Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Iceman 2013

#21 14.01.2013 13:49:39

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Re: Iceman 2013

Klasika:
Tak jasně, že to jsou všechno výmluvy(pro ostatní)/důvody(pro sebe) - každý si to zdůvodní jinak a výsledek je "nechci".
Tak snad tě nikdo nekamenuje pro tvoje "nechci"  wink 

Jen mi to přišlo trochu škoda že to takhle zapadlo.

#22 14.01.2013 13:51:18

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Janek:... zbytečný je o tom psát a zároveň to odpískat  okok 
...jasně že by zájem byl.

#23 14.01.2013 22:18:38

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

U mě to taky není o zhýčkanosti. V prosinci jsme si dali zimní akci v Krušných horách, příjezd po ose přes celou republiku a bylo to velice dobrý. Nebráním se ani nočním akcím. Ti co mě znají vědí, že jsem na tom s časem bídně už delší dobu, ale teď je to opravdu extrémně špatný. Předpokládám, že příští zimu už to bude o něco lepší a zase se zapojím do veřejného motorkářského života.
Na hardenduro už si nepomýšlým. Když nemám čas jezdit pravidelně a vyjedu jednou za čas, tak jsem z toho strašně vyndanej a nejde mi to. Spíš mě začaly bavit delší výlety na mastodontu a navigační rally.

Na tuto akci jsem se nehlásil ze dvou důvodů.Jednak čas a pak jízda podle navigace. Já totiž navigaci nemám a ani si jí zatím neplánuju kupovat. Používám jí každý den při ježdění kamionem (nepoužívám klasickou navigaci, ale notebook s gps modulem) tam to bez ní jde v dnešní době jen opravdu těžko. Kdysi jsme jezdili všichni bez ní,ale úspora času je tak veliká, že dnes bez ní pracovat nehodlám. Ovšem je pravda, že tahle věc člověka totálně gumuje ať chce nebo ne. Už si nevšímá důležitých orientačních bodů jako dřív a když gps lehne, tak je nahranej. Člověk pak bez ní pomalu není schopen existence. A z těchto důvodů se bráním tomu, abyh jí používal na motorce. Líbí se mi navigace pěkně postaru s mapou a kompasem. Jen při opravdu velkém tápání s určením polohy použiju gps v telefonu na určení souřadnic.

Letos v létě jsem jel poprve v životě roadbook rally a moc se mi to líbilo. Byla to tedy spíše taková sranda v rámci sidecar srazu a čas nehrál roli. Pohromadě jely 50let staré Jawy a Dněpry a vedle nich nové našlápnuté motocykly, takže by to nebylo zrovna korektní na čas.
Nicméně roadbook tam nikdo neměl a organizátor s tím počítal, takže itinerář byl připraven na A4 a dali jsme si ho do tankvaků.
Vím, že na ostrých motorkách to asi není takto řešitelné,ale myslím, že u mastodontů ano pokud by byl problém s tím, že lidi nemají roadbook.
Kdyby se nějaké takové akce jezdily, tak bych si roadbook klidně pořídil.
Ovšem dopředu říkám, že se zapojím pouze do akcí pro mastodonty, pokud organizátorovi nebude vadit, že pojedu se sajdou. Na akcích pro lehké stroje bych se asi se sajdou daleko nedostal, ale mezi mastodonty to vidím reálně.
BTW: Nemyslím tu Jawu v avataru. Připravuji terénní sajdu k Africe.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#24 15.01.2013 01:24:50

rumas
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Písková Lhota
Motorka: HSQ FE450
Věk: 28
0 0

Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil tím slovem "zhýčkanost", byla to nadsázka a nebylo to myšleno nijak zle a už vůbec bych nechtěl nikoho házet do jednoho pytle! wink 
Je mi jasný, že někdo prostě v zimě nejezdí, jinýmu se nehodí termín, další má jiný program...těch důvodů(nepíšu výmluv) je spoustu. Na nikoho se nezlobím, jen vím, že příští pořádání zimní akce pro mastodonty si asi rozmyslím smile 

lasky: navigačku podle roadbooku pořádáme, ale obávám se, že na hodně míst by jsi se se sajdou nevešel smile  poslední rallye měla 198 políček, takže těch papírů A4 by bylo požehnaně, navíc do tohoto formátu by sis to musel upravit doma sám, my to posíláme připravený na tisk do roadbooku big_smile 

Editoval rumas (15.01.2013 01:25:41)

#25 15.01.2013 08:22:05

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

rumas:

Jasné. To chápu, když jsou tam úzké průjezdy, tak se nedá nic dělat. Jinak já osobně jak už jsem psal bych si roadbook pořídil. Uvedl jsem to jen jako alternativu. Ono samozřejmě měnit ty papíry dost zdržuje. Na té akci jak jsem psal o tom nikdo dopředu nevěděl. Byl to sraz, ale taková ta klasická vyjížďka už lidi přestává bavit, takže se odkoukala od Uralistů jízda každej sám podle roadbooku.Akorát že organizátor záměrně neuvedl co se tam bude odehrávat a tudíž to připravil na A4.

Ještě dotaz k tomu tisknutí. Když si pořídím roadbook, tak musím tedy mít i tiskárnu na roličky papíru? Já to nikdy neviděl jak se to připravuje. Vždycky jsem to viděl jen hotový.

#26 15.01.2013 09:17:41

PaveleR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kutná Hora
Motorka: 950 SE TT600R
Věk: 46
0 0

Lasky:
je to připravený tisknout na jednotlivé stránky a ty pak vystřihneš a slepíš do ruličky

Editoval PaveleR (15.01.2013 09:18:17)

...to dáme...

#27 15.01.2013 09:20:23

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

PaveleR:

Děkuji za informaci.

#28 15.01.2013 09:58:48

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Díky vám chlapi za informace. Docela mě toto zajímá a klidně bych v této diskuzi pokračoval, ale myslím že je to tu tak troch mimo téma. Nerad bych zde spamoval, takže jsem si dovolil založit vlastní vlákno o RB a pokračoval bych tam.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů