INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
GILERA RC 600 - TEIKEI /E30PV2A
GILERA RC 600 - TEIKEI /E30PV2A
Zdravicko! ..predevsim chci rict,ze jsem moc rad,ze jsem nasel tohle bajecne forum o endurech,preci jen motorkari-forum neni svetaznale a fora o specifickych znackach jsou dost mrtva...
Ale k memu dotazu-- Klasicky karbec,stejny jako u XT 600 ... 
Otazka je---- pri jake urovni otevreni hlavniho(leveho) karburatoru se ma zacit otevirat skrtici klapka u membranoveho(praveho) karburatoru?
Vychytal jsem za ty leta spoustu problemu,od sani po vyfuk,motor,el...vse je v tovarnim nastaveni.Tak jak ma byt, veskere hodnoty proste ofiko,default . Ale ten karburator...to je numero UNO pro me ted.Mam dva,oba stejne...filtr origo,trisky,vyfuk take ...Ale v navodu velkem italskem jsem nic nenasel ohledne tohoto nastaveni,cili se ptam vas -zkusenejsich. Logicky mi prislo,ze kdyz necham otevreni tak na 1/3 ...tak vetsinu casu,kdyz popojizdim po meste,ci na kochacku...tak je v provozu jen hlavni karburator,cili uspora paliva.A kdyz otevru plyn na vicero,tak se zapoji aj sekundar a da to tomu teprve ty spravne cocky.Ale me to prave na ty nizke otacky tarokuje,skube a vubec se to nelibi motoru.Volnobeznou smes mam nastavenou spravne,hladinu jakbysmet.
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
Re: GILERA RC 600 - TEIKEI /E30PV2A
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
Super,vyzkousim! ..a jeste jeden rychlodotaz,na nakresech je to mizerne videt ,ale u praveho karbece-sekundar ..jak je poradi komponent u jehly? odspodu -- perko,segrovka,podlozka,plastovy bezovy krouzek ,pak ten plisek kulaty jak se do nej uz sroubuji sroubky zeshora? a u primaru to je takova ta podlozka s zobackem,ktera zajede do dirky v soupeti,pak segrovka,pak to neco na pruzince co je prichycene na tahlu?

Editoval Lynx2 (25.08.2012 12:07:26)
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
jehla.... do ní segrovka, pod ní podložka + pružinka nad ní ten plastovej váleček a přikrýt ocelovým deklíkem tak, aby výřez v plechu byl nad dírou v šoupěti
Tak jsem to zkusil a parada.JDe krasne za plynem, netarokuje,parada.Akorat volnobezne a nizke otacky jsou trosku problem,na volnobeh i zahrata nechce drzet otacky bez lehce vytazeneho sytice. vzdusnik vysroubovany ,cili smes obohacena jak jen to jde.Zkusim jeste zvysit jehlu a prelepit lehce vzduchac,bohuzel k jinym tryskam nemam zatim pristup.
Ted me napadlo jeste...ma nekdo zkusenosti se zkracovanim pruziny sekundaru?....komprese uz neni co bejvavala a prijde mi,ze pri vytoceni do otacek se soupe nenazvedava uplne.Bohuzel,da se to sledovat jen bez filtru,sklenene okynku v prirube opravdu nemam ...Cili je mensi odpor zvnejsku a mozna se tak nenazvedne? vyjizdi na cca 70% sotva a hodne poskakuje.Membrana v poradku,neni ztuhla,soupe neni otlacene,neofukuje. Co by se zmenilo zkracenim pruziny? ...chovalo by se to jako soupatkovy karbec,ze by se prudce ochudila smes a nestacilo by pres trysku dojit dostatek paliva? pruziny mam dve nahradni...
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Lynx2:
nezkracuj nikdy to nenaladíš...
a jen tak logickým přístupem... přužina časem nezesílí, že by tlačila víc, spíš se unaví, ne? To znamená, že něco musí dělat odpor při zvedání = ztvrdlá membrána. A to se vsadím, že to tak je... záleží jak moc. Mám nějaký membrány, který nejsou měkký jak origo, aly možná by ve tvém případě byly lepší jak ta tvoje...
Co tam máš za trysky? Taky jich doma pár mám....
|