemá moc cenu. Tím spíš, když si je tazatel ochoten připlatit.... ano2  Jít do těžšího jako KLX, nebo podobného jen se startérem jako DR...to asi není moc posun dopředu. a30 

Jinak na DR se dá opravdu hodně zajet a já osobně na něm oceňuji to, že opravdu kdekoliv, třeba i vysypaný v potoku, zmáčknu tlačítko a jedu. Užitná hodnota v terénu je defakto stejná s TTR!, to je ověřeno mnoho jízdami kde jsme oba typy jezdily, TTr je asi o 10 kg lehčí, absence startéru a některých zmenšených a chybějícíchvěcí, které zase DR propůjčuji hladkost a při rychlích přjezdech po polních cestách , nebo jízdou po asfaltu, není člověk tak vydrnčený, neboť např. rozeta je na unašeči přes silentboky, to samé řidítka apod. Což už není ani moc o váze, ale jede se pocitově lépe.
Je zcela jedno, co člověk jezdí, zda DR, nebo TTR. Pokud má člověk štěstí na dobrý kus, bude spokojen s oběma, jen si musí říci, zda chce, nebo nechce startér.  Se startérem je to o něčem jiném, když jsi z vytahování motorky dojebaný a ještě máš skákat po kicku. To je člověk za kouzelné tlačítko v sedmém nebi. Ale kolem 30 tisíc km, je zase třeba počítat s možnou výměnou volnoběžky startéru, neboť je to opotřebitelný díl a vydrží jen určitý počet startu ( koštuje cca 5 tis.)
Naproti tomu zase DR ve většině najedou bez repase motoru daleko víc, než TTR, ale je to možno způsobeno tím, že jej vlastnící možná opravdu víc vozí po asfaltu. Proto jsou také skoro všechny v lepším stavu než TTR-ka.

Samo, že každá liška chválí svůj ocas, jak říká Honzan smile , to platí pro mě, ale i pro Raduze.
Mluvím však ze zkušeností. To ale Raduz taky, proto je na tom nejlepší, že nakonec se musí každý rozhodnout sámsmile

Editoval Zvěřáki (20.09.2013 14:17:30)

Po delší pauze jsem si některé detaily vybavil hned po tom, co jsem už zase ryl hubou do pole.....
- holt to nezapomeneš  - ForeverOFF -

#9 17.09.2013 08:22:12

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: WR400F, exTT600R
Věk: 5X
3 1

Mrky TT:

Taky mě zlákala ikona středoobjemových endur XR650R a letos v létě se mi v jednom bazaru naskytla příležitost ke koupi slušnýho kousku v origo stavu (karburátor, výfuck, apod.). Tuny jsem toho načetl, zkouknul spousty videí i konzultoval s jedním místním členem (Prochal11, mimochodem, možná bude prodávat...). Ale nakonec jsem nekoupil - očekával jsem mnohem větší rozdíl ve výkonu (to asi ten origo stav a nepřiměřeně veliké očekávání), nevyhovovala mi ergonomie (ale to je řešitelné zvýšenými řídítky, apod.) a taky poměrně dost měkký tlumiče (taky řešitelné). Byl tam drobný formální nedostatek v techničáku (šířka gum), ale nic, co by se nedalo dát do cajku.

Zůstal jsem u TTRka, který sice není ve svý třídě TOP, ale v univerzálnosti, dlouhých servisních intrvalech, jednoduchosti a estetických kvalitách ano je těžko překonatelný ee1

modrá je dobrá ;-)

#10 17.09.2013 08:25:23

Zvěřáki
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Raduz TT600r:

Ano, DR-ko má o něco měkčí podvozek, což se projevuje příjemnější jízdou v určitých režimech jízdy. Já jsem sice čahoun, ale dost lehký a přes to mám centrál vyšroubovaný tak ve 3 čtvrtinách do tvrda. Což je pak na mě akorád. Nevím tedy, jak by se chovalo pod chlapem, co má přes 100kg, to už opravdu v nějakých hardcore můze být na dorazy, což se mě s mou váhou nestává.
Nicméně pokud vím, tak Mrky TT napsal jasně, jak rád jezdí a v jakých obtížnostech se to pohybuje. Pro tento druh jízdy jsou oba stroje velice vhodné a to i s rezervama.

Pro ježdění, které se blíží ostrému, nebo už se za touto hranicí pohybuje, není vhodné ani DR ani TTR.
Pak nastupuje XR600, ta je na tom jednoznačně ještě o třídu lépe a dál už opravdu něco ostrého, kde i limity údržby nabývají na intenzitě.

Po delší pauze jsem si některé detaily vybavil hned po tom, co jsem už zase ryl hubou do pole.....

#11 17.09.2013 08:56:57

MartinXR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

na jaře sme koupili otcovi TTR, takže teď mám možnost přímého srovnání XR650R a TT600R:

když přeskočím srovnání motoru, protože XR je motorem někde jinde, tak s těžkým srdcem musím přiznat, že na TT se mi jede lépe. ikdyž je XR papírově lehčí, tak sem mi TT vede lépe, není tak těžké na předek a celkově je užší, subtilnější a takové lepší do ruky:)
obě dvě motorky jsou bez startéru, ale soudruzi z hondy to s dekompresorem na ruku vymysleli lépe. ikdyž se někde vyvrátím, tak zastavím benzín, párkrát prošlápnu s dekomp. a max na 5. žduch  startuju a chytne to. To yamaha s dekompresorem na startpáce, je v dané situaci horší a člověka to rozhodně vyšťaví více.

ale už sem si na váhu xr zvykl a pro mě a při mém režimu ježdění, kdy potřebuju o víkendu přijít k motorce šlápnout a jet, je XR ideální stroj. při tom kolik za rok najedu vyměním olej jednou, max 2x, u toho kontrola ventilů, toť vše.

#12 17.09.2013 09:04:28

Zvěřáki
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

MartinXR:

Tak tak, Dan s XR600 taky startne raz dva, až se divím, kdežto kluci s TTR s tím mívali problém a pravidelně odjížděli poslední. Ale to je fuk, vždyť počkat není problém...  smile , když to nemusím sám kopat lol 

#13 17.09.2013 09:13:44

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Zvěřáki napsal(a):

MartinXR:Tak tak, Dan s XR600 taky startne raz dva, až se divím, kdežto kluci s TTR s tím mívali problém a pravidelně odjížděli poslední. Ale to je fuk, vždyť počkat není problém...  smile , když to nemusím sám kopat lol 

Ale jdete hosi, ale to je o tom, v jakem stavu je motorka.... Pokud je ttr serizene a v poradku, startuje bez problemu...tyhle bachorky o startovani vychazeji ze stavu motorek... Sem tam se ulije, ale myslim ze uplne stejne jako xr, staci parkrat slapnout a jede...

Taky jsem se svezl na xr600 a ze by to byla nejaka raketa to se rict neda, 650 je silna, ale nevidim porad nejake super vyhody na styl jezdeni a porad jsem presvedcen ze xr nebude vyrazne rychlejsi a ani zabavnejsi nez tt...
650 neco malo zrychli na otevrenych polnackach ale jak prijdou zatacky rozhodne nebude mit vyrazne navrch...
proste jsou to vyhozene penize...

Imho ma smysl prave ta ostrejsi motorka, ktera bude vykonove jako xr, vahove o 30 kg lehci a podvozkove jina trida. za 3 tis km udela jednou ventily a 4x olej, ale ta motorka je na to nachystana a vymena je par minut...
Svezeni a zabava ale bude jinde....

Editoval Honzan (17.09.2013 09:19:35)

#14 17.09.2013 09:21:32

MartinXR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Honzan:
no to si  právě jenom myslíšsmile je rozdíl hledat si tu polohu nohou, nebo s dekompresorem na ruce. jinak obě mota chytají studené i teplé a VE SPRÁVNÉ SVISLÉ POLOZE dobřesmile po ulití, jak sem už psal...

#15 17.09.2013 09:32:15

Zvěřáki
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Honzan:

Jasně že stav je nejdůležitější. Ale to je právě trochu problém a motorky co tu všude kolem jezdí, už mají všechny něco za sebou a málo kdo ji má ve 100%stavu. To samý pak platí u všech ostatních modelů. Ale obecně se ví, a to nemohou popřít ani majitelé TTR, že k TTR kolují na příč vlákny různé návody "jak nastartovat TTR" a pod.... Možná hlavně pro nováčky a pod. Což má někde pádný důvod.
Ale nikdo netvrdí, že v tom má TTR hendikep proti třeba XR...
Vlastně ....MartinXR z osobní zkušeností trochu jo. a1  A já už to viděl a slyšel tolikrát, že na to asi něco bude.
Ale souhlas,...dejte si moto do top stavu a není o čem.... vyk! 
Praxe je však mnohdy jiná.

#16 17.09.2013 09:34:38

funkční moto v téhle kategorii, která strčí všechny výše zmiňované jízdníma vlastnostma do kapsy je Ktm 625 SXC

např:

http://www.motoinzerce.cz/motorky/ktm/7 … 5-sxc.html

#17 17.09.2013 09:37:38

Zvěřáki
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

sumavahonzi:

No, pokud chceš Každý Týždeň Montovat....proč ne lol 
TO SI DĚLÁM PRDEL, samozřejmě! lol 

KTM nehodnotím...to je totiž skoro sebevražda ano2 Věčný boj mezi zastánci a odpůrci. Neřadím se ani k jedněm.

#18 17.09.2013 09:38:31

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

MartinXR: roll 
zbytecna debata,kazdy mame asi jine zkusenosti... stejne chce moto se starterem...a imho si zadnou variantou vyrazne nepomuze, protoze to jsou proste stejny typy motorek a nejsou v nich extra vyrazne rozdily...  wink 

Nikdo tu jeste nezminil lc4, coz by teoreticky mohla byt alternativa, ve chvili kdy se dobre vybere a udela poradny servis po koupi / vykonu ma dost, starter, podvozek dobrej...servisni intervaly dle prani, v pripade univerzalniho endura bych nad ni uvazoval...

#19 17.09.2013 09:46:05

Zvěřáki
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Honzan:

přesně tak ano , tazatel chtěl starter, takže Tvá varianta je dobrým návrhem. Pokud je příznivcem KTM, nechť zvažuje:)

#20 17.09.2013 09:47:52

MartinXR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Honzan:souhlas

REKLAMA

Zápatí