Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

kolenni orteza

#1 08.08.2013 11:40:53

kolenni orteza

Cus krosari. Nevite nekdo, jestli se nekde na morave v kamennym obchode vedou kolenni ortezy? nechce se mi je objednavat pres net, at je neposilam 3krat neposilam zpatky, nez mi sednou. Diky.

#2 08.08.2013 12:11:52

Re: kolenni orteza

hele mám sportovní od ortopeda a velikosti jsou běžný s,m,xl,xxl,xxxl. atp takže myslím že to dokážeš odhadnout ne?

#3 08.08.2013 12:18:46

No, takhle. Dres jsem menil 3krat a kalhoty 2krat. Proste se konfekcni velikosti nekdy lisi od tech beznych po obchodech. Proste bych si je radsi zkusil, tak me zajima, jestli je nekde na morave fakt profesionalni mx schop, kde ortezy vedou.

#4 08.08.2013 12:42:03

To budes hodnej, dik. Ja uz bez ortezy ani ranu. Po 4 mesici¨ch od urazu porad nenatahnu nohu, ale uz bych se chtel projet, ale  trochu sichrovanej

#5 08.08.2013 13:11:29

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

elvary:

jestli to máš s kolenem špatné.. Tak bych ti doporučil investovat do kvality a sice do ortez od pana Mrázka přímo na míru..

Popřemýšlej o tom sám mám ortézy normálně z krámu ale po roce a půl používání podlle toho vypadají.

#6 08.08.2013 13:25:53

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

tohle je někdo z Ostravska

prodám ortézy ufo nové nejeté cena 10.000 kč za obě velikost XL mobil: 607761077

Editoval Strejda-GC (08.08.2013 13:26:06)

#7 08.08.2013 15:04:46

NiMMiC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: HBG 300,450,550
Věk: 27
Web
1 0

cau, ortézy nejsou nic co bych podceňoval, bohužel o tom vím dost své... Takže pokud jsi po operaci čerstvě a nechceš jít znovu tak doporučuju investovat nebo dlouho rehabilitovat a jet až budeš mít nohu ve 100% stavu... Já byl v tomto debil a mám skrz to 4 operace za sebou, 5. je naplánována na podzim a další co mě brzo čeká je výměna celého kloubu, ale to pry asi až do 5let  a27  a14 

#8 08.08.2013 15:39:23

Tak snad tak spatny jak ty to snad nemam, je to muj prvni uraz. Sice tam toho mam dost, prepulenej meniskus, predni krizovej vytrzenej i s kouskem kosti, vnitrni bocni pretrzenej a vnejsi natrzenej. V posledni rade uz jen banalitka v podobe zlomene holenni kosti.  a29 Rehabilitaci nepodcenuju a peclive dodrzuju beer  a32 , jenom si ted zadriftuju na zahrade kolem zdrave nohy, ale po case prijde zas trat a to uz chci byt vybaven. Sel bych do Pod 700, ale musej perfektne sedet a proto hledam ten zmineny kamenny obchod.NiMMiC:

#9 08.08.2013 15:48:05

NiMMiC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
1 0

elvary:

no právě, po první operaci jsem měl jen urvaný přední křížák... ten jsem utrhl znovu, před opravnou operací jsem měl donjoy ort za 13tis a po pádu se mi komplet rozdrtil meniskus a načal boční vaz...a teď už je to na výměnu skrz pokročilou artrózu key 

#10 08.08.2013 16:10:45

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Jak to tu čtu,tak asi s mým vyskakovacim kolenem poficim na ortopku rychleji nez jsem zamýšlel  hmm 

#11 08.08.2013 16:27:49

NiMMiC: Tak to te lituju chlape a zaroven ti preju, at ti ten kloub vymeni co nejdriv, bo si myslim, ze pak se s tim zas bude dat dal litat. Ja ted jdu skrz to natazeni jeste na jednu operaci, ale to by meli jen vycistit a pod narkozou nasilim natahnout, pak uz to snad bude dobry. Jinak ti dekuji za odstrasujici priklad a rekonvalescenci radne protahnu beer a na trat az pristi sezonu. Mezitim budu shanet ty ortezy a volny cas vyplnim  a32 

#12 08.08.2013 16:53:29

NiMMiC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
1 0

elvary:

pokud máš známého nebo hodně ochotného doktora (ortopeda) tak ti můžu poradit jak se dostat k idealním ortézám...
Jinak díky, je to většinou z mojí blbosti, ale jednou to bude snad ok  smile  ) Tak ať se daří a nepodcenit!  a12 

#13 08.08.2013 17:13:09

NiMMiC:

To bohuzel nemam. Toho svyho uz jsem na ortezy ptal a rek mi ze kdyz nebudu jezdit, tak je nepotrebuju. Takze myslim, ze u neho nejkou ochotu muzu vyloucit. Jak rikam chci jit do novych pod 700, ktery mi budou perfektne sedet a kdyby nahodou prislo neco podobne vaznyho a ani ortezy by nepomohly, tak uz na to kaslu. Zamestnavatel ma jenom jedny nervy a22 Kdybych mel byt jeste jednou kvuli svemu konicku pul roku doma, tak to je to posledni co by snesl.  ee3 Toz tak.

#14 08.08.2013 17:21:51

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

elvary:

POD mám ... kdybys chtěl nějaké info o nich mužu ti poreferovat po cca roce a půl použivání smile

Editoval beachbitch (08.08.2013 17:22:07)

#15 08.08.2013 17:46:50

beachbitch:

Tak poreferuj a1 Koupil jsi je pres net? To se mi prave nechce, ale vypada to, ze mi nic jinyho nezbyde, bo o kamennym obchode na morave nikdo nic nevi.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/3780_sam_0129.jpg

#16 09.08.2013 10:05:25

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

elvary

no za cenu 10500 bych si představoval že to trochu vydrží víc ale stále co se týče ortéz je to jedna z nejlevnějších variant

+ dobře sedí člověk o nich ani neví a nepotí se v tom noha

+rychle se to nandá a tuhost v krutu ujde i když už to není co to bylo (sezona  a půl používání), koleno dopredu se ti nevyvrátí.

+ prakticky vše se dá sehnat jako náhrádní díl

+ nejsou tak široký jako třeba asterisk

- ochrana kolene jako myslím od přímého nárazu zepředu je dost chabá - je tam jen tak chabrus přiděláný plast který jsem aspon podlepil kusem molitanu z karimatky. Je to možná subjektivní pocit jen protože zatím po každém pádu jsem žádnou bolest neucitil

- uchycení toho plastu chránícího koleno je hodně na dobré slovo .. Podařilo se mi to urvat když mi sjela noha z nakopávačky a zachytl jsem přes kalhoty o ten plast a bylo po srandě.

- ničí to kalhoty jako sviňa, ale to asi každý ortezy

- Ty suchý zipy jsou lepený ze dvou vrstev a ta vrchní pogumovaná se hned odtrhne .. a je to otrava  big_smile 

Jestlis dočetl až sem tak sám za sebe říkám, že podruhé bych si je nekoupil radši uškudlím ještě jednou tolik a nechám si udělat od Mrázka a to je kvalita co ti vydrží už na celej život ..A to jsem s kolenama nikdy nic neměl a beru to jen jako prevenci.  Protože troufám si tvrdit, že všechny běžně dostupné ortezy jako Asterisk nebo tenhle POD a podobné jsou za rok nebo dva už spíš jako tak pro pocit než pro ochranu...

A jinak v krámu jsem laboroval asi půl hodiny jestli takový nebo takový big_smile Jinak pak dostaneš k tomu takový polstrovaní co ti sedí na bokách kolene kde ti dosedají ty kloubky a těma se to dá jemně doladit

Jestli máš v plánu vypláznout 10ku za ortezy, tak by neměl bejt problém si udělat vejlet někam, kde je budou mít třeba Praha tam jsou minimalne dva krámy kde je mají

#17 09.08.2013 10:19:24

Martin_voe
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Věk: 32
0 1

beachbitch:

Mno na ty POD sem slyšel, že jako sou takový fórový.. Stejně tak Asterisky, ty prej po hutnější sezóně taky nejsou v kloubu dvakrát na jisto. "Teď " udělali UFOplasty náký, ty vypadaj podle vobrázků nedobytně, ale nikde sem je neviděl na živo eště. Do zimy náký musim pořídit, bo v chráničích nicmoc. Kolena mám nezrakvený, ale vlivem nevhodnýho používáni během telecích let v nich rupe a bolej mi při chůzi stejnak, takže pro sichr, než to zkurvim úplně.

#18 09.08.2013 10:48:49

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Martin_voe:

hele jako nový mi to nepřišlo, ale ted ta druha sezona už to nejni to pravý ořechový,... nicméně tuhle sezonu to jeste dojedu a pak at si to nekdo za dva tři tisíce koupí a třeba nějak zrepasuje  key 

Pak holt zainvestuju protože tyhle všechny ortezy co se chrlí po x kusech tak jsou dělaný tak aby ti to vydrželo tak sezonu dvě a pak abys šel a koupil je znova....

To, že ti někdo řekně, že má asterisky pět let.. je sice hezký ale každej má na tech kloubkách půl centimetru vůli  a1  a k čemu ti to je

potom  smile 

Pokud někdo má kolena v piči a chce aby mu to k nečemu bylo tak podle mě jiná funkční možnost než si udělat na míru asi moc není .. Měl jsem je v ruce (ty od mrázka) a to je kus poctivý práce co veřím že vydrží x sezon  ano 

#19 09.08.2013 11:10:39

beachbitch:

Diky ti za vycerpavajici vyklad, budu se muset zamyslet co dal. Kdyz vsak rikas, ze se da na tech ortezach prakticky vsechno vymenit, asi i vcetne kloubku, tak to zas nemusi byt spatny. No, nevim, ale na premysleni mam casu dost, sezona v haji a do pristi snad vyjedu vybaven, at tou ci nejakou jinou.

#20 09.08.2013 11:20:35

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

elvary:

jo jenže třeba u asterisku ten repas vyjde na 4 tisice ..  .. nevím jak u PODu ale ty ceny jsou udělaný tak aby tě to natolik znechutilo, že si skoro pořídíš raději nové .. a ono i když to dáš nový tak to nebude už nikdy tak tuhý si myslím ..

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů