Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Nový začátek a prosba o radu

#21 28.12.2012 15:03:24

Xpetas
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XR600R
Věk: 26
0 0

Re: Nový začátek a prosba o radu

Pitr:

Ještě mě kluci poraďte na co se při koupi  takovyho vehyklu zaměřit a jaká je podle Vás taková normální cena za kterou by jste to DR 350 brali, a v jakým by měla být stavu. Díky za odpovědi

#22 28.12.2012 15:08:41

skinas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Paterin
Motorka: Aprilia RSV 1000 R FACTORY
Věk: 39
Tel: 722956627
0 0

Kdo se boji,sere v sini

#23 28.12.2012 15:55:42

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jaroměřice nad Rokytnou
Motorka: TT600R
Věk: 25
Tel: Nokia x6
4 0

skinas:vypadá pěkně ale za ty prachy myslím seženeš lepší stroje i novější..

#24 28.12.2012 16:02:11

skinas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Paterin
Motorka: Aprilia RSV 1000 R FACTORY
Věk: 39
Tel: 722956627
0 0

to kazdopadne jo,ja to dal jako priklad,ze pekny jeste sehnat jdou.

Kdo se boji,sere v sini

#25 28.12.2012 16:04:33

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

#26 28.12.2012 16:12:23

Xpetas
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Leorim:

no to xt nevim zda se mi dost takovy těžký a už moc na silnice dle mého vkusu, sem někde mezi DR,TTR,XR a teď babo raď a2 

#27 28.12.2012 16:15:49

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Xpetas:jj tak těžší to je je to 600kilo ale TTR není taky žádný 'hubený' ale dá se na to zvyknout záleží co budeš jezdit na nějakej extrém terén to nebude...

#28 28.12.2012 16:19:57

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Tady některý váhy mot:DR 350-118kg, XR400-130kg, TT600r-153kg
Ale zase na to že je TTrko 600kilo tak není nějak špekatý..v porovnání viz. nahoře

Editoval Leorim (28.12.2012 16:22:01)

#29 28.12.2012 16:28:48

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Ono to stejně dopadne většinou tak, že se vzducháčem začneš jezdit čím dál víc terén, nějak se ti to zalíbí a za chvíli stejně skončíš u vodníka. Stačí sledovat zdejší fórum, jak se to během roku ve většině případů přetočilo.
Ono zas takový rozdíl v servise u vodníka a vzducháče není, U vodníka máš poloviční náplň oleje, zase měníš v jiném intervalu. Taky jsem byl zastánce jednoduchosti vzducháčů, po XR 400 jsem skončil u KTM vodníka a nemohu říct křivého slova. Je to zase stroj, který vydrží extrémní zacházení, jinak spotřebák- desky, řetězovka, tlumiče, gumy není velký rozdíl.
Tím si musí projít každý sám, v terénu se ale stačí projet na něčem lehčím a máš jasno brzy.

#30 28.12.2012 16:36:34

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

viteka 32:To by mě taky zajímalo jakej to je rozdíl ve váze a v ovladatelnosti u jinejch strojů v porovnání s ttr na ničem jiným jsem nejel když nepočítám v mládí CZ-pekáče..atd
Ale řeknu vám že na to když jsem sedl poprví na TTrko si pamatuju do dnes a byl to mazec o proti předchozím strojům usch 
Ted už mi to samo  nepřijde...už jsme spolu 5 let

Editoval Leorim (28.12.2012 16:39:44)

#31 28.12.2012 16:44:51

Xpetas
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

viteka 32:

ale tak stát se může všechno, pozdějš přechod na něco jinýho nevylučuju ale Všechny věci co sem měl na ježdění sem prodal, daroval, vyhodil a dneska po nějakých 7 letech začínám od znova a jediný co sem za tu dobu držel v ruce byla bráchova Čz 175/487 s kterou jezdí na ryby, už ani helmu vlastně nemám  big_smile  takže to bude mazec....

#32 28.12.2012 16:44:54

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Jinak před časem jsem uvažoval o prodeji TTrka než jsem do něho začal sypat peníze ale když to spočítám tak už mě stálo spolu s kupní cenou a opravama přes 100 papírů a pořád přihazuju..letos jsem se na ni projel 2x a dal do ní asi přes 20tis a jedno placení mě ještě čeká.. a19 doufám že jedno roll 

Editoval Leorim (28.12.2012 16:48:50)

#33 28.12.2012 17:08:15

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Tel: NokiaN8
7 0

viteka 32:
jojo, čteš mi myšlenky... proto jsem mu hnedka na začátku chtěl vnutit ten svuj vehikl, abych mohl pokročit tím směrem, co řikáš  heh2 

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#34 28.12.2012 17:12:35

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Vojtas:mě zase TTrko vyhovuje nejezdím žádnej hard..

#35 28.12.2012 17:23:46

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Tel: NokiaN8
7 0

Leorim:
Tak mě TTR vyhovuje jenom kvuli tomu, že nemám auto a motorka mě více méně odveze kamkoli.. mám k ní lešení na brašny + brašny, takže když je někde nějaká kalba, tak to jenom naložím a jedu...
ALE
poslední dobou na kalby ani motorku není čas (práce-studium), jezdím tak maximálně jednou týdně (poslední dva měsíce jsem vyjel asi 3x) a ještě k tomu většinou sám... přišel jsem na to, že se těma frekvencema vyjížděk bych tu ostrou v pohodě utáhnul a byla by na ní mnohem větší zábava, než s TTR.... podmínkou ale je pořízení auta .. takže nějaká studentský felina se závěsem, aby se dal zapřáhnout vlek, a dojet i s motorkou  ano 

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#36 28.12.2012 17:30:36

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Vojtas:jj pravda taky bych se nebránil něčemu novýmu ale TTr už se mi nevyplatí prodávat a 2 motky neutáhnu ale třeba jednou kdo ví,...

#37 28.12.2012 19:04:17

Pitr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valachia
Motorka: KTM 525 EXC
Věk: 36
Web
6 0

No já jsem začinal na DR vážila přesně 126kg a byla odstrojená i bez baterky (váha co tu napsal Leorim 118kg) to nevím asi neměla kola  lol Ted jsem v létě přesedlal na KTM 525 EXC a řeknu že váha je stejná cca +-2kg ale samozřejmě ovladatelnost a jízdní vlastnosti jsou jiné. Rozdíl je veliký v tom,že je to daleko živější bestie  big_smile  a29 a co se týká servisu tak ten olej po 20mth se dá zvládnout. Když máš dobrý přísun levného oleje a filtru tak je to v pohodě. Jinak píst a ložiska nebo převodovka vydrží taky hodně. Je to závislé jak se k tomu chováš nebo ten předchozí majitel  ano což já jsem měl štěstí a vzal ji od mého velice dobrého kamaráda  heart ti co mě znají vím o kom mluvím. Tak při koupi motorky bych se samozřejmě nedival tolik na to jak motorka vypadá ale jak jede a jaké má vůle jestli něco nechybí. Jako na vzhledu tak jako taky záleží ale né tolik jako na zvuku a chování motorky, lecos ti napoví jak se majitel třeba o motorku staral. Když ti ji ukaže od bahna a třeba na defektu tak je to lump. Mě třeba samotnému na tom hodně zaleží muže ti to potvrdit i nový majitel mého DR ale nevím jestli sem chodí. Jinak cena taková normální za DR rok 94-96 tak kolem 40000,- s papirama to se tak pohybuje. Kolik ti vlastně je ? Motorka jako DR ,XR jsou motorky docela lehké a dobře ovladatelné a jejich slabina je spíš v majitelích každý si myslí že muže jezdit podle manuálu 6000km bez výměny oleje ale pokud se ten olej udělá i 2X do roka je to pro motor daleko lepší a top samozřejmě se nebavím o vzduchovém filtru (pravidelně čistit) Je dobré mít někoho kdo tomu rozumí  jako myslím na co se podivat sám všechno neprojdeš a jsou to tvé peníze a rozhodnutí komu za to zaplatíš. Tak pokud budeš potřebovat nějakou radu napiš  cool Lovu zdar  lol 

Je třeba vyzkoušet všechno

#38 28.12.2012 20:09:09

Xpetas
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Pitr:

no je mi 27 to neni tajemstvi  a1 , jinac asi by stacila DR to jo, ale do  jara daleko, kazdej vehykl je za par dni o rok starsi, je pravda jak říkáš vzhled neřeším ten si klidně opravím sám, do motoru bych se bez dilensky prirucky a dobré rady nepustil, i když na Čz 250/513 sem ji měl v pulkach skoro pořád, aktuální koupě bude tak březen - duben tak uvidíme. Asi dám DR poněvadž ušetřím nějakou kačku, kterou narvu do příslušenství a pod, no a po sezoně se uvidí.

#39 28.12.2012 20:31:23

madman650
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: DR650SE
1 0

Pokud můžu přidat svůj názor-mám dr650SE pět let a sezonu od sezony se utvrzuju v tom,že je to super stroj v mnoha směrech.Za celou dobu jen běžný servis a spotřební věci a v terénu to zvládně fakt hodně,výjma nějakých větších skoků.Pokud máš dobrou gumu(bohužel vzadu není velký výběr drapáku,má to 17 palcový ráfek,takže jezdím c 02,popř. e09 za sucha) a umíš to trochu ovládat,tak v terénu občas jezdím s klukama na ostrých.Samo,že né v závodním tempu smile Horší když to někde položím,tak pak je to trochu záhul na záda,to zvedat na kola a1 Takže jediné mínus,pokud budeš jezdit víc terén,tak je ta váha.
Na silnici bych řekl,že taky pohoda,málokdy jedu víc jak 120km/h.Pak už je to boj s protivětrem.Jediné,co mě vadí,že je tam převod 15/41.Na silnici pohoda,ale do terénu by to chtělo převod víc do síly,za cenu že stratíš něco z maximálky na silnici.Dal jsem dopředu 14 zubů a je to znát,jen vzadu se dělá nejvíc 43 zubů,tak to ještě chci zkusit.
Dá se s tím i delší výlet po silnici,jel jsem s tím 350km,sice bolel zadek,ale dalo se to.
Servisní intervaly 6000 km,spolehlivost A1,spotřeba kolem 5 litrů.A líbí se mi,že je to vzduchem chlazené,takže zase plus co se týká možného poškození(v terénu) či poruchy.
Dnes už pokukuju po xr 400,ale to jen kvůli váze.Ještě i tt600r by přicházela do úvahy,ale tam zas takový váhový rozdíl není-DR 147kg suchá,TTR nějakých myslím132kg.
Takže celkově vzato DRko bezvadný,spolehlivý stroj....

#40 28.12.2012 21:00:45

nebudu ti tu radit konkretni stroj, ale mel by jsi se rozhlednout ve svem nejblizsim okoli kam budes jezdit pro spotrebni material a servis. v kazdem sevisu ti sezenou ND temer na cokoliv, ale vetsinou maji zastoupeni jen na jednu max. dve konkretni znacky a pro ty jsou dodavky ND o poznani rychlejsi. ND zde objednavaji treba i 2x tydne a nebudou po tobe chtit postovne. takze je to nakonec vetsinou levnejsi nez dily z nejakeho e-shopu.
pokud muzu poradit tak velice spatnou zkusenost mam se zn. Suzuki, objednavat neco u nich je horor. jeste porad pouzivaji mikrofishe a vyrizeni objednavky trva nehorazne dlouho. kdyz se ti neco vysere v sezone muze se stat ze si treba i mesic nezajezdis.
nejpropracovanejsi system dodavek ND ma Yamaha, vsichni jeji oficialni servisaci maji on-line pristup ke katalogu ND motorek i 25roku starych. klikne na dil, ihned vidi jestli je k mani v centralnim skladu, vidi na jake modely je dany dil pouzitelny, jestli existuje nejaka nahrada, atd... proste to maji vymakane.
poptej se motorkaru ve tvem okoli kam jsezdi servisovat sve stroje, jake maji s danym servisem zkusenosti a zohledni to pri tvem vyberu do jake znacky pujdes.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů