Ahoj, tak už jsem online. Díky zúčastněným za za záchranou akci, neměli to se mnou jednoduché.
K mému stavu pořád celkem nic nevím, nikdo nic nechce říct, nikdo se nepředstaví kdo vlastně je, když jsem byl na opiátech tak mi dali podepsat, že se můžou o mě starat medici - studenti. Hned ráno jsem toho hořce litoval. Ale po pořadě, v 11.00 příjezd na Fifejdy, do 11.30 rentgeny, pak jsem hodinu a půl čekal na sál, za tu dobu mě ani neumyli (bahno všude, zkrvavené ruce), nechtěli za mnou na akutní příjem ani pustit manželku. Pak ji jen předali věci a že jdu na operaci a až do noci budu spát, že nic nepotřebuju. Měla s sebou prádlo, ručník, mýdlo, drobné na TV, vše odvezla domu, protože nic nebudu potřebovat. V jednu jsem jel na sál, doktor je seřval, že nejsem neumytý, tak mi jen opláchli zkrvavené ruce. Že jsem byl všude od hlíny nikdo neřešil, opláchli nohu a uspali mě. Vůbec nevím co s nohou dělali. Probral jsem se v pět na pokoji, sestra na mě vyjede, kde mám ručník, mýdlo, žínku -nemám, protože mladé řekli že si má vše odnést, že vše dostanu. Pak že mi pustí TV, když ji dám drobné, nemám, protože opět na příjmu říkali, že na TV nepotřebuji peníze.. Pak že kde mám ručník, žínku a mýdlo, jaktože to nemám když jedu do nemocnice?! Jak jsem psal,mladá vše donesla, ale říkali, ať si to odveze.. Za celý večer jsem se nedověděl co mi s nohou dělali, jen prý že to bylo komplikované a že mi řekne doktor ráno na vizitě.Večer ještě přijela znova mladá a přivezla mi věci, večer mě ještě otírala mokrým ručníkem od hlíny a krve. V noci jsem co 3 hodiny měl dostat opiáty, dostal jsem v děvět, super, usnul jsem, obudil jsem se v jedenáct, už to bolelo. O půlnoci další injekce a že ještě dostanu ve 3.00. Po půlnoci jsem usnul, spal do dvou a zase bolest, čekám jak na smilování na 3.00, ale nic, v 3.45 to nevydržím a zvoním na sestru, že mi měla donést lék, navíc došel kapák a i ten prázdný začal bolet, když do něho tekla krev. (edit: to se stalo jen u prvního kapáku, u dalších už nikdy po dojítí kapáku to nebolelo) V noci se dovídám od sestřičky proč mě bolí koleno - přes koleno natloukali hřeb skrz celou kost až do kotníku. V pět jsem byl zase vzhůru, v 6.00 začal celý kolotoč, medička přijde na odběr, neumí trefit žílu, píchá na 3x a stejně vzorek neodebere. Pak přede mě sestra položí misku s vodou, ať se umyju a na stůl dá oblečení, ať se převleču, tak se ptám, jestli mi může pomoct, že se ani nepřizvednu, ani náhodou že bych si sedl. Sestra ze půl minuty se vrací a misku odnáší. Pak se smilovala medička, která má zřejmě špatné svědomí za ten nepovedený odběr a trochu mě žínkou utírá a převlíká mě. Pak vizita, doktor ani nedošel ke mě a jen kývnul, ať to převážou. Zůstala tam opět medička plus druhá medička a medik. Sestra je kybicuje, ať si pohnou a jde pryč. Oni 3 jsou evidentně v šoku a neví co mají dělat, sundávají obvazy, nevi jak nohu přizvednout, když ji zvednou moc tak povolí švy a všude začne stříkat krev. V tom přiběhne staniční sestra, co dělají, tak se ospravedlňují, že oni neví jak a jí až v téhle chvíli dojde, že to jsou 3 studenti.. Po této avantýře se znova dožaduju pokoje s nadstandardem. Jsem v místnosti, která je pro 2, ale jelikož je jeden pavilon uzavřený, tak tam musí být 3 lidi, nejde se vůbec hnout. Sestra ja naštvaná, proč chci jako pryč. Že na nadstandardu není ani sprcha, ani WC, ani internet. (edit: až po pár dnech mi došlo, že na této traumatologické chirurgii v podstatě jen přečkají operaci a musí pryč, většina pacientů tady je jen 2-3 dny) Hned po té mě posílá s medikem na sadrárnu pro dlahu, medik bloudí, neví kam. Žáden papír v ruce, doktorka mi chce dávat do sádry celou nohu, tak bojuju, že doktor říkal jen dlahu, musí to ověřit a dává mi dlahu, kdybych se neozval, tak jsem po pás v sádře.. Přijedu se sádrárny a na pokoji už je děda čekající na operaci, rychle z něj dostávám proč tam je - ucpané žíly. Začínám o motorce, protože ti staří mají vždy nějaký moto zážitek a bingo, děda na vojně jezdil jako motospojka na péráku, pěkně klábodíme když v tom přiběhne s kraválem staniční sestra, proč nejsem zbalený?! Říkám na co sbalený? No přece jsem chtěl nadstandard tak mě tam překládají, sbalit se mám sám. Bez šance, pomáhá mi medik, který mě tady převáží. Nadstanadrdní pokoj nakonec má inetrnet, ale nefunkční wifi router a já zapomněl, že na notebooku mám odpálenou síťovku, tak zase nic. Horší je, že nefunguje polohovací postel a navíc je v nějaké dětské velikosti, takže ještě rychle dovážejí jinou postel. Oběd dobrý, na kontroly tu nechodí téměř nikdo, když chci vynést bažanta, tak musím zvonit. (edit: to je ale naprosto normální, nechtěl jsem zvonit, u některých sester jsem měl pocit že je tím hrozně obtěžuju, ale naštěstí ne všechny, když člověk něco hce, tak si musí prostě sestru přivolat.) Na jídlo si nemůžu stěžovat, teď je tady starší sestra a měla ze mě legraci, protože jsem celý den protelefonoval, až teď večer je klid. Vysvětlují ji ještě story s bytem, kupujeme družstevní byt, zítra jsme měli jet k advokátovi podepsat dodatek ke smlouvě, ve středu na přepis na družtvo, kde vyžadují osobní účast nebo notářky ověřenou plnou moc. Nepodařilo se nám sehnat notáře, který by přišel za mnou do nemocnice. Nakonec znova prosím na družstvu, volá tam i sestra právnička, která kvůli tomu přijela z prahy, na družstvu by to mělo stačit nakonec i neověřené. Si možná ťukáte na čelo, proč to neodložíme - protože smlouvy jsou sepsané tak, že převod musí být do konce července, to by ještě možná posunout šlo dodatkem, jenže prodávající přes stejnou realitku kupují barák, už mají podepsanou kupní smlouvu a do dvou týdnů musí dům doplatit. Jinak smlouva padá a propadne záloha 90tis majiteli baráku a realitce. Taktéž může propadnout naše 80tis záloha. Takže jsem to vysvětlil sestře, že se omlouvám, že celý den telefonuju a je jak vyměněná, tajně mi přinesla i tabletky proti bolesti.
Co jsem se dověděl od zdravotního asistenta, tak mám hřeb zabitý skrz koleno až do kotníku a ta tenká kost je zlomená dole i nahoře, takže destičky a šrouby dole i nahoře.. (edit: měl to popletené, tenší lýtková kost se neřeší a nechává se volně, ať si sroste sama - jako klíční kost)
K motoce - nejvíce ví asi Míra, motorku jsem neviděl, čelně jsem trefil železnou vzpěru, co drží horkovzdušné potrubí. edit: abych to upřesnil, jedna se železobetonovou konstrukci, do betonu jsou zapuštěny nosníky a mezi nimi jsou přivařeny železné traverzy, na kterých leží potrubí. Prý jsou zlomené horní i dolní brýle, rozsekaný přední ráfek, useklý výfukový svod, trefilo to prý i rám, je zmáčklá trubka před motorem, naštěstí většinu pobral duralový kryt, ale odneslo to i spojkové víku.
Je to rok 05, motor má 355MTH, v 280MTH se měnil píst, venitly (orig. ocel), rozvoďák, spojka. Fungl nové gumy dunlop D952 a nové chániče Cycry ProBEND CRM na 28mm řídítka.. To vše bude na prodej. Moto je s papír a 2 měsíce po STK, kdyby měl někdo zájem..
edit: cycry si nechám, přece nepřestanu s ježděním
Editoval C.J. (29.07.2012 00:11:05)