Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Akumulátor

#41 24.08.2013 21:24:42

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Re: Akumulátor

MikiberG:
Stále stejné kecy kolem o ničem, co kohokoliv zajímá. Už se probuď, mne nic netrápí, o ničem nemusím přemýšlet. Osobně je úplně fuk, z čeho baterky děláš, jaké je tvé tajemství výroby.
Každého zajímá při koupi jen cena, co je to za výrobek, co je mi schopen poskytnout, oblast použití, jaká je záruka a pod. Já tu baterku mám a používám. Záruku jsem nedostal, takže musím jen věřit, že vydrží aspoň 2 roky a když ne tak co? Mašli si určitě nepůjdu hodit a poohlídnu se po něčem jiném. Ty snad dáš stoprocentní záruku, že baterka je úplně bezpečná, že nemůže za žádných okolností bouchnout pod prdelí nebo způsobit požár motorky. Měls ji snad v nějaké zkušebně. Všichni, kteří ji jezdí musí věřit jen tobě.
Příště bude lépe, když budeš reagovat na konkrétní dotazy, tu omáčku vynech smile 

#42 24.08.2013 22:05:18

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

viteka 32: ... já si občas nemůžu pomoct  tongue  wink 

... záruku na mojí baterku má každej kdo si ji koupí.... myslíš že bych ji někomu z fora nebo obecně prodal a čau ?
... jo bouchnout může, stejně jako olovo ... po trvalým zkratu může a nemusí řápnout, něco by ti chytil kryt baterky a něco svěrač  lol  - zase si nemůžu pomoct  lol
... kdyžtak to nečti - kecy:
... nedoporučuju ji vozit v kapse nebo v blízkosti koulí ... to by asi bolelo a mělo by to vliv na funkci  big_smile 
... když já fakt nevím co zajímá každýho ... jen jsem chtěl odpovědět tobě když tě tak zajímalo z čeho to je
... tohle můžeš číst - fakta:
... věřit mi nikdo nemusí .... sem nikomu nepřišláp palec aby si ji koupil
... žádná ještě nechytla ani sama ani vadou instalace ani přetížením... tak zatím 100%.. a i já doufám že bude pořád 100% bezpečná
... zase keci tak to nečti:
.... nikomu nepřeju hasit v suchým lese motorku ... to je kurva fičák a ještě když chytne benzín z nádrže a přepadů po odložení  a29 ... baterkou to nebylo ale byla vadná fajfka a jiskra šla vedle a zapálila výpary... tak si to ošéfujte aby ta elektrika nebyla konec motorky a Řáholce.
... už zase můžeš číst  wink :
... jo ve zkušebně sem ji měl, zřídil jsem si kvůli tomu soukromou laboratoř a testy jsem dělal, pár baterek jsem zničil... tohle zní jako kecy ale nejsou to kecy  heart 
... a fakt si tu mašli neházej, to ti radši pošlu novou ... 3-4 roky by dát měla, a ty ji kouř nedáš protože seš modelář tak víš co to potřebuje  ano  

... tak snad sem ti to vystříhal aby se ti nedělali mdloby  wink ... dneska sem se rozjel tak sorry  smile krásně mi nahráváš  a9 už mlčím  heart 

Editoval MikiberG (24.08.2013 22:09:59)

#43 24.08.2013 22:09:11

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Janek napsal(a):

MikiberG:
No ty woe, to je referát na 1**. smile  smile  ano 

To je z toho jak sedím na prdeli a nemůžu jezdit... leze mi to na mozek a tak vymejšlím kraviny  a1 

... jo ten pán jak ti radil, že tu volnoběžku neutahovat ... oprav si to na nepřetahovat ... tah startéru musí utáhnout jinak je tam na how.no ... proklouznout musí až při zpětným rázu ... těžko se to trefuje ale optimum je když na studeným motoru někdy klouzne.... pak cinkni jak to bylo volný  wink a já ti povím jak utáhnout.

#44 24.08.2013 22:14:01

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: FE 350
Věk: 36
4 3

MikiberG napsal(a):

Janek napsal(a):

MikiberG:

To je z toho jak sedím na prdeli a nemůžu jezdit... leze mi to na mozek a tak vymejšlím kraviny  a1 

... jo ten pán jak ti radil, že tu volnoběžku neutahovat ... oprav si to na nepřetahovat ... tah startéru musí utáhnout jinak je tam na how.no ... proklouznout musí až při zpětným rázu ... těžko se to trefuje ale optimum je když na studeným motoru někdy klouzne.... pak cinkni jak to bylo volný  wink a já ti povím jak utáhnout.

Kuva Miki kdyz sedis na prdeli a nemuzes jezdit tak mi dej do kupy miho Berga  okok  Sorry ale nabehnul jsi si  lol 

#45 24.08.2013 22:19:20

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

MikiberG:

Chápu a asi jako jeden z mála naprosto respektuju tvoje "knowhowno" big_smile pač vím, že jsi vývoji věnoval asi 50x víc než například já. Já jsem jen dostal možnost prodávat výrobek, který se mi líbí a navíc i funguje, tak jsem so toho ujal. wink

Nevím ale jak jsi přišel na konkrétní složení u baterií Shido, pač to nikde taky neventilujou a řikali nám to pouze při školení.
Nicméně Shido v tom má taky trošku svoje atypický "knowhowno" a právě proto jsem psal že nejsou tyto baterie uplně stejné. Tím jsem ale spíš myslel stejné jako klasické modelářské nebo jiné bežně samostatně koupitelné Lipolky, nebo Liionky.
Už jsem to tu psal kdysi někde v tématu kde jsme to řešili. Spousta lidí si myslí, že klasická modelářská Lithiovka je to samé jako tyto baterie, které nabízíme. Rozdíl tam je právě ve složení a výsledek je jak jiné chování baterie při nabíjení atd, tak i napětí při plném nabití, které baterie dává. Nevím vlastně jaký typ článků používáš a kolik je reálné napětí u tvého článku při plném nabití.

Souhlasím s tím, že ten udržovací cyklus není uplně optimální pro tenhle typ baterií, ale nabití do plna chytrou nabíječkou tomu uškodit nemůže.

Jinak všeobecně k nabíječkám:
Není nabíječka jako nabíječka a u těch chytrých to platí dvounásob. Například baterii, kterou neveme a považuje za mrtvou nabíječka Optimate (což je v ČR jedna z nejuznávanějších), Ctek v oživovacim režimu normálně nabije.
Taková nabíječka z Lidlu klidně považuje baterku za plně nabitou, ikdyž na kapacitnim testeru vykazuje třeba jen 75% nabití smile

Dej koním pít...

#46 24.08.2013 22:23:38

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

Janek napsal(a):

MikiberG napsal(a):

To je moc dobře, třeba vymyslíš nějakou podobnou kravinu, jako je řezačka na gumy (i když tu jsi vlastně okopíroval smile ), montážka na bastry, mikiaku, mininýtovačka, ..... jen seď a mysli big_smile .

Hele ale az dodela moji kozicku jo  a1 

#47 24.08.2013 23:14:38

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Semis:

- jen kvalifikovanej odhad, parametrama to sedí na to co dělám já ale divný jsou ty zbytečně velký rozměry, hmotnost a nízký nabíjecí proudy... z toho vychází nižší kapacita na gram,   a nižší nabíjecí proudy znamenaj nějaký opatření proti poškození nebo prostě nemožnost to tak rychle nacpat dovnitř... nevím... velkej rozdíl v tom nebude ale cenou jsou příznivý  ano Pak taky nebyly uvolněný patenty tak museli možná jít jinou cestou a proto ty rozdíly... to je nakonec fuk.
- pokreju std regulátor napětí i s rezervou 14.5 V v pohodě a rezerva je.
- klasický lithiovky jsou slepá cesta - nefunguje to dlouhodobě.. to už mám za sebou

- no jo ale málokdo na nabíječku nezapomene a některý cykujou i 5x za hodinu a vyšlo mi že tyhle malý 3-4 cykly vezmou baterce 1 velký... počítat se mi nechce smile  ale na 100% fci se gaantuje 2000velkých cyklů ...pak padá kapacita a mírně max. start proud.

#48 24.08.2013 23:16:21

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

twinkam:  ano2 zejtra pokračuju  ano 

#49 24.08.2013 23:18:08

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Janek napsal(a):

Radši nic wink  wink .

To bylo ale dobrý  lol jen bych si to nedovolil napsat  lol 

#50 24.08.2013 23:23:21

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Janek:
--- nj jdu s dobou , kopírování je in a snižuje náklady na vývoj  tongue 

.... ale jo pár blbinek bude  ano 

... nejdřív teda Twin  okok 

#51 24.08.2013 23:29:02

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

Janek napsal(a):

twinkam: Dělá na tom ano , máš docela pěkný strojek ano  až na ten motor. Jsem myslel, že od toho Králíka je v lepší kondici, když za něj chtěl takovou raketu.

Nu uz se taky nemuzu dockat az u nas trochu pojezdim a v Rijnu hura do Ro  ugh2  . A ohledne motoru : je moc dobre ze to Miki kuchnul a odhalil zradu a da to do kupy tak jak to ma bejt  ano 
A neboj ze kralikovi nevycinim -hned jak mi to Michal spocita a rekne co bylo K.O. Kralik se dusoval ze je moturek 1A (ale myslim ze ani on sam netusil)  a26  

#52 24.08.2013 23:32:20

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

MikiberG napsal(a):

Janek:
--- nj jdu s dobou , kopírování je in a snižuje náklady na vývoj  tongue 

.... ale jo pár blbinek bude  ano 

... nejdřív teda Twin  okok 

Budu ti vdecnej a treba i ja tobe budu moct oplatit stejnou minci  cool 

#53 25.08.2013 07:41:24

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

twinkam napsal(a):

MikiberG napsal(a):

Janek napsal(a):

MikiberG:

Kuva Miki kdyz sedis na prdeli a nemuzes jezdit tak mi dej do kupy miho Berga  okok  Sorry ale nabehnul jsi si  lol 

No vida, když tedy konečně máš čas, taky bych se připoměl s montážní sadou do konců řídítek na blastry,  smile 

#54 25.08.2013 10:57:47

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Janek napsal(a):

viteka 32 napsal(a):

No vida, když tedy konečně máš čas, taky bych se připoměl s montážní sadou do konců řídítek na blastry,  smile 

Nemáš prosím tě odkaz na přesný popis produktu výrobce. Bez toho bych do toho nešel usch 
Hlavně nepiš, že do hrušek a jablek přidávám švestky nebo jinou zeleninu a1 ?

Prosím tě Janku hoď se do klidu. Mám od Mikiho všechny vylepšení a realizované nápady- nerez ložiska, nerez příložky, spešl baterku, pájku na ořezání pneu a jsem rád za jakékoliv vylepšení na moto. Šel jsem i do rekluse od Fanyho a sklidil jsem za to od některých akorát výsměch. Mám rád dokonalé věci, které fungují a něco ti přinesou ano 
Je zbytečné abychom tady z toho dělali nějakou taškařici.
Mikimu bych se chtěl omluvit za některé unáhlené příspěvky, teď jsem si přečetl detailně všechny jeho dlouhé příspěvky a je pravdou, že na všechny dotazy v nich odpověděl. Takže asi tak.

#55 25.08.2013 11:38:03

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

viteka 32:
... v pohodě bral jsem to jako srandu a aspoň bylo o čem  ano 

#56 25.08.2013 12:07:20

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

MikiberG:
 smile  ano 

#57 25.08.2013 12:31:19

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

xfany:
 smile  ano 
Zkus ale někomu říct, co stojí, tak každý a22 
Já si stěžovat nemůžu, líbí se mi to čím dál víc, nevěřil bych, že to bude brzdit motorem z kopce skoro do nulové rychlosti. Jinak položení v kopci jsem si už vyzkoušel, kdy to couvalo i se zabržděným předkem, je to otázka zvyku.

#58 25.08.2013 12:42:30

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

xfany:

No já vím, málo plynu, s tím mám stále problém. Když mně se to vždy v tom kokosu sekne a uberu, pak už přidat nepomůže, buď jde předek nahoru nebo motka letí obloukem přes hlavu usch 

#59 25.08.2013 13:56:49

tank
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: HK
Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
Věk: x+55
5 2

viteka 32:
Taky máš tu "veteránskou" blokaci pravého zépěstí ? Já na ni trpím jak kůň-málo plynu, málo plynu wink .
Jinak jeden z modelů mikiho baterky jsem zkoušel v Rumunsku -a objednal novou (měl jsem půjčenou od Michala jeho vlastní baterii), exc chytalo na brnk. A kdo ví, kolikrát díky "málo plynu" musím za den startovat -baterka si neodpočine.

Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.

#60 25.08.2013 18:00:17

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

allanktm:
Tak to mám smůlu, tu neumím a s rekluse skoro nemusím používat usch  ano 
A na to moje kochání po polních cestách a30 
Renda ti potvrdí, potoky a těžší úseky objíždím, před kopcem dám moto klukovi, aby mi ho vyjel, takže vlastně nyní s rekluse ani nebudu vědět, co je to spojka a k čemu slouží usch 

Editoval viteka 32 (25.08.2013 20:33:18)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů