Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

XT 600 problém karbeců - napadá vás něco ?

#1 20.07.2012 10:55:51

jarinoo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Blansko
Motorka: Husqvarna TE300i , CB900F
Věk: 40
0 0

XT 600 problém karbeců - napadá vás něco ?

zdarec!

tenhle problém jsem zde už řešil, nicméně bez výsledku.Vyřešil jsem to tím, že sem koupil jinej karbec.
Nevím proč, mašina zase od té doby začala dělat psí kusy, a zase jsu u toho karbecu.

1.novej karbec.
Už jsem zoufalej. Mám problém, že se při +- 2.500 otáčkách motor začne kuckat. přidám a přidusí se jako kdyby jedním buchem a hned jde do otáček a vše ok, ale jet pomalu při těhle otáčkách nejde. Tohle začne dělat až tak po úplným zahřátí (20min.jízdy plnej) motoru a čím dýl jezdím, tím hůř. na volnoběh to dost často potom zdechá. buble třeba minutu a pak z ničeho nic zdechne, nakopnout to potom třeba na po 5, jinak když ju vypnu knoflíkem tak na po 1 chytne.

zkoušel jsem za tepla při vyjížďce točit směsí = nemá vliv, jen na výkon. karbec jsem sunadal, nic jsem nenašel (špína, díra v membráně, nic zjevnýho, benzín teče, svíčka bílá, filtr čistej.

2. karbec
jen tak jsem vyzkoušel původní karbec (to co jsem popsal v jiném vlákně) a problém je stále tam kde byl.. nastavoval sem hladinu, čistota, souběhklapek 7mm,jehly na svém místě, trysky originál, příruby musí být ok, páč tato chyba se na druhým karbecu neprojevuje, tam to dělá něco jinýho, viz víš...

nevím co s něma, 2 karbece mám a ani jeden není použitelnej.Ten jeden, pokud jezdím plnej tak se dá  big_smile 

pokud tady někoho něco napadne, jak mi pomoct, tak prosím poraďte co s tím ..

Dík za rady Jarda

plnej, a jeď  !!!

#2 20.07.2012 11:59:52

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Re: XT 600 problém karbeců - napadá vás něco ?

seš si na 100% jistej že to nejsou příruby? Měls je sundany ?

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#3 20.07.2012 12:10:25

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

jarinoo:

Seš kousek... stav se s motorkou  cool  ano 

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#4 20.07.2012 13:04:50

mrnkkk
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: někde na východě
Motorka: Husaberg FE 550
Věk: 27
1 0

Me tohle delalo kdyz jsem mel strhlej zavit ve valci...saalo si to falesnej vzduch a pri volnobehu to bylo poznat ale jak jsem pridal tak to jelo normalne...omrkni zvenku jestli treba nemas tesneni nacnuty nebo jestli si pod plynem neodfukuje mezi hlavou a valcem;)

#5 20.07.2012 15:25:01

jarinoo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

příruby nevim, jsou pěkný, nepopraskaný a hlavně když nasadím ten druhej karbec, tak to dělá zase něco úplně jinýho, tudíž se chyba nepřesune - usuzuju, že to tím nebude.

To brno je výzva, pokud by se ti chtělo a měl bys čas, tak na to klidně sednu a jsu tam co by dup.

No a šrouby tam mám strhlý hned 2, jeden jak je z vrchu na dekompresoru šroub, kterej to drží aby nevyjela ta oska ven, a druhej je ten spodní z víčka na filtr oleje. oba jdou rukou ven sad Ale, zase si myslím, že by ta chyba byla stejná, když na mašinu dám jinej karbec ale ta se neprojeví. - musí to být v těch karbecech. nevím, jestli nenastavuju nějak blbě tu hladinu, postup mě je jasnej, ale když hejbu tou hadičkou nahoru a dolů, tak se ta hladina zastaví jednou tak a jednou tak .. o milimetru se nedá mluvit, tak spíš 5 .. co to dělá, když je blbě?

Jeden karbec je z TT a druhej je origo co tam byl. mám teda XT 600 Z (velká nádrž, olejovej chladič) r.v.87 výfuk vybrakovanej. mám pocit, že s tím z toho TT to jede líp. Je tam hned 3tí výbrus (původní majitel chtěl zvětšit objem) a kovanej viseco píst.

plnej, a jeď  !!!

#6 20.07.2012 15:41:07

mrnkkk
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: někde na východě
Motorka: Husaberg FE 550
1 0

jarinoo:
tak to nebude asi sroubama, ty co mas strhly na kompresi nemaj vliv...pokud bys mel pod vikem hlavy jeden z tech 4 strhnutej tak jo wink jinak s tou hladinou...kdyz blbe tece benal k plovakum tak se to pri prudkym pridani plynu podusiva ale plynule to vytocit jde. zkus vycistit trysku a celej ten mechanismus dopousteni do komory,prihni plisek treba,  sejtko v nadrzi ale hladina musi bejt stejna

#7 20.07.2012 15:59:54

jarinoo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

mrnkkk:

no já sem si říkal šrouby smile benzín z nádrže teče, to sem rozebral. trysky sem vytahl všecky, si teda myslím a je to čistý.co mě je ale divný, tak že to s tím TT karbecem začne dělat až se to pořádně rozehřeje. do té doby motor studenej , teplej a jede to jak víno. ten druhej karbec to dělá pořád. kdyby to bylo hladinou, proč to začne scípat po půl hodině ?

plnej, a jeď  !!!

#8 20.07.2012 16:18:14

mirbubak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: ktm exc 200
Web
3 1

jarinoo:

a co zkusit druhu řídicí jednotku nemože to dělat třeba elektrika?

#9 20.07.2012 16:25:22

jarinoo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

mirbubak:

musí to být v karbecech, mám 2 a když je prohodím, tak to dělá dycky něco jinýho, viz co popisuju ... ten problém na tom origo karbecu, jsem tenkrát zkoumal jestli se otvírá podtlaková klapka a jak sem sundal hadicu z filtru na karbec tak to nedělalo a šlo vytáčet. to bylo taky zajímavý .. podle mě je to jen rozladěný, ale já to asi nedokážu sladit sad je v tom moc věcí naráz

plnej, a jeď  !!!

#10 20.07.2012 16:26:58

jarinoo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

jarinoo:

a tak jsem koupil novej filtr obě části a stejně prd, dělá to s novým filtrem pořád.

plnej, a jeď  !!!

#11 22.07.2012 15:03:32

jarinoo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

čest,
tak jsem se včera hrabal v máni celej den a mám nějakej mírnej posun. komplet sem rozebral karbec z TT a prostříkal jsem ho čističem na brzdy, kde úíšou i na karburátory, prošťáral drátem z ocel. kartáče všechno kam zalezl a ve finále jsem přihnul plováky aby se zvýšila hladina. Výsledek následné projížďky byl ten že po hodině hnaní do kopců z kopců to sem tam kucklo, zdechlo jen jednou. Takže se to o něco zlepšilo ale problém stále přetrvává sad

že by ještě zvednout hladinu ? je mě ale divný, že to začne dělat po hodině jízdy.

Jo a sledoval jsem úniky toho oleje, a mezi motorem a válcem taky trochu utíká olej, pozoroval jsem to a jdou z toho sem tam bublinky. myslíte že by to mohlo být tím ?

plnej, a jeď  !!!

#12 22.07.2012 19:33:22

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

jarinoo:
Tak pokud tam jdou bublinky, tak bych věřil tomu, že ten ptoblém je v tom. Zžejmě povolil některý ze šroubů. Asi bude potřeba vyvložkovat závit a možná dát nový šroub a těsnění. Dotáhnout momenťákem, jinak můžeš servat i ostatní.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů