Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Jaký Offrouďák 4x4 ?

#41 11.07.2012 18:55:25

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

Re: Jaký Offrouďák 4x4 ?

když chceš něco občas tak si kup nějakeho pick upa ber to ale tak že je to napodebenina offroadu rozložení vahy o ničem takže pruchodnost s prazdnym autem o špatny nehledě na to že je to dlouhe jak písnička a ta prdel ti stejně dřív nebo později ujede a opřeš ji o strom a pak to hodně stojí. a jak tomu daš číchnout k nečemu tvrdšímu tak poloosy budou lita vzduchem a lichoběžníkova naprava srat takže se k topmu musíš chovat slušně a scitem a ne to někde trestat tak to prostě je kdybych si měl vybrat z mezi mezi pickupama jako nissan mitsubishi koupik bych si mazdu. když něco od land roveru tak discovery je na podvozku defendra jen takove trochu luxusnější pro pany s hemeroidama defendr je takovy že ho bud miluješ nebo nenavídíš nic jineho není když jedno z těch dvou aut tak motor 300tdi ve tve cenove TD5 malo topili a reakce pruběh toho motoru a8 pak byli rozdili v napravach salsenbury nesmrtelne diferaky jak konstrukčně tak odolne proti kamenum a všeho žadny plech ale litina. spotřeba kolem těch 11L Ten novy def to je auto udělan k dokonalosti ale díky novemu motoru ktery se chova dokonale s 6st převodovkou to už nebude tak nizkonakladove auto Kratky patrol to je vevnitř jak osobní 3dv auto neanložíš do toho vubec nic kup si smarta jsi na tom stejně cena dílu v pohodě nahrad plna prdel. 2,8 motory chronicke přidiraní 6tych valcu ale u novějších modelu už to je vyřešene. na toyotu zapomen když toyotu tak novou jinak cena dílu  a29  a minimum nahrad dal bych od ni ruce pryč ty auta jsou hodně dobre ale musíš bud hodně vybírat nebo koupit novou. když plnohodnotny offroad tak jak vyjede z linky bez žadnych uprav tak MB GEČKO nebo landrover defender ne nadarmo to maji armady japonci prostě v terenu nefunguji tak jako yamahy a kdyby někdo nesouhlasil tak at se podíva kolik ho to potom stojí.

Editoval Tristan (11.07.2012 18:57:30)

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#42 11.07.2012 19:01:16

MartyEXC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 450 EXC
Věk: 27
Web
1 0

a jak je na tom pajero jaky obsah

READY TO RACE

#43 11.07.2012 19:24:38

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

v tom ti moc neporadím  hmm rozhodně ne ty stare jak tu daval někdo na začatku. pravidlo teto republiky všichni si koupí terení auta chtějí byt vídět ale neuvědomuji si co stoji  uservisovat takove auto. podívej se kolik stoji brzdy na osobak a kolik na jakekoliv tereni auto a to se bavím jen o brzdach. když si koupíš ojeteho korejce nedopadneš dobře.

#44 11.07.2012 20:33:31

MartyEXC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
1 0

READY TO RACE

#45 11.07.2012 22:02:43

Pokud chceš auto jak píšeš převážně na silnici sem tam terén a les tak jdi do něčeho s nezávislím předkem ( lepší ovladatelnost a pohodlí na silnici, Pajero atd. jestli chceš něco na hard terén tak jedině tuhou přední nápravu Patrol, Landcruiser. Nesmysli o tom že Aro je lepší jak Patrol neber vážně ( mám oboje ) to samé o zadírání 6. válce u 2,8 patrola (nesmysl) tyhle motory mají 2 vady a to že jejich 115 koní je tak na hraně na 2 a více tunový auto a jejich dlouhá hlava je náchylná k praskání (zase je to o lidech když se k tomu chováš slušně nehoníš to za studena atd. tak ten motor tě přežije. Nástupce těchto 2,8 jsou 3 litry 4válce a ty se srali neskutečně. Určitě neber 3dvéř. je to fakt malý. Osobně bych šel do pick-upa L200, hilux, Nissan double cap s 2,5 TD mají problémové motory těm se vyhnout. Pick up má určitě větší užitnou hodnotu, nemusíš sebou tahat vozejk. Každopádně koupí offroada to nekončí ale právě začíná investice jsou v porovnání s osobákem větší už jen na spotřebě. Výměny olejů v obou nápravách, motoru, převodovkách, gumy, atd.

#46 11.07.2012 22:17:42

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

kefaful:

maš pravdu dělali to ty 3.0 mě to moc nebere.

Editoval Tristan (11.07.2012 22:20:34)

#47 11.07.2012 22:49:20

Ivo
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XT 600
Věk: 21
0 0

Jezdím s Jeep Cherokee XJ 2.5 td, tuhý nápravy dostatečná světlá výška, super křížení. Jak máš pořádné gumy, vyjede dost. Pěkný se dá sehnat i za 100 tis.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1239_ds.jpg

#48 11.07.2012 23:06:30

MartyEXC napsal(a):

ja to chci na ty zkurveny  silnice a vymlety cesty,na odvezeni tahani dreva z vlastniho lesa,a obcas off road, a obcas nalozit motorky na vlek a nekam jet po silnici

na vsechno to co tady pises ze to chces pouzivat tak takovy universalni auto nesezenes. do lesa na praci je kazdy auto nahovno. muze to byt sebelepsi off-road, ale stejne ho v lese strci do kapsy i 50 roku stara 25-tka Zetor.
jestli to s tim delanim dreva ve vlastnim lese myslis vazne kup si traktor. za 80tis. sezenes 30-tku Majorka v super stavu s SPZ a mas to lepsi jak 10off-roadu dohromady.
pokud chces jezdit blbnout do lesa s autem, kup si UAZ 462, za 40tis sezenes ve slusnem stavu a pojezdis s nim kdejakyho super-off japonce s vybavou za 300tis.
s motorkama na vleku nebudes jezdit zasete tak casto aby jsi si ho jednou za cas nemohl zaprahnout za svuj nebo fotrikuv osobak co pouzivas bezne na prepravu.
pokud nejses hajnej nebo revirnik, co jsou v lese dene a za kazdeho pocasi je ti off-road doma uplne nahovno.

#49 11.07.2012 23:29:52

ktm 350
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Někde v lese,,Pohoř
Motorka: Momentálně na prodej
Věk: 15
Tel: 604519929
6 0

Ivo:

tak to je dost luxusní autíčko  ano  ano  ano 
a ty ceny nejsou nijak vysoké teda  ano 

Editoval ktm 350 (11.07.2012 23:31:45)

Není ostuda spadnout ,ale zůstat ležet !!!

#50 12.07.2012 00:02:00

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
Věk: 31
19 1

kick-start napsal(a):

MartyEXC napsal(a):

ja to chci na ty zkurveny  silnice a vymlety cesty,na odvezeni tahani dreva z vlastniho lesa,a obcas off road, a obcas nalozit motorky na vlek a nekam jet po silnici

na vsechno to co tady pises ze to chces pouzivat tak takovy universalni auto nesezenes. do lesa na praci je kazdy auto nahovno. muze to byt sebelepsi off-road, ale stejne ho v lese strci do kapsy i 50 roku stara 25-tka Zetor.
jestli to s tim delanim dreva ve vlastnim lese myslis vazne kup si traktor. za 80tis. sezenes 30-tku Majorka v super stavu s SPZ a mas to lepsi jak 10off-roadu dohromady.
pokud chces jezdit blbnout do lesa s autem, kup si UAZ 462, za 40tis sezenes ve slusnem stavu a pojezdis s nim kdejakyho super-off japonce s vybavou za 300tis.
s motorkama na vleku nebudes jezdit zasete tak casto aby jsi si ho jednou za cas nemohl zaprahnout za svuj nebo fotrikuv osobak co pouzivas bezne na prepravu.
pokud nejses hajnej nebo revirnik, co jsou v lese dene a za kazdeho pocasi je ti off-road doma uplne nahovno.

ano 
svatá pravda,naše ARO 462 má tuhý nápravy a to jsem s nim už projel se většinou chytá jen speciál,brodivost je 120cm úplně v pohodě,vše mechanické a jednoduché.Je více upraveno než sem psal,a to už se nasmykalo dřeva.Měli jsme patrola španěla dlouhého 3.3d a jak říkam do lesa nebo trochu těžší terén a byl v háji,taky lidová spotřeba od 15 nahoru.Užasa bych doporučil taky,jen vyměnit motor.Kámoš má ARO 240 a tam sme šupli motor Ford tranzit 2.2d a máte vidět jak si chrochtá,síly dosti a přijatelná spotřeba jako to naše.Dnes jsou teredňéky na okrasu ne do lesa atd.Jestli do terénu,nasypeš do toho spoustu peněz,aby to něco vydrželo.

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#51 12.07.2012 00:05:07

Ivo
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XT 600
Věk: 21
0 0

ktm 350:

Své neduhy to taký má, je to kus od kusu...

#52 12.07.2012 00:12:15

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
Věk: 24
Tel: Nokia
6 0

Hele chlapi četl jsem jenom něco,ale jelikož dělám v terénu tím myslím les a jsou tam pěkné sračky někdy až dost mazec a máme na zahradě Pragu V3S a suzuki samurai.Jak se říká kam nevyjede V3S se nedostane ani tank tak já říkám kam se nedostane V3S tak tam přijede samurai.Máme toho novšího s tím vstřikováním a je to super autíčko.Krásný se dá pořídit za 45-50 tisíc.Na 1.3 to jede docela hezky.Po cestě se s tím dá svištěť uplně krásně 90-100km/h taháme za ním denně vozík plný dřeva a taky s tím pěkně jede.Je to lehký obratné a náklady na údržbu  a1  a1  jestli jsme na tom dělali brzdy za pár kaček tak to říkám moc.Prostě japonec až na konec.Spotřeba 8l/100km a to terénem+cesta+ vozík plný dřeva.Jinak další zkušenosti mám jenom od kamarádů co jeden má patrola v naftě který s ním jezdí offroud a do práce.Je to prý super autíčko,ale náklady na udržbu jsou trošku větší.Další co vím je můj učitel,jeho syn má toyotu hilux ale pozor tu novou myslím rok kolem 2010 taky s tím jezdí offroud letos s tím chtěl jet dokonce dakar,ale že by to bylo moc na rychlo.Jinak nám donesl videa z ofroudu a ty lendrovery mně docela sklamaly,hilux obstál lépe.Byl s tím kdesi na ukrajině a letos jel do rumunska.Jinak vrátím se k tomu samurajovy-byl jsem proti tomu auto pořád když jsi ho chtěl strýc koupit.Ale až jsem viděl a sám si vyzkoušel co to umí a kam se dostane skrze své váhy a malými tozměry byl jsem unešen.Odělají se zadní sedačky a narveš tam skoro metr dřeva a když je to málo sežeň si za to vozík a povezeš 3 metry dřeva a to je už slušný.Ale aby nějaká věc nebyla jedinečná musely ty kurvy udělat chybu i na tom a to je,že nemá samosvor a uzávěrku.Je to 4*4 ale klasický diferák.Tak že se občas musí uvažovat jak najet.Ale nebyla chvíle kam jsem se nedostal má to navíc redukci a to je uplně super.Přijde mi to jako taková malá V3S akorát bez uzávěrky.No jinak si neve špatně ještě vitara ale tu má náš hajný a docela často jezdí do servisu hold samuraj má vše tuhé a proto je pevný za to vitara má předek každé kolo zvlášť a tak musí jezdit častěji na výměnu kloubů.A takové ty uaz a kdesi to je staré už a sere se na tom co může taky jsme to měli.Hrozné je pěkné co to vyjede,ale za jakou cenu.Tady u nás vyhrává jedině Patrol,Samurai,Vitara a možná i to pajero,ale to jsou velké krávy.A kdo mi nevěří tak se jednou projeďtě s těmi 4 mi a uvidíte kdo dál vyjede za nízkou spotřebu s minimálníma nákladama na údržbu.Prostě samuraj vede ať chcete nebo ne.

Ride to live and live to ride!:-)
(Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)

#53 12.07.2012 07:51:43

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

samuraj ani vitana nejsou od veci, jedine co jim lze vytknout je velikost (jsou to fakt maly auticka), ale diky tomu jsou lehky a dost projedou... nechapu jak teda nekdo dokaze merit spotrebu v lese... big_smile
ciro od jeepa neni uplne spatna volba - nd dostupne a ne drahe, slusna pruchodnost a super porizovaci cena...bral bych ho predelany na lpg a pak se s nim da i zit. diesly nebyly moc spolehlive-tusim italsky motory...
toy te bude kazdy nd dil stat neskutecny penize - zrovna me vyrazil dech kamos - sametky na okna na 60tku tusim 12 litru - pokud dokazes ozelet nebo nejak poladist kosmetiku a hnilej ram, motor je nesmrtelnej...
trol - klasicka nemoc je opet shnilej ram, rez, motory, za me velky, tezky, nejede
lr - koroze na spojich hlinik-ocel, jinak uz jsem o nem psal...   

u vseho zalezi na stavu v jakem to koupis - pokud budes jezdit po terenu volil bych jiz upravene auto - prestavby stoji hodne...
pocitej ale u vseho zakoupeneho za penize co pises s udrzbou v nakladech cca 2x takovou jako osobak, pokud budes pouzivat auto v terenu (nemyslim polnacky) tak se muze stat ze kazdy vylet vyjde na par tisic az desitek tisic... 
chapu ze mas potrebu si udelat radost ale offroad je s naklady radove jinde nez ostra motorka...

Editoval Honzan (12.07.2012 07:57:03)

#54 12.07.2012 14:49:40

MartyEXC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
1 0

tak na ten hard offroad se vykaslu kuli tomu ze bych to neuservisoval financne

READY TO RACE

#55 12.07.2012 14:58:18

MartyEXC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
1 0

Ivo:
napis mi neco o tom - Jeep Cherokee XJ 2.5 td
dik
http://auto.bazos.cz/inzerat/16986974/J … TIZACE.php

READY TO RACE

#56 12.07.2012 16:59:59

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

MartyEXC napsal(a):

Ivo:
napis mi neco o tom - Jeep Cherokee XJ 2.5 td
dik
http://auto.bazos.cz/inzerat/16986974/J … TIZACE.php

ja to k tomu napíšu něco hned je žebříček 40 off aut co se tyka spolehlivosti a cherokee je na poslednim místě.
to novější co jsou skladane tuší, v německu pry lepší ale když je něco na pitchu a přidaš k tomu lepší tak to nikdy není dobry.
A ty jako myslíš že když budeš s nějakym suv litat po našich rozbitych cestach že to bude trpět mín jak osobak?  a11 ty čepy jsou stejne jak na osobaku a navíc podstatně větší kola tudíž to jde do sraček o to spíš. všichni vidi velke auta ale nikdo z nich pod něma neležel a ne každy kdo ležel pochopil že to vydrží vše stejně jak na osobaku jen to stojí 3x tolik. na to dřevo do lesa si kup radši nějakou vyřazenou multikaru jak offroad  deb1 

#57 12.07.2012 17:17:29

MartyEXC
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
1 0

na to drivi se s osobakem nedostanu vymlety cesty cca 30 cm a multikaru nechci je to 60 km od domu
asi ty suchy stromy rozkradou chatari co bydli u toho lesa

READY TO RACE

#58 12.07.2012 19:42:36

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Pročetl jsem celé vlákno a nikde jsem nenarazil na Subaru. Kámoš se offroudu dost věnuje, jezdí po celé republice a vystačí se Subaru. Ještě donedávna jezdil dokonce s Justynou- malé auto s nízkou váhou a dával na frak daleko lepším značkám. nyní přesedlal na Forestra ano 

#59 12.07.2012 19:44:25

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
Věk: 31
19 1

viteka 32:

Subaru je dosti drahé na údržbu,to ti neřekl.
Doporučil bych toho Samuraje.

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#60 12.07.2012 20:23:57

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM lc8 ADV
Věk: 32
5 1

Mišák ttr600:

Samuraj je boží autíčko, ale na běžný každodenní ježdění nějak víc kilometrů mi připadá dost nepohodlnej  hmm  V terénu je ale super  ano 

Editoval Noend (12.07.2012 20:24:29)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů