Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

motorove mapy KTM,Berg,HQ 4T ??

#21 30.05.2012 22:13:30

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husaberg FE 570 12
Věk: 23 zatím :)
Tel: galaxy s4
0 0

Re: motorove mapy KTM,Berg,HQ 4T ??

a na závěr.. ví teda někdo jak to s těma počítadlama je?
pokud je origo u jakekoliv moto(HQ,berg,ktm) tak jsou ty mth z 90% skutečný a nejde to přetočit?
at je to karbec ci strikacka?

#22 30.05.2012 22:16:49

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

mmozga:

nejde to přetočit určitě ,dá se to jedině odpojit  sad 

#23 30.05.2012 22:22:12

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

xfany:

ano,máš pravdu  lol  lol  lol  lol 

#24 30.05.2012 22:40:58

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

:-D
ale pokud se odpojí, jezdit se dá u karbecu ne..?

#25 31.05.2012 07:34:12

Carel
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: moje Jižní čéchy
Motorka: Exc 250/19
Věk:
5 1

mmozga:

Bere to snímač z předního kola. Motohodiny to počítá podle kilometrů. Vychází to cca 30km-1 mth  wink 

... hop, přes potok ...

#26 31.05.2012 12:19:20

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Carel napsal(a):

mmozga:

Bere to snímač z předního kola. Motohodiny to počítá podle kilometrů. Vychází to cca 30km-1 mth  wink 

ne-ééé :-) tomu nevěřím..

#27 31.05.2012 12:33:25

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

mmozga:

hele,ne všechny motorky na inzerci jsou s přetočenými mth/km dají se najít i seriozní lidi  ano 
a pokud tomu nevěříš,tak ti nezbyde než koupit nové moto,tam budeš mít 100% jistotu

jinak,když se ti líbilo svezení na EXC 450,proč nevybíráš z toho modelu? teď je na inzerci celkem slušný výběr skoro ve všech ročnících

#28 31.05.2012 13:58:28

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Strejda-GC napsal(a):

mmozga:

hele,ne všechny motorky na inzerci jsou s přetočenými mth/km dají se najít i seriozní lidi  ano 
a pokud tomu nevěříš,tak ti nezbyde než koupit nové moto,tam budeš mít 100% jistotu

jinak,když se ti líbilo svezení na EXC 450,proč nevybíráš z toho modelu? teď je na inzerci celkem slušný výběr skoro ve všech ročnících

já věřím že se dají najít seriozní lidi..to každopádně.akorát moc nevěřím tomu že to počítá MTH podle "tachometru" :-D podle najetych km..to je přece blbost.

no a co se týče te exc 450..taky že z toho vycházím jen mi ta honda nepřišla až tak radikálně odlišná jako třeba DR650 VS. exc450
není to hard ale spousta lisí s tím jezdí i rumunsko s Hard endurama.tím chci říct že je to taky asi dost o zkušenostech.
no nic.už zas kecám nesmysly :-)
omlouvám se za celý tohle vlákno a opravdu bude nejlepší když se projedu na te hondě a uvidím co mi víc sedne..

#29 31.05.2012 13:59:10

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

každopádně dík za všechny trpělivý lidi kteří to komentovali  ano  cool 

#30 31.05.2012 14:20:27

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

mmozga:

ano  pak napiš co si koupil,ať z toho tady uděláme nějaký závěr  smile 

#31 31.05.2012 23:58:43

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

ještě mám asi měsíc o půl čas.žiju v norsku.až se vrítám koupím.budu v čr asi měsíc a něco.pak si motorku beru s x litry oleje a filtrama do norska :-)
uvidím jak tady polítám..
myslíte že je možný to nechat nějak "zkontrolovat v jakým stavu ten motor je?nebo se prostě jezdí,mění olej,pak píst a nebo až něco odejde?páč tady si to asi opravit nenechám.a pokud by měla moto najeto opravdu např 180mth a GO při 150hmt je asi zbytečný to "pro sichr" generálkovat znova :-D
ale nechci abych tady najezdil 30mth a moto mi tady stálo :-D

#32 01.06.2012 00:13:06

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Origo přístrojovku s motohodinama většina závodníků hned po koupi sundavá, takže těch se při koupi držet moc nejde. Neoriginální motohodiny zase můžeš klidně vyměnit a pokud ti to teoreticky ušetří třeba 5-10tis, tak se to vyplatí a proto to podle mě taky dost šmejdů dělá. Některé motohodiny mají i funkci vyresetování aby byly přenosné, takže to taky nemusí sedět. Věřit se tedy nedá ničemu...
Viděl jsem to teď jak jsem prodával RMZ. Každá druhá co je v inzerci měla najeto 30mth po 4 letech  tull 
  Motor je lepší opravovat preventivně a nečekat až ti podá ruku. Dá se rozebrat a přeměřit, ale obnáší to minimálně cenu za práci a sadu těsnění, takže osobně bych už rovnou tu repasi udělal a měl pak na dělší dobu klid.
Já to tak už nějakou dobu dělám a ikdyž se to na první pohled zdá jako vyhozený prachy, tak jsem zase už hodně dlouho neměl žádnou nečekanou poruchu a nikde mě to nenechalo. Můžu říct, že za tu jistotu to stojí.

Dej koním pít...

#33 01.06.2012 15:56:04

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Mělník
Motorka: HQ TE 450-09, GSX 1400, CPI ARAGON 50
Věk: 36
Tel: 777769755
4 0

mmozga napsal(a):

skodavrs napsal(a):

hele ty to nějak moc komlikuješ. Pokud chceš hard enduro, tak počítej s výměnou po cca 15mth olej, a po 30mth kontrola vůle ventilů a to je v podstatě vše. Motor vydrží zhruba 250-300mth nebo 10tis. km. Pak je potřeba udělat GO motoru cca 15-20tis. kč. Jinak nejdůležitější bude asi sehnat moto, který je v dobrém stavu aby jsi mohl chvíli jezdit než do toho začneš vrážet prachy. Co se týká počítadel, tak je to tak jak píšeš. Samozřejmě jiné to je u stříkaček, tam když origo budík odpojíš tak ti to nepojede, nebo bys musel rozkopat celou elektriku. Jinak samozřejmě, že se upryvit mapy dají, ale musíš mít na to kabel a soft a vědět co upravuješ a proč. Např u Husqvarny máš stříkačky od roku 2008 a ty zrovna jsou takový dost hodný, nástup je hrozně pozvolnej což mě třeba vadí a úpravenou mapu mám kvůli tomu aby to pěkně jelo. Že by někdo chtěl upravit mapu tak, aby to nejelo jsem ještě neslyšel. Jinak podle toho co píšeš, tak bych ti spíše doporučil soft enduro. Ta KTM je supr. Pokud chceš za méně peněz doporučil bych ti třeba toto http://www.motoinzerce.cz/motorky/ktm/6 … nduro.html
Tyhle KTM mají dost výkonu a v terénu se chovají dost slušně. Na trať už to ale není i když znám jednoho co na tom jezdil i tratě a dost slušně, ale po dvou letech měl rám slušně popraskanej - ty skoky na trati to prostě nevydrží.

soft enduro nejspíš ne..jezdil jsem a moc mě to nebavilo.. teď se možná pletu ale dle mě je rozdíl ta XR650R a KTM LC4 640.

píšeš že jde upravit mapa i u karbecu??nechci to upravit "aby to nejelo" jen sem ještě neseděl na 550..třeba ta ktm exc450 mi přišla velice hodná a poslušná motorka.u té bych to neřešil..jen se domnívám že u 550 bude každej sebemenší pohyb plynem brudální zátah.já tu exc450 měl na celej den a říkám byla to suprová motorka..
a je pravda že ceny HQ sou lákavý ale bál bych se cen dílů?je to už srovnatelný nebo pořád je to ještě jinde?o spolehlivosti a vydrži HQ si myslim že už je to srovnatelný a sou to jen famy z minulosti..

u karbecu nevím psal jsem o stříkačce. Když nechceš brutální zátah tak si nekupuj 550ku. Co se týká dílů HQ tak to není problém a ceny jsou srovnatelný s ostatními motorkami. Jen neseženeš druhovýrobu vše origo. Spolehlivost u HQ je naprosto stejná jako KTM, kecy typu jak se HQ serou a atd. je nesmysl to bylo možná před 10lety, ale dnes už to dávno není pravda. Navíc modely 06-08 jsou ve srovnání se stejnými modely od KTM výrazně lepší co se týká podvozku a výkonu motoru.

#34 01.06.2012 17:37:26

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: exc 300
Věk: 31
8 6

mmozga:

nevyplati se ti koupit motorku v norsku?pokud na ni budes platit dan tak te to mozna prijde draz koupit tady,a navic tam budou ty motky asi lepe servisovany,zalezi teda jak dlouho v tom norsku budes,pokud se na motorky dan-nebo jak se to tam nazyva neplati  tak je to bezdebat

Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce
život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby smile

#35 01.06.2012 17:38:29

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: exc 300
Věk: 31
8 6

Sally06:

podle me taky 450 v seriovym stavu moc nejede,beru to v porovnani s ostatnima 450

Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce
život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby smile

#36 02.06.2012 16:46:38

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Sally06 napsal(a):

mmozga: Tak ty musíš být asik dost vyježděný, když říkáš, že EXC 450 moc nejede. Nevim, ale do lesa na kterýkoli kopec stačí i DR 350 bez úprav a vyjede vše. Nevim jestli výkon EXC 450, který je trojnásobný je teda nějakej laláč.... heh2  Já bych tohle ze svých úst třeba nikdy nevypustil, protože vim, jak tahají ty mrchy 450tkový vyk!  dead  Mě osobně stačí na mé ježdění výkon někde kolem 22 - 30 kw... cool 
Každopádně napiš u čeho jsi skončil... deb1  ano 

a kdo říkal že moc nejede??
psal jsem že je to velice hodná a poslušná motorka..co se týče průběhu výkonu přijde mi DR ucukanější na reakci na plyn.u KTM jsem přidal milimetr plynu a popojela bez skubnuti jak babetka,přidáš plnej a jdeš na záda.
"hodná" a "nejede to" je rozdíl..
každopádně co se týče blbnutí na cestě při rychlostech nad 80km/h na motardech už musíš i tu 450 dost kroutit..

#37 02.06.2012 16:58:34

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

jinak jeste me napadla jina alternativa misto te hondy XR650R
KTM SMC 660 a případně to šupnout na enduro kola.. uvidim.nejdřiv se projedu na všech uvažovaných moto..
každopádně ktm je lehčí výkonější myslím že i lepší podvozek a olej po 2500km..krása..
má ji někdo?

#38 03.06.2012 13:51:34

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
Věk: už veterán
Tel: asi 100x deně :-(
1 0

Carel napsal(a):

mmozga:

Nepočítá to Mth podle času co je počítadlov provozu a dostává signál o rychlosti, tj v podstatě pokaždé když je počítadlo zaplé???
Schválně se na to někdy podívám, při každé výměně oleje si fotím stav km a Mth, tak bych to mohl přepočítat.

K původnímu tématu. Motorky co maj karbec, tak některý co maj přepínač map, tak jen defacto mení předstih, to už tu někdo psal. Motorky se vstřikováním, tak už musí jít nahrát v podstatě cokoli, tj klidně při plném plynu může být vstřikovaná dávka paliva na jendé mapě poloviční, na druhé plná. S reakcí na plyn by se dalo taky vyhrát. Ono k tomu stačí potřebný soft a znalost, pak musí jít ladit mapy stejně jak u aut. Co jsem tak nějak vyčetl, tak výrobce na to nějaký věci sand prodává, nebo aspoň podpru bude řešit. Přesně nevím.

umím prd, ale strašně mě to baví lol

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů