Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Rozdíl v převodovce xt 600--xt 600Z

#1 16.05.2009 21:10:08

epidem
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XT600 Tenere 3Aj
Věk: 32
0 0

Rozdíl v převodovce xt 600--xt 600Z

Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli je nějaký rozdíl v převodovce mezi motory XT 600 a XT 600Z...konkrétně mám model 3AJ a pomalu odchází 5 rychlost..pravděpodobně "prý bude chycená i hřídel...(dle slov známého..) mám možnost koupit starší motor kde by měla být převodovka v pohodě...teď jde o to jestli se to tam šikne.. ou1

díky za rady  smile

#2 16.05.2009 21:36:56

kwixo
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: YAMAHA TT600r
Věk: 22
0 0

Re: Rozdíl v převodovce xt 600--xt 600Z

Takže asi nejdříf zi zjisti jakej typ převodofky to je,je to vyražený na převodofce,na tým vrubkovaným obdélniku-číslo motoru,jakoby za nakopovačkou.První tři místa označují tip.Buť je to 43F,3AJ,2kf nebo3TB.Jestli si chceš být jistej na 100% tak vyndej spojkovej koš ze svoji XT a nasaď ho na ten hřídel spojky v převodofce kterou chceš koupit,jestli pasuje tak ber.Na starých strojech bejva překladaný lecos tak si dej na tým záleźet,jináč si nadeláš hodne zbitečnej práce.Tak hodne štestí přeju ugh1

#3 16.05.2009 21:43:17

epidem
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Ted jsem psal chlápkovi který to prodává....za torzo motoru bez elektriky chce 5000 a za převodovku samotnou 3000...je to z nějakýho xt ale typ neví... ee2

Editoval epidem (16.05.2009 21:43:40)

#4 16.05.2009 22:04:45

epidem
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Jak se vůbec pozná že je 5 v háji??V jednom vlákně zde popisují "divné zvuky".... hmm mě se zdá že když tam dám 5 tak motor nestíhá a jakoby klepe...proti ostatním rychlostem...ty neklepou ani v nižších otáčkách...musím to opravdu na 4 hodně rozjet a pak to klepání mizí... neutral

#5 18.05.2009 08:24:47

ViTTek
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: SeveroVýchod
Motorka: TT 600S
Věk: 37
Tel: 731 587 67nula
Web
0 0

epidem napsal(a):

Jak se vůbec pozná že je 5 v háji??V jednom vlákně zde popisují "divné zvuky".... hmm mě se zdá že když tam dám 5 tak motor nestíhá a jakoby klepe...proti ostatním rychlostem...ty neklepou ani v nižších otáčkách...musím to opravdu na 4 hodně rozjet a pak to klepání mizí... neutral

Mě ta 5ka hučela a vibrovala do celého motocyklu - kolečka 5ky měly sice ještě všechny zuby, ale tak o 50% menší.
Hřídele byly ok - těm se nemá co stát. Po výměně je motor tak o 80% tišší, a to při jakékoliv zařazené rychlosti.

Pojedeme zkratkou...http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/61_51622.gif

#6 19.05.2009 23:29:31

riderccm
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valašsko
Motorka: Yamaha xt 600 (43f)
Věk: 26
1 0

epidem napsal(a):

Toto mi přesně dělala trojka která byla vháji - sem vyměnil a ticho. Nejvíc se to projevuje v první polovině otáček a spíš v menších. Pak už na to není takový tlak tak to stichne. Mě ta trojka hučela jak stará liazka když jede před tebou a ty ji slyšíš i v autě jak jedeš za ní.   big_smile  geer

Ještě jedna věc: si si jistý že budeš potřebovat i hřídel v té převodovce? Ta moje hřídel byla v pohodě i když to kolečko bylo safra v hajzlu a známí co měnili pětkové tak sem taky neslyšel že by byla chytlá i hřídel. Toto byla specialita starých 250 a 350 jawa tam se jen kolečka měnit nevyplatily, musela se i hřídel jinak pak po pár metrech v tahu vyskakovaly kvalty hmmkey

Editoval riderccm (19.05.2009 23:36:24)

#7 08.08.2009 23:23:27

epidem
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

riderccm napsal(a):

epidem napsal(a):

Toto mi přesně dělala trojka která byla vháji - sem vyměnil a ticho. Nejvíc se to projevuje v první polovině otáček a spíš v menších. Pak už na to není takový tlak tak to stichne. Mě ta trojka hučela jak stará liazka když jede před tebou a ty ji slyšíš i v autě jak jedeš za ní.   big_smile  geer

Ještě jedna věc: si si jistý že budeš potřebovat i hřídel v té převodovce? Ta moje hřídel byla v pohodě i když to kolečko bylo safra v hajzlu a známí co měnili pětkové tak sem taky neslyšel že by byla chytlá i hřídel. Toto byla specialita starých 250 a 350 jawa tam se jen kolečka měnit nevyplatily, musela se i hřídel jinak pak po pár metrech v tahu vyskakovaly kvalty hmmkey

deb1 takže převodovka j v pucu  ano ty pětkový kolečka vypadaly jako když je okoušou myši usch tak snad do konce roku ještě něco najedu.. heh2

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů