Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Suzuki rm 250 Elektrika

#1 30.05.2013 19:29:09

Suzuki rm 250 Elektrika

ahoj mám suzu 250 rm r.v.2003
Mám problém s elektrikou.Svíčka mi nehází jiskru ani na novou. hmm 

Proměřil jsem kabely podle manuálu a tady výsledek:

Magneto:má mít: 25V a 2V pak 28-46ohm a 78-122ohm
mé naměřené hodnoty: při startování jsem moc voltů nenaměřil něco kolem 10V a 1V,dá se
to vůbec změřit při šlapání na páku,nezáleží to pak na otáčkách motoru?
ohmů jsem naměřil první 70ohm a druhý 99ohm

zapalovací cívka:má mít: 200V
naměřil jsem: 199V

Indukční cívka:má mít vstup: 0,17-0,46ohm a já naměřil 0,20ohm
pak na výstupu k svíčce,má mít: 13-20Kohm a já naměřil jen 6ohm!

Myslíte,že to vypadá na indukční cívku? Ten černej váleček pod nádrží? kde se to dá koupit a za kolik?já to nikde nenašel sad

ještě takovej poznatek,když přijdu druhý den tak motorku nakopnu normálně ale po chvilce chcípne,pak už ani za boha nic a takhle furt dokola,
prostě musím čekat vždycky do druhého den abych jí nakopl...je možný,že se to nějak vybije a de to a když se to nabije tak ne?

Budu za každou radu rád díky

#2 30.05.2013 19:42:02

Radek Kx 125
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lk
Motorka: KX 250-02
1 0

Re: Suzuki rm 250 Elektrika

fmxfree:

http://www.ignitech.cz/

Mel jsem stejnej problem u Kx 125.Koupil jsem novou inducku(stara nemela zadnej odpor) ale nepomohlo to.
Dal jsem to panoj Jiruškoj do Čestic a zjistil ze bylo neco v ridici jednotce.
Rozdelal ji a opravil wink 

#3 30.05.2013 20:18:30

Radek Kx 125:

kolik tě stála indučka? do ignitechtu jsem teď psal.

Jak rozdělal a opravil?já myslel,že rozdělání cdi a opravy je nemyslitelné,že se musí udělat nové nebo sehnat starší

to měření snad trochu musí sedět ne? (nemám žádnej měřák z lidlu).

#4 30.05.2013 20:33:46

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

No nejlepší by bylo, kdyb si sem hodil stránku z manuálu dle kerýho si to měřil, protože to máš nějaký zmatený.
Je to kros tak tam snad není žádnej světelnej okruh, tak nevím kde si měřil těch 25 V. A samozřejmě, že velikost napětí záleží na otáčkách magneta.

Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

#5 30.05.2013 20:39:42

Radek Kx 125
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

780 i s postovnym,taky jsem si to myslel ale pan elektrikar si stim asi dost vyhral  a14 opravil a opet zalil plastem jak to bylo original  a12 

#6 30.05.2013 20:51:42

http://marty16.rajce.idnes.cz/elektrika_rm_250/

tady odkaz podle čeho jsem to měřil

#7 30.05.2013 20:53:00

Radek Kx 125:

a měl by si na něj kontakt?kdybych se náhodou rozhodl pro něho a bylo to cdi ? wink 

#8 30.05.2013 20:57:37

Radek Kx 125
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

fmxfree:

Radsi bych si nasel origo manual(ja hledal mesic na moji starou :-o :-D)
Jojo byla to ridici jednotka. Cislo nic jinyho nemam-606307345

#9 30.05.2013 20:59:42

Radek Kx 125:

tohle je vytažený z motorkáři.cz to by měl být origo..
díky za kontakt smile

#10 30.05.2013 21:02:41

Radek Kx 125
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

fmxfree:

jojo uz jsem na to koukal  wink 
jasny nemas zac,jinak by to mohl bejt taky snimac otacek

#11 30.05.2013 21:23:07

a jak teda přijdu na to,kterej kus je špatnej? nemám možnost brát vylučovací metodou,nemám druhou mašinu..nerad bych kupoval 5 věcí a až tou 5tou se trefil hmm 

#12 30.05.2013 21:24:43

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
14 0

Magneto:má mít: 25V a 2V pak 28-46ohm a 78-122ohm
mé naměřené hodnoty: při startování jsem moc voltů nenaměřil něco kolem 10V a 1V,dá se
to vůbec změřit při šlapání na páku,nezáleží to pak na otáčkách motoru?
ohmů jsem naměřil první 70ohm a druhý 99ohm

Měřil si to na STŘ rozsahu? Vymontuj svíčku a ať ti někdo pořádně kope. V tom manuálu mají  "peak volt adaptor" což je jednodušeně řečeno věc, co si pamatuje špičku napětí. Obyč digitální měřák ju prostě nemusí chytit je na moc pomalej. Ta cívka kde má být 25 V  očividně napají to CDI, to cívka kde má být 2 V je snímač polohy kliky (aby vidělo kdy to hodit jiskru)

zapalovací cívka:má mít: 200V
naměřil jsem: 199V

Tahle hodnota je už SS je to impuls vybití kondezátoru z CDI do indukční cívky, to si netroufám říct jak se na ten napěťovej impuls tváří ten měřák a co to vlastně naměřilo. Zase by si potřeboval ten peak volt adaptor

Indukční cívka:má mít vstup: 0,17-0,46ohm a já naměřil 0,20ohm
pak na výstupu k svíčce,má mít: 13-20Kohm a já naměřil jen 6ohm!

Tohle je divný, kdyby byla vadná, nenakopneš motorku vůbec. Divný, že po noci jsi ji schopen nastartovat. Jinak teoreticky všechny indukční cívky pro zapalování typu CDI můžeš použít. Tj. v Ignitechu ti poradí a prodají odpovídající.

Jinak v tom manuálu máš proměření  i toho CDI, přepni měřák na test diod a měříš.

A neblbne ti chcípak? Mezi B/R káblem a kostrou motorky musí být nekonečnej odpor (vypnutej chcípak), při zkratu je zaplej chcípak a jiskra není.

A co ta cívka úplně vpravo B/W a Y kábl o tom v manuálu nic nepíšou?

T.A.Edison

#13 30.05.2013 21:26:01

Radek Kx 125
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

fmxfree:

ja se stim doma pipal 14dni,tak jsem koupil tu inducku protoze ta stara byla mrtva,a nepomohlo. Tak jsem to dal tomu panoj Jiruskoj a po 5dnech bylo opraveno  ano  asi nejednouzsi a nejrychlejsi reseni no  smile 

#14 30.05.2013 22:17:24

na střídavým jsem to měl...aha takový měřák mě vůbec nenapadl,to bude asi fakt tím že je pomalej a nedokáže to tak rychle vyhodnotit,máš pravdu.

měřák se na ten kondík tvářil tak,že když jsem šlapal tak napětí rostlo čím dál víc a když jsem přestal tak se pomalu vybíjelo.

ta indučka nemusí být úplně kaput ne?když motorka chcípne tak už potom sice nehází viditelnou jiskru ale když kopu hodně a chytnu svící do ruky tak lehce šimrá.
když si teda vemu indučku třeba z hondy cr 250 tak by měla jít? a co ta hodnota z indučky 6ohm není dost pod hranicí?

jak vyzkouším to CDI? přepnu na diody a co s čím mám měřit?

chcípákem to není,ten jsem rozdělával a odpojoval jako první.

o tý cívce vlevo? smile tam hele nic nepíšou,všechna elektrika z manuálu je ta co jsem dával na rajče  hmm 

dík že radíš,fakt super  wink 

Editoval fmxfree (30.05.2013 22:25:00)

#15 31.05.2013 19:02:53

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
14 0

měřák se na ten kondík tvářil tak,že když jsem šlapal tak napětí rostlo čím dál víc a když jsem přestal tak se pomalu vybíjelo.

no netroufám si odhadovat co to vlastně měří, každý vybití toho kondenzátoru je vlastně přeskok jiskry, tohle bych měřákem neověřoval musíš vidět přeskakovat jiskru na konci VN káblu proti kostře, musí být modrá a musí lupat, prostě když máš už nějakou zkušenost, tak jakš takš poznáš co je dobrá jiskra a co je bída

ta indučka nemusí být úplně kaput ne?když motorka chcípne tak už potom sice nehází viditelnou jiskru ale když kopu hodně a chytnu svící do ruky tak lehce šimrá.

No opět se těžko hodnotí bez nějakýho měření na OSC, může tam být nějakej částečnej mezizávitovej zkrat. Přeměř ještě jednou pořádně ohmický hodnoty primáru a sekundáru na té indučce. Na pokus si můžeš půjčit defakto jakoukoliv indučku z 1V endura, většina těchto motorek má zapalování typu CDI. 

když si teda vemu indučku třeba z hondy cr 250 tak by měla jít? a co ta hodnota z indučky 6ohm není dost pod hranicí?

viz. předchozí. Jinak obecně indukční cívky pro zapalování typ CDI jsou všechny na jedno kopyto, indukční cívka je uzpůsobena jen krátkému napěťovému impulsu tj. vybití toho kondenzátoru = přeskok jiskry. Dalším druhem indukčních zap. cívek jsou pro bateriové induktivní zapalování (např. JAWA) a moderní verze TCI (tranzistorové), kdy je indučka stavěna na trvalý průchod proudu a jiskra přeskakuje v okamžiku přerušení proudu přerušovačem, kladívko u JAWY, tranzistor u moderních zapalování  typu TCI. A zapalování je napájeno z palubní sítě a ne samostatné cívky na magnetu jak je tomu u typu CDI.

jak vyzkouším to CDI? přepnu na diody a co s čím mám měřit?

Máš v tom nanuálu tabulku mezi kereja pinama máš měřit a voltový hodnoty který jsou správný. Důležitá je polarita, tak si na to dej pozor. Měřís vlastně ubýtek napětí na PN přechodu na polovodičích použitých v tom BLACKBOXU

chcípákem to není,ten jsem rozdělával a odpojoval jako první.

o tý cívce vlevo? smile tam hele nic nepíšou,všechna elektrika z manuálu je ta co jsem dával na rajče  hmm 

Hm tak kdoví co to napájí, ale je teda divný, že tam k tomu nic není.

T.A.Edison

#16 03.06.2013 18:42:54

takže zrada bude nejspíš na tý indukčce? dnes jsem jí zas na 3kop našlápl běžela asi 2m. a pak zase chcípla,kouřila bíle jako sviňa..pak jsem vyndal svící,utřel a zase úplně mrtvá bez šťávy.. hmm 

#17 03.06.2013 19:15:25

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
14 0

fmxfree: Změř pořádně tu indučku, případně puč někde jinou. Když to chcípne tak jiskra není na svíčce nebo na konci káblu bez fajky? Prostě el. je v ten moment absolutně hluchá?
Jo a kdy ta závada vůbec začla? To najednou přestala jet?

T.A.Edison

#18 03.06.2013 21:55:43

tu jsem znova měřil a hodnoty pořád stejný..teď nemám nikde možnost ale asi jí někde koupím. Když to chcípne tak jiskra není ani na svíčce ani na káblu a ani na cívce...jiskru to nehodí ale když hodně kopu tak trochu cítím v kabelu šimrání od el. Jo byl jsem se projet a musel jsem tlačit motorka z ničeho nic chcípla. a19 

#19 03.06.2013 22:19:57

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
14 0

No zkus to koupit, 6 Ohmů je opravdu málo, snad to bude tím.  Zkoušel si to (indučku) měřit , před tím než to nakopneš. No mám na mysli ten okamžik před tím než se ti to podaří nahodit a pak změřit znova, až to chcípne. Sice je to podivný chování, ale VN a kdový jaký mezizávitový zkraty nebo co se tam děje se můžou takto podivně projevovat, ale těžko říct hmm .
Stále platí, že seš ji schopnej ráno, když celou noc stála nahodit? Jakože si ta indučka přes noc "odpočine" a chvilu funguje.

A měříš to správně?Odpor mezi vývodem na svíčku vůči kostře té indučky. Jen pro sichr.

T.A.Edison

#20 03.06.2013 22:43:08

nic jiného mi asi nezbyde než jí koupit. Zkoušel,před nastartováním má odpor 10 a po 6 ale i těch 10 je málo.jj měřím vždy přes vývod a kostru...asi to tak vypadá,vlastně když se zahřeje tak se nějak zkratuje a už nejde na správný počet závitů...taky už to nechápu..v pátek možná jednu budu mít tak dám vědět.

zatím díky moc wink 

Editoval fmxfree (04.06.2013 21:38:30)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů