Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Vyhrivani rukojeti na moju vranku

#21 13.11.2010 19:47:42

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: Vyhrivani rukojeti na moju vranku

neberu to jako útok to v žádným případě, já jen že zakladateli vlákna to ve výběru vyhřívanej heftů moc nepomůže big_smile 

no a tvoje hypotéza o tom, že není šluslej celej alt. bude pravdivá smile 

Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

#22 02.10.2012 17:38:16

Takže podle toho co tu čtu, je možné vyhřívané rukojeti připojit i na moto bez baterky? Napájení pro ně si potom vytahuju přímo od regulátoru z obvodu pro světla? Používá to někdo z Vás takhle? Rád bych tohle do budoucna řešil, ale uplně si nejsem jistý provedením v případě mašiny bez baterky.. Díky za informace

#23 02.10.2012 18:32:15

Dolph-cz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: ktm 350
Věk: 39
0 0

já bych dodal ještě jednu věc-u sportovnějších strojů(např ktm exc) udělali soudruzi dva okruhy-přičemž ta silnější  větev na světla,blikry a pod. pracují se střídavým napětím a pak je tam ještě druhá větev,která obsahuje i usměrňovač slouží pouze pro dobíjení baterie,případně větrák na chladiči.....

no a pointa je v tom,že kvalitnější vyhřívané hefty(např. OXFORD-mám a fakt výborné) mají elektronicky  regulovaný výkon a potřebují být napojené na + a - ,pokud by se to šouplo na střídavý-tak by hefty nehřály...

#24 02.10.2012 19:23:47

Honza XT
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: EXC 250
4 1

Vyhrivany rukojeti jsou dobra vec, ale ja jsem mel problem s tim, ze byly dost tlusty a tvrdy, takze pak se ty riditka spatne drzely. Kor v terenu.

#25 02.10.2012 21:32:27

petan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha - západ
Motorka: *** KTM 690 ***
Věk: mládí v prd... do důchodu daleko
1 0

Mám přesně tyhle,
pokud klesne napětí pod nějakou mez, tak se automaticky vypnou, aby nevycucli baterku. Takže nevím jak to bude fungovat bez baterky, aby jste motor nemuseli držet furt pod plynem.
Asi po 2 letech mi přestaly fungovat, přišel jsem na to samozřejmě když jsem byl celej mokrej a zmrzlej.  Závada byla v tlačítku  " +  " (jen nespínalo a8 )

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/44_original.jpg

Vem za ní

#26 02.10.2012 22:51:45

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Prodáváme Oxfordy, jak na ně poukazoval Petan.
Tady jsou vidět i různý varianty: http://www.yacomi.cz/vyhledavani.php?ka … 9+rukojeti
Podle mě na motorce bez baterie není šance to rozchodit. (aspoň ne ty Oxfordy)Ty rukojeti totiž potřebujou opravdu stálé napětí a jak trochu klesne tak se vypnou. Bez baterie by se to jen těžko dalo zajistit. Už se nám totiž stalo například u čínských 4kolek nebo skůtrů, že se jim ty hefty vypínaly i za provozu. A to měly baterii všechny, ale stačilo jen to že zapli blinkry. Když se totiž sečetl odběr heftů + světla a k tomu nárazově bliknutí 2x 21W žárovek, tak byl pokles napětí moc velký a vyply se.
Od jiných značek heftů bych se ale raději držel dál, protože zatím vše co stálo míň, taky stálo za prd. Zkoušeli jsme prodávat i jiné, ale buď výrazně míň hřály i na plný výkon, nebo pravidelně odcházely. U některých dokonce výrobce zakazoval používání na pný výkon déle než po dobu cca pů hodiny (už nevim přesně kolik, ale bylo to směšně málo) a to nemluvim o tom, že i na plný výkon to hřálo míň než Oxfordy na poloviční výkon.
Jinak pro motory se slabším dobíjením existuje i slabší verze heftů označená žlutě. Má nižší výkon a tím pádem i menší odběr: http://www.yacomi.cz/vyhrivane-rukojeti … pE2189.php

Toť moje zkušenosti z praxe...

Dej koním pít...

#27 03.10.2012 08:27:38

Vubec mi nedoslo, ze ty oxfordy apod. maji napajeni stejnosmernym napetim. Musel bych asi pouzit ty vyhrivany desticky co posilal fany. Je to v podstate jen odporovej drat, tudiz muze byt na stridavem napeti a pokud bude na volnobeh malo proudu, bude to teoreticky jen min topit, ne? Jen se bojim, abych tim nezkurvil stator.. hmm

#28 03.10.2012 08:58:01

Dolph-cz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

držka:

všechny ty hefty v sobě mají jen "vyhřívací drát"
problém je v té regulaci-ta je řízena elektronikou.

takže je tady určité řešení tu elektroniku vyhodit,dát tam jen klasický vypínač a výkon řešit pomocí odporu (například dát před ten heft 21W žárovku-a vyzkoušet jak to hřeje,podle toho upravit watáž té žárovky,nebo ještě jednoduší-zapojit oba hefty do série-pojedou na cca poloviční výkon,což u oxfordů bohatě stačí)

a tím je po problému,pojedou klidně i na 8V,jen se sníží výkon...  ano 

PS:pokud by měl někdo zájem,zůstaly mi doma z bývalé motorky jedny oxfordy-ten starší model s regulací kolečkem,každopádně plně funkční...

#29 03.10.2012 10:16:26

Dolph-cz:

je mi to jasny, ale nějak jsem pocital s tim, ze ta elektronika jede taky na střídavej, vubec mi nedoslo, ze je potreba to mit usmerneny smile mit to v serii by mi asi stacilo, pak uz jen on/off a dobry. V zime budem zase tahat lyze, tak by se mi to hodilo vymyslet po predchozi zkusenosti smile

jaka je cenovka u tech jetejch?

#30 03.10.2012 10:22:06

Dolph-cz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

držka:

kamarádské pětikilo ?nebo víc??  lol  lol