Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

XT žere olej?

#1 24.01.2009 17:53:44

Hellborn
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Želechovice (MORAVA)
Motorka: WR450F, Suzuki TL 1000S
Věk: 30
Tel: Samsung
0 0

XT žere olej?

Čest.
Mám XTčko typ 43F.
Nějak se nemůžu doměřit oleje. Je tam taková nádržka na levé straně u baterky kde by se to údajně mělo měřit hned po vypnutí motoru.  Ale nějak sem nepochopil na co to tam je. Olej se tam teda uchovává nebo je v motoru nebo jak?
Mám pocit, že to baští olej. Když mám nastartovany, tak nic, ale když vytočím plyn a držím na na 1/4 plynu, začne z vejfuku jít taková mlha. Nejsem si jistej jestli to neni třeba tím, že je venku zima, ale to by zase kouřilo i na volnoběh ne?
Další příznak je, že sem tam nalil už půl litra a pořád mám tu měrku jen smočenou dole.

Až se ti před očima promítne celej tvůj posr*nej život.....tak ať je na co koukat

#2 24.01.2009 19:32:22

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

Re: XT žere olej?

Ten olej sám stéká dolů, změříš ho jen když se projedeš, zahřeješ motor a pak zastavíš chcípneš a měříš... Nedávej ji ale na stojan, musí stát rovno. Kouřit by neměla ani na volnoběh ani s plynem... jakou barvu má ten kouř? Modrej - žere olej, Bílej (mlha) prolíná ti do válce voda, když máš vodníka.

Dolij olej mezi rysky a změř to po cca 500Km kolik ho ubylo, nemělo by to být o moc víc jak 1dcl pokud tomu nedáváš čočku v terénu.

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#3 24.01.2009 19:47:03

Hellborn
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Nestačí jen nechat běžet na stojanu a proturovat a pak měřit?
Je tam rozdíl pokud měřím na stojanu nebo když je motorka rovně?
Kouř je bílej, ale vodníka nemám smile Zkusím to až bude teplejš.
Jinak jezdím jen v terénu (po polních cestách a polích a dávám tomu co to snese)
Takže mám počítat s větší spotřebou oleje ?

Až se ti před očima promítne celej tvůj posr*nej život.....tak ať je na co koukat

#4 24.01.2009 20:09:07

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna

ee chce to fakt projet, a rozdíl je tam velkej... u mě skoro celý okýnko. Jak dlouho ti to stálo? Nemůžeš mít starej benzín??? Počkej na Navrce ten tuhle měl a má víc zkušeností, třeba něco poradí.

#5 24.01.2009 21:25:53

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Já už sem chtěl napsat dávno, ale nějak dnes nemám náladu psat, už sem to tady minimálně 2x psal  wink

Kurňa tam budu muset zajet a podivat se na to XT. Aji na TL-ko - jedná z mála silniček co mě berou.

Když máš XT na stojanu, tak se změni hladina oleje a ta měrka je tam šikmo, takže ti to ukáže o dost miň než když to je kolmo. A chce to projet. nechce to mit jenom volnoběžny otáčky. A chce to plynulou rovnoměrnou jizdu. Stejně se to nikdy neměři přesně ten olej když je mazání se suchou skříní. Jak protutuješ tak si to sosne nějak vic oleje a je toho vic v motoru než v nádrži a zas ti to ukáže miň. Ale jinak olej moc měřit nemusiš. Mě to jelo 20min uplně bez oleje a eště to běželo. Ale když sem nalil olej tak to sežralo vic oleje než benzinu a hned to chciplo. Takže následovala GO motoru a po ujeti 150km sem koupil TT-R

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#6 25.01.2009 00:34:00

Hellborn
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Kliďo se stav smile Jenom TLko je ted v Angelracingu na poladění sad

A já už sem se bál, že mi to hovno ukazuje a bylo to jen tim stojanem. To teda inženýři moc nepořešili když si člověk měři olej aby měl 4 ruce :-D
No uvidime. Jak to bude moc baštit, budu to asi muset řešit.
Tobě ten olej vytekl nebo co? že si jezdil bez oleje.

#7 07.02.2009 13:14:14

Hellborn
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Takže ted už mi to žere olej jako 2T :-D
Takže další dotaz zní: Můžu tam lejt nějakej levnější olej abych přežil ještě nějakej měsíc než našetřím chcechtáky na genrálku? Ted tam liju 20W50 Castrol, ale stoji mě nejakych 300 kachen a vydrži na vikend :-D Takže bych koupil u benzinky nakej šunt za 100 Kč litr když už to vyfoukne ven smile

Vykašlal bych se na to, ale Navrc mě utěšíl, že motor je z novějšího stroje, takže se vyplatí do něj něco nastrkat smile

#8 07.02.2009 19:47:25

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna

Musí to být olej pro skříně se spojkou!!! To na benzince nenajdeš... kup rozlívaný s cenou od 150Kč.

#9 07.02.2009 20:45:00

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Pochybuji, že za 100 nějaký seženeš a pokud tam dáš šunt, tak se to to projeví na spojce, která bude prokluzovat. Motor by snesl jakýkoliv levnější olej, je to čtyřtakt, ale u motorky s mokrou spojkou musíš mít kvalitní olej právě kvůli spojce.

#10 10.02.2009 16:50:35

Hellborn
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Díky za rady. Už bych tam nalil to co do škdovky smile Tak ja omezím ježdění a budu se snažit víc šetřit. Jinak to asi nepujde. S takovou by se ke generálce motoru přídala i nová spojka a to už bych si mohl hodit :-D

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů