Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Start DR385 po pádu - nechce naskočit

#21 11.11.2012 18:30:43

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Třinec
Motorka: EXC 250
4 0

Re: Start DR385 po pádu - nechce naskočit

NEW black-jack:

Ale fakt? Před tím jsem měl 1994 a mělo jen ruční hmm  To slyším tedy poprvé... Joo pokud je motor fakt teplý ani to nezkouším, raději to rozjedu s kopce a1  Doufám, že to tomu motoru nijak neškodí?

Raduz, Viteka:

Tak to jste mě vyvedli z omylu, myslel jsem si to uplně jinak. Jsem zase o něco chytřejší smile 

A když má karbec acc pumpu tak jak?

#22 11.11.2012 18:37:27

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

xfanny:

Aha, takže taky plný a kopat a pak konpnout "na ostro". A tím rozjížděním s kopce se ten motor nijak neničí ne?

#23 11.11.2012 21:03:09

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husaberg FE 570 12
Věk: 23 zatím :)
Tel: galaxy s4
0 0

Řezňa napsal(a):

xfanny:

Aha, takže taky plný a kopat a pak konpnout "na ostro". A tím rozjížděním s kopce se ten motor nijak neničí ne?

motor se ti nijak neničí když ho roztláčíš..jen mě se to stane dycky někde v díře v"rokli" tam se roztláčet nedá a pokud není dobrej povrch nebo asfalt moje DR po repasu má takovou kompresi že se mi to nepovedlo roztlačit ani jednou.. roztláčení u mě bez šance :-)

#24 11.11.2012 21:07:01

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

ještě popíšu můj postup startu za studena-
otočím kolečkem na volnoběh nadoraz (plnej volnoběh)
dám chcípák a hledám horní uvrat az mám naslapnu a se chcipakem držím plnej a kopnu
stále držím chcípák a hledám HU našlápnu a bez chcípáku a bez plynu šlápnu a jede..
když nechytnu opakuju postup stále dokola dokud motor nejede.
to za tepla stačí najít uvrat a bez plynu jede..

ale kdyz spadne a já opetovne startuju-
mám dát volnobeh na plno nebo naopak snízit volnobeh nebo jak..?
párkrát bych prošlápl s plným a pak s plným volnoběhem bez plynu a měl by chytnout ne..? :-)
díky

#25 11.11.2012 21:07:38

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

k tomu karbecu - ten už je bohužel prodaný..

#26 11.11.2012 21:25:23

NEW black-jack
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Severovýchod někde okolo Kopru
Motorka: Suzuki DR 350 SE
Věk: 31
1 0

mmozga:

tomu startování nějak nerozumím, čemu říkáš chcípák a kolečko na volnoběh?

Black-jack is back :-D

#27 11.11.2012 21:28:57

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

chcípák - na ridítkách pro vypnutí motoru-odpojí zapalko..
kolečko na volnoběh - přímo na karbecu takovej šroub zajíštěnej pružinkou s plastovou hlavou kterou když utahuješ přizdvihuješ jehlu takže se zvyšuje volnoběh a naopak

#28 11.11.2012 21:49:40

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: exc 300
8 6

karburatory dellorto sou uplne na hovno u strasich kusu je to jenom o trapeni osadto necim jinym

Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce
život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby smile

#29 11.11.2012 21:55:49

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

foxdive napsal(a):

karburatory dellorto sou uplne na hovno u strasich kusu je to jenom o trapeni osadto necim jinym

když mi dáš jinej karbec proč ne..
já jsem spokojený až na starty po pádu..

#30 11.11.2012 21:59:23

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

mmozga:

Volnoběh by měl být pořád stejný ne? Já teda na volnoběh vůbec nešahám

#31 11.11.2012 22:04:05

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

mmozga napsal(a):

foxdive napsal(a):

Starty po pádu jsou na hovno se všemi karbci, uliješ to s jakýmkoliv karbcem.  Tohle vyřeší jedině startér. Když mě XR naposledy takhle nasralo, tak večer šlo do inzerce a do týdne byla v garáží EXC se startérem..

Rady jak nastartovat tu už byly, tu prostě není co vymýšlet, zastavit benzín a kopat a kopat, většinou 10 minut. Nebo se na to vysrat, nechat motorku 10min odstát, pak už většinou chytne lépe.

#32 11.11.2012 22:04:15

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

za studena má nižší volnoběh než zahřátá-proto mu vždy přidám naplno a motorku nechám klepat na míste nez se oblecu cca 3-5min a jak je olej kolem 40st tak vyjizdim a automaticky stahnu volnobeh a uz na nej nesaham az do dalsiho studeneho startu..

#33 11.11.2012 22:20:56

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
8 6

ja sem dellorto na husqvarne a mel sem problemy se startama jak prase a ve finale to delalo soupe,karbec ti muzu nabidnout z hondy crf250,ale jak by to s nim fungovalo nevim

#34 11.11.2012 22:32:25

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
8 6

mmozga:

jeste k tomu studenymu startu,ses docela odvaznej na volnobeh to nechat 5minut klepat,to tomu motoru vubec nesvedci

#35 12.11.2012 17:08:30

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

foxdive napsal(a):

mmozga:

jeste k tomu studenymu startu,ses docela odvaznej na volnobeh to nechat 5minut klepat,to tomu motoru vubec nesvedci

myslím že pořád lepší než hned po startu vyjet a zahřívat motor zátěží..
nemyslím že by to motoru vadilo.ano je to vzducháč a při podzimních teplotách pokud to necháš na volnoběh a nevytáčíš to tak v tom nevidím vůbec žádnej problém.
DRko má nápln oleje 2,1l takže se olejem v podstate chladí.když přijdu po + - 5min k motorce je tam mozná 40st teplota oleje..
něco jiného je stát na místě v létě a točit to na neutrál-to chápu..

#36 12.11.2012 17:09:34

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

foxdive napsal(a):

ja sem dellorto na husqvarne a mel sem problemy se startama jak prase a ve finale to delalo soupe,karbec ti muzu nabidnout z hondy crf250,ale jak by to s nim fungovalo nevim

nemám zájem díky..myslím že ať máš karbec jakej chceš a motorka lehne nějak blbě ještě většinou ve výjezdu tak je úplně fuk jakej je karbec jak psal C.J.

#37 12.11.2012 17:12:20

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

C.J. napsal(a):

mmozga napsal(a):

foxdive napsal(a):

Starty po pádu jsou na hovno se všemi karbci, uliješ to s jakýmkoliv karbcem.  Tohle vyřeší jedině startér. Když mě XR naposledy takhle nasralo, tak večer šlo do inzerce a do týdne byla v garáží EXC se startérem..

Rady jak nastartovat tu už byly, tu prostě není co vymýšlet, zastavit benzín a kopat a kopat, většinou 10 minut. Nebo se na to vysrat, nechat motorku 10min odstát, pak už většinou chytne lépe.

to uplně chápu :-) taky už jsem měl takový nutkání..motorky pořád vybírám a měním neustále názor..důvodem je to že jsem v norsku a sedím,čtu,sleduju videa a hlavně nejsem doma a nejedu ty motorky vyzkoušet.vím že to není úplně ono ale na koupi nové moto nespěchám ale kupovat budu.o peníze nejde.
raděj budu rok rozmlouvat o koupi a koupím po roce než se rozhodnout ze dne na den a pak koupím co jsem vůbec nechtěl..

#38 12.11.2012 17:23:32

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
8 6

mmozga:

nevim me vzdycky rikaly ze mam motorku nastarovat chvilku cca.pul minuty nechat a pak pomalu vyrazit,zepry je ten motor vic namahany,uz si nepamatuju presne tu teorii tak to nebudu psat,ale treba je to blbost-ja to tak delam i u auta.
pokud motorku ulejes po padu tak ze po ni 10minut skaces a nic tak je neco spatne a neni to normalni vyk! zkontroluj prepady-hadice,hladinu,s volnobehem bys nemel vubec hybat,az mas motorku poradne zahratou nastavit volnobeh a nechat ho tak.neco tam mas spatne,treba jehlovy ventil uz neni ok,chce to rozdelat a hodit do serie podle manualu ale jestli vubec k tomu karbci neco bude k sehnani

#39 12.11.2012 18:11:26

Myna
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: DR 350S 90´
Věk: 23
1 0

foxdive:
To, že na ní skáče 10 minut po ulití, to není závada, to je vlastnost mašin s karbenátkem a kopačkou. To se dá vyřešit jedině koupí motorky se startérem a1 . Jako DRko samo o sobě chce svůj startovací rituál a co jsem se tak bavil, tak každej startuje DRko trochu jinak. A když ho uliješ, tak to je prostě blbý, kór když je fest zahřátý. Taky se mi stalo, že jsem v brodu skákal 10 minut jak kokot, aby mi to o 2 metry zase chcíplo heh2 . Nebo jsem ji roztláčel z kopce a dala si říct až na pošestý (to byla brutálně uchcaná).

Btw. DRka 350 měly dekompres od 94 roku všechny, maj lehce pozměněnou hlavu a kvůli normám i o chlup menší výkon.

A teď šroubovákem tady to udělátko takhle pošoupneš...no....takhle...no a je to v prdeli key usch

#40 12.11.2012 18:21:46

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Myna napsal(a):

foxdive:
To, že na ní skáče 10 minut po ulití, to není závada, to je vlastnost mašin s karbenátkem a kopačkou. To se dá vyřešit jedině koupí motorky se startérem a1 . Jako DRko samo o sobě chce svůj startovací rituál a co jsem se tak bavil, tak každej startuje DRko trochu jinak. A když ho uliješ, tak to je prostě blbý, kór když je fest zahřátý. Taky se mi stalo, že jsem v brodu skákal 10 minut jak kokot, aby mi to o 2 metry zase chcíplo heh2 . Nebo jsem ji roztláčel z kopce a dala si říct až na pošestý (to byla brutálně uchcaná).

Btw. DRka 350 měly dekompres od 94 roku všechny, maj lehce pozměněnou hlavu a kvůli normám i o chlup menší výkon.

souhlasím se startovacím rituálem..  usch dekompres to má to vím ale automatickej což není ideální právě při ulití ale jinak mi to problém nedělá..jen mě vždy nasere když ji kopu a zrovna se plnou silou opřu o kick a on se ani nehne-prostě se to nepřevalí..v tu chvíli + vyčerpání a nasranost z toho že nechytá bych tu motorku normálně zapálil a postil z macochy :-D noha se pak unaví velmi rychle když se člověk "napřáhne" a ono beton  a22 
za to bych zabíjel.dycky ne neskutečně vztékám,řvu,kurvuju  big_smile 
i tak ji mám rád..

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů