Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Odvzdušnění brzd

#21 16.04.2013 14:49:10

Re: Odvzdušnění brzd

Pokusím se to tak nějak udělat. Kdyby mi došla v nádobce kapalina, ale já nenaspumpoval, tak by se taky nasál vzduch?

Vybírám mezi následujícími kapalinami DOT 4, preferujete nějakou z nich?
Starline
Tectane
Coyote
Ferodo
ATE
Bosh
Febi

Díky

Editoval Pepan258 (16.04.2013 15:04:33)

#22 16.04.2013 15:11:20

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jaroměřice nad Rokytnou
Motorka: TT600R
Věk: 25
Tel: Nokia x6
4 0

Pepan258:v nádobce ti nesmí dojít kapalina když ti dojde tak se to zavzdušní znova a můžeš to celý opakovat....pokud tam bude jen na dně tak je to pořád dobrý bacha na to...
1-připrav si klíč který budeš potřebovat na odvzdušnovák(očko)
2-oddělej víčko z nádržky na kapalinu-motorku si postav tak at ji máš v rovině a můžeš do nádobky nalít co nejvíc kapaliny-na měrku MAX se nedívej nalí do nádobky co se vejde..
3-namačkej(natlakuj) brzdovou páčkou(třeba 7*namačkej)-brzdu drž povol odvzdušnovák-páčka ti pude k řidítku nech to vycáknout a hned utáhni aniž bys páčku pouštěl-toto opakuj a kontroluj stav v nádobce na kapalinu(kapalina neubývá nikterak rychle ale hlídej to) tímto postupem vymeníš starou kapalinu za novou+odvzdušníš.
4-pod odvzdušnovák si dej na zem hadr nebo použij na odvzdušnovák průhlednou hadičku-můžeš kontrolovat jak vychází vzduch až do doby kdy už ti pude čistě brzdovka bez bublinek...a hadičku nasměruj do nějaký nádoby...
není to nutný jen si líp zkontroluješ jestli tam ještě je vzduch nebo ne+nemáš bordel na zemi...

Nic nepokazíš neboj...značka brzdovky je celkem jedno co seženeš na benzince nebo někde...DOT4

#23 16.04.2013 15:30:09

Super, už je mi to skoro jasný - Upřesním si teda. Teď tam mám starou kapalinu, k tý doleju novou aby bylo v nádobce brzdovky po okraj, potom tím postupem jako mačkánim a povolováním atd cca tu jednu nádobku vypustim a odvzdušnim to - To vyleju? Až bude po dně brzdovky, tak doleju novou na max zavřu a hotovo? Teda jen pokud půjde z hadice čistá brzdovka bez bublin? :-)

#24 16.04.2013 16:00:51

rominator
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Českobudějovicko
Motorka: EXC 450R
Věk: 48
Tel: Vodotěsný
1 0

Přesně tak a1  A tu starou vylej, at ji tam znova nedavas, kdyz uz si koupis novou.....

#25 16.04.2013 19:53:55

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Pepan258:jo tu co vypustíš přes odvzdušnovák vyleješ do 'hajzlu'...a rači udělej 2 nádobky(naleješ-odsaješ) at máš jistotu že se brzdovka celá vymění a nezustane tam vzduch...

#26 22.05.2013 13:51:06

potrebuji prosim poradit smile 
u ktm exc se mi podarilo zavzdusnit predni brzdu a to tak ze sem mel trmen s packou sundany a ruzne jsem stim manipuloval. Po zpetne montazi sem to odvzdusnil a to tak ze sem nekolikrat zatlacil a vytlacil pistky do te doby co z toho sly bublinky.
tyden sem pojezdil a vse funguje ok a brzdi krasne ale po cca 14dnech stani sem se k moto vratil a zase zavzdusnene.. tak sem postup opakoval a vytlacil zase vsechny bublinky.
A chci se zeptat jestli je to tim ze sem to jen spatne odvzdusnil nebo se mi tam ten vzduch nekudy dostava?
Diky

#27 22.05.2013 18:54:21

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

allmotors:tak jedině že bys měl špatny nějaký těsnění..jestli ti nikde neteče brzdovka tak nevím co jinýho...nebo si to málo odvzdušnil...

#28 24.05.2013 11:49:33

Leorim:

tak ja to zkusim poradne prolit novou kapalinou.. protoze nikde nic netece tak mi tam asi zustal vzduch..  ne

A jeste jeden dotaz potrebuju vyndat pistek ze zadniho trmenu pac mi kolem nej prosakuje brzdovka... jenze trmen mam rozebrany a pistek zatlaceny dovnitr.. je nejaka moznost jak ho vytalcit? nebo slozit a prez kapalinu?

#29 24.05.2013 12:41:01

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

allmotors:
Jakjsi to vlastně odvzdušňoval zatlačením a vytlačením pístků. Buď to protlačíš kapalinou přes odvdušňovák nebo klasicky mačkáním páčky a kapalina bude vytékat přes odvzdušňovák.
Pokud máš zadní třmen odpojený, tak tlakovým vzduchem pistolí to jde vytlačit v pohodě. Jen opatrně, nenaper tam najednou 10 atm, byla by to pěkná šlupka smile 

Editoval viteka 32 (24.05.2013 12:41:39)

#30 19.06.2013 09:41:02

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vepřov
Motorka: WR250F
Věk: Víc než Ježíš
3 0

Včera jsem čistil brzdový třmen, a nějak si mi povedlo vytáhnout jeden pístek, takže mi kus kapaliny vytekl a dostal se tam vzduch. Pístek jsem zatlačil na místo a zkoušel to odvzdušnit a nic. Postup s odvzdušněním je mi v celku jasný a dnes to udělám ve dvou lidech a snad to odvzdušním.
Je pro to potřeba nějaký speciální postup tím, že jsem vytáhl pístek, nebo je to stejné?
Děkuji

Kdo sem postavil ten kopec, jsem říkal jako malý. Teď jsem za kopce vděčný a2 
Když se příliš soustředím abych nespadl, tak spadnu

#31 19.06.2013 10:58:39

ladik164
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Tišnovsko
Motorka: KTM 530 EXC-R
Věk: 27
Tel: Galaxy S4
8 0

Motors napsal(a):

Včera jsem čistil brzdový třmen, a nějak si mi povedlo vytáhnout jeden pístek, takže mi kus kapaliny vytekl a dostal se tam vzduch. Pístek jsem zatlačil na místo a zkoušel to odvzdušnit a nic. Postup s odvzdušněním je mi v celku jasný a dnes to udělám ve dvou lidech a snad to odvzdušním.
Je pro to potřeba nějaký speciální postup tím, že jsem vytáhl pístek, nebo je to stejné?
Děkuji

udělals blbost tím že jsi ho zatlačit zpět. předpokladám že jsi nepovolil při zatlačování odfuk... tím pádem sis natlačil luft až do pumpy a to budeš dělat dlouho. nech víčko nádobky oddělaný a nezbývá ti nic jinýho než pumpovat pumpovat a pumpovat. při zmáčknutý pumpě občas povolil odfuk. pístek si pak třeba francouzákem zablokuj aby ti nevyjížděl. jak se pumpa prolije tak už to jde rychle a pak i kapalina rychle ubývá tak nezapomeň dolívat

Co je mi platná moje chytrost, když hloupost světem vládne....

#32 19.06.2013 12:08:18

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

ladik164:

Vím že sem udělal blbost  a19 
Díky za postup

#33 26.06.2013 12:53:33

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Tak nakonec mi to odvzdušnil Trnkal spodem za pár minut  ano  . Mě to z vrchu zaboha nešlo a30 

#34 26.06.2013 13:33:03

Motors:

taky se mi stalo neco podobneho ze sem si vytlacil pistek az vypadl a narval ho nazpet... mackal sem asi 10 min, pokazde namackal, drzel, odvzdusnil.. a nakonec se povedlo... tak je mozne ze si to delal kratkou dobu a mel si tam proste jen hodne vzduchu ale hlavne ze je to uz cajk  ano 

#35 26.06.2013 14:40:23

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

allmotors:

No mr*al jsme se stím přes půl hodiny a už jsme na to neměl nervy, tak jsme to zavezl zkušenějším, kterým to trvalo jen chvilku smile

*=d

#36 26.06.2013 17:29:26

Richichichi
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: Fantic Caballero 200
Věk: 22
1 5

Mě zase nejde odvzdušnit spojka. Minulý víkend v terénu mi přestala fungovat spojka, zmáčkl jsem spojkovou páčku a už se nevrátila (spojka byla normálně sepnutá, pohon šel na kola) ale prostě pístek v pumpě na řídítkách se nevrátil. Tak jsem to doma rozdělal, po odpojení hadiček vyteklo jen něco co se málo podobá tomu co tam má být. Zkondenzovaná voda a bordel mi "zadřel" vrchní pístek v pumpě. Po rozdělání, vyčištění a prostříkání konkorem zase vše funguje jak má ale nejde odvzdušnit. Ani stříkačkou (kapalina nejde vůbec vytlačit nahoru, nejde stisknout stříkačka.) Ani klasickým způsobem s hadičkou, taky nic. Hlava prostě nebere. Nevím taky proč to ovládání spojky přestalo z ničeho nic fungovat. Spojka jako taková je v pořádku, právě něco dělám na pravé straně motoru tak mám dole i víka a kontroloval jsem to.

Fantic Caballero 200 r.v. 2008

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů