INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
ENDURO/MX Chemička
Re: ENDURO/MX Chemička
C.J.:
beru enduro pilku
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
Dneska ráno opět problém s nízkým tlakem, 105/65, běžně mívám 135/85, prostě běžně bojuju naopak s trvale vysokým. Ale už to nechtějí řešit, musím vydržet. Z včerejší transfůze jsem dostal horečky, operace je naplánovaná na 8.15 ráno, jako první na sále. Snad horečku zklepu, ať operaci neodloží.. Zopakuju, že mi v pondělí musí vytáhnout hřeb a zatlouct kratší a bude to dělat lékař s přihodným jménem - Zatloukal Aleš Tak snad ho konečně zatluče správně, indispozice proto evidentně má Jaký to je doktor nevím,žádnou recenzi jsem na něj nenašel, je chvíli po škole. Ale delší chvíli než ten můj známý, ten se nabízel, že mě odoperuje on, pak se šel podívat na rozpis a přišel mi říct,, že to je Zatloukal, evidentně se mu ulevilo. Mám z to ho takový pocit, že ví, že je tady nějaký chirurg a že by nebylo dobré na něj narazit. Ale toho Zatlkoukala mi doporučil, že to je vlastně nejlepší možnost, tak budu doufat. Dneska přišla manželka a osprchovala mě, umyla mi vlasy, oholil jsem se, neuvěřitelná úleva. I když teda taky celkem neuvěřitelná bolest Neholil jsem se přes 2 týdny, vlasy jsem měl naposledy myté tak před desíti dny a to jsme pak byli v sobotu jezdit, kdy jsem se před kamerou jo zapotil, v neděli před pádem taky a tady na pokoji mám hlavu mokrou pořád, jsem tu jak na rožni. Takže hned je mnohem lépe. Ve sprše si mladá všimla, že mám na pravém stehně zespod modřiny, zeshora jsem je viděl a mazal si je, ale co mám zespod jsem netušil
Zeshora jsem viděl pás od kyčle, přes třísla, nevím jestli to na fotce bude vidět. Nijak opálený nejsem, takže co je žluté a hnědé je modřina, v podstatě pás kolem celé nohy hned na začátku.
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
13 1
ale to jsem netušil co mám ze spodní strany, z vnitřní je tmavší, z vnější strany slabší modřina a jaká je modřina pod kolenem ani nevím,protože tam dál je dlaha.
Je mi celkem záhodou jak jsem se tam mohl takhle potřískat, zboku chápu, že o potrubí, vyhodilo mě to bojem na něj, ale ty z vnitřní strany, tam mě jedině napadá, že mě to vymrštilo z motorky a motorka dělala kotrmelec za mnou, tak mi možná dopadla na nohu. Nebo to je jen z toho jak byla ta noha "přetažená" a že prostě popraskaly žílky. Modřiny nijak nebolí, protože bohužel celou nohu nijak moc necítím Teda nohu cítím,ale ty omlácené místa ne, to je prostě jak houba a jak by to ani nebylo moje
Editoval C.J. (29.07.2012 10:06:24)
- ladik164
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Tišnovsko
- Motorka: KTM 530 EXC-R
- Věk: 27
- Tel: Galaxy S4
8 0
C.J.:
Zdarec, mám zkušenost s epiduralem. Před devíti měsíci se nám narodil syn a porod byl trochu komplikovanější a bolestivej, tak jsme přistoupili na epidural. Doktorce se povedlo jehlu píchnout tak na popátý a stejně docela nešťastně páč sice porodní bolesti odezněly, ale pozdější následky byly děsivý. jelikož se rány po vpichu nechtěly zahojit, utíkal mozkomíšní mok ven, následovala tahavá bolest v páteři. přítelkyně se nemohla skoro 3 dny postarat o malýho. byla díky tý krávě co jí to píchala skoro nepohyblivá. Jakmile se nezacelý rána a začně unikat mok tak se hned jede na ARO a vpíchnou ti do páteře tvoji vlastní krev aby se srazila a ucpala díru po vpichu. Tento proces se děje tak dlouho, dokud se díra nezacelý. moje přítelka na tomto ucpání byla jednou ale mok jí utíkal dál tak. už jí to zacelovat nechtěli(strašná bolest), tak jí ordinovali 8 paralenu denně nebo kofeinový kablety nebo kafé. je to, cituji: "bolest k posrání, nemůžeš si ani sednout, dojít si na záchod, prostě nic, nemohla si podat malýho na kojení, přebalovat ho museli sestry". celej pobyt tam prořvala. ty paraleny potom pomáhaly tak jsem je nakoupil i dom protože následky epiduralu se u přítelkyně projevovaly ještě 30 dní po příchodu z porodnice. špatná pohyblivost, závratě, migreny....
Ale abych nehanil epidural tak jeden z hlavních příčin špatnýho vpichu byla nezkušenost a nesoustředěnost doktorky a nadváha přítelkyně při těhotenství. Navíc jsme chytli víkend takže v tom špitále byla jako externistka.
kdyby jsi měl nějakej dotaz tak se klidně ozvi a hlavně ať ti operace dopadne dobře.
Editoval ladik164 (28.07.2012 21:05:20)
Co je mi platná moje chytrost, když hloupost světem vládne....
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
13 1
Tak moc děkuji za strašidelné příspěvky.
ladik164: tak to je naprostá tragédie, raději bych absolvoval i 20x tenhle svůj úraz, než aby manželka prožila něco podobného jako tvá. Něco o nepříjemnost s epiduralem při porodu jsem si tehdy studoval a manželka to odmítala, chtěli jsme rodit v Opavě, ale po dnu otevřených dveří jsem zůstal stát s otevřenou hubou, všem budoucím rodičkám epidural nutili, ať chtějí nebo ne, pokdu mají "blbou" pojišťovnu, tak si za to musí ještě cca 2500Kč připlatit. Doslova vyhrožoval, že když nebudou souhlasit s epidurálem, tak za porod neručí Jako jediný přítomný jsem se zeptal na možné komplikace po epidurálu - naprosto žádné. Tak opatrně se ptám, abych neznervoznil ostatní, že přece nic není bez komplikací. Odpověď - epidural je.. Tak jsem poděkoval a už nás tam neuviděli a nikdy neuvidí. JUen podotknu, že při správně provedeném epidurálu nedojde k propíchnutí nějaké tvrdé pleny a následnému úniku mozkomíšního moku. Ale když to někdo neumí a propíchne moc, tak pak to je hned..
Poprosil jsem sestřičku, ať mi zavolá toho mého doktora a zeptal jsem se ho na to. Protože tady fakt nikomu nevěřím, doktoři se vyhýbají jakékoliv odpovědi a ptát se na nepovedenou operaci je tabu, o tom za chvíli. Ptal jsem se ho tedy na ten spinál, celkem se kroutil, že obojí má plusy a mínusy, že spinál se používá u starších pacientů, ale že chirurgové raději operují při spinálu. Ale pak dodal,žekdyž mu se vrtali v koleně, tak si nechal dát celkovou. Takže za tím 3:0 pro celkovou. Nad zkušenosti ladika164 zůstává rozum stát, to muselo být něco hrozného.
Jo a zpět k té mé méně povedené operaci. Ptal jsem se na ni už všech svých 4 lékařů, kteří se u mě za těch 6 dní vystřídali. Každý s odpovědí uhnul nebo řekl jen blábol, že riziko je vždycky. Ale když jsem se jasně ptal, co se vlastně stalo a co vlastně nevyšlo, tak na to se všichni vyhýbali odpovědět, jasně nedivím se jím, říkal jsme jim, že jim děkuju za záchranu nohy a že na druhé operaci už nesejde, jen bych chtěl, jestli si třeba za to nemůžu sám tou rekonvalescencí, ale nikdo na to nijak neodpověděl a nikdo se mi nedokázal podívat do očí. A to fakt nesnáším, svědčí to jen o jejich zbabělostí a nečistém svědomí. Dneska jsem se na to natvrdo zeptal toho svého "známého" chirga, napřímo mi to neřekl, ale odkýval mi mou teorii, že k posunuti hřebu došlo podle snímků až po první nařízené rehabilitaci. Protože jsem to cítil (to nejden ecítit) tak jsem žádal na dvou vizitách dva lékaře o kontrolní rentgen , ale to smetli, že se mi to zdá a že nemám odmítat cvičit. Pak přišel ten můj známý, na stejné úrovni jako ti dva doktoři a řekl si o rentgen, který potvrdil, že kost nedrží a hřeb je v koleni. A dnes mi tedy dodal poslední dílek do skládačky mých detektivních teorií Na kontrolních snímcích je vidět, že "selhalo naváděcí zařízení" což se jim ještě nikdy nestalo a šroub prostě minul závit v zaražené tyči. A při rehabilitaci došlo k tomu, že špatně držící šroub povolil a celé lýtko se smáčklo a šroub prolezl zpět do kolene.. Fakt jim to nemohu mít za zlé, jen nechápu ty cavyky. Mám nárok na snímky z rentgenu? Nečekaně mi je nechtěji vydat..
C.J.:
mi z toho jednoznačně leze závěr,že doško k pochybení u operace a myslím,že právník by s tím mohl hezky zatopit nemocnici ale důležitější momentálně je,aby operace č.2 dopadla dobře a pak se uvidí nevidím důvod,proč by ti neměli ukázat rtg,to jsou přece v prvé řadě tvé lékařské záznamy když jsem byl na fakultce,tak po požádàní mi normálně na pc ukázali CT hlavy a pak RTG ruky,nebyl s tím problém..........oni ti to nechtějí asi ukázat záměrně!!! jinak,ohledně té modřiny na noze,já to chodil z ramena normálně odsávat k doktorovi,to je jen krev
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
13 1
No já bych řekl, že v těch spoustech podpisech, které jsem na traumatologickém příjmu absolvoval, je určitě i poučka, že operace nemusí dopadnout dobře však člověk jim dává do rukou vlastní život. Je celkem hyenismus chtít po nemocnici odškodnění, když něco nevyjde. Doktořina musí být hrozně nevděčná práce. Ale zase na druhou stranu, když dojde k hrubému pochybení, jako když rodičce místo anestézie píchnou dezinfekční prostředek a ta v bolestech zemře.. No o tom raději neuvažovat, jen jsem chtěl říct, že jsem velmi vděčný doktorovi, který mě operoval a že to dopadlo výborně, i když kost nedrží. Krásně to shrnul ten můj známý - to je ambulatní příjem, řezničina, v prvé řadě záchrana životů, v mém případě byla primární záchrana nohy, což nechci zakřiknout, ale snad se povedlo. Došlo k "masivnímu poškození měkkých tkání", kost spojili, aby se noha mohla začít hojit, protože kost ta nejméně důležitá, nejdůležitější je zachránit svalové tkáně, nervy, šlachy, obnovit v noze krevní oběh a přísun živin, rychle dát nohu "nějak" dohromady, ať poleví otok a obnoví se přísun živin. Když se podaří zachránit nohu, tak kost se může v podstatě pak kdykoliv znovu operovat do nekonečna, dokud není člověk spokojen. Prostě je to jen kost, se zlomí, srovná a hotovo..
Krásně napsal na motorkářích ostravák eifel202 c.j.> abych Tě podpořil, tak mojemu synovi(měl 6let) jsem v roce 2000 na lyžích zlomil holeň od kolene až po kotník nohu mu na horách dali špatně do kupy(skurvení řezníci), Dochtor Sýkora mu v ostravě nohu reponoval a spravoval dvakrát, a můj syn dnes hraje basketbal na extraligové úrovni a v mistrovství republiky se umístil na druhém místě!!! Dochtoři mi ale v roce 2000 řekli, že bohužel je zlomenina složitá a bude mít nohu o 2.5cm kratší a vyosenou o 40° ven od těla V tu chvíli to vypadalo, že se na sebe již nikdy nepodívám do zrcadla a bylo mi na blití bo se to týkalo nejmileší osoby v mém životě..... Ale Dr.Sýkora mu nohu opravil do absolutní dokonalosti!!!! Je na středisku naproti nové radnice v ostravě. Držím palce, věř a nepolevuj ve víře (nejsem věřící, ale tenkrát sem se i modlil)
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Rožnov:Pr
- Motorka: Gas Gas 450FSR
- Věk: 35
- Tel: 608713226
- Web
3 0
C.J.:
tak si to nech pichnout ráno
Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
C.J. :
Jardo nejak jsem nemel chut tady k tomu cokoliv psat ani se nijak vyjadrovat,ale tady to pises z meho pohledu naprosto přesně- to je ambulatní příjem, řezničina, v prvé řadě záchrana životů, v mém případě byla primární záchrana nohy, což nechci zakřiknout, ale snad se povedlo. Došlo k "masivnímu poškození měkkých tkání", kost spojili, aby se noha mohla začít hojit, protože kost ta nejméně důležitá, nejdůležitější je zachránit svalové tkáně, nervy, šlachy, obnovit v noze krevní oběh a přísun živin, rychle dát nohu "nějak" dohromady, ať poleví otok a obnoví se přísun živin.. .. Fifky stoji za prd,ale v podstate asi kazdy spital,zalezi na jakeho doktora narazis,a v prve rade je to jak pises zachrana vseho co se da a pak se bude resit jak dal. Mas na vec hodne strizlivy pohled a za to mas u mne ,za mne klobouk dolu. Na protivne sestry a ostatni persony se vybodni,ty z toho spitalu za chvili vypadnes,ale oni se tam budou uzirat furt. Drzim palce at jsi zase brzo
|