Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Výměna lemů

#1 26.06.2013 20:54:33

OndraMZ
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Exc250 17
0 0

Výměna lemů

Zdravím, mám takový dotaz. Pustil jsem se do opravy své felicie. Dnes jsem vyřezal staré lemy a mám nachystané nové na výměnu ale přesto by se hodila jakákoliv rada. Je tady nějaký autoklempíř nebo má s tím někdo zkušenost? Jak přesně postupovat, jestli plech překládat zvenku nebo zevnitř. Prostě hodil by se takový návod smile Předem díky.

#2 26.06.2013 20:57:55

demoncz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 450 SixDays 12
Věk: 27
0 1

Re: Výměna lemů

OndraMZ:

ahoj ja na to mam signovaci kleste a udelam si pertl na tom plechu a ono to pak sedi do sebe hezky a vevnit u dveri to rezu v ohybu tom prvnim u dverich kdyz to neni dal schnili lip se to pak priparvuje pod lak a vnitni podbeh kdyz neni uplne schnile tak ho jen oriznu odrezim natru a pak to zevnit vysilikonuju a pak vystrikam zevnitr z kufru voskem a zevnitr z podbehu bodenem

#3 26.06.2013 21:31:13

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
Věk: 31
19 1

jestli nemáš ty kleště strč ho zevnitř,bude se ti to lepší kytovat.Musíš tam mít přesah,abys to neměl na tupo,bude se ti to lépe bodovat.

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#4 26.06.2013 22:10:39

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Signovací kleště nemám a překládám přes sebe. Záleží, jak se s tím pohraješ.

#5 26.06.2013 22:29:29

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: exc 300
8 6

Mišák ttr600 napsal(a):

jestli nemáš ty kleště strč ho zevnitř,bude se ti to lepší kytovat.Musíš tam mít přesah,abys to neměl na tupo,bude se ti to lépe bodovat.

tak pokud nema kleste tak presne ty plechy opacne jak pises

Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce
život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby smile

#6 26.06.2013 22:39:47

ZbyneKTM
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM EXC 525, Honda VTR 1000
Věk: 33
Tel: můj?:-)
1 0

OndraMZ:

Asi nejlepsi rada je nalozit to na vozejk a a odvezt to nekomu kdo to umi a dela to...pac ptat se pote, co jsi to vyrezal, jak s tim mas pokracovat me prijde takovy...zvlastni...ale kazdy svyho stesti strojvudce...vsak vis a7 

Enduro - I love this game:-)

KTM - Klub Týraných Mužůsmile

#7 27.06.2013 14:53:20

OndraMZ
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Vklidu nějak to dopadne big_smile nechápu jak někdo dává balík peněz za vyvaření felicie... to je nesmysl. Jen jsem se chtěl zeptat na to si dát třeba pozor a tak smile nepotřebuju aby to vypadalo kdo ví jak ... jak říkám je to felicie a až budu chtít auto na parádu tak si koupím nové smile

#8 27.06.2013 15:39:19

LukysXR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vsetinsko
Motorka: Honda XR 400
0 0

Na to vytření bych určitě nedoporučil silikon, ale karosářsky přelakovatelné lepidlo "Body 999" Postup má každý jiný, jak to komu pasuje, ale na starém lemu, za kolem, v mistech kde drží náraznik si od te spodní hrany odměřím nějakou miru např. 20, nahoře zaznačím a po odřezaní vím, že nový lem musí mit od mé značky zas spodní hranu 20, ať mi tam pěkně sedí ten rohlík plechový pod světlem a náraznik, jinak si myslím, že můžeš plech přeložit ven i dovnitř, hlavně řezat tak ať je co překladat smile 

#9 27.06.2013 16:13:14

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
19 1

Nejlevnější varianta je na ty staré nalepit plastové lemy a jestli to máš jen na dojetí tak to bude stačit.

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#10 27.06.2013 18:19:58

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Mišák ttr600 napsal(a):

Nejlevnější varianta je na ty staré nalepit plastové lemy a jestli to máš jen na dojetí tak to bude stačit.

Vše je zase jen o penězích. Každý musí zvážit, jak dlouho chce aby mu filda ještě sloužila. Pokud jsou chytlé lemy, většinou jsou načaté i prahy, zadní dveře. Vše je u těchto aut jen důsledek zanedbané údržby- ošetření dutin voskem. Pokud se to u feldy neudělá hned na začátku, tak lemy, zadní dveře, příp. prahy čekají každého smile 
A pokud se to neudělá po vyvaření, tak do 2 let ti shnijí nově navařené lemy ne 

#11 27.06.2013 18:55:42

bobkuuu
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
Motorka: 690
Věk: 35
Tel: +421904249455
1 2

Mišák ttr600 napsal(a):

ak chceš auto len tak zaplátať, nechaj presah, ak ho chceš mať ešte na dlho, tak to daj na tupo...  big_smile 
robil som ich za tých 11 rokov desiatky, pošlem Ti fotonávod všetko si fotím...   okok 

dnešok je včerajší zajtrajšok!!!
lidi jsou kurvy, mrdej a kradou
kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)

#12 27.06.2013 19:07:31

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

OndraMZ napsal(a):

Vklidu nějak to dopadne big_smile nechápu jak někdo dává balík peněz za vyvaření felicie... to je nesmysl. Jen jsem se chtěl zeptat na to si dát třeba pozor a tak smile nepotřebuju aby to vypadalo kdo ví jak ... jak říkám je to felicie a až budu chtít auto na parádu tak si koupím nové smile

Jestli se k tomu stavíš takhle,tak nic neřež,nový lem přilož z venku ,vem nýtovačky a namlať tam tak 50 nýtů . Co bude trčet uřež,kde bude díra tak to zasádruj usch .Chceš radu,kluci ti poradí a ty  neřešíš jak to bude vypadat že ti je to šumák usch Až uvidíš výsledek své "práce" tak ti třeba dojde proč lidi dávají za vyvaření tolik peněz a31 

#13 27.06.2013 20:14:54

jungen
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kousek od litovle
Motorka: nx 650,fzs 1000,gsxr-1100,dkw,nsu
Věk: 35
1 1

ja ted delal almeru  neutral 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1407_dsc03485.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1407_dsc03491.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1407_dsc03493.jpg

#14 27.06.2013 20:15:10

carbous
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Kawasaki kdx 250, Gas-Gas ec 300, KTM exc 450 2012
Věk: 39
0 2

tak pokud máš kleště tak to bude paráda. Když ne, tak to bude trochu horší. Každopádně bych dal nový lem dospod a bodoval bych v hraně původního blatníku. Pokud to uděláš opačně, hrozí ti zvlnění původního blatníku protože boduješ už na ploše. Vím to, udělal jsem jich nespočet a chybami se člověk učí. Jestli to máš jen na další stk, tak tam nalep polyuretanem ty plastové a je hotovo. Nemá cenu aby ses drbal takhle s autem co už je dávno po smrti. Toď má rada. Ať se ti dílo podaří.

#15 27.06.2013 21:10:58

OndraMZ
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Jarynn napsal(a):

OndraMZ napsal(a):

Jestli se k tomu stavíš takhle,tak nic neřež,nový lem přilož z venku ,vem nýtovačky a namlať tam tak 50 nýtů . Co bude trčet uřež,kde bude díra tak to zasádruj usch .Chceš radu,kluci ti poradí a ty  neřešíš jak to bude vypadat že ti je to šumák usch Až uvidíš výsledek své "práce" tak ti třeba dojde proč lidi dávají za vyvaření tolik peněz a31 

Samozdřejmě že auto má všechno co je potřeba, udělané brzdy, čepy řízení, komplet výfuk, pravidelná udržba jenom prostě ta karoserie je neštěstí.... už do toho nechci vrážet víc peněz než je nutné a proto jsem se podíval na nějaké fotky, koupil lemy a určitě jsem neřezal bez rozvahy. Přes víkend lemy vevaříme, průběžně to vyfotím a hodím sem fotky...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů