Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

potrebuji POMOCT!

#1 10.03.2013 16:19:32

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Písek
Motorka: ČZ 125/516, Suzuki RM 250, PitsterPro X4R, Honda XR 400
Věk: 23
0 0

potrebuji POMOCT!

prosim vas o pomoc. mam predek z XRka rv. 2000 + predek z CR 250 rv. 1996

jedna se mi o to ze potrebuju zjistit jestli by slo dat ty bryle z CRka o 2cm blize k sobe? jestli by to nevadilo tlumicum... viz foto.
premyslel jsem o tom ze bych vyndal z CR brylych tu hridel a dal tam tu mensi original z XRka. neni to problem ale jediny co se zmeni je delka mezi hornima a spodnima brylema. priblizne o cca 1-2cm se zmensi delka. A proto se mi jedna jestli by to vadilo nebo ne?

1) bylo by to akorad na krk xrka ale jde hlavne o tlumice zda to vadi nebo ne ze budou bryle o tech cca 1-2cm blize k sobe nez by mely byt. poradte diky..

2) aby sli bryle pritanout na tech mistech kde maji byt pritahnute tlumice... aby mi napr. tlumice drzely a nesklouzavaly treba. dejte nejake rady a tipy. diky

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2999_20130310_153607.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2999_20130310_153846.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2999_20130310_154012.jpg

#2 10.03.2013 16:48:07

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM lc8 ADV
Věk: 32
5 1

Re: potrebuji POMOCT!

martak3:

Nevadí, že budou blíž. A proč by měli klouzat, to jsem nějak nepochopil...  smile 

Co bych si jen pohlídal já, tak vzdálenost osy kola od spodních brýlí. Aby to nebylo výrazně jinak než u originálu.

Editoval Noend (10.03.2013 16:52:44)

#3 10.03.2013 16:48:53

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
Věk: 24
Tel: Nokia
6 0

martak3:

Tak sklouzávat ti to nebude ba naokap si zkrátíš tu páku co to drží.Sice nemám zkušenosti co by to mohlo dělat,ale mohlo by to mít věčí tendenci ke zlomu jako že to nedrží na bodech které jsou od sebe vzdálenější.A pak jestli se ti nezmění úhel řízení jako že by jsi je musel více zasunout kvůli třeba vyvýšenému horního uchycení na tlumiče.nevím jak to máš jako že co se ti oddálí jestli spodek či vrch nebo naopak zkrátí.

Ride to live and live to ride!:-)
(Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)

#4 10.03.2013 17:59:37

Dolph-cz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: ktm 350
Věk: 39
0 0

nevidím v tom problém.rozložení sil na trubku vidlice se sice změní k horšímu,ale ty na tom XRku určitě nebudeš dělat takové šílenosti,na co je běžná CR stavěná.....

#5 10.03.2013 20:15:26

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

no me je to celkem i jedno jestli spodni bryle pujdou niz a nebo horni? zalezi na tom hodne? a co kdyz to proste takhle poskladam o tech par cm ze to bude blize u sebe a tlumice pak trosku vic vystrcim vis nad horni bryle? tak porad bude stejna uroven spodnich bryly jako by byly u ty CRky ne? zase takovy rozdil to snad nemuze mit ne? tech cca 2cm rozdil. nebo snad ano? tak budu jezdit teren + trat + motard. a jinak to asi vymyslet jinak nejde nez tam dat do CR brylych tu hridel z XRka a udelat vymezovaci podlozky z hliniku. a bude stejny rozmer jak kdyby tam byly bryle z XRka ale budou tam misto toho CRa. jinak tady davam jeste schema tlumicu. Jedna se mi o to jak jsou u spodnich brylych ten tlumic zuzeny do kunusu tak aby bylo jak utahnout poradne spodni bryle aby tam nebyla nejaka vule? co na to rikate? modra tam bych se bal aby nedostahly bryle aby tam nebyla nejaka vule mezi tlumicema a brylema.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2999_tlumice_z_partsdepot.jpg

#6 13.03.2013 01:10:27

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

nevite nekdo z ceho jsou ty hridele rizeni? A pokud mozno kde by se dala sehnat takovato hridel ale ktera teprve pujde na soustruh. ale chtelo by to neco kvalitniho. vite nekdo neco o tom?

#7 13.03.2013 08:27:49

origo sloupek na biga je taky delší jak z ktm,suzy,kawy.prostě jsem je vylisoval,prohodil a žádnej problém,jen jak je origo sloupek vyšší,tak ti bude kousek závitu vykukovat pod klemama.ale to není problém.
sloupek cross/endura je nějaká slitina něčeho asi hodně dobrýho,lehký,pevný.
sehnat se daj,na inzerátech,furt někdo prodává něco na nd... ale osobně bych je jen vyměnitl,nesoustružil.

#8 13.03.2013 12:52:18

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

No jenze problem je takovy ze bych potreboval mit hridel z xrka 400 ale potrebuju aby byla delsi o cca 2cm jak u crka ale u crka jsou vetsi loziska nez u xrka. Proto potrebuju nejaky takovy material a nechat si udelat novou hridel stejne dlouhou jak u crka ale prumerove musi byt jak xrko. Poradite jak to udelat aby to bylo nejlepsi a nejsnadnejsi?

#9 13.03.2013 12:52:41

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

No jenze problem je takovy ze bych potreboval mit hridel z xrka 400 ale potrebuju aby byla delsi o cca 2cm jak u crka ale u crka jsou vetsi loziska nez u xrka. Proto potrebuju nejaky takovy material a nechat si udelat novou hridel stejne dlouhou jak u crka ale prumerove musi byt jak xrko. Poradite jak to udelat aby to bylo nejlepsi a nejsnadnejsi?

#10 13.03.2013 14:20:35

nejlevnější je dát do cr brejlí xr osu. ložiska z xr ti sednou na osu i do rámu. to,že je to o 2cm kratší ničemu neva.
jinak holt musíš k soustruhu a točit... což je kravina,neboť to všecí řeší přehozením origo

#11 13.03.2013 21:53:31

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

ja vam vsem rozumim jak to myslite, taky jsem to tak mel vymysleny ale kdyz jsem se ptal chlapika ktery uz x let dela vsechny motorky a zasel jsem za nim co s tim jak to vymyslet a rekl jsem mu to presne jak tady pisete ze bych prehodil jen origo osu z xrka do cr bryly tak mi na to rekl ze by si to nelajznul jen kvuli tomu ze ty 2cm co se zmeni delka hornich brylych od spodnich tak ze tlumice nebudou presne drzet tam kde maji a ze by to asi nedelalo dobrotu. a ze si s timhle nemam moc zahravat ze jde o rizeni ktery musi poradne sedet a drzet. Jinak bych si mohl rozbit hubu nebo se pak neco stat... pry je to takhle schvalne udelany kvuli tomu drzeni tech tlumicu ze to ma svy body ktery jsou tak udelany od vyroby... tak ja nevim rozhodne neni problem vymenit tu hridel ale bojim se aby to vydrzela. prece jen je o neco uzsi nez u toho crka. Jediny co mi rekl ze at si necham vysoustruzit komplet novou hridel jak je u XRka ale stejne dlouho jak CRko. tim padem bryle by byly na stejnych bodech kde maji byt a osa by krasne sedela v krku s loziskama. Tak jak teda?  big_smile  rozhodne budu jezdit motard, enduro, cross s tim takze nerad bych aby mi napr. neco ruplo nebo se poskodilo, nebo nevydrzelo. Prece jen ty tlumice z CRka jsou vetsi a urcite tezsi nez u XRka.

#12 13.03.2013 21:57:42

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

jinak pry ta Osa,Sloupek,Hridel podle toho jak to kdo nazyva tak mi bylo receno ze je to nejaka Letecka slitina nebo letecky hlinik nebo tak neco pry. proto je to tak pevny a lehky. ale kde to sehnat takovu kulatinu na soustruh to nevim... Nevite nekdo o nekom nebo kde to sehnat?

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů