INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Motorová pila Solo 643IP
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
Re: Motorová pila Solo 643IP
Leorim:
Mám něco podobnýho ProMac 42ccm stála tehdy v akci 5000,- a nevypadala špatně tak jsem ji vzal... až později jsem zjistil, že se to dělalo na lince husquarny a až na jinou barvu plastů jsou shodné... slouží mi už 8 let a akorát každej rok dám novou svíčku. První lišta co tam byla šla srát skoro hned, dal jsem tam tu co se dává na husquarny a myslím že už mám čtvrtou...
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
- Leorim
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jaroměřice nad Rokytnou
- Motorka: TT600R
- Věk: 25
- Tel: Nokia x6
4 0
Suchman:jj uvidí se když člověk kápne na dobrej kus a bude to mít nějakou udržbu tak věřím že to bude sloužit...je jasný že se může stát že člověk kápne na nějakýho zmetka z výroby ale to si myslí že se stane i u jiných značek...jinak tahle co koupil otec tak stála 6ku a 50% sleva když jsem se díval na jiný E-shopy tak ju tam měli 8až9 tis. A určitě ju nebudem používat na těžbu to je jasný...
- kornout
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
- Věk: už veterán
- Tel: asi 100x deně :-(
1 0
madman650 napsal(a):než koupit pilu do pěti tisíc,tak je lepší ty prachy raději prochlastat ale teď vážně...pilama se živím už spoustu let a pokud bych měl vybírat,tak jen mezi Stihl a Husqvarna.Spoustu no name pil koupiš za pár korun,ale jakmile se ti něco pokazí,tak na to nic neseženeš a že se něco pokazí hodně brzy,tak na to vem jed. Pokud seš limitovaný financema,tak kup jetou profi pilu,kterou koupíš kolem sedmi,osmi tisíc v dobrém stavu a bude sloužit ještě dlouhé roky a nemusíš se bát s tím řezat pořádné stromy,nebo nadělat spoustu paliva. Mám dost znamých,kteří řešili stejný problém,někteří koupili ty levné šmejdy a nakonec stejně skončili u těch lepších,jen se k tomu museli dopracovat vlastní zkušeností a o to víc je to ve finále vyšlo....
S tím bych nesouhlasil, zaprvé na to abych doma okolo baráku prořezával třeba ořešáky a ovocný stromy, měl profi pilu do lesa, tak to mi přijde docela pakárna. Lézt někde do koruny stromu s takhle těžkou pilou, to je hrozný. Já měl profi Husqu a nakonec jsem jí prodal a koupil obyč Partnerku, na to co s tím pořežu to bohatě stačí, je lehoučká a díly levnější. Navíc z ní bolí ruce o poznání méně. Ten Kick start u Stilu je dobrá věc, to nastrtuje i ženská a někde v koruně stromu je to uplně luxusní, měly jsme jí doma taky. Já bych spíš začal tohle téma tím, co dotyčný s pilou hodlá dělat a jak často, podle toho bych vybíral.
umím prd, ale strašně mě to baví 
- Bitrin
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
- Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
- Věk: 24
- Tel: Nokia
6 0
Nemohl jsem si povšimnout vlákna,ale nikde jse mse nedočetl že někdo má HECHT 950.Můj otec těžil,můj děda težil a jediný kdo zbyl je můj strýc který těží taky v lese už kolem 20 let.Používá stihl.Chtěl bych srovnat těžbu a pilu po doma.Asi tak: Stihl: výhody; je nejlehčí na trhu z pil,docela výkoná je to spíše vyhnané otáčkama u slabších,moc nežere nevýhody; totálně drahý servis,díly a ráda se sere když není udržba a to mám osvědčené protože strýc ji používá už 20 let a kdo mi bude tvrdit opak tak s ní neřeže tak jako strýc 8-10 hodin denně. pořizovací cena strašná při poměru výkon/cena
Husqvarna výhody; nežere,výkoná vydrží navíc když se na ní něco vysere opravíte to na místě a nemusíte domů jako třeba u stihl,udržba? až si vzpomenete tak ji očistíte přitom nemá vliv na poškození jako u stihl která se ráda přehřívá nevýhody; snad jen to že je prostě težká,možná proto tolik vydrží jinak si nevybavuji nic jiného měli jsme 268 ale tu nám ukradli pak jsme si koupili 259 tu máme 3 roky a měníme jenom řetěz pila je taky využívána 8 hodin deně v těžbě.
No a teď na závěr můj nejoblibenější madi in werco.HECHT 950 pořídil jsem si jí v když mi bylo 15 let,začal jsem těžit se strýcem přes prázdniny a o víkendech protože přes týden jsem studoval.Pila kdysi stála 5tisíc teď stojí 3500kč myslím že ta pila nemá konkurenci.V 16 jsem ji dal otci protože měl hecht 945 ale ta byla slabší a nefakala tak jak ta 950 ale taky vydržela 4 roky v těžbě a to stála ta 945 6tisíc to se k nám zrovna dostala na trh.No tak že pilu jsem měl rok pak jí měl otec 4 roky nebo 3 teď přesně nevím,používal jí taky v těžbě a na manipulaci.Máme ji dodnes a používáme jí na odkory po doma atd,pila stále řeže a dobře chytá. Výhody: nejlevnější s takovým výkonem,nepokazilo se na ní nic do dneška nevýhody: je tam nějak špatně vyřešený plovák a když už dochází benzín pořád se zvedají otáčky při nahnutí o 90° což u jiných moc nedochází,větší vybrace je zkrátka taková tvrdá
Když to shrnu tak pokud vím že kolem baráku skákání atd tak jedině tuhle pilu,máme ji už přes 5 let a pila pořád řeže jak drak,prostě docela čumím.Když vezmu v potaz že strýc zruší skoro za 2 roky pilu v hodnotě 25tisíc a mi jsme nemohly odrovnat pilu za 5tisíc tak je to mazec.A to byli obě pili používány stejně.
Ride to live and live to ride!:-) (Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)
- kornout
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
- Věk: už veterán
- Tel: asi 100x deně :-(
1 0
viteka 32 napsal(a):Bitrin: S tím tvým tvrzením o Stihl bych moc nesouhlasil. 8 let jsem měl živnost na práci s motorovou pilou. Za tu dobu kolega vyměnil 3 Husky, já Stihl 046 mám dodnes a stále fachá. odrovnal jsem kolem 20 lišt, řetězy nedokážu odhadnout. Kously se ložiska na klice, bylo to na rozboru i v Brně a závěr byl špatný benzín. Pokud ale pila nemá pravidelnou poctivou údržbu, tak se nedivím tomu, že jsou s ní problémy. Tady se ale bavím o profi pile na tvrdou práci, na takové to domácí šmrdlání stačí bohatě i něco levnějšího. Ale jak psal Kornout, každý musí zvážit, co od ní bude očekávat a jak často ji bude používat. Výběr v dnešní době je dost veliký.
90% pil stejně odejde kvůli špatné obsluze. Většinou přidřené kvůli mazání ve válci, buď bez oleje, nebo málo oleje. Bejvalej pantáta má opravnu, občas jsem mu tam vypomáhal, takže jsem toho viděl dost a dost, stačí sundat karbec a posvítit do válce.
umím prd, ale strašně mě to baví 
Bitrin napsal(a):Nemohl jsem si povšimnout vlákna,ale nikde jse mse nedočetl že někdo má HECHT 950.Můj otec těžil,můj děda težil a jediný kdo zbyl je můj strýc který těží taky v lese už kolem 20 let.Používá stihl.Chtěl bych srovnat těžbu a pilu po doma.Asi tak: Stihl: výhody; je nejlehčí na trhu z pil,docela výkoná je to spíše vyhnané otáčkama u slabších,moc nežere nevýhody; totálně drahý servis,díly a ráda se sere když není udržba a to mám osvědčené protože strýc ji používá už 20 let a kdo mi bude tvrdit opak tak s ní neřeže tak jako strýc 8-10 hodin denně. pořizovací cena strašná při poměru výkon/cena
Husqvarna výhody; nežere,výkoná vydrží navíc když se na ní něco vysere opravíte to na místě a nemusíte domů jako třeba u stihl,udržba? až si vzpomenete tak ji očistíte přitom nemá vliv na poškození jako u stihl která se ráda přehřívá nevýhody; snad jen to že je prostě težká,možná proto tolik vydrží jinak si nevybavuji nic jiného měli jsme 268 ale tu nám ukradli pak jsme si koupili 259 tu máme 3 roky a měníme jenom řetěz pila je taky využívána 8 hodin deně v těžbě.
No a teď na závěr můj nejoblibenější madi in werco.HECHT 950 pořídil jsem si jí v když mi bylo 15 let,začal jsem těžit se strýcem přes prázdniny a o víkendech protože přes týden jsem studoval.Pila kdysi stála 5tisíc teď stojí 3500kč myslím že ta pila nemá konkurenci.V 16 jsem ji dal otci protože měl hecht 945 ale ta byla slabší a nefakala tak jak ta 950 ale taky vydržela 4 roky v těžbě a to stála ta 945 6tisíc to se k nám zrovna dostala na trh.No tak že pilu jsem měl rok pak jí měl otec 4 roky nebo 3 teď přesně nevím,používal jí taky v těžbě a na manipulaci.Máme ji dodnes a používáme jí na odkory po doma atd,pila stále řeže a dobře chytá. Výhody: nejlevnější s takovým výkonem,nepokazilo se na ní nic do dneška nevýhody: je tam nějak špatně vyřešený plovák a když už dochází benzín pořád se zvedají otáčky při nahnutí o 90° což u jiných moc nedochází,větší vybrace je zkrátka taková tvrdá
Když to shrnu tak pokud vím že kolem baráku skákání atd tak jedině tuhle pilu,máme ji už přes 5 let a pila pořád řeže jak drak,prostě docela čumím.Když vezmu v potaz že strýc zruší skoro za 2 roky pilu v hodnotě 25tisíc a mi jsme nemohly odrovnat pilu za 5tisíc tak je to mazec.A to byli obě pili používány stejně.
jsem se dost pobavil u této recenze mám doma stihl i husqvarnu,obě profi,jedou tak 5-6 hodin denně,dostanou co potřebují,spíš víc a není šance,aby pila při profi nasazení vydržela dýl jak dva,tři roky.Většinou se vysypou ložiska na klice a pila se zadře.Další problém je benzín,dnes se tam dávají biosložky,které degradují olej,který se přimíchává do směsi.Nesmí se nechávat benzin v nádrži dýl jak měsíc,jinak hrozí zadření.Další problém spočívá v usazování ,,kamene" v karbecu,který zanáší trysky a je nutné to dát rozbít na ultrzvuk.No a nejdůležitější a taky nejvíc opomíjenou věcí je čistota filtru a žeber válce,k vůli chlazení. A že by nějaký Hecht,vydržel dýl,tak to bych chtěl vidět To by všichni profíci řezali jen s tím.Nedá se říct,která z obou značek je lepší,protože za ty roky,co s nima řežu vím,že každá má své plusy a mínusy. A stále trvám na tom,že levnou pilu bych si ani na občasné řezání kolem baráku nekoupil.Raději jetou profi. Ted zrovna kámoš koupil za 6000 Husqvarnu 266 a nemůže si ji vynachválit.Taky jsem s ní kdysi řezával a byla to nesmrtelná pila a hlavně nenáročná a spolehlivá.Předtím měl z mauntfíldu oleo mac a šla do roka do kytek. Protočily se ložiska v kártrech,to je nejčastější závada u levných pil,protože jsou uložené v plastu,ten se při větším zatížení zahřeje,roztáhne a ložisko protočí a je po pile
Cau,mel bych na prodej motorovku od Stihlu. Bouzel nevim presne typ ale myslim ze to je tadle: http://www.wmtechnic.cz/7535-stihl-ms-241-c-m.html Za par dni dopisu jaky presne typ Samozdrejme ze i s krabici atd. Stara cca rok. Cena kolem 11
Zdar lidi nemáte někdo na prodej použitou pilu, jen Stihl nebo Husqvarna. Doted jsem měl McCulloch a když mi odešla řetězka řekli mi v Husq že díly na ni nejsou a nebudou. Cenu pily hledám lidovou, možno i před GO. Sloužit bude jen pro řezání palivového dřeva do krbu v baráku. Nic extra ultra profi. Dík za odpovědi/nabídky.
Editoval MartinSparco (17.09.2013 19:34:11)
zajdi na stránky bazoš.cz,najeď na pily a máš neomezený výběr od šuntů typu homelite,hecht,McCulloch... až po stihl nebo hsq.Nebo zajdi do nejbližší prodejny Stihl,mají teď podzimní akce,slevy až 2000kč.
madman650: Stránky bazos.cz znám a pravidelně sleduju, ale pokud se tam někdy díváš, víš že dobré věci (nejvíce zahradní technika) tam letí tak, že když zavolám minutu po zveřejnění už je dávno prodána. Je to tam strašné profláklé, tak to zkouším touhle cestou. Měl jsem ted na víkend půjčenou babičku Stihl 039 a na těžbu perfektní, jen když jsem měl začít odvětvovat tak jsem musel odpočívat abych ji v ruce udržel. Kdyby jste věděli o nějaké střední třídě za dobré peníze budu velmi rád. Ano mají ted podzimní akce, ale slevy z 11tis na 9tis. jsou pro mě pořád celkem zásah do rozpočtu rodiny. Tzn bych to u mladé neobhájil. I když je ráda že je teplo Kdo o něčem ví, klidně SZ i s fotkama. Ještě jednou díky
jungen: Klidně SZ s fotkou. I když jsem spíše pro Stihl a husq z důvodu dostupnosti náhr. dílů.
|