Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Co sebou vozit ?

#21 21.07.2013 23:27:21

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: 2T
Věk: 37
3 2

Re: Co sebou vozit ?

Ty krá*o to je masakr. Tak to jsem docela frajer když jezdím s: pitím, peněženkou s dokladama ( aby mě mohli identifikovat ), svíčka + svíčák, plochej šroubovák ( jen když jsem ladil volnoběh, jinak bach ho neměl  ), telefon pro volání o pomoc, cigára, zapalovač, lékárnička ( prošlá z auta ), a klíče mám leda od bytu a od garáže. Takže asi přibalim jak to tak pročítám. Třeba lepení na duši a montpáky nejsou určo k zahození. Ale nikdy jsem motokolo nerozebíral, tak by to byla asi komedie. To bych myslim dřív domů dotlačil než to opravil. Že ještě nikdo nevymyslel balík první pomoci na moto co ? Kterej by obsahoval základní potřebu jezdce. Něco jako Rambo nůž big_smile

Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.

#22 21.07.2013 23:28:50

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Karlovy Vary
Motorka: Husaberg FE 450,Harley Davidson V- ROD
Věk: 27
Tel: 774576005
3 0

Vůbec nechápu, co to máte za batohy. ! A hlavně, že se s tim dřete.
Páčky třeba ještě chápu, ale klíče, ráčnu atd. ?
Na to bych se vysral. Na druhou stranu, když se někomu něco vysere, tak má za kým jít  a1 

#23 21.07.2013 23:34:02

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

brisano:

no taky začneš vozit víc věcí, až budeš v situaci, kdy budeš muset k autu s vozíkem třeba 5km tlačit, kvůli nějaké blbosti, která by se dala opravit na místěusch 

#24 21.07.2013 23:48:03

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Jojo. Přesně o tom to je. Až to přijde, budu všechno proklínat a koupim větší batoh  big_smile  ano 

#25 22.07.2013 00:15:40

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

Já jsem toho názoru, že to co nemáš, to prostě nepotřebuješ usch 

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#26 22.07.2013 06:45:10

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Slugger:

to je výtečnej názor !  smile  cool  ano 

#27 22.07.2013 07:27:35

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

brisano:

to všechno vleze krásně do ledvinky, tak na co batoh ?! račnu koupíš i malou a mont páky taky netřeba tahat ty dlouhé, stačí ty krátké, zbytek jsou taky drobnosti  wink 

jinak ANO, pokud se pojedu povozit po lesíku a louce, tak si vezmu jen mobil a pití, ale pokud se jede terén na hranici stroje a následně jezdce  heh2  tak se nářadí hodí vždycky  gp 

#28 22.07.2013 08:20:16

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vepřov
Motorka: WR250F
Věk: Víc než Ježíš
3 0

Vozím sebou dost věcí a když si něco nevezmu tak to většinou potřebuju. Viz naposledy lepení, když jsem jel k Raduzovi.
Nejlepší když se jezdí ve více lidech je, se domluvit kdo co bere. Je zbytečné ve skupince tahat všechno 3x.
Jeden má lepení a páky. Duhej klíče a třetí to co je potřeba.

Kdo sem postavil ten kopec, jsem říkal jako malý. Teď jsem za kopce vděčný a2 
Když se příliš soustředím abych nespadl, tak spadnu

#29 22.07.2013 10:37:50

Krewos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Sekule
Motorka: už ich bolo vela... momentalne Kawasaki kx 500
Věk: 18
Tel: 0908366240
3 0

Janek:

já sem skoušel dát 19ku duši do 21   a  je to blbost    špatne sa to nafoukne a dost sa natrápíš než to obuješ big_smile  key 

19ka  duša    do 18ky    to sa dá v pohode a  21ka do 18ky        to je taktéž blbost  protože  ta  duša neviplní          celí prostor ..hmm

"Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať."
PM moto

#30 22.07.2013 11:22:49

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 2

Janek napsal(a):

Šťastný to endurák, který si vystačí s dokladama a cigárama smile .
Vozím obecně cajk na to, abych si mohl vyměnit duše nebo zalepit + obě duše.
Svíčák, potřebný cajk k sundání nádrže, komplet malou golu do 14 ořechu
Kladívko, kleště plochý a teď už i kombinačky, stačí malý, ale aby s nima šla udělat spojka na řetězu, šroubováky, ....
Páčky a řadička je standard, ale na Berga ještě páčky namám cool .
Skládací pilka se do volnýho terénu opravdu hodí nejen v RO, gumicuky, kurta na tahání, americká páska, zdrcovačky, plastický kov sebou je taky super na zalepení chladiče, víka motoru ano .
Na Kawě jsem vozil celý náhradní řetěz, teď řeším molou nýtovačku jen na roznýtování + vozit pár článků a dvě spojky. Kdyby měl někdo tip na něco malýho funkčního, levnýho, tak sem s tím wink . Mám udělaný takový těžký kopyto ze soustružnickýho nože, ale zatím funguje.
Z toho, co jsem napsal se mi hodilo nebo jsem potřeboval skoro všechno nebo tomu, s kým jsem jel.
Do Berga budu regulovat jen to nejpotřebnější, protože baťoh, co většinou vozím má s vodou 10 kg!
Lékárna je samozřejmost a pokud to jde, vozím ji v kapse bundy, aby byla při ruce po pádu, ještě do zimy doplním o termopodložku, jezdím dost sám, takže pokud nezapomenu, vozím i dva telefony a simku od různých operátorů kvůli signálu.
Určitě jsem na něco zapoměl, třeba v zimě je to čelovka, vozím Endurosnack - cukříky v tubě - pokud někde neplánovaně vyhnívám, je to ideální doplnění potřebný energie a podpoří to i psychiku, zabere málo místa, nekazí se to. Doklady nevozím, jen peníze.
Pokud se jezdí ve víc lidech, je to paráda, ale samotný jsem rád, že se dost často i stébla chytnu big_smile .
Nejvíc mě serou ty dvě duše, zaberou dost místa. Zkoušel někdo 19" duši nacpat do 21" kola a do 18"? Kdyby to šlo, stačila by jen jedna duše ano .

Kámo tohle už je na sidekáru big_smile No, asi jezdíte jinou ligu, páč já se při tom poježdění tady u nás dostanu tak do 15km od baráku. Sám jezdím nerad. Stát se může cokoliv, a tak nejezdím daleko. Na delší trasu by jsme se určitě domluvili kdo co vezme.

Co se Vám nejčastěji přihodilo za poruchu a čím jste jí odstranili? Mě se zatim jen dostala voda do válce, když jsem utopil moto v potoce, a stačila vyndat svíčka, nechat oschnout, očistit, a brblal jsem dál. Když čtu o plastickém kovu na chladič nebo víko motoru......bože lidi co jezdíte ?

#31 22.07.2013 11:30:05

YZ 450
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: VVP Libavá
Motorka: SV 1000S,KTM 525 EXC,KTM 990 Adventure
Věk: 41 let
Tel: 732 913 143
1 0

MichalEXC:

No přece ENDURO.K tomu plastickému kovu,jednou jsem tak neštastně spadnul,bylo to ještě na starém XT 600 a ohnutá řadička mi udělala díru do víka zapalování.Takže nějaka taková sračka v ledvince by mi ušetřila tlačení motorky do místa se signálem abych mohl zavolat pomoc.

Lepší být první v pekle,než druhej v nebi..
Vzít za plyn umí každý,ale ubrat ho jen ti nejlepší!

#32 22.07.2013 11:46:17

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 2

YZ 450 napsal(a):

MichalEXC:

No přece ENDURO.K tomu plastickému kovu,jednou jsem tak neštastně spadnul,bylo to ještě na starém XT 600 a ohnutá řadička mi udělala díru do víka zapalování.Takže nějaka taková sračka v ledvince by mi ušetřila tlačení motorky do místa se signálem abych mohl zavolat pomoc.

Tomu říkám pech. To prostě povede blbě padnout. Ale to snad není pravidlem. Snad spíš o náhodě, že se takhle trefíš. U mě dostávají na prdel zatím nejvíc řidítka. Takže pokukuju po bástrech. Chtěl jsem koupit z E-bay za cca 1300.- ale teď jsem je našel tady u nás od Acerbisu s tou duralovou výztuhou za 1400.- tak není co řešit. Pokaždý když zabořím řidítka do hlíny tak čekam, že je zvednu bez páčky big_smile

Janek napsal(a):

MichalEXC:

Jezdím hovno, většinou se motám okolo baráku a to v okruhu 30 km. Jenže manželka se bojí jezdit autem, káru už vůbec za sebou vozit nevozí, kamarádů moc nemám a pokud ano, tak nemají pochopení pro můj koníček, jezdím rád od podzimu do jara, takže i ve sněhu, jezdím rád po tmě, ... a potřebuju se dostat domů svépomocí. Nejedál jsem tlačil asi 4 km a stačilo mi to, přitom stačilo, kdybych měl blbou náhradní nožovou pojistku, Kawa nemá kick a roztlačit nejde.  Řetěz jsem přetrhnul, utopil, píchnul, řetěz jsem sundal několikrát, eletrika zlobila, páčky to byla jednu dobu klasika, chladič jsem třeba prasknul před 14ti dny. Neumím, vymejšlím píčoviny, padám, poškozuju v tom je problém.

Jakto že nemaj pochopení? Máš za kámoše myslivce ? big_smile Jezdit po tmě je sebevražda. Vidíš, pojistka. To tu ještě nezaznělo. I když já je tam vlastně nemám big_smile Ale jinak určo samozřejmost. Padat taky padám, ale vzhledem k tomu, že to není ve velkých rychlostech, nejezdím po skalách a tvrdým terénu, tak je to spíš jako když spadně dítě z kola, protože neudrží balanc. I když padnout zády na pařez taky nic moc. To už ale bolí mě a ne motorku big_smile

#33 22.07.2013 12:06:30

YZ 450
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

MichalEXC:

Chrániče páček jsou základ  ano 

#34 22.07.2013 15:11:41

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Stejně je nejlepší jezdit s kámošem kterej ten vercajk tahá  big_smile 
Ale ten tekutej kov zní dost dobře asi ho taky přibalím moc místa to nezabere  okok  A už se párkrát taky hodil  deb1 

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#35 22.07.2013 15:51:00

YZ 450
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Ono vůbec jezdit sám je celkem o držku  dead  Já jezdím sám max takový ty vlastivědný vyjížďky,žádnou střelbu a extrémy.

#36 22.07.2013 17:12:57

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 2

No je fakt, ze v jednom to je na prd. ale kdyz clovek jezdi poznavacku, a vidi neco peknyho co si rika o zdolani, nevim jak vy, ale ja neodolam :-D

#37 17.03.2014 15:11:39

YZ 450
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Chlapi resim ted nejakou malou pumpicku na nafoukani kola po zalepeni defektu.Mate nekdo nejakou ktera funguje?

#38 17.03.2014 15:24:13

Martin_voe
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Věk: 32
0 1

YZ 450 napsal(a):

Chlapi resim ted nejakou malou pumpicku na nafoukani kola po zalepeni defektu.Mate nekdo nejakou ktera funguje?

Tuhle sem viděl v lídlu takovou mini na kolo... na malej ventilek, ale šlauch tam prdneš jinej holt. Vejde se všude asi... nebo pak přestaň kouřit ty cigára a můžeš machrovat, jako tady borec: https://www.youtube.com/watch?v=8UtnCM7aKyY (1:20)

Něco jako tady: http://www.hnizdil-kola.cz/hustilka-merida-826_z1051/ Z bryndy tě to vytahne, nechceš tam přece cpát buhvíkolik atmosfér.

Editoval Martin_voe (17.03.2014 15:50:52)

#39 17.03.2014 15:42:19

kiwibibo
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
Věk: 29
Web
15 10

Vozím so sebou túto obyčajnú cyklopumpu. Pôvodne som ju vozil na bajku, ale teraz už len na motorku, fúka rýchlo a hlavne - neserie sa. Už som mal viac týchto malých cyklopúmp a moja rada znie - vyhnúť sa Tesco pumpám, zháňať čo najjednoduchšiu konštrukciu - žiadne vyklápacie rukoväte, či manometre.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/372_pumpa.jpg

Editoval kiwibibo (17.03.2014 15:43:33)

exc.300.blogspot.com

Men do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.

#40 17.03.2014 15:56:04

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

MichalEXC:

Vozím šroubovák,svíčák,svíčku a spojku na řetěz.Pokud píchnu dojedu po prázdnym a větší závady na motoru a tak různě stejně neopravím to bych musel tahat batoh s vercajkem a nakonec mi stejně bude chibět klíč  a1  a1 .
Pak je tu ještě jedna možnost (poslední tři řádky)  usch  usch 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2978_dsc02989.jpg

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů