Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Obroušení kanálků po nikasilu

#1 15.02.2011 16:30:00

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Obroušení kanálků po nikasilu

Čaute, chtěl bych se zeptat čím se obrušujou kanály po nikasilu a jak. Řeším dilema, čí zaplatit za nikasil 2400 a obrousit je sám, nebo 3500 a dostat je již obroušeny.

#2 15.02.2011 17:36:51

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

Re: Obroušení kanálků po nikasilu

A kdo ti ten nicasil bude dělat? tady v republice jsou přece odborníci tak proč to řešíš když to ma byt obroušene tak odborník uděla a da ti hotovou věc pokud je to trotl nanese ti nicasil a da od toho ruce pryč a řekne ti sraž si kanaly a neřekne ti jak tak ho tím valcem přetahni přes držku to mam rad takove lidi pak mu doneseš valec že se ti to   kanalu loupe a on ti řekne no jo to není moje chyba ty sisi nesrazil kanaly a nebo sis je srazil špatně a ale sam ti je nesrazi protože ví že by se to mohlo začít loupat. Ale jinak to jsou odbornici a nicasil je nicasil na tom nejde nic skurvit každy je dobrý. Závěr nasad to tam jak to příjde jakykoliv tvuj zasah bude znamenat zanik zaruky

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#3 15.02.2011 17:43:48

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

To je pravda, příkladem je toho http://www.mbsracing-nikasil.eu/ Udělá nikasil a tím to hasne, brácha má po nich Nikasil na CR80, kanály nebyly sraženy do dnes. Píst jsme dnes po cca 120-150 MTH vytáhli a je docela poškrábaný. Je to normální jev? Airfiltr je nový, oleje na něm je dost, ale zase na to nesáhl dobrých 40 MTH, slyšel jsem že se to má prát nejlépe každou jízdu. Nevíš čím by to mohlo být? Před cca 40 MTH jsem to po novém airfiltru a olejem na filtry motor rozhodil a bylo to hezky zaleštěné jak zrcadlo ten válec, po CCA 40 MTH bez vyprání filtru jsou tam zase rýhy.  ou2 

#4 15.02.2011 17:49:21

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Hele nevyloz si to nejak zle, ale dej to nekomu kdo ti to da hotovy a poradne udelany, tak aby jsi jen nasrouboval a bylo. Nebo se ti to bude porad sypat. Nevim jak se presne nikasil dela, ale srazeni hran a podobny veci by ti mel udelat ten, kdo ti ho udela... Kdo je ochotny dat z ruky polotovar nedodelanej, neni zrovna moc soldni... At si zase nenabehnes...

#5 15.02.2011 17:50:14

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

lol zkus si to dat dohromady a vysledek ti vyjde asi že tím že nepereš filtr ale možna špatně počítam a 40mth je životnost pístu při hobby ježdění pak ho vem a zahod ja je teda nevyhazuju ma z toho štmprle a chlastam z vlastních pístu ano 

#6 15.02.2011 18:28:41

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Tristan:

Ano ale po kolika ty měníš píst? Máš je poškrábané? On byl před 40 MTH naposled  kontrolován a bylo to OK, nyní už má dobrých 120 MTH v kapse chlapec Mitackej.  a1 

Editoval Ff (15.02.2011 18:29:20)

#7 15.02.2011 18:32:21

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Jinak válec nechám udělat Oulehlovi, je to precizní a srazí ty kanály. Na CR je ten polotovar, nikdy víc, jsou to fakt šmejdi. Jaká je ještě tak servisní doba ojnice pro CR 80 hoby ježdění?

#8 15.02.2011 18:35:40

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

40mth a pujde pro muj klid zase ven valec na přeměření. a nový píst ložisko na pístní čep a těsnění vyčištění vyfukove přívěry a kontrola. ještě kdybych věděl jak skontrolovat ojnici v motorce abych mohl byt klidny tak by to bylo uplně super. maš počitadlo že říkaš 120mth?
zkus te filtr čistit pravidelněji a pak hodnot nikasil ber to tak že už to není jawa ktera sežere všechno a oco líp se svezeš o to víc tomu musíš dopřávat peče.

Editoval Tristan (15.02.2011 18:38:11)

#9 15.02.2011 23:00:51

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Ff:
Nedovedu si představit filt bez vyprání po 40 Mth. Filtry s klukem pereme a napouštíme novým olejem i po 2 vyjížďkách a bývá z toho pěkného bordelu. Stačí když teď přes zimu moto stojí 3 měsíce a po oleji tam není ani stopy. Totálně to vyschne a je nutno jej vyprat a napustit novým olejem a teprve vyrazit. Myslím, že na opotřebení motoru má největší vliv právě čistota filtru. Raději dám o 1000 Kč za rok víc za čistící prostředky na filtry než majlant za GO motoru.

#10 15.02.2011 23:22:06

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

viteka 32:

JJ naprostá pravda.

Ff: neřikej mi že perete filtr v takovejhle šílenejch intervalech. To by ten píst musel bejt poškrábanej uplně zaručeně.
Halvně jak psali kluci.. U CR80 je 40mth už zralý na výměnu pístu.
Jestli ale nemáš motohodiny, tak težko soudit kolik je reál. My jsme jezdili s klukama 7 hodin "v kuse" enduro a na počítadle mi přibylo 2,5 hodiny, protože jsme dávali pauzy a řešili co jak projet atd.
Když jdu na motocross, tak za den dám stěží 2mth a to už jsem zbitej jako pes.

Dej koním pít...

#11 16.02.2011 10:36:37

Lišák
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: prodaná
Věk: 32
Tel: Nokia, Kocábov : )
2 0

Ff:
-filtr je zaklad, na motokrose ho menim po druhem treniku kdyz se prasi je plny prachu po 15minutach, kdyz prsi je plny vody,..
-pokud pist vytahnes a je poskrabany je to tim ze necistis filtr,..
-drive u 2T se menil pist na litry vyjeteho benzinu, pokud nemas merak delej to tak...
-dalsi vec jak pisou kluci merak MTH nacita jinak nez hodniky na ruce,...
-a stim nikasilem to udelj tak ze si nech udelat nahotovo, jak se pise (pro jistotu to raci prekontroluj prstem ty hrany) na takove veci nic neurychlis smile je to drbacka

Editoval Bazi (16.02.2011 10:41:46)

#12 16.02.2011 18:03:30

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

No jezdili jsme na tom zhruba 1 sezonu, na tom pístu. Já sám vím že jsem na to jezdil skoro každý den, po naší místní dráže, fotky mám v albu. Nojo já mu to říkal je to už jeho motorka takže.  key Kámoš si koupil měřák MTH, a 30MTH je cca interval který jsem bral v potaz i já. Sakra ale jak je možné že lidi na crosu jezdít hoby i 2 roky a jede to. big_smile Konkrétně CR 80, přiznám, chrochtá mu to jak prase ale jede. a1  a1  Bráchova CR 80 jen tak cinká, prostě motor jede jak má.

#13 16.02.2011 18:06:24

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Ještě dotaz, jaký je interval vyměny pístu HOBY RM 250 2t. Zajímal by mě i ten u 4t, jen čistá zvědavost.  a1  a14 

#14 16.02.2011 18:51:29

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

ty se pořad snažíš bojovat proti technice a udržbě a doufaš v to že to pojede věčně a že i když v tom mlatí tak dokud to jede je vše v pořadku ale ono už jen naskakují další investice. Příště až se zas budeš něčemu divit tak než se tu zeptáš tak popřemyšlej co jsi neudělal nebo na co ses vysral a dostaneš odpověd na svou otazku aniž by ses tu musel ptat a divit se tomu.

#15 16.02.2011 19:06:51

Vláďa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: ČR
Věk: 50+
Tel: Lenovo
0 0

Jen si dovolím citovat Geloše z jiného vlákna (http://www.offmoto.com/viewtopic.php?pid=27545#p27545)

geloš napsal(a):

Těžko něco dodávat, všechny příspěvky tady jsou na rozdíl od jiných webových diskusí velmi rozumné.
Možná jen pár poznámek :
ad Wenca 24 - klikový mechanismus (ložiska, ojnice) je namáhán nejenom spalovacími tlaky, významnou složkou jsou i setrvačné síly. Není tedy pravda, že po výbrusu válce a repasi ventilů hrozí kolaps klikovky. "Spodek" motoru je u XT / TT poměrně robustní a přežívá běžně několik pístů. Nejslabší místo je horní oko ojnice, které se ale dá při výměně pístu snadno přeměřit.
Opravdu ale nedoporučuju zabrušovat ventily a nechávat starý píst, nárust komprese jakoby "profoukne" pístní kroužky a výsledek stojí za prd.

ad životnost motoru - to je hádání z křišťálové koule, u starých bucharů typu XT/TT, DR, XL/XR/NX odhaduju 30-50 tis.km do výbrusu, kliku řešit až s druhým výbrusem, extremy plusové i minusové nelze vyloučit.

ad 2 takty - úplně jiná píseň než XT. Z principu mazání směsí hrozí náhlá smrt jak pístu tak ojničních ložisek, olej mazacími místy neprotéká proudem jako u 4T, pouze poletuje v mlze, při počínajícím zadírání náhle vzroste teplota, olej se odpaří a vše jde vniveč. Kdo se jednou za rok nepodívá na píst s válcem a tím i ojnici, riskuje velký průšvih.

ad opravy - není ježdění bez údržby, v terénu to platí dvojnásobně, kdo má obě ruce levé, pomáhej mu pánbůh. No a pak jednou/dvakrát do roka servis u odborníků a nebudou praskat písty.

#16 17.02.2011 20:50:47

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Však CR jsme co cca 40 MTH otevřeli a kontrolovali, taky běží už kolem těch 120 MTH, píst by asi chtělo vyměnit. big_smile Ale znám lidi co ho tam mají i déle a běhá to, CR nechrastí, motor běží jak má.  smile  Jen je poškrábaný ten píst kvůli filtru.

#17 15.02.2013 10:32:01

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Čau mám takovej rychlodotaz.... Dnes mi přišel válec z nikasilu a zdá se mi že nemá sraženy hrany. Jak se to dělá popř. je to nutny udělat?  big_smile  A ještě jeden: na pístu není šipka jen IN předpokládám že tímhle k výfuku? A na kroužku je R rkem nahoru?

Edit. tak tím IN spíš k sání že? protože když bych ho dal směrem k výfuku tak mi zámek půjde přez kanál  hmm 

Editoval peTTR (15.02.2013 12:51:57)

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#18 15.02.2013 14:19:24

kiwibibo
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
Věk: 29
Web
15 10

IN ako INTAKE, tj. sanie  wink 

exc.300.blogspot.com

Men do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.

#19 15.02.2013 14:30:58

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

kiwibibo napsal(a):

IN ako INTAKE, tj. sanie  wink